top of page
Cheetah 15.jpg
Rondreis Namibië
Weids & Wild

 Bezoek de beroemde Sossusvlei en Deadvlei

 Spot de Big 5 in Etosha National Park

 Ontmoet de locals in Namibië

 Prachtige uitzichten op het Waterberg Plateau

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties 

Vanaf: € 2160,- p.p.

Rondreis Namibië Weids & Wild

De rondreis door Namibië van 14 dagen begint en eindigt in de hoofdstad Windhoek. Vanaf hier maak je met een sterke, stoere 4x4 een onvergetelijke rondreis door Namibië. Deze reis is ideaal wanneer je beperkte tijd hebt maar wel zo veel mogelijk van Namibië wilt zien. Heb je meer tijd om Namibië te ontdekken dan is Namibië Compleet wellicht een passend alternatief.

 

Bezienswaardigheden

Sossuvlei | Deadvlei | Swakopmund | Spitzkoppe | Twyfelfontein | Etosha National Park | Waterberg Plateau 

Reisduur

Je kunt deze reis in 12 dagen maken, maar ik raad je aan hier twee weken voor uit te trekken.

 

Prijs

Kamperen vanaf € 2160,- p.p.

Lodges vanaf € 2585,- p.p.

Kenmerken

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

Olifanten.jpeg
Himba 1 Namibië.jpg
Kim.JPG

Bel of Whatsapp Kim: 06 - 22298241

Route 4x4 rondreis Namibië Weids & Wild

Namibië is een enorm uitgestrekt land en is na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Een gevolg hiervan is dat de reisafstanden tussen dorpen en steden relatief lang zijn. Gelukkig is het absoluut geen straf om met je 4x4 door Namibië rond te rijden. Met de wisselende landschappen en enorme vergezichten is dit een fantastische belevenis. 

 

Als je meer tijd hebt kan je deze route in een rustiger tempo afleggen. Het reisprogramma wordt altijd volledig op jouw wensen afgestemd dus alles is mogelijk!

Locatie

Afstand

Route in beeld

Windhoek - Sossusvlei

Sossusvlei - Swakopmund

Swakopmund - Spitzkoppe

Spitzkoppe - Twyfelfontein

Twyfelfontein - Etosha 

Etosha - Waterberg Plateau

Waterberg Plateau - Windhoek

330 km

340 km

150 km

235 km

320 km 

300 km

290 km

Namibie Weids en Wild.png
Sossusvlei Namibië.jpeg
Reisoverzicht

Waarom op reis met Kuyo Afrika 

✔ De reis is volledig maatwerk

 Scherp geprijsd: geen tussenpartijen met extra commissies

 Flexibel: kies zelf de vlucht en auto die het beste aansluit op jouw wensen

 Aandacht voor duurzaam reizen

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties 

Selfdrive Namibië.jpg
Himba.jpg
Etosha 7.jpeg
Anouk Waterberg Namibië
Prijsopbouw

Prijzen en werkwijze

Bij Kuyo Afrika vind je geen vooraf ingekochte reizen, iedere reis is 100% maatwerk. Ik stel, op basis van jouw wensen, het programma op en boek de accommodaties. Uiteraard is het mogelijk om accommodaties uit verschillende categorieën te boeken. Indien gewenst kan ik ook alvast activiteiten vastleggen. Ik help je ook met een passend advies over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

Reissom Kuyo Afrika

De genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken door gewijzigde wisselkoers en de keuze van de accommodaties.

 • Kamperen:                     € 640,-

 • Lodges (middenklasse):     € 1245,-  

Uiteraard is een combinatie van kamperen en lodges ook mogelijk.​

​Inclusief

 • 13 overnachtingen

 • Excursie t.w.v. € 50,- p.p.​

 • Bijdrage aan het SGR garantiefonds en Calamiteitenfonds

​Exclusief

 • Indicatie internationale retour vlucht Amsterdam - Windhoek: € 800,- p.p.

 • Indicatie autohuur 4x4 met rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 720,- p.p.

 • Indicatie autohuur 4x4 zonder rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 540,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

Zebra's Etosha
Dagprogramma

"Vooral het persoonlijke contact met Marije, haar altijd snelle reactie, haar adviezen, en het goed aanvoelen van onze wensen maakten de voorbereiding, de reis zelf en het nagesprek helemaal compleet. We hebben gekampeerd op unieke plekken en overnacht in heel bijzondere sfeervolle lodges waar het wild direkt om ons heen was. Deze mix van avontuur en luxe paste helemaal bij ons."

- John & Foka - 

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek naar Namibië

Met een directe vlucht vanaf Schiphol ben je met 12 uur in de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Last van jetlag zal je niet hebben want wanneer je in de Nederlandse zomer gaat heb je geen tijdverschil. Ga je in de winter dan moet je de klok een uur vooruit zetten.

Dag 2: Relaxen in Windhoek

Na de huurauto te hebben opgehaald is het tijd om even bij te komen van de vlucht. Acclimatiseren is het enige wat op het programma staat. Windhoek is een jonge stad met moderne architectuur en 230.000 inwoners. Dat de Duitsers hier zijn geweest is duidelijk nog te zien en te horen want veel Namibiërs spreken nog Duits. Mocht je toch wat willen ondernemen deze dag dan kun je bijvoorbeeld de National Botanic Garden of Namibia bezoeken. In de botanische tuin vind je een uitgebreide verzameling Namibische vetplaten, waarvan er vele zeldzaam en bedreigd zijn. De NBGN is de enige botanische tuin in het land. Ook de Christuskirche is een aanrader. Deze grote Lutherse kerk is de eyecatcher van Windhoek. Op 16 oktober 1910 werd de kerk geopend als de kerk van de vrede.

Dag 3 + 4: de hoogste duinen ter wereld in het Namib Naukluft National Park

De tweede stop is Sesriem, naast het Namib Naukluft National Park. Dit park wordt gedomineerd door de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Deze dagen kan je een bezoek te brengen aan de beroemde Sossusvlei en de surrealistische Deadvlei, een absoluut hoogtepunt tijdens deze reis. De Big Daddy is ongeveer 325 meter hoog en daarmee een van de hoogste duinen ter wereld. Bij Sesriem is het ook de moeite waard om een wandeling te maken door de Sesriem Canyon. Dit is een 30 meter diepe kloof, uitgesleten door de Tsauchab rivier.

Dag 5 + 6: Door naar de kust van Namibië

De reis gaat verder naar Swamopmund. De stad Swakopmund is een kustplaats dat ingeklemd ligt tussen de hete Namib Dessert en de koude Atlantische Oceaan. Hierdoor is de kust vaak gehuld in nevel. Deze stad is gesticht in 1892 tijdens de Duitse kolonisatie van het land en de Duitse invloeden zijn nog volop zichtbaar. Dit is terug te zien in de architectuur als ook in de benamingen van gebouwen en straten.Voor de daredevils biedt Swakopmund een interessante optie om te skydiven. Wanneer het helder is, en je durft je ogen open te houden, heb je hele mooie uitzichten om van te genieten.

 

Het is mogelijk om onderweg een bezoek te brengen aan Walvisbaai. Zoals te verwachten dankt het zijn naam aan de vele walvissen die rond de baai te vinden zijn in de maanden juli t/m november. Bij de lagune zijn zeehonden, dolfijnen en bijzondere vogels zoals flamingo's en pelikanen te zien. Er zijn hier veel mogelijkheden om walvissen te spotten met een georganiseerde boottocht.

Dag 7: Prachtige rotsformaties bij Spitzkoppe

Damaraland begint ten noorden van Swakopmund en loopt helemaal door tot Etosha. Het is een prachtige ruige woestijnachtige regio, met (rode) rotsen en bergen. De eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt in Damaraland zijn de twee hoogste bergen van Namibië: de Spitzkoppe en de Brandberg. De Spitzkoppe komt aan de naam omdat het het hoogste punt van een groep rotsen is.

Dag 8: Kennismaken met de Damara in Twyfelfontein

Twyfelfontein is een vallei in Kunene wat ook tot Damaraland behoort. Het omliggende landschap bestaat uit dieprode rotsen die vaak als piramides opgestapeld lijken te zijn. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Twyfelfontein is het bezichtigen van de vele prehistorische rotstekeningen die er werden gevonden. Wanneer je in Twyfelfontein bent is het leuk om het Damara Living Museum te bezoeken. Samen met de Bushmen behoren de Damara tot de oudste volkeren in Namibië. In dit museum wordt een poging gedaan om deze "vergeten" cultuur van de Damara's te reconstrueren. Tijdens een bezoek wordt het traditionele leven uitgebeeld. Zo worden o.a. het maken van wapens, gereedschappen, kleding, medicijnen en juwelen gedemonstreerd. Tevens wordt er gezongen en traditioneel gedanst. 

Dag 9 + 10: Wild spotten in Etosha National Park

De komende dagen staan in het teken van wild spotten in een van de bekendste wildparken ter wereld: Etosha National Park. Etosha betekent letterlijk ‘grote witte vlakte’ en deze is dan ook midden in het park te vinden. Het park bestaat uit 22.270 km2 (Nederland is 41.500 km2), woestijn, savanne en bosgebieden en is daarmee één van de grootste parken in Afrika. De diversiteit maakt het landschap van Etosha zeer uniek. Rondom de Pan (de zoutvlakte) is veel wild te spotten zoals de zwarte neushoorn en impala’s, honderden giraffes, kuddes zebra’s en antilopen, gnoes en ook olifanten. 

Dag 11 + 12: De hoogte in bij het Waterberg Plateau

Dit plateau is een zandstenen plateau van 200 meter hoogte, met veel groene natuur en prachtige bloemen en planten. Deze groene omgeving is opvallend voor Namibië, dat verder overwegend gekenmerkt wordt door woestijngebieden en dorre landschappen. In het Waterberg gebied leven meer dan 200 vogelsoorten en er komen verscheidene zeldzame wilde dieren voor. Bovendien vind je er sporen van vervlogen culturen.

Dag 13 + 14: Helaas, het is tijd om weer naar huis te gaan.

Het zit erop, het is helaas weer tijd om naar huis te gaan. De auto kan op het vliegveld worden ingeleverd en vanaf daar vliegen jullie terug naar Nederland.

Leeuw safari.jpeg
Sossusvlei
Etosha 8.jpeg
Damara living museum.jpg
Spitzkoppe.jpg
Accommodaties

Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties in Namibië

Om je een idee te geven van de type accommodaties om in te verblijven tijdens je reis door Namibië, heb ik een aantal van mijn favoriete accommodaties voor je op een rijtje gezet. Omdat ik vooraf geen accommodaties inkoop, kan ik accommodaties aanbieden die helemaal passen bij jouw wensen en behoeften. Een ander voordeel voor jou is dat de prijs scherp blijft want je betaalt geen extra commissies aan onnodige tussenpartijen. 

Bij deze reis is het mogelijk om te kiezen voor:

 • Kampeerovernachtingen

 • Verblijf bij lodges

 • Combinatie van kamperen en lodges

De definitieve keuze van accommodaties vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis! 

Sossus Oasis Campsite_edited.jpg

Sossusvlei - Sossus Oasis Campsite

Kamperen

Ruime campsite gelegen midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Desert Quiver Camp.jpg

Sossusvlei - Desert Quiver Camp

Lodge

Kleinschalige self-catering accommodatie midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Onguma Tamboti Campsite.jpg

Etosha - Tamboti Campsite

Kamperen

Ruime en kleinschalige campsite op een steenworp afstand van Etosha. Je hebt hier een eigen toiletblok tot je beschikking.

Onguma Aoba.jpg

Etosha - Aoba Lodge

Lodge

Luxe en kleinschalige lodge aan de rand van Etosha National Park. De lodge biedt dagelijks Game Drives aan.

Waterberg Plateau Campsite.jpeg

Waterberg Plateau - Restcamp

Kamperen

Grote campsites gelegen op het Waterberg Plateau. Je kunt bij de campsite ook gebruik maken van het zwembad.

Waterberg Plateau Lodge.jpg

Waterberg Plateau - Lodge

Lodge

Nette ruime kamers met toegang tot het zwembad. Vanaf de lodge zijn dagelijks diverse activiteiten te ondernemen.

Voorstel

Ontvang een reisvoorstel op maat

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

Himba Namibië.jpg
Theo Namibie 1.JPG

Het was echt een hele mooie reis en alles was goed geregeld. We zijn twee weken in Namibië geweest en Kuyo had een mooi programma op maat gemaakt voor ons. In een Jeep met een tentje bovenop hebben we een rondje door Namibië gemaakt. Naast de highlights is het rijden in Namibië prachtig, elke 2 uur bevind je je weer in een totaal ander landschap. Daarnaast hebben we in het Etosha park ook super veel dieren gezien. Al met al een hele goed opgezette reis waar we heel veel van genoten hebben!

-Theo-

Praktische informatie

Praktische informatie Namibië

Beste reistijd 4x4 rondreizen in Namibië

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. 

 

In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

Queever Tree Namibië
Damaraland 5.jpeg

Meer individuele rondreizen door Zuidelijk Afrika

Etosha Namibië.jpeg

Namibië Compleet

24 dagen

Wanneer je op zoek bent naar een individuele rondreis  door Namibië waarbij je alles ziet, dan is deze reis wat je zoekt. Vanuit de hoofdstad Windhoek rij je zuidelijk tot aan de immense Fish River Canyon. Vervolgens rij je via het westen de beroemde rode duinen van de Sossusvlei tegemoet. Voordat je de Big Five gaat spotten tijdens de safari in Etosha National Park kan je kennismaken met de vele verschillende culturen van het land.

Vanaf:

€ 2895,- p.p.

Himba Namibië.jpg

Namibië en Botswana

21 dagen

Safari reizen door Namibië worden vaak gecombineerd met een rondreis door Botswana. Naast een bezoek aan de Sossusvlei en het Etosha National Parkbezoek je ook de Caprivistrook in het noorden waar je de grens oversteekt. Hier ga je vervolgens op safari in het Chobe National Park en ervaar je de schoonheid van de Okavango Delta. Tot slot bezoek je als absoluut hoogtepunt van deze reis de spectaculaire Victoria Watervallen. 

Vanaf:

€ 2675,- p.p.

Zuid-Afrika Garden Route.jpg

Zuid-Afrika Garden Route

14 dagen

De Garden Route, ook wel de Tuin Route genoemd, is de meest geboekte rondreis door Zuid-Afrika. Tijdens deze reis langs de zuidkust van het land geniet je van de prachtige natuur, de ongerepte kust, de heerlijke wijn en ga je op safari! Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur. Ik adviseer een reisperiode van minimaal 14 dagen en er is genoeg te beleven om hier veel langer over te doen!

Vanaf:

€ 1605,- p.p.

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page