9,5

Namibië: uitgestrekt Afrika

 Voel je werkelijk alleen op de wereld 

 Bezoek de vele bijzondere natuurfenomenen  

 Ontmoet de lokale bevolking van verschillende culturen

 Betaalbaar en flexibel dankzij unieke werkwijze 

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties 

Kuyo Afrika helpt je met het organiseren

van individuele rondreizen naar Namibië

Individuele rondreizen door Namibië zijn bijzondere reizen die nergens mee te vergelijken zijn. Namibië heeft de macht om je letterlijk alleen op de wereld te laten voelen. De Fish River Canyon, Sossusvlei en een safari in Etosha National Park zijn slechts enkele van de  vele bezienswaardigheden dat het land rijk is. Houd je van uitgestrekte vergezichten en het gevoel alleen op de wereld te zijn? Dan is Namibië de plek voor jou!

Kampeer je graag en wil je ’s avonds vanuit de tent op de auto naar de sterrenhemel kijken? Of slaap je toch liever met iets meer comfort in unieke kleinschalige accommodaties? Het kan allebei, ook een combinatie is mogelijk. Alle individuele rondreizen naar Namibië stel ik zowel qua route als qua accommodaties volledig op maat samen. Met liefst doe ik dit met jou dus vertel me over je droomreis en we plannen samen de rondreis van je dromen!

OP REIS MET KUYO AFRIKA

Wil jij een onvergetelijke individuele rondreis maken door Namibië? Ik sta voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Namibië een onvergetelijke ervaring wordt.

 

Laat me weten wat je wensen zijn en ik ga voor je aan de slag!

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51880618

Ook in avonden en het weekend

Mogelijkheden individuele rondreizen door Namibië

Zie onderstaande reizen als inspiratie en neem deze als vertrekpunt voor jouw droomreis. Bij Kuyo Afrika is echt álles helemaal op maat. 

Cheetah 11.jpeg

Namibië Weids & Wild

14 dagen

In deze twee weken zie je heel veel bezienswaardigheden van Namibië. Je gaat op safari in het prachtige Etosha National Park waar je bij de bekende zoutpannen naar het oneindige kijkt. Je brengt een bezoek aan de wereldberoemde Namib-Naukluft National Park waar je bij de Sossusvlei en Deadvlei de Big Daddy (een van ‘s werelds hoogte duinen) kan beklimmen met waanzinnige uitzichten als resultaat.

Vanaf:

€ 2160,- p.p.

Etosha 8.jpeg

Namibië Compleet

24 dagen

Wanneer je op zoek bent naar een individuele rondreis  door Namibië waarbij je alles ziet, dan is deze reis wat je zoekt. Vanuit de hoofdstad Windhoek rij je zuidelijk tot aan de immense Fish River Canyon. Vervolgens rij je via het westen de beroemde rode duinen van de Sossusvlei tegemoet. Voordat je de Big Five gaat spotten tijdens de safari in Etosha National Park kan je kennismaken met de vele verschillende culturen van het land.

Vanaf:

€ 2895,- p.p.

Himba verkleind.jpg

Botswana & Namibië

21 dagen

Safari reizen door Namibië worden vaak gecombineerd met een rondreis door Botswana. Naast een bezoek aan de Sossusvlei en het Etosha National Park bezoek je ook de Caprivistrook in het noorden waar je de grens oversteekt. Hier ga je vervolgens op safari in het Chobe National Park en ervaar je de schoonheid van de Okavango Delta. Tot slot bezoek je als absoluut hoogtepunt van deze reis de spectaculaire Victoria Watervallen. 

Vanaf:

€ 2675,- p.p.

"Marije heeft voor ons een fantastische rondreis van 5 weken door Namibië en Botswana georganiseerd. Vooral het persoonlijke contact met Marije, haar altijd snelle reactie, haar adviezen en het goed aanvoelen van onze wensen maakten de voorbereiding, de reis zelf en het nagesprek helemaal compleet. We hebben gekampeerd op unieke plekken en overnacht in heel bijzondere sfeervolle lodges waar het wild direkt om ons heen was. Deze mix van avontuur en luxe paste helemaal bij ons. Vooral het kamperen met de tent op de auto was voor ons een nieuwe , geweldige ervaring.

- John & Foka

"Voordat de reis begon bracht Marije ons al in de stemming met een gratis Lonely Planet. De communicatie heel snel en soepel en ondanks dat we laten waren met het boeken, is Kuyo er toch in geslaagd prachtige accomodaties/campsites voor ons te boeken op de meest bijzondere plekken. Wij hadden helaas maar 2 weken om de reis te maken, maar Kuyo heeft een mooi reisschema voor ons gemaakt, waarbij we de highlights (o.a. Ethosa, Sossusvlei, Waterbergplateau, Swakopmund) van Namibie konden zien, zonder al te veel te haasten."

- Anouk 

Zelfstandig met een 4x4 auto door Namibië

Namibië is prima zelfstandig te bereizen. Het land heeft een aantal goede geasfalteerde hoofdwegen, dit zijn de rode wegen weergegeven op de landkaart. De andere wegen in Namibië zijn gravelwegen die goed begaanbaar zijn. Hoewel de kwaliteit van de off-road wegen (gravel) overwegend van redelijke kwaliteit zijn, is het ten zeerste aan te raden een four wheel drive (4x4) te huren. Vanwege de grote afstanden en wisselend wegennetwerk is het nuttiger om te spreken over reistijd in plaats van reisafstand. 

Four wheel drive huurauto's

De meest gangbare 4x4 auto voor een rondreis door Namibië is een Toyota Hillux. Dit zijn sterke en betrouwbare terreinwagens waarmee je veilig rondrijdt. Al dit soort auto's beschikken over een dubbele benzinetank waardoor je de lange afstanden zonder problemen kan afleggen. Alsnog is het wel verstandig om bij elk tankstation dat je tegenkomt te tanken. 

Kuyo Afrika werkt samen met een aantal partners die bewezen betrouwbaar zijn. In alle gevallen zal Kuyo het eerste contact leggen met de verhuurbedrijven om beschikbaarheid en prijzen op te vragen. In een eventueel verder stadium zal Kuyo Afrika assisteren in het contact waar dit gewenst is. 

Kamperen 

Namibië is bij uitstek geschikt om te kamperen tijdens je individuele rondreis. Daarnaast is dit ook een goede manier om je reis betaalbaar te houden. Namibië richt zich namelijk sterk op luxetoerisme, de lodges zijn overal werkelijk schitterend maar dit heeft natuurlijk gevolgen voor de kosten. Een combinatie van kamperen en lodges is een slimme en veel voorkomende oplossing. Op de inspiratiepagina's Weids & Wild en Namibië Compleet staan voorbeeld accommodaties.

 

Er kunnen maximaal twee tenten op het dak geplaatst worden die ieder twee slaapplaatsen bieden. De auto wordt verder volledig uitgerust met alle benodigde spullen zoals:

  • Slaapzak en kussen

  • Tafel en stoelen

  • Koelkast

  • Gasstel met keukenset

  • Lamp

 

Verzekering

Gezien de vele kilometers die afgelegd worden en de conditie van de wegen is het aan te raden om een verzekering af te sluiten. Een lekke band overkomt je nou eenmaal sneller in Namibië dan in Nederland en dan is het fijn als deze kosten worden gedekt. Een verzekering kan je afsluiten bij de verhuurmaatschappij maar het is ook mogelijk bij Global Allianz een verzekering af te sluiten. Dit is vaak voordeliger dan via de verhuurmaatschappij zelf. Kuyo Afrika helpt je graag met het uitzoeken van de beste optie.

Beste reistijd Namibië

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. 

 

In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

Leuke weetjes over Namibië

Namibië krijgt de minste regenval uit alle landen in sub-Sahara Afrika en is daarmee een van de droogste en zonnigste landen ter wereld. Er valt in Namibië slechts 370 mm regen per jaar.

1.

Namibië heeft de op één na laagste bevolkingsdichtheid ter wereld. Ondanks de lage bevolking heeft het land 13-etnische groepen waaronder Ovambo, Kavango en Damara.

2.

Met 3.500 cheeta’s is Namibië de thuisbasis van 's werelds grootste wilde cheeta-populatie en wordt daarom de cheetah hoofdstad van de wereld genoemd. 

3.

Het is de thuisbasis van de grootste kloof in Afrika: Fish River Canyon. De Fish River Canyon is ongeveer 160 km lang, 27 km breed en op plaatsen 550 meter diep. 

4.

Namibië werd pas officieel onafhankelijk 1990. Dat merk je nog heel goed wanneer je in steden als Swakopmund en Lüderitz bent, hier zijn nog veel Duitse invloeden.

5.

Bizarre natuurverschijnselen in Namibië

Namibië bezit over de meest indrukwekkende landschappen en een grote diversiteit aan wildlife. Daarnaast vind je er ook een aantal bijzondere natuurverschijnselen die je nergens anders ter wereld tegenkomt!

San, de oudste mensen ter wereld

De San (ook vaak Bosjesmannen genoemd) worden als de oudste mensen ter wereld gezien. Hun leven bestaat vooral uit de jacht met pijl en boog. Ze drenken de pijl in dodelijk gif waarmee hun jachtmethode effectief is.

De 10 must see's van Namibië

Een land dat 40 keer zo groot is als Nederland maar waar nog geen 2,5 miljoen mensen wonen heeft de macht om je letterlijk alleen op de wereld te laten voelen. Bekijk hier de 10 must see's van dit pracht land!

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.

BESTEMMINGEN

 

Zuid-Afrika

Namibië

Botswana

AANGESLOTEN BIJ

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl