top of page
Cheetah 15.jpg

Betaalbare individuele rondreizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana

Het verhaal achter Kuyo Afrika

Kuyo Afrika is in 2016 opgericht door Marije, zij is het gezicht van Kuyo Afrika en vertelt graag hoe en waarom ze is gestart met Kuyo Afrika.

 

Home away from home 

De afgelopen 15 jaar heb ik veel tijd in Zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Namibië en Botswana) doorgebracht en met name Zuid-Afrika voelt echt als mijn thuis. Ik weet nog goed hoe ik me voelde toen ik voor de eerste keer voet op Zuid-Afrikaanse bodem zette. Ik was enorm onder de indruk van de schoonheid van het land, de vriendelijkheid van de mensen en vooral van al het bijzondere wildlife dat Zuid-Afrika te bieden heeft.

 

Hoe een stage mijn leven veranderde

Tijdens mijn stage in 2008 op een luxe lodge nabij het Kruger Park, heb ik veel geleerd over hoe het toerisme naar en in Zuid-Afrika is georganiseerd. Wat ik toen zag was dat de meeste reisorganisaties inzetten op luxe toerisme waardoor veel mensen, onterecht, het idee hebben dat een dergelijke reis voor hen niet is weggelegd. Tijdens dezelfde stage heb ik ook een aantal activiteiten ondernomen waar wilde dieren bij betrokken waren. Zo heb ik een olifantenrit gemaakt en heb ik gewandeld met leeuwen. Er werd mij toen verteld dat deze dieren tijdelijk werden opgevangen met als doel om deze dieren later weer in het wild uit te kunnen zetten. Dit verhaal bleek achteraf één grote leugen. Er schuilt juist een hoop dierenleed achter deze activiteiten en ik vond het vreselijk dat ik hier onbedoeld aan had bijgedragen.

 

Duurzaam reizen met hart voor natuur, cultuur en de mens

Na mijn stage in 2008 heb ik nog vele mooie reizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana gemaakt. In 2015 heb ik de sprong in het diepe gewaagd en ben ik verhuisd naar Johannesburg om daar een nieuw leven op te starten. Ondanks dat ik het geweldig vond om in Zuid-Afrika te wonen heb ik ruim een jaar later besloten om weer terug naar Nederland te verhuizen. Eenmaal terug heb ik Kuyo Afrika opgericht om op deze manier van mijn passie mijn werk te maken.

Mijn doel met Kuyo Afrika is om Zuid-Afrika, Botswana en Namibië voor iedereen toegankelijk te maken door betaalbare reizen op maat aan te bieden. Daarnaast wil ik een positieve bijdrage leveren aan het behoud van wild, natuur en cultuur. Dit doe ik door reizigers goed over deze onderwerpen te informeren en ze te vertellen hoe ze als reiziger een steentje bij kunnen dragen aan een positieve ontwikkeling van deze prachtige landen. 

Nog meer impact maken: Kuyo Afrika gaat samenwerken met reisorganisatie Reisbrigade

Om nog meer sociale en duurzame impact te maken is Kuyo Afrika met ingang van 2023 een dochteronderneming van reisorganisatie Reisbrigade geworden. Het gezicht achter Reisbrigade is Kim Nooyens, een gepassioneerde reisfanaat met een hart voor kleinschalig en duurzaam reizen. Het gezegde "alleen ga je sneller, samen kom je verder" staat aan de basis van deze samenwerking. Met eenzelfde visie op toekomstbestendig en duurzaam reizen hebben we onze krachten gebundeld en willen we daardoor onze impact vergroten.

Sossusvlei.jpg
Het verhaal achter Kuyo Afrik

Het team

Kim.JPG

Kim

Kim is degene met wie je het meest in contact zult zijn wanneer je een reis boekt bij Kuyo Afrika. Ook Kim heeft de afgelopen jaren inmiddels veel mooie plekken in Zuidelijk Afrika bezocht. Deze ervaring en passie deelt zij graag met jou!

Favoriete gebieden:

Kaapstad | Wild Coast | Okavango Delta

Schermafbeelding 2021-03-22 om 13.14.10.png

Marije

Marije is de oprichter van Kuyo Afrika en nu als organisatorisch adviseur betrokken. De afgelopen 15 jaar heeft ze veel tijd doorgebracht in Zuidelijk Afrika gemaakt en kent ze alle leuke plekken. Het is Marije's passie om voor reizigers hun droomreis naar Zuidelijk Afrika op een duurzame manier te organiseren, of dit nou met een ruim of beperkt budget is.

Favoriete gebieden:

Kruger Park | Kaapse Wijnlanden | Sossusvlei | Chobe National Park

Het team

Waarom kiezen voor Kuyo Afrika?

1

Betaalbaar, je bepaalt zelf gedeeltelijk de prijs

Doordat je zelf invloed hebt op de keuze van je vlucht en type auto, heb je daarmee direct invloed op de prijs. Daarnaast werken wij zoveel mogelijk direct met partijen zelf. Ook hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor je reis.  

2

Bespaar uren uitzoekwerk

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder het internet. Maar het enorme aanbod zorgt er ook voor dat je veel tijd kwijt bent om te vinden wat je precies zoekt. Wij ontzorgen je graag door de mooiste routes samen te stellen en de leukste  accommodaties voor je te selecteren.

3

Alles is maatwerk, jouw wensen zijn het vertrekpunt

Wat is nou fijner dan zelf aangeven wat je wenst tijdens je vakantie en dat dit vervolgens op een presenteerblaadje wordt aangereikt? Jij vertelt ons hoe je droomreis eruit moet komen te zien en wij gaan het voor je regelen.

4

Kleinschalige accommodaties van hoogwaardige kwaliteit

Bij Kuyo Afrika geen massale en commerciële ketens. Wij zoeken altijd prachtig gelegen en comfortabele accommodaties waarbij je gastvrij wordt ontvangen.

5

Veel aandacht voor duurzaam tourisme

We vinden het ontzettend belangrijk dat ook de generaties na ons nog van het prachtige Afrika kunnen genieten. Om deze reden besteden we tijdens het organiseren van je reis veel aandacht aan het behoud van wild, natuur en cultuur. Zo zullen we bijvoorbeeld nooit dieronvriendelijke activiteiten opnemen in het programma.

6

Persoonlijk contact, hoe en wanneer jij dat wil

Via mail, telefoon, Whatsapp of Skype, je kunt altijd bij ons terecht met vragen – ook buiten kantooruren. Ook tijdens je reis staan we voor je klaar!

Damaraland 5.jpeg
Waarom Kuyo Afrika
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page