top of page
Namibië header.jpg
Namibië: Uitgestrekt Afrika

 Voel je werkelijk alleen op de wereld 

 Bezoek de vele bijzondere natuurfenomenen  

 Ontmoet de lokale bevolking van verschillende culturen

 Betaalbaar en flexibel dankzij unieke werkwijze

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties

Kuyo Afrika helpt je met het organiseren van jóuw droomreis naar Namibië

Individuele rondreizen door Namibië zijn bijzondere reizen die nergens mee te vergelijken zijn. Namibië heeft de macht om je letterlijk alleen op de wereld te laten voelen. De Fish River CanyonSossusvlei en een safari in Etosha National Park zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden dat het land rijk is. Houd je van uitgestrekte vergezichten en het gevoel alleen op de wereld te zijn? Dan is Namibië de plek voor jou!

Kampeer je graag en wil je ’s avonds vanuit de tent op de auto naar de sterrenhemel kijken? Of slaap je liever met iets meer comfort in unieke, kleinschalige accommodaties? Het kan allebei, ook een combinatie is mogelijk. Alle individuele rondreizen naar Namibië stel ik zowel qua route als qua accommodaties volledig op maat samen. Het liefst doe ik dit samen met jou dus vertel me over je droomreis en we plannen samen de rondreis van je dromen!

Wil jij een onvergetelijke droomreis maken naar Namibië?

Laat me weten wat je wensen zijn en ik ga voor je aan de slag. Ik sta altijd voor je klaar voor advies en tips!

Kim.JPG

Bel of Whatsapp Kim: 06 - 22298241

Leeuwen afrika.jpg

Inspiratiereizen

Etosha Namibië.jpeg

Namibië Compleet

24 dagen

Wanneer je op zoek bent naar een individuele rondreis  door Namibië waarbij je alles ziet, dan is deze reis wat je zoekt. Vanuit de hoofdstad Windhoek rij je zuidelijk tot aan de immense Fish River Canyon. Vervolgens rij je via het westen de beroemde rode duinen van de Sossusvlei tegemoet. Voordat je de Big Five gaat spotten tijdens de safari in Etosha National Park maak je kennis met de vele verschillende culturen van het land.

Vanaf:

€ 2895,- p.p.

Himba Namibië.jpg

Namibië & Botswana

21 dagen

Safari reizen door Namibië worden vaak gecombineerd met een rondreis door Botswana. Naast een bezoek aan de Sossusvlei en het Etosha National Park bezoek je ook de Caprivistrook in het noorden waar je de grens oversteekt. In Botswana ga je vervolgens op safari in het Chobe National Park en ervaar je de schoonheid van de Okavango Delta. Tot slot bezoek je als hoogtepunt van deze reis de spectaculaire Victoria Watervallen.

Vanaf:

€ 2675,- p.p.

Cheetah 15.jpeg

Namibië Weids & Wild

14 dagen

In deze twee weken zie je heel veel bezienswaardigheden van Namibië. Je gaat op safari in het prachtige Etosha National Park waar je bij de beroemde zoutpannen naar het oneindige kijkt. Je brengt een bezoek aan de wereldberoemde Namib-Naukluft National Park waar je bij de Sossusvlei en Deadvlei de Big Daddy (een van ‘s werelds hoogte duinen) kan beklimmen met waanzinnige uitzichten als resultaat.

Vanaf:

€ 2160,- p.p.

Zelfstandig met een 4x4 door Namibië

Namibië is prima zelfstandig te bereizen. Het land heeft een aantal goede geasfalteerde hoofdwegen. De andere wegen in Namibië zijn veelal gravelwegen en hoewel de kwaliteit van deze off-road wegen overwegend van redelijke kwaliteit zijn, is het ten zeerste aan te raden een four wheel drive (4x4) te huren. 

Four wheel drive huurauto's

De meest gangbare 4x4 auto voor een rondreis door Namibië is een Toyota Hillux. Dit zijn sterke en betrouwbare terreinwagens waarmee je veilig rondrijdt. Al dit soort auto's beschikken over een dubbele benzinetank waardoor je de lange afstanden zonder problemen kan afleggen. Alsnog is het wel verstandig om bij elk tankstation dat je tegenkomt te tanken. ​

Kamperen 

Namibië is bij uitstek geschikt om te kamperen tijdens je individuele rondreis. Daarnaast is dit ook een goede manier om je reis betaalbaar te houden. Namibië richt zich namelijk sterk op luxetoerisme, de lodges zijn overal werkelijk schitterend maar dit heeft natuurlijk gevolgen voor de kosten. Een combinatie van kamperen en lodges is een slimme en veel voorkomende oplossing. Op de inspiratiepagina's van de verschillende rondreizen staan voorbeeld accommodaties.

 

Er kunnen maximaal twee tenten op het dak geplaatst worden die ieder twee slaapplaatsen bieden. De auto wordt verder volledig uitgerust met alle benodigde spullen zoals een slaapzak en kussen, tafel en stoelen, koelkast en een gasstel met keukenset. ​

Damaraland 4x4.jpg
Jitze & Annelies.JPG

"Nadat eerst onze reis wegens COVID al 2 keer moest worden uitgesteld, konden wij eind 2021 dan toch eindelijk vertrekken. Het is een onvergetelijke reis geworden met overnachtingen afwisselend in mooie lodges en hele leuke campsites. Het op maat uitgewerkte reisplan was tot in de puntjes geregeld. Schitterende landschappen in het zuidelijke woestijnachtige gedeelte en daarna meer groen en wilde dieren in het noorden. De rust en ruimte in Namibië waren overweldigend en de mensen zeer vriendelijk. Een veilig land om doorheen te reizen."

- Jitze & Annelies - 

Beste reistijd Namibië

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. 

 

In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

Himba Namibië.jpg
Giraffe Etosha Namibië.jpeg
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page