9,4

AANGESLOTEN BIJ

Namibië

UITGESTREKT AFRIKA

INDIVIDUELE RONDREIZEN NAAR NAMIBIË

Samen plannen we je ideale rondreis

Individuele rondreizen door Namibië zijn bijzondere reizen die nergens mee te vergelijken zijn. Namibië heeft de macht om je letterlijk alleen op de wereld te laten voelen. Fish River Canyon, Sossusvlei en een safari in Etosha National Park zijn slechts enkele van de  vele bezienswaardigheden dat het land rijk is. Houd je van uitgestrekte vergezichten en het gevoel alleen op de wereld te zijn? Dan is Namibië de plek voor jou!

Kampeer je graag en wil je ’s avonds vanuit de tent op de auto naar de sterrenhemel kijken? Of slaap je toch liever met iets meer comfort in unieke kleinschalige accommodaties? Het kan allebei, ook een combinatie is mogelijk. Alle individuele rondreizen naar Namibië stel ik zowel qua route als qua accommodaties volledig op maat samen. Met liefst doe ik dit met jou dus vertel me over je droomreis en we plannen samen de rondreis van je dromen!

GA MET KUYO AFRIKA NAAR NAMIBIË

Jouw wensen zijn het vertrekpunt, alles is maatwerk

Je verblijft in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit

Je hebt zelf invloed op de prijs door de unieke werkwijze  

Je hebt persoonlijk contact, hoe en wanneer jij dat wil

Heb je interesse om zelfstandig een rondreis te maken door Namibië? Ik sta altijd voor je klaar met advies en tips om ervoor te zorgen dat je reis naar Namibië een onvergetelijke ervaring wordt. 

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

Ook in de avonden en het weekend

Weetje: In het afgelegen Kaokoland in het noorden van Namibië kun je kennis maken met de Himba-bevolking. De vrouwen hebben een diep roodbruine tint doordat ze zichzelf elke dag insmeren met een mengsel van botervet, oker en kruiden. Dit beschermt ze tegen de felle zon. Een bezoekje aan een Himba stam is zeker de moeite waard want ze leven nog op de traditionele manier en zijn erg gastvrij.

INSPIRATIEREIZEN VOOR INDIVIDUELE RONDREIZEN DOOR NAMIBIË

Hieronder vind je een aantal inspiratiereizen zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden van individuele rondreizen door Namibië. Zie deze inspiratiereizen als vertrekpunt van jouw droomreis, alles is namelijk helemaal naar wens af te stemmen. 

Sossusvlei Namibië.jpg

Namibië Weids & Wild

14 dagen

In deze twee weken zie je heel veel bezienswaardigheden van Namibië. Je gaat op safari in het prachtige Etosha National Park waar je bij de bekende zoutpannen naar het oneindige kijkt. Je brengt een bezoek aan de wereldberoemde Namib-Naukluft National Park waar je bij de Sossusvlei en Deadvlei de Big Daddy (een van ‘s werelds hoogte duinen) kan beklimmen met waanzinnige uitzichten als resultaat.

Vanaf:

€ 2.160,- p.p.

Etosha Namibië klein.jpg

Selfdrive Namibië Compleet

24 dagen

Wanneer je op zoek bent naar een individuele rondreis  door Namibië waarbij je alles ziet, dan is deze reis wat je zoekt. Vanuit de hoofdstad Windhoek rij je zuidelijk tot aan de immense Fish River Canyon. Vervolgens rij je via het westen de beroemde rode duinen van de Sossusvlei tegemoet. Voordat je de Big Five gaat spotten tijdens de safari in Etosha National Park kan je kennismaken met de vele verschillende culturen van het land.

Vanaf:

€ 2.895,- p.p.

Himba Namibië.jpg

Botswana & Namibië

21 dagen

Safari reizen door Namibië worden vaak gecombineerd met een rondreis door Botswana. Naast een bezoek aan de Sossusvlei en het Etosha National Park bezoek je ook de Caprivistrook in het noorden waar je de grens oversteekt. Hier ga je vervolgens op safari in het Chobe National Park en ervaar je de schoonheid van de Okavango Delta. Tot slot bezoek je als absoluut hoogtepunt van deze reis de spectaculaire Victoria Watervallen. 

Vanaf:

€ 2.675,- p.p.

REIZIGERSERVARING

"Het was echt een hele mooie reis en alles was goed geregeld. We zijn twee weken in Namibië geweest en Kuyo had een mooi programma op maat gemaakt voor ons. In een Jeep met een tentje bovenop hebben we een rondje door Namibië gemaakt. Al met al een hele goed opgezette reis waar we heel veel van genoten hebben!"

-Theo-

Leuke weetjes over Namibië

Namibië krijgt de minste regenval uit alle landen in sub-Sahara Afrika en is daarmee een van de droogste en zonnigste landen ter wereld. Er valt in Namibië slechts 370 mm regen per jaar.

1.

Namibië heeft de op één na laagste bevolkingsdichtheid ter wereld. Ondanks de lage bevolking heeft het land 13-etnische groepen waaronder Ovambo, Kavango en Damara.

2.

Met 3.500 cheeta’s is Namibië de thuisbasis van 's werelds grootste wilde cheeta-populatie en wordt daarom de cheetah hoofdstad van de wereld genoemd. 

3.

Het is de thuisbasis van de grootste kloof in Afrika: Fish River Canyon. De Fish River Canyon is ongeveer 160 km lang, 27 km breed en op plaatsen 550 meter diep. 

4.

Namibië werd pas officieel onafhankelijk 1990. Dat merk je nog heel goed wanneer je in steden als Swakopmund en Lüderitz bent, hier zijn nog veel Duitse invloeden.

5.

Namibië bezit over de meest indrukwekkende landschappen en een grote diversiteit aan wildlife. Daarnaast vind je er ook een aantal bijzondere natuurverschijnselen die je nergens anders ter wereld tegenkomt!

Bizarre natuurverschijnselen in Namibië

De San (ook vaak Bosjesmannen genoemd) worden als de oudste mensen ter wereld gezien. Hun leven bestaat vooral uit de jacht met pijl en boog. Ze drenken de pijl in dodelijk gif waarmee hun jachtmethode effectief is.

San, de oudste mensen ter wereld

Een land dat 40 keer zo groot is als Nederland maar waar nog geen 2,5 miljoen mensen wonen heeft de macht om je letterlijk alleen op de wereld te laten voelen. Bekijk hier de 10 must see's van dit pracht land!

De 10 must see's van Namibië

ZELFSTANDIG MET EEN 4x4 DOOR NAMIBIË

Namibië heeft een beperkt aantal geasfalteerde hoofdwegen, dit zijn de rode wegen weergegeven op de landkaart. Echter bedekken deze bij lange na niet het hele land. Hoewel de kwaliteit van de off-road wegen (gravel) overwegend van redelijke kwaliteit zijn, is het ten zeerste aan te raden een four wheel drive te huren. Deze wegen zijn over het algemeen ook prima begaanbaar maar niet vergelijkbaar met de wegen zoals wij ze in Nederland kennen. 

Four wheel drive huurauto's

De meest gangbare 4x4 auto voor een rondreis door Namibië is de Toyota Hillux. Dit zijn sterke en betrouwbare terreinwagens waarmee je veilig rondrijdt. Al dit soort auto's beschikken over een dubbele benzinetank waardoor je de lange afstanden zonder problemen kan afleggen. Alsnog is het wel verstandig om bij elk tankstation dat je tegenkomt te tanken. 

Kampeeruitrusting

Namibië is bij uitstek geschikt om te kamperen tijdens je rondreis. Daarnaast is dit een goede manier om je reis betaalbaar te houden. Wanneer je besluit te gaan kamperen wordt de auto uitgerust met alle benodigde spullen. Er kunnen maximaal twee tenten op het dak geplaatst worden die ieder twee slaapplaatsen bieden. Verder zit er onder andere een tafel met stoelen bij, een koelkast, kookgerei en bestek. Alles wat noodzakelijk is voor een heerlijke braai bij zonsondergang. Heb je liever wat meer luxe en gaat je voorkeur uit naar verblijf in lodges? Ook dat is mogelijk.

BESTE REISTIJD NAMIBIË

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. 

 

In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

PRAKTISCHE INFORMATIE NAMIBIË

Taal

Electriciteit

Tijdsverschil

Geldzaken en valuta

Eten en drinken

Reisdocumenten

Vaccinaties

Malaria

Veiligheid

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl