9,5

 Botswana

Wild en Water 

 Rij zelfstandig van Maun naar de magische Victoria Falls

 Spot de Big 5 in vele natuurparken

 Vlieg over of vaar door de Okavango Delta

 Maak een boottocht over de Chobe River

 Slaap op het dak van de 4x4 auto onder de sterren

 Verblijf in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit

Al vanaf 

€ 2585,- p.p.

Incl. vluchten

BOTSWANA WILD EN WATER 

Deze individuele rondreis door Botswana is een one way reis die start in Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta, en eindigt bij de magische Victoria Falls. Tijdens deze reis geniet je van prachtige natuur en heel veel wildlife. Het is een relatief korte reis waarbij je wel alle hoogtepunten van Botswana bezoekt. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Okavango Delta | Moremi Game Reserve | Chobe National Park | Makgadikgadi zoutvlakte | Victoria Waterfalls

REISDUUR

Je kunt deze reis in 12 dagen maken, maar ik raad je aan hier 14 dagen voor uit te trekken.

 

PRIJS (obv 2 personen)

Vanaf € 2585,- p.p. op basis van kamperen

Vanaf € 3210,- p.p. op basis van lodges (3 sterren)

KENMERKEN

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

WAAROM OP REIS MET KUYO AFRIKA

 De reis is volledig maatwerk

 

 Betaalbaar: geen tussenpartijen met extra commissies 

Flexibel: kies zelf de vlucht die het beste aansluit op jouw wensen

 Verblijf in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit 

 Aandacht voor duurzaam reizen en behoud van wild en natuur

 Persoonlijk contact, hoe en wanneer jij dat wil

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51880618

Ook in avonden en het weekend

"Marije heeft voor ons een prachtige huwelijksreis geregeld: Een self-drive door Zuid-Afrika en Botswana. De verschillende safari's waar we heel veel wilde dieren hebben gezien. Vooraf aan onze reis was de communicatie erg prettig en werd er goed meegedacht om al onze wensen mogelijk te maken. Ook tijdens de reis hielt Marije contact. De overnachtingen waren in kleinschalige, sfeervolle lodges of guesthouses met heel vriendelijk en gastvrij personeel. Kortom met dank aan Kuyo hebben wij een fantastische reis gehad."

- Machtelt & Sjoerd 

Route Botswana Wild en Water

De route van Maun naar de Vic Falls is vrij intensief omdat er in Botswana relatief lange afstanden afgelegd moeten worden. Om rustig te kunnen genieten van al het moois raad ik aan om minimaal 14 dagen uit te trekken voor deze rondreis.

 

Door de prachtige en afwisselende natuur met enorme vergezichten is autorijden alleen al een waar avontuur. De wegen in Botswana zijn over het algemeen prima onderhouden. Ik adviseer wel altijd om een 4x4 auto te huren. Dit zijn sterke auto’s waarmee je veilig en comfortabel zelfstandig de rondreis kan maken.  

ROUTE

Maun - Makgadikgadi

Makgadikgadi - Elephant Sands 

Elephant Sands - Kasane

AFSTAND

200 km

250 km

250 km

Prijzen & werkwijze

Bij Kuyo Afrika vind je geen pakketreizen, iedere reis is 100% maatwerk. Op basis van jouw wensen stel ik een passend reisprogramma op inclusief geschikte accommodaties. Indien gewenst kan ik ook activiteiten ter plaatse vastleggen. Ik adviseer ook over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

Reissom Kuyo Afrika

Onderstaand zie je het prijsverschil tussen de verschillende categorieën accommodaties. Het is uiteraard mogelijk om zowel te kamperen als in lodges te overnachten. De genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken in verband met de wisselkoers en keuze van accommodaties.

 • Kamperen: € 740,-

 • Lodges: € 1545,-

Uiteraard is een combinatie van kamperen en verblijf in lodges ook mogelijk. 

Inclusief

 • 13 overnachtingen

 • Lonely Planet en handige pocketguide over de dieren in Zuidelijk Afrika

 • Excursie t.w.v. € 50,- p.p.​

 • Bijdrage van €15,- aan het GGTO garantiefonds 

Exclusief

 • Vluchten

  • Indicatie vlucht Amsterdam - Johannesburg: € 600,- p.p.

  • Indicatie vlucht Johannesburg - Maun: € 300,-

  • Indicatie vlucht Kasane - Johannesburg: € 225,-

 • Indicatie autohuur 4x4 met rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 720,- p.p.

 • Indicatie autohuur 4x4 zonder rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 540,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

Ontvang binnen 3 dagen een reisadvies op maat 

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

"Kuyo Afrika was zeer klantvriendelijk en behulpzaam bij het maken van een reis naar onze wensen. Marije gaf goede tips over reis, bezienswaardigheden en overnachtings-mogelijkheden. Kuyo Afrika heeft deze landen zelf bezocht en kon ons adviseren uit eigen ervaringen i.p.v. uit brochures. En de informatie was zodanig dat er geen twijfel was over deze reis. Ze heeft vooraf onze wensen goed geïnventariseerd, geadviseerd m.b.t. de meest gunstige vliegtickets en tijdens de reis heeft ze adequaat gereageerd op vragen." 

- Jan & Wil

 
 
 

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek naar Botswana

De vakantie naar Botswana begint! Via Johannesburg vlieg je naar Maun in Botswana. Last van jetlag zal je niet hebben want wanneer je in de Nederlandse zomer gaat heb je geen tijdverschil. Ga je in de winter dan moet je de klok een uur vooruit zetten.

Dag 2 /tm 5: Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta

De Okavango Delta is een prachtig natuurgebied dat absoluut niet mag ontbreken tijdens deze rondreis. Het unieke van de delta is dat deze uitkomt op land en niet in zee. Hiermee is het de grootste binnenlandse delta van de wereld. Hier zijn tal van activiteiten te ondernemen om de natuur te bewonderen. Bijvoorbeeld in een mokoro varend over de detla, door de lucht in een klein vliegtuig of je rijdt zelfstandig rond door het Moremi Game Reserve.

Dag 6 + 7: Vergezichten over de Makgadikgadi Zoutpannen 

In het hart van Botswana liggen de zoutpannen Makgadikgadi en de Nxai. De zoutpannen vormen uitgestrekte vlaktes die in hete periodes kurkdroog staan. Vanaf de eerste zomerregens barst het in dit gebied van het leven en trekt het duizenden dieren zoals flamengo’s, aan. De Makgadikgadi Zoutpannen zijn de laatste restanten van een meer dat miljoenen jaren geleden gevormd is en ooit het grootste meer op het Afrikaanse continent moet zijn geweest. Water uit rivieren dat vroeger naar het meer stroomde is door het tilten van de aardkorst van richting veranderd en dit water vormt nu de Victoria Falls. 

Dag 8 + 9: Oog in oog met olifanten bij Elephant Sands

Elephant Sands staat vooral bekend om de olifanten die komen drinken bij de waterhole vlak voor de lodge of zelfs uit het zwembad. De waterhole op de lodge is het middelpunt van Elephant Sands. Hier komen dieren zoals impala's, olifanten en kudu’s in de late namiddag voor hun verkoelende drankje. Vanuit de lodge worden er verschillende game drives en bush walks in het gebied georganiseerd. Vooral het maken van een bush walk zorgt voor een unieke safari belevenis!

Dag 10 t/m 12: Spot de Big 5 in Chobe en bezoek de magische Victoria Falls

Kasane is de perfecte uitvalsbasis om zowel het Chobe National Park als de Victoria Falls te bezoeken. Naast het Moremi Game Reserve is het Chobe National Park het tweede grote wildpark in Botswana. Bijzondere gebieden in het park zijn onder andere de Savuti Marsh met alle dode acacia bomen. Bij Savute heb je grote kans de Savuti Pride te zien, een grote troep leeuwen die hier al vele jaren leeft. Sinds 2009/2010 staat er weer water in de Savuti Channel, een unieke situatie waarbij je het Chobe National Park op een geheel andere manier kunt zien dan de afgelopen twintig jaar het geval is geweest.

REISADVIES OP MAAT

Wil je liever ergens een dag langer blijven of wil je een andere plaats in de regio aandoen?

 

Het kan allemaal! Laat me weten wat je wensen zijn en ik ga voor je aan de slag. 

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51880618

Ook in avonden en het weekend

De Victoria Falls, in de volksmond ook wel Vic Falls genoemd, behoort tot de mooiste watervallen op aarde. Het is niet voor niets één van de Nieuwe Wereldwonderen. Het zijn de breedste watervallen van Afrika; maar liefst 1.708 meter breed en 100 meter hoog. Bij hoog water is het zelfs de grootste waterval ter wereld. De immense watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en is een ware toeristische trekpleister.

 

Dag 13 + 14: Tijd om weer naar huis te gaan

Het zit erop, het is helaas weer tijd om naar huis te gaan. De auto kan op het vliegveld in Kasane worden ingeleverd en vanaf daar vliegen jullie via Johannesburg naar Amsterdam.

 

Unieke en kleinschalige accommodaties in Botswana

Mijn favoriete accommodaties zijn kleinschalige en authentieke accommodaties die veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht voor de reiziger. Omdat ik vooraf geen accommodaties inkoop, kan ik accommodaties zoeken die helemaal bij jouw wensen passen. Een ander voordeel voor jou is dat de prijs laag blijft want je betaalt geen onnodige commissies aan tussenpartijen.

Bij deze reis is het mogelijk om te kiezen voor:

 • Kampeerovernachtingen

 • Overnachten in lodges

 • Combinatie van kamperen en lodges

De definitieve keuze vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis!

Maun - Crocodile Camp

Kamperen

Ruime en kleinschalige campsite nabij de rivier. Op het terrein staan veel bomen die zorgen voor de nodige schaduw. 

Maun - Staymorr Boutique

Lodge

Nette ruime kamers met toegang tot het zwembad. Gelegen nabij het centrum van Maun.

Elephant Sands - Campsite

Kamperen

Goedverzorgde en ruime campsite. Je hebt hier zelfs kans om oog in oog met olifanten te staan.

Elephant Sands - Lodge

Lodge

Kleinschalige en sfeervolle tented lodge waar je met een beetje geluk uitkijkt op olifanten wanneer je wakker wordt. 

Kasane - Senyati Safari Campsite

Kamperen

Camping met prachtig uitzicht op een waterpoel waar de dieren komen drinken. Ook is er een zwembad aanwezig.

Kasane - Chobe River Cottages

Lodge

Ruime self-catering chalet gelegen aan de rivier. Daarnaast is er een heerlijk zwembad aanwezig op het terrein.

 

Beste reistijd Botswana

 

Net als alle landen in Zuidelijk Afrika kent Botswana het hele jaar door een aangename temperatuur. Botswana kent tegenovergestelde seizoenen van Nederland. In onze zomermaanden is het hier juist het minst warm, dit merk je vooral s'nachts als het flink afkoelt. Het regenseizoen loopt ongeveer van oktober tot en met april. Doordat de natuur dan in volle bloei staat in het in deze periode moeilijker wilde dieren te spotten. Daarom is de periode van mei tot en met oktober ideaal voor een self drive door Botswana. Het landschap is vrij droog en daardoor verzamelen veel dieren zich bij overblijvende drinkplaatsen waardoor het eenvoudiger is om wilde dieren te spotten. 

Meer individuele rondreizen door Zuidelijk Afrika

Olifanten Zuid-Afrika.jpg

Botswana en Zuid-Afrika

17 dagen

Een rondreis Zuid-Afrika gecombineerd met Botswana bevat de ideale combinatie van wildlife, natuur en cultuur. Vanaf Johannesburg rijd je omhoog via de wildparken Pilanesberg en Marakele naar Botswana. Hier bezoek je o.a. de Okavango Delta en Chobe N.P. Je sluit deze reis af met een bezoek aan de magische en overweldigende  Victoria Watervallen.

Vanaf:

€ 2406,- p.p.

Himba verkleind.jpg

Namibië en Botswana

21 dagen

Safari reizen door Namibië worden vaak gecombineerd met een rondreis door Botswana. Naast een bezoek aan de Sossusvlei en het Etosha National Park bezoek je ook de Caprivistrook in het noorden waar je de grens oversteekt. Hier ga je vervolgens op safari in het Chobe National Park en ervaar je de schoonheid van de Okavango Delta. Tot slot bezoek je als absoluut hoogtepunt van deze reis de spectaculaire Victoria Watervallen. 

Vanaf:

€ 2675,- p.p.

Coffee Bay 2-min.jpg

Zuid-Afrika Grand Tour

28 dagen

De Grand Tour is voor reizigers die lekker veel tijd hebben voor een individuele rondreis door Zuid-Afrika. Je reist langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika en bezoekt ook het prachtige koninkrijken eSwatini en de ongerepte Wild Coast, het geboortegebied van Nelson Mandela. Je gaat tijdens deze reis op safari, je ontmoet de locals, geniet van ongerept kuststroken, gaat wijnproeven in de Kaapse Wijnlanden en nog veel meer! 

Vanaf:

€ 1955,- p.p.

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.

BESTEMMINGEN

 

Zuid-Afrika

Namibië

Botswana

AANGESLOTEN BIJ

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl