Namibië header.jpg
Namibië: Uitgestrekt Afrika

 Voel je werkelijk alleen op de wereld 

 Bezoek de vele bijzondere natuurfenomenen  

 Ontmoet de lokale bevolking van verschillende culturen

 Betaalbaar en flexibel dankzij unieke werkwijze

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties

Kuyo Afrika helpt je met het organiseren van jóuw droomreis naar Namibië

Individuele rondreizen door Namibië zijn bijzondere reizen die nergens mee te vergelijken zijn. Namibië heeft de macht om je letterlijk alleen op de wereld te laten voelen. De Fish River CanyonSossusvlei en een safari in Etosha National Park zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden dat het land rijk is. Houd je van uitgestrekte vergezichten en het gevoel alleen op de wereld te zijn? Dan is Namibië de plek voor jou!

Kampeer je graag en wil je ’s avonds vanuit de tent op de auto naar de sterrenhemel kijken? Of slaap je liever met iets meer comfort in unieke, kleinschalige accommodaties? Het kan allebei, ook een combinatie is mogelijk. Alle individuele rondreizen naar Namibië stel ik zowel qua route als qua accommodaties volledig op maat samen. Het liefst doe ik dit samen met jou dus vertel me over je droomreis en we plannen samen de rondreis van je dromen!

Wil jij een onvergetelijke droomreis maken naar Namibië?

Laat me weten wat je wensen zijn en ik ga voor je aan de slag. Ik sta altijd voor je klaar voor advies en tips!

Schermafbeelding 2021-03-22 om 13.14.10.

Bel of Whatsapp Marije: 06 - 51880618

Ook in avonden en het weekend

Leeuwen afrika.jpg

Inspiratiereizen

Etosha Namibië.jpeg

Namibië Compleet

24 dagen

Wanneer je op zoek bent naar een individuele rondreis  door Namibië waarbij je alles ziet, dan is deze reis wat je zoekt. Vanuit de hoofdstad Windhoek rij je zuidelijk tot aan de immense Fish River Canyon. Vervolgens rij je via het westen de beroemde rode duinen van de Sossusvlei tegemoet. Voordat je de Big Five gaat spotten tijdens de safari in Etosha National Park maak je kennis met de vele verschillende culturen van het land.

Vanaf:

€ 2895,- p.p.

Himba Namibië.jpg

Namibië & Botswana

21 dagen

Safari reizen door Namibië worden vaak gecombineerd met een rondreis door Botswana. Naast een bezoek aan de Sossusvlei en het Etosha National Park bezoek je ook de Caprivistrook in het noorden waar je de grens oversteekt. In Botswana ga je vervolgens op safari in het Chobe National Park en ervaar je de schoonheid van de Okavango Delta. Tot slot bezoek je als hoogtepunt van deze reis de spectaculaire Victoria Watervallen.

Vanaf:

€ 2675,- p.p.

Cheetah 15.jpeg

Namibië Weids & Wild

14 dagen

In deze twee weken zie je heel veel bezienswaardigheden van Namibië. Je gaat op safari in het prachtige Etosha National Park waar je bij de beroemde zoutpannen naar het oneindige kijkt. Je brengt een bezoek aan de wereldberoemde Namib-Naukluft National Park waar je bij de Sossusvlei en Deadvlei de Big Daddy (een van ‘s werelds hoogte duinen) kan beklimmen met waanzinnige uitzichten als resultaat.

Vanaf:

€ 2160,- p.p.

Zelfstandig met een 4x4 door Namibië

Namibië is prima zelfstandig te bereizen. Het land heeft een aantal goede geasfalteerde hoofdwegen. De andere wegen in Namibië zijn veelal gravelwegen en hoewel de kwaliteit van deze off-road wegen overwegend van redelijke kwaliteit zijn, is het ten zeerste aan te raden een four wheel drive (4x4) te huren. 

Four wheel drive huurauto's

De meest gangbare 4x4 auto voor een rondreis door Namibië is een Toyota Hillux. Dit zijn sterke en betrouwbare terreinwagens waarmee je veilig rondrijdt. Al dit soort auto's beschikken over een dubbele benzinetank waardoor je de lange afstanden zonder problemen kan afleggen. Alsnog is het wel verstandig om bij elk tankstation dat je tegenkomt te tanken. ​

Kamperen 

Namibië is bij uitstek geschikt om te kamperen tijdens je individuele rondreis. Daarnaast is dit ook een goede manier om je reis betaalbaar te houden. Namibië richt zich namelijk sterk op luxetoerisme, de lodges zijn overal werkelijk schitterend maar dit heeft natuurlijk gevolgen voor de kosten. Een combinatie van kamperen en lodges is een slimme en veel voorkomende oplossing. Op de inspiratiepagina's van de verschillende rondreizen staan voorbeeld accommodaties.

 

Er kunnen maximaal twee tenten op het dak geplaatst worden die ieder twee slaapplaatsen bieden. De auto wordt verder volledig uitgerust met alle benodigde spullen zoals een slaapzak en kussen, tafel en stoelen, koelkast en een gasstel met keukenset. ​

Damaraland 4x4.jpg
Anouk Etosha

"De communicatie heel snel en soepel en ondanks dat we laten waren met het boeken, is Marije er toch in geslaagd prachtige accomodaties/campsites voor ons te boeken op de meest bijzondere plekken. Sommige hiervan waren wellicht niet volledig langs de route, maar zeker de moeite waard om voor om te rijden. Wij hadden helaas maar 2 weken om de reis te maken, maar Kuyo heeft een mooi reisschema voor ons gemaakt, waarbij we de highlights van Namibië konden zien, zonder al te veel te haasten. Ga zo door Kuyo Afrika en bedankt!"

- Anouk -

Beste reistijd Namibië

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. 

 

In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

Himba Namibië.jpg

Reisblogs Namibië

Praktische informatie Namibië

Vaccinaties en malaria


Verplichte vaccinaties
Gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer je komt uit, of als je in transit bent geweest in, een gebied waar gele koorts voorkomt.
Aanbevolen vaccinaties

  • Vaccinatie tegen DTP, oftewel difterie, tetanus en polio.
  • Vaccinatie tegen BMR, oftewel bof, mazelen en rode hond.
  • Vaccinatie tegen buiktyfus bij een verblijf langer dan 3 maanden.
  • Vaccinatie tegen hepatitis A, oftewel geelzucht.
Kuyo Afrika werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinatie bij je thuis, door een erkende arts op het moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie.nl vaccineren voornamelijk buiten kantooruren en in weekenden, maar kunnen natuurlijk ook gewoon overdag bij je langskomen. Je kunt ervoor kiezen om bij deze gelegenheid gelijk het hele gezin te laten vaccineren. Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over de werkwijze en de voordelen van Thuisvaccinatie.nl. Hoewel Thuisvaccinatie.nl bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Bovendien worden je reisvaccinaties meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ervaar het gemak van Thuisvaccinatie.nl. en bekijk welke reisvaccinaties je voor jouw reisbestemming nodig hebt. Malaria In het noorden van Namibië komt malaria voor. Hiervoor is aanbevolen om malariaprofylaxe te gebruiken. De hoeveelheid en soort hangt af van je persoonlijke medische achtergrond. Je kunt de kans op malaria-infectie beperken door zelf ook voorzorgsmaatregelen te nemen. Maak gebruik van een klamboe, bij voorkeur geïmpregneerd. Bedek je huid zoveel mogelijk met lange mouwen, lange broekspijpen en sokken. Voor onbedekte huid delen kun je het beste een insectenwerend middel met DEET gebruiken. Alhoewel de malariamug alleen steekt van de avond- tot ochtendschemering is het toch aanbevolen om je ook overdag in te smeren. De denguemug, die knokkelkoorts veroorzaakt, steekt ook overdag en komt sporadisch in oostelijke delen van Zuid-Afrika voor. Het muggenseizoen loopt van november tot en met juni, de zomertijd in Zuidelijk Afrika. Laat malaria je er niet van weerhouden een fijne vakantie te beleven. Malaria is een serieuze infectieziekte waarover je zeker niet te licht moet denken, maar het kan genezen worden, vooral als je er vroegtijdig bij bent. Voor een actueel en persoonlijk vaccinatieadvies en malaria-advies kun je terecht bij Thuisvaccinatie.nl.
Reisdocumenten


Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden in Namibië verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan drie maanden in Namibië verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van Namibië in Brussel. Je kunt ook terecht bij een van de twee consulaten van Namibië in Nederland. Deze zijn gevestigd in Gorinchem en Woerden. Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Namibië, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en een geldig paspoort. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Namibië vind je op VisumCentrale.nl. De ANWB adviseert om een international rijbewijs aan te schaffen maar in de praktijk wordt hier nergens ongevraagd. Uit ervaring kan ik zeggen dat de lokale politie een Nederlands rijbewijs (pasje) gewoon accepteert als geldig rijbewijs.
Geldzaken en valuta


De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar, deze loopt 1-op-1 met de Zuid-Afrikaanse Rand. Je kunt met beide valuta betalen in Namibië In het land kun je met je pinpas met VISA en Mastercard-logo bij pinautomaten geld pinnen en zelfs in winkels te betalen. Pinpassen met het Maestro-logo worden niet overal in Afrika geaccepteerd. Houd er ook rekening mee dat op veel verre bestemmingen pinautomaten alleen in de grote steden te vinden zijn. Controleer ook bij je bank of je bankkaart voor gebruik in Namibië geactiveerd moet worden. Daarnaast worden diverse creditcards in hotels, restaurant en winkels geaccepteerd, en kun je vaak ook tegen betaling met een creditcard pinnen.
Taal en tijdsverschil


De voertaal in Namibië is Engels, maar er wordt ook veel Afrikaans gesproken. Andere talen die worden gesproken zijn Duits, Bama, Herero, Himba en Damara. Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Namibië.
Eten en drinken


Net als in veel andere Afrikaanse landen zijn vlees, vis, maïs, rijst en groentestoofpotten ook in Namibië populaire gerechten. Ook kun je in Namibië veel westerse gerechten krijgen en door het Duitse verleden ook desserts als bijvoorbeeld Apfelstrüdel. Fruit is in Namibië duur omdat het geïmporteerd moet worden. Zowel non-alcoholische drankjes als alcoholische drankjes zijn hier goed te verkrijgen. Mahango, Tambo en Mushokolo zijn bekende lokale bieren zijn. Het drinkwater in Namibië is van goede kwaliteit, maar toch wordt aangeraden om flessen (mineraal)water te kopen. Op afgelegen plaatsen komt het water uit een bron of rivier en wordt het niet altijd gezuiverd. Flessen mineraalwater kun je overal tegen en ze kosten weinig. Kosten:

  • Voor een ontbijt geef je gemiddeld € 5,- tot € 8,- per persoon uit
  • Voor een lunch geef je gemiddeld € 7,- tot € 15,- per persoon uit
  • Voor een diner geef je gemiddeld € 13,- tot € 20,- per persoon uit
Bovengenoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen. Wat je uiteindelijk kwijt bent aan eten en drinken tijdens je reis is vooral afhankelijk van je eigen bestedingspatroon.
Veiligheid


Over het algemeen is Namibië voor toeristen een veilige vakantiebestemming. Zoals in ieder land dien je ook in Namibië goed op je bagage en andere waardevolle bezittingen te letten. Geld en andere waardevolle papieren die je onderweg nodig hebt kun je het beste in een moneybelt onder je kleding bewaren. Maak voor vertrek altijd kopieën van waardevolle papieren en bewaar deze apart of scan ze in en mail ze naar jezelf. Op deze manier kun je indien nodig altijd bij deze papieren. Waardevolle sieraden kun je het beste thuis laten. Het wordt sterk afgeraden om na zonsondergang nog lange afstanden te reizen. Dit vanwege de vaak wat slechtere conditie van de doorgaande en secundaire wegen. Daarnaast zie je eventueel overstekende dieren op de vaak onverlichte wegen ook slecht in het donker.

Giraffe Etosha Namibië.jpeg
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.