9,4

AANGESLOTEN BIJ

Namibië

Weids en Wild

Individuele rondreis 14 dagen

 Rij vanaf Windhoek een rondje met een 4x4 auto

 Bezoek de wereldberoemde Sossusvlei en Deadvlei

 Spot de Big Five in Etosha National Park

 Ontmoet de locals in Namibië

 Geniet van de vergezichten op het Waterberg Plateau

 Verblijf in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit

Al vanaf 

€ 2.160,- p.p.

Namibië rondreis 4x4 - Weids en Wild

4x4 RONDREIS NAMIBIË IN HET KORT

De rondreis door Namibië van 14 dagen begint en eindigt in de hoofdstad Windhoek. Vanaf hier ga je in een grote en sterke 4x4 auto de rode duinen aanschouwen in het beroemde Sossusvlei en de Deadvlei. Na de beklimming van de Big Daddy (de hoogste duin ter wereld) reis je door naar het 'Duitse' Swakopmund aan de westkust. Wild spotten doe je tijdens deze rondreis door Namibië in het prachtige Etosha National Park in het noorden van het land. De laatste stop is een bezoek aan het Waterberg Plateau vanwaar je mooie vergezichten over het landschap hebt. Deze reis is ideaal wanneer je beperkte tijd hebt maar wel zo veel mogelijk van Namibië wilt zien. Heb je meer tijd om Namibië te ontdekken dan is Namibië Compleet wellicht een passend alternatief.

REISDUUR

Je kunt deze reis in 12 dagen maken, maar ik raad je aan hier 14 dagen voor uit te trekken.

 

PRIJS

Vanaf € 2.160,- p.p. op basis van kamperen

Vanaf € 2.585,- p.p. op basis van lodges (3 sterren)

KENMERKEN

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

OP REIS MET KUYO AFRIKA

Heb je interesse om zelfstandig met een 4x4 door Namibië te rijden? Ik sta altijd voor je klaar met advies en tips om ervoor te zorgen dat je reis naar Namibië een onvergetelijke ervaring wordt. 

Vraag direct een gratis reisvoorstel aan of neem telefonisch contact op en ik help je graag met het samenstellen van jouw droomreis.

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

Ook in het weekend en avonden

REIZIGERSERVARING

"Het was echt een hele mooie reis en alles was goed geregeld. We zijn twee weken met een 4x4 auto door Namibië gereden en Kuyo Afrika had een mooi programma op maat gemaakt voor ons. In een tentje bovenop  onze 4x4 auto hebben we een rondje door Namibië gemaakt. Al met al een hele goed opgezette reis waar we heel veel van genoten hebben!"

- Theo - 

 

Reisprogramma Namibië Weids en Wild

Namibië is een enorm uitgestrekt land en is na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Een gevolg hiervan is dat de reisafstanden tussen dorpen en steden relatief lang zijn. Maar het is absoluut geen straf om met je 4x4 door Namibië te moeten rijden. Met de wisselende landschappen en enorme vergezichten is dit al een belevenis op zich. Deze reis is goed te doen in twee weken tijd. Als je wilt en de tijd hebt kan je uiteraard ervoor kiezen om meer tijd te nemen. Het reisprogramma wordt volledig op jouw wensen afgestemd dus alles is mogelijk!

ROUTE

Windhoek - Sossusvlei

Sossusvlei - Swakopmund

Swakopmund - Spitzkoppe

Spitzkoppe - Twyfelfontein

Twyfelfontein - Etosha 

Etosha - Waterberg Plateau

Waterberg Plateau - Windhoek

AFSTAND

330 km

340 km

150 km

235 km

320 km 

300 km

290 km

Dag tot dagprogramma

Dag 1: Vertrek naar Namibië

Vandaag is het zover, jullie reis gaat van start! Jullie vliegen vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek.Met een directe vlucht vanaf Schiphol ben je 12 uur onderweg. Last van jetlag zal je niet hebben want wanneer je in de Nederlandse zomer gaat heb je geen tijdverschil. Ga je in de winter dan moet je de klok een uur vooruit zetten.

Dag 2: Relaxen in Windhoek

Eenmaal aangekomen in Windhoek halen jullie eerst de 4x4 huurauto op waarmee de rondreis door Namibië wordt afgelegd. Jullie worden opgehaald door een medewerker van het verhuurbedrijf om vervolgens naar jullie auto te worden gebracht. Hier krijgen jullie een instructie over de auto. Vervolgens reizen jullie door naar de accommodatie. Acclimatiseren is het enige wat verder op het programma staat.

Dag 3 + 4: de hoogste duinen ter wereld in het Namib Naukluft Park

Wanneer de hoofdstad verlaten wordt zullen jullie snel ervaren dat Namibië een dunbevolkt land is. De tweede stop is Sesriem, naast het Naukluft National Park. Dit park wordt gedomineerd door de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Wind en mist creëren dieprode zandduinen, waarvan enkele meer dan 350 meter boven de woestijn uitsteken. Deze dagen bieden tijd om een bezoek te brengen aan de beroemde Sossusvlei en de surrealistische Dodevlei, een absoluut hoogtepunt tijdens deze reis. Jullie kunnen tevens een wandeling maken door de Sesriem Canyon. Dit is een 30 meter diepe kloof, uitgesleten door de Tsauchab rivier.

Beklim the Big Daddy

Prachtige rotsformaties in de canyon

Indrukwekkend landschap Deadvlei

De Namib Woestijn is de oudste woestijn ter wereld. De woestijn is al zo’n 80 miljoen jaar oud. De naam ‘Namib’ betekent vertaald ‘open ruimte’. Houd je van een uitdaging? Beklim dan de Big Daddy duin beklimmen, deze is wel 325 meter hoog. 

Flamingo's in de woestijn

De kustlijn van Swakopmund

Rotsformaties bij Spitzkoppe

Dag 8: Kennismaken met de Damara in Twyfelfontein

De volgende stop is Twyfelfontein. Twyfelfontein is een vallei in Kunene, in het prachtige Damaraland. Het omliggende landschap bestaat uit dieprode rotsen die vaak als piramides opgestapeld lijken te zijn. Wanneer je in Twyfelfontein bent is het leuk om het Damara Living Museum te bezoeken. Samen met de Bushmen behoren de Damara tot de oudste volkeren in Namibië. Tijdens de kolonialisering van Namibië waren ze niet in staat om, vanwege hun zwakke sociale structuur, zich te verdedigen. In dit museum wordt een poging gedaan om deze "vergeten" cultuur van de Damara's te reconstrueren. Tijdens een bezoek wordt het traditionele leven uitgebeeld. Zo worden o.a. het maken van wapens, gereedschappen, kleding, medicijnen en juwelen gedemonstreerd. Tevens wordt er gezongen en traditioneel gedanst. 

Dag 9 + 10: Wild spotten in Etosha National Park

De komende dagen staan in het teken van wild spotten in een van de bekendste wildparken ter wereld: Etosha National Park. Etosha betekent letterlijk ‘grote witte vlakte’ en dat is deze zoutvlakte dan ook, omgeven door een droog gebied. Het park bestaat uit 22.270 km2 (Nederland is 41.500 km2), woestijn, savanne en bosgebieden en is daarmee één van de grootste parken in Afrika. De diversiteit maakt het landschap van Etosha zeer uniek. Rondom de Pan (zoutvlakte) is veel wild te spotten zoals de zwarte neushoorn en impala’s, honderden giraffes, kuddes zebra’s en antilopen, gnoes en ook olifanten.

Dag 11 + 12: De hoogte in bij het Waterberg Plateau

Na alle dierlijke avonturen in Etosha reizen jullie door naar het mooie natuurgebied van het Waterberg Plateau. Dit plateau is een zandstenen plateau van 200 meter hoogte, met veel groene natuur en prachtige bloemen en planten. Deze groene omgeving is opvallend voor Namibië, dat verder overwegend gekenmerkt wordt door woestijngebieden en dorre landschappen. In het Waterberg gebied leven meer dan 200 vogelsoorten en er komen verscheidene zeldzame wilde dieren voor. Bovendien vind je er sporen van vervlogen culturen.

Dag 13 + 14: Helaas, het is tijd om weer naar huis te gaan.

Het zit erop, het is helaas weer tijd om naar huis te gaan. Jullie kunnen deze dag nog rustig ontbijten om vervolgens richting het vliegveld te rijden. De auto kan op het vliegveld worden ingeleverd en vanaf daar vliegen jullie terug naar Nederland.

Damara Living Museum

Wild spotten in Etosha

Prachtig uitzicht bij Waterberg Plateau

Wist je zebra's beschikken over hun eigen aircosysteem? De zwarte strepen trekken zonlicht aan en de witte strepen stoten zonlicht af. Hierdoor ontstaat verkoelende luchtcirculatie.

ONTVANG EEN GRATIS VOORSTEL

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Vraag direct een gratis reisvoorstel aan of neem telefonisch contact op en ik help je graag met het samenstellen van jouw droomreis.

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

Dag 5 + 6: Door naar de kust van Namibië

Via Walvisbaai reizen jullie vandaag door naar Swakopmund. Walvisbaai is de tweede grootste stad van het land en heeft de belangrijkste zeehaven van Namibië. Het is gelegen tussen de mondingen van de rivieren de Swakop en de Kuiseb aan de Atlantische Oceaan. Zoals te verwachten dankt het zijn naam aan de vele walvissen die rond de baai te vinden zijn in de maanden juli t/m november. 

 

Eindbestemming van vandaag is Swakopmund. Deze kustplaats ligt ingeklemd tussen de hete Namib woestijn en de koude Atlantische Oceaan waardoor de kust vaak gehuld is in nevel. Gesticht in 1892, tijdens de Duitse kolonisatie van het land, diende Swakopmund vooral als belangrijkste haven in het gebied. Weelderige groene gazons en palmbomen versterken nu het beeld van deze bijzondere stad.

Dag 7: Prachtige rotsformaties bij Spitzkoppe. 

Vandaag reizen jullie vanuit Swakopmund door richting Damarland. Damaraland begint ten Noorden van Swakopmund en loopt helemaal door tot Etosha. Het is een prachtige ruige woestijnachtige regio, met (rode) rotsen en bergen. Ook lopen er diverse dieren rond zoals gemsbokken, struisvogels en leguanen.  De eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt in Damaraland zijn de twee hoogste bergen van Namibië: de Spitzkoppe en de Brandberg. De Spitzkoppe is het hoogste punt van een groep rotsen. Je vindt hier prachtige rotsformaties, en er zijn diverse wandelingen in het gebied te maken.

 

Unieke en kleinschalige accommodaties in Namibië

Om je een idee te geven van de type accommodaties om in te verblijven tijdens je rondreis door Namibië heb ik mijn eigen persoonlijke favorieten op een rijtje gezet. Mijn favoriete accommodaties zijn kleinschalige en authentieke accommodaties die veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht voor de reiziger. Omdat ik vooraf geen accommodaties inkoop, kan ik accommodaties zoeken die helemaal bij jouw wensen passen. Het is dus ook mogelijk om accommodaties uit verschillende prijsklasse te kiezen. De definitieve keuze vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis! Een ander voordeel voor jou is dat de prijs laag blijft want je betaalt geen onnodige commissies aan tussenpartijen.

Bij deze reis is het mogelijk om te kiezen voor optie 1. kampeerovernachtingen of optie 2. overnachten in lodges. Uiteraard is indien gewenst een combinatie van beide ook mogelijk. Onderstaand heb ik van beide opties een overzicht weergegeven van mijn favoriete overnachtingsplekken. In het overzicht van de optie van overnachtingen in lodges is uitgegaan van lodges in de middenklasse (vergelijkbaar met 3 sterren). Indien gewenst kan de mate van comfort worden aangepast.

Sossusvlei - Sossus Oasis Campsite

Kamperen

Ruime campsite gelegen midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Etosha - Tamboti Campsite

Kamperen

Ruime en kleinschalige campsite op een steenworp afstand van Etosha. Je hebt hier een eigen toiletblok tot je beschikking.

Waterberg Plateau - Restcamp

Kamperen

Grote campsites gelegen op het Waterberg Plateau. Je kunt bij de campsite ook gebruik maken van het zwembad.

Sossusvlei - Desert Quiver Camp

Lodge

Kleinschalige self-catering accommodatie midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Etosha - Onguma Aoba Lodge

Lodge

Luxe en kleinschalige lodge aan de rand van Etosha National Park. De lodge biedt dagelijks Game Drives aan.

Waterberg Plateau - Lodge

Lodge

Nette ruime kamers met toegang tot het zwembad. Vanaf de lodge zijn dagelijks diverse activiteiten te ondernemen.

 
 

Over deze reis - prijsopbouw

Kosten van de rondreis met 4x4 door Namibië

Je hebt zelf invloed op de prijs

HOE WERKT HET?

Bij Kuyo Afrika vind je geen pakketreizen, iedere reis is 100% maatwerk. Ik stel, op basis van jouw wensen, het programma op en boek de accommodaties. Indien gewenst kan ik ook alvast activiteiten vastleggen. Ik help je ook met een passend advies over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

In de tabel zie je het prijsverschil tussen de verschillende categorieën accommodaties. Uiteraard is het mogelijk om accommodaties uit verschillende categorieën te boeken. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken in verband met gewijzigde wisselkoers.

REISSOM KUYO AFRIKA
INCLUSIEF
 • 13 overnachtingen

 • Lonely Planet en handige pocketguide voor onderweg over de dieren in Zuidelijk Afrika

 • Excursie naar keuze t.w.v. € 40,- p.p.: kies uit een township tour door Mondesa nabij Swakopmund of een Rhino Game Drive bij Waterberg Plateau

 • Bijdrage GGTO garantiefonds € 15,- per reis. Kuyo Afrika is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds. Hierdoor heb je als reiziger de garantie dat je betaalde reisgelden terugontvangt en eventueel je terugreis vergoed krijgt, als Kuyo Afrika in financieel onvermogen zou geraken. Dat is wel zo'n veilig gevoel en gegarandeerd op reis dus! 

EXCLUSIEF
 • Internationale vlucht

  • Indicatie directe vlucht Amsterdam: € 800,- p.p.

 • Autohuur

  • Categorie 4x4 met rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 720,- p.p.

  • Categorie 4x4 zonder rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 540,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

OVERIGE PERSOONLIJKE UITGAVEN

Eten & drinken

Voor een ontbijt geef je gemiddeld € 5,- tot € 8,- per persoon uit

Voor een lunch geef je gemiddeld € 7,- tot € 15,- per persoon uit

Voor een diner geef je gemiddeld € 13,- tot € 20,- per persoon uit

 

Bovengenoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen. Wat je uiteindelijk kwijt bent aan eten en drinken tijdens je reis is vooral afhankelijk van je eigen bestedingspatroon. Het geven van een fooi van 10% is gebruikelijk. 

 

Benzine

De benzineprijs in Namibië is goedkoper dan in Nederland. De kosten voor benzine voor deze route liggen ongeveer tussen de € 250,- en € 300,-.

 

Activiteiten

Om een beeld te geven van additionele kosten vind je hieronder een indicatie van de prijzen per persoon van enkele populaire activiteiten. 

 • Entree Etosha National Park: € 15,- 

 • Begeleide dag-safari Etosha National Park: € 120,-

 • Begeleide hike bij Waterberg Plateau: € 30,-

Enthousiast over deze route?
Vraag direct een gratis reisvoorstel aan!

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Kuyo Afrika staat voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Namibië een onvergetelijke ervaring wordt. Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

Praktische informatie over 4x4 rondreizen Namibië

BESTE REISTIJD NAMIBIË

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. 

 

In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

Handige weetjes

De voertaal in Namibië is Engels, maar er wordt ook veel Afrikaans gesproken. Andere talen die worden gesproken zijn Duits, Bama, Herero, Himba en Damara. 

1.

De elektriciteit bedraag 220/230 Volt/ Type G. Voor het gebruik van de stopcontacten heb je een specifieke 3-polige verloopstekker nodig. Je kunt ervoor kiezen voor vertrek een wereldstekker aan te schaffen. Dit is ook ter plaatste mogelijk.  

2.

De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar. Je kunt er ook met de Zuid-Afrikaanse Rand betalen (deze koers is hetzelfde). Vergeet niet je bankpas op werelddekking te zetten.

3.

Tijdens de Nederlandse Wintertijd is er één uur tijdsverschil met Namibië. Super handig, zo heb je ook geen last van een jetlag.

4.

Wanneer je naar Namibië op reis gaat wil je dit natuurlijk wel zo veilig mogelijk doen. Lees hier de belangrijkste informatie over vaccinaties en malaria die je nodig hebt wanneer je op reis gaat naar Namibië.

Vaccinaties en malaria

Namibië, één van de mooiste vakantielanden ter wereld. Als toerist is het onwaarschijnlijk dat je het slachtoffer wordt van een misdaad. Om te voorkomen dat je toch slachtoffer wordt van een misdaad zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten als je veilig wilt blijven in Namibië.

Veilig op reis naar Zuidelijk Afrika

Als je drie maanden of korter in Namibië wilt verblijven, heb je daarvoor geen visum nodig. Je paspoort moet nog minstens een maand na vertrek geldig zijn. Verder moet je in het bezit zijn van documenten die het doel van je reis aantonen. 

Visum en benodigde reisdocumenten

Meer individuele rondreizen door Zuidelijk Afrika

Etosha Namibië klein.jpg

Namibië Compleet

24 dagen

Wanneer je op zoek bent naar een individuele rondreis  door Namibië waarbij je alles ziet, dan is deze reis wat je zoekt. Vanuit de hoofdstad Windhoek rij je zuidelijk tot aan de immense Fish River Canyon. Vervolgens rij je via het westen de beroemde rode duinen van de Sossusvlei tegemoet. Voordat je de Big Five gaat spotten tijdens de safari in Etosha National Park kan je kennismaken met de vele verschillende culturen van het land.

Vanaf:

€ 2.895,- p.p.

Himba Namibië.jpg

Namibië en Botswana

21 dagen

Safari reizen door Namibië worden vaak gecombineerd met een rondreis door Botswana. Naast een bezoek aan de Sossusvlei en het Etosha National Parkbezoek je ook de Caprivistrook in het noorden waar je de grens oversteekt. Hier ga je vervolgens op safari in het Chobe National Park en ervaar je de schoonheid van de Okavango Delta. Tot slot bezoek je als absoluut hoogtepunt van deze reis de spectaculaire Victoria Watervallen. 

Vanaf:

€ 2.675,- p.p.

Coffee Bay 2 min-min.jpg

Zuid-Afrika Grand Tour

28 dagen

De Grand Tour is voor reizigers die lekker veel tijd hebben voor een individuele rondreis door Zuid-Afrika. Je reist langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika en bezoekt ook het prachtige koninkrijken eSwatini en de ongerepte Wild Coast, het geboortegebied van Nelson Mandela. Je gaat tijdens deze reis op safari, je ontmoet de locals, geniet van ongerept kuststroken, gaat wijnproeven in de Kaapse Wijnlanden en nog veel meer! 

Vanaf:

€ 1.955,- p.p.

 

De San (ook vaak Bosjesmannen genoemd) worden als de oudste mensen ter wereld gezien. Wetenschappers houden er rekening mee dat in dit deel van Afrika al 500.000 jaar geleden mensachtigen rondliepen. Hun afstammelingen, de San, lopen hier al zo’n 25.000 jaar.

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl