9,5

Cheetah 15.jpg

Betaalbare individuele rondreizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana

Het verhaal achter Kuyo Afrika

Kuyo Afrika is in 2016 opgericht door Marije, zij is het gezicht van Kuyo Afrika en vertelt graag meer over het hoe en waarom Kuyo Afrika is gestart.

 

Home away from home 

De afgelopen 10 jaar heb ik het geluk gehad om veel tijd in Zuidelijk Afrika door kunnen brengen en voelt het echt als mijn thuis. Ik weet nog goed hoe ik me voelde toen ik de eerste keer in Zuid-Afrika was. Ik was enorm onder de indruk van de schoonheid van het land, de vriendelijkheid van de mensen maar met name het kunnen bewonderen van al het wildlife heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten. 

 

Hoe een stage mijn leven veranderde

Tijdens mijn stage in 2008 op een luxe lodge nabij het Kruger Park deed ik veel ervaring op binnen het toerisme in Zuid-Afrika. Wat ik toen zag was dat de meeste reisorganisaties inzetten op luxe toerisme waardoor veel mensen, onterecht, het idee hebben dat een dergelijke reis niet voor hen is weggelegd. Mijn doel is onder andere om deze bestemmingen toegankelijk te maken door scherp geprijsde reizen aan te bieden. Tijdens dezelfde stage heb ik destijds een aantal activiteiten ondernomen waar ook wilde dieren bij betrokken waren. Zo heb ik een olifanten rit gemaakt en gewandeld met een leeuw. Er werd mij destijds verteld dat deze dieren tijdelijk werden opgevangen met als doel de dieren weer in het wild uit te zetten. Toen ik er eenmaal achter kwam dat dit verhaal een grote leugen was en er bovendien een hoop dierenleed achter deze activiteiten zit, vond ik het vreselijk dat ik onbedoeld had bijgedragen aan het in stand houden van deze industrie. "

 

Duurzaam reizen met hart voor natuur, dier en mens

Naast het aanbieden van scherp geprijsde reizen is een van de bestaansredenen van Kuyo Afrika dan ook om een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van wild, natuur en cultuur. Dit doe ik door reizigers goed over dit onderwerp te informeren en ze mee te nemen in hoe je als reiziger je steentje bij kunt dragen aan het behoud van deze prachtige landen. Na mijn stage heb ik nog vele mooie reizen naar onder andere Zuid-Afrika, Namibië en Botswana mogen maken. In 2015 heb ik de sprong in het diepe gewaagd en ben ik verhuisd naar Johannesburg. Ondanks dat ik het geweldig vond om in Zuid-Afrika te wonen heb ik ruim een jaar later besloten weer naar Nederland te verhuizen. Eenmaal terug in Nederland ben ik Kuyo Afrika gestart en heb ik zo van mijn passie mijn werk mogen maken.

Marije Kuyo Afrika.jpg
 

Het team

Marije

  • Grey LinkedIn Icon

Marije is degene met wie je het meeste te maken krijgt wanneer je een reis boekt bij Kuyo Afrika. De afgelopen 10 jaar heeft ze veel tijd doorgebracht in Zuidelijk Afrika gemaakt en kent ze alle leuke plekken. Marije vindt laagdrempelig contact belangrijk en staat altijd voor je klaar, ook buiten kantooruren. ​Het is Marije's passie om voor reizigers hun droomreis naar Zuidelijk Afrika te organiseren, of dit nou met een ruim of beperkt budget is.

 

Favoriete gebieden:

Kruger Park | Kaapse Wijnlanden | Sossusvlei | Chobe National Park

Sjors

  • Grey LinkedIn Icon

Sjors houdt zich voornamelijk achter de schermen bezig met de marketingactiviteiten van Kuyo Afrika. Met een master in Marketingmanagement op zak heeft hij de perfecte achtergrond om Kuyo Afrika bij onze doelgroep goed op de kaart te zetten. Ook Sjors heeft de afgelopen jaren inmiddels veel mooie plekken in Zuidelijk Afrika bezocht. Deze ervaring en passie deelt hij graag met jou!

Favoriete gebieden:

Drakensbergen | Wild Coast | De vele prachtige bergpassen 

 

Waarom kiezen voor Kuyo Afrika?

Onze zes reisbeloften

Betaalbaar, je bepaalt zelf gedeeltelijk de prijs

Doordat je zelf de vliegtickets en auto boekt, betaal je de werkelijke prijs en geen euro meer aan onnodige commissies. Wij werken niet met een tussenpersoon en onderhouden zelf direct contact met de accommodaties. Ook hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor je reis.  

Bespaar uren uitzoekwerk

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder het internet. Maar het enorme aanbod zorgt er ook voor dat je veel tijd kwijt bent om te vinden wat je precies zoekt. Wij ontzorgen je graag door de mooiste routes samen te stellen en de leukste  accommodaties voor je te selecteren.

Alles is maatwerk, jouw wensen zijn het vertrekpunt

Wat is nou fijner dan zelf aangeven wat je wenst tijdens je vakantie en dat dit vervolgens op een presenteerblaadje wordt aangereikt? Jij vertelt ons hoe je droomreis eruit moet komen te zien en wij gaan het voor je regelen.

Kleinschalige accommodaties van hoogwaardige kwaliteit

Bij Kuyo Afrika geen massale en commerciële ketens. Wij zoeken altijd prachtig gelegen en comfortabele accommodaties waarbij je gastvrij wordt ontvangen.

Veel aandacht voor duurzaam tourisme

We vinden het ontzettend belangrijk dat ook de generaties na ons nog van het prachtige Afrika kunnen genieten. Om deze reden besteden we tijdens het organiseren van je reis veel aandacht aan het behoud van wild, natuur en cultuur. Zo zullen we bijvoorbeeld nooit dieronvriendelijke activiteiten opnemen in het programma.

Persoonlijk contact, hoe en wanneer jij dat wil

Marije is het gezicht van Kuyo Afrika en staat altijd voor je klaar. Via mail, telefoon, Whatsapp of Skype, je kunt altijd bij Marije terecht met vragen – ook buiten kantooruren. Indien gewenst komt ze met al haar enthousiasme en kennis bij jou thuis om je te vertellen hoe we je droomreis kunnen realiseren. Ook tijdens je reis staat Marije voor je klaar!

Damaraland 5.jpeg
 
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.

BESTEMMINGEN

 

Zuid-Afrika

Namibië

Botswana

AANGESLOTEN BIJ

Schermafbeelding 2020-09-04 om 10.03.10.
Klantwaardering op Reisgraag.nl