9,4

AANGESLOTEN BIJ

Zuid-AfrikA 
Kaap & Karoo

Individuele rondreis 21 dagen

 Rondreis startend en eindigend in Kaapstad

 Bezoek alle hoogtepunten van de Garden Route

 Heerlijke wijnen in de regio van Stellenbosch 

 Geniet van de prachtige vergezichten in de Karoo

 Spot de Big Five in het Addo Elephant Park

 Verblijf in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit

Al vanaf 

€ 1.765,- p.p.

Rondreis Zuid-Afrika 3 weken - Kaap & Karoo

KAAP & KAROO IN HET KORT

Wanneer je tijd hebt om een rondreis van ongeveer 21 dagen door Zuid-Afrika te maken is een rondje door de West en Oostkaap wellicht iets voor jou. Deze rondreis brengt je langs alle hoogtepunten van de wereldberoemde Garden Route en daarnaast bezoek je het minder bekende Karoogebied. ​Op de heen- of terugweg, ga je via de binnenlanden van het Karoo gebied weer terug naar Kaapstad. Dit gebied is een halfwoestijn gebied en hier heb je adembenemende vergezichten.​ Tijdens deze rondreis van 3 weken door Zuid-Afrika geniet je van de prachtige natuur, de mooie kust, de heerlijke wijn en kan je de Big Five spotten! Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur zitten in deze individuele rondreis. 

REISDUUR

Je kunt deze reis in 17 dagen maken, maar ik raad je aan hier 3 weken voor uit te trekken.

 

PRIJS

Vanaf € 1.765,- p.p.

KENMERKEN

Cultuur

OP REIS MET KUYO AFRIKA

Heb je interesse om zelfstandig een individuele rondreis van drie weken door Zuid-Afrika te maken? Ik sta voor je klaar met advies en tips om ervoor te zorgen dat je reis naar Zuid-Afrika een onvergetelijke ervaring wordt. 

Iedere reis is volledig maatwerk. Laat je me wensen weten en ontvang binnen drie dagen een gratis reisvoorstel.

 

Ik help je graag met het samenstellen van jouw droomreis!

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

REIZIGERSERVARING

"Via de website van Kuyo kregen we snel het gevoel dat zij ons konden helpen bij het samenstellen van de reis. Het is een boven verwachting mooie reis geworden, mede door de goede begeleiding en adviezen van Marije. Zij voelt goed aan wat je graag wilt en ze kent de regio zowel qua accommodatie als de bijzondere plekken. Wij hebben echt iedere dag genoten. Voor en na de reis was er bijzonder plezierig persoonlijk contact."

-Jos & Elise-

 

Reisprogramma van de rondreis Kaap & Karoo 

Door de prachtige en afwisselende natuur met enorme vergezichten is autorijden door Zuid-Afrika alleen al een waar avontuur. De wegen in dit deel van het land zijn overwegend prima onderhouden en goed te bereizen met een standaard huurauto zoals een Volkswagen Polo. Dit maakt Zuid-Afrika tot een toegankelijke bestemming om zelfstandig te ontdekken.  

Mijn advies is om drie weken de tijd te nemen om deze route af te leggen. Zodoende heb je tijdens iedere stop voldoende tijd om in je eigen tempo de hoogtepunten te bezichtigen. 

ROUTE

Kaapstad - Stellenbosch  

Stellenbosch - Touwrivier

Touwrivier - Beaufort West

Beaufort West - Graaff-Reinet

Addo - Jeffrey's Bay

Jeffrey's Bay - Plettenberg Bay

Plettenberg - Bay - Oudtshoorn

Oudtshoorn - Swellendam

Swellendam - Hermanus

Hermanus - Kaapstad

AFSTAND

50 km

150 km

280 km

200 km

240 km

120 km

170 km

150 km

200 km

140 km

Dag tot dagprogramma

Dag 1: Vliegen naar Kaapstad, de reis begint!

Het is eindelijk zover, de reis begint nu echt! Met een directe vlucht ben je iets meer dan 11 uur onderweg. Een voordeel van op vakantie gaan naar Zuid-Afrika is dat je geen last hebt van een jetlag. Alleen wanneer het in Nederland wintertijd is, is het in Zuid-Afrika een uur later.

Dag 2 + 3: Ontdek het bruisende Kaapstad

Aan de voet van de imposante Tafelberg ligt een van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. In de tweede grootste stad van het land hangt een Europese en ontspannen sfeer. In Kaapstad en omgeving is ontzettend veel te doen. Zo kun je een tour maken naar het schiereiland Kaap de Goede Hoop, de pinguïns op Boulder's Beach bezoeken, een stuk van de geschiedenis leren op Robben Island, de prachtige Chapman's Peak rijden of net als de locals picknicken in de Kirstenbosch Botanical Gardens. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de Tafelberg niet ontbreken. Wanneer je sportief en avontuurlijk bent ingesteld kun je de berg in ongeveer 3 uur beklimmen. Liever niet klimmen? Dan kun je met de kabelbaan omhoog. 

Video: South Africa Tourism

Dag 4 + 5: Ontdek de prachtige wijngebieden rondom Stellenbosch

De volgende bestemming is de een knusse en gezellige studentenstad Stellenbosch. Deze stad kan gezien worden als één groot openluchtmuseum, zo mooi is het.

 

Stellenbosch en haar omgeving staat bekend vanwege de heerlijke wijnen die hier geproduceerd worden maar het is ook een prachtig gebied vanwege de valleien met wijngaarden. Een bekende route door dit gebied is de Route 62, de langste wijnroute van de wereld. Een leerzame en lekkere wijntour mag dan ook niet ontbreken tijdens je rondreis door Zuid-Afrika. Het is mogelijk om deze op eigen gelegenheid te doen maar er zijn ook georganiseerde tours waarbij je niet zelf hoeft te rijden. Zo kan je zorgeloos genieten van de uitzichten en wijnen.

Dag 6: Vergezichten en Big Five in Touwrivier

Vanuit Stellenbosch is het een relatief korte maar zeer mooie rit naar Touwrivier. Een hoogtepunt is de Hex River Pass met waanzinnige uitzichten. Dit dorp is een uitvalsbasis voor veel inwoners uit Kaapstad die voor een weekend de rust op willen zoeken. In het gebied is het overal genieten van hoge bergen, kliffen, rivieren en uitgestrekte valleien. Heel geschikt voor mooie wandelingen en sportieve fietstochten. Om de hoek van Touwrivier bevindt zich het malariavrije wildreservaat genaamd Aquila Private Game. Een stuk  kleiner dan het Kruger National Park maar ook hier bestaat de kans dat je de Big Five spot. Het park is goed op eigen gelegenheid te ontdekken.

Dag 7 + 8: Half-woestijn landschap in het Karoo National Park

Net buiten Beaufort West ligt het Karoo National Park. Het Karoo National Park ligt in de Great Karoo, een enorm uitgestrekt en ruig landschap met kale vlaktes. Het park werd in 1979 gesticht om te voorkomen dat de aanwezige flora en fauna verloren zou gaan. Het gebied is half-woestijn waardoor het lijkt alsof het Karoo park niet veel te bieden heeft, maar het tegendeel is waar. Hier vind je het grootste ecosysteem van Zuid-Afrika. Er is een unieke vegetatie en wat hier leeft, heeft zich aangepast aan de zeer moeilijke leefomstandigheden.

Koloniale panden in Stellenbosch

Spot de Big 5 bij Aquila Reserve

Vergezichten in de Karoo

Dag 9: Graaff-Reinet, de parel van de Grote Karoo

Met haar maar liefst 220 gebouwen die op de nationale monumentenlijst staan, is Graaf-Reinet met recht de parel van de Grote Karoo. Graaff-Reinet is de 4e oudste 'Europese' stad in Zuid-Afrika en werd gesticht door de VOC. De hottentotnaam voor Graaff-Reinet is 'dekamdeboea' ofwel 'de groene vallei. De plaats ligt in een vallei van het Sneeuwgebergte en wordt beschermd door de Zondags rivier. Wanneer je in Graaff-Reinet bent mag een bezoek aan Valley of Desolation niet ontbreken. Het relatief onbekende Camdeboo Nationaal Park ligt tussen de 740 en 1.480 meter boven de zeespiegel aan de voet van de Sneeuberg keten. De beste tijd van de dag om het park te bezoeken is bij zonsopgang of -ondergang. Er zijn verschillende uitkijkpunten vanwaar je een prachtig zicht hebt op de uitgestrekte vlaktes met verscheidene kleine tafelbergen.

Dag 10 + 11: Wild spotten in Addo Elephant Park

Het is tijd om wild te gaan spotten! De komende dagen van jullie reis brengen jullie door in de omgeving van Port Elizabeth. Niet ver van Port Elizabeth ligt het Addo Elephant National Park. Dit park werd in 1931 opgericht als toevluchtsoord voor de 11 overgebleven Afrikaanse olifanten in dat gebied. Een succesvolle missie: vandaag de dag leven er in Addo maar liefst 450 olifanten. Naast olifanten lopen er ook 400 buffels, bijna 50 neushoorns, antilopen, leeuwen en hyena’s rond. Het park is goed geschikt om op eigen gelegenheid te ontdekken. Wanneer je dit liever onder begeleiding van een ranger doet is dit uiteraard ook mogelijk.

Uitzicht Valley of Desolation

Je vindt in Addo ruim 450 olifanten

Met de haai en walvis erbij kan je de Big 7 spotten rondom Addo

Dag 12 + 13: Paradijselijke stranden van Jeffrey's Bay

Dankzij het warme water van de Indische Oceaan is Jeffrey’s Bay een geweldige vakantieplaats. Surfers vanuit de hele wereld komen in Jeffrey’s Bay samen om te genieten van zon, zee, gouden stranden en de legendarische golven. Het is één van de beste surflocaties ter wereld en jaarlijks vindt hier de Internationale Billabong surf competitie plaats. Ooit behoorde dit gebied toe aan de San, later de Khoi-San mensen en omdat ze veel over het strand zwierven werden ze bekend onder de naam “Strandlopers”. In het gebied zijn nog San rotstekeningen terugvinden.

Dag 14 + 15: Gouden stranden en wateractiviteiten in Plettenberg Bay

Dit is volgens velen één van de mooiste stops gedurende een rondreis door Zuid-Afrika. Plettenberg Bay biedt je kilometers aan gouden stranden, een rotsachtig schiereiland, intrigerende lagunes en riviermondingen en torenhoge inheemse bossen. Dit is een zeer geschikte uitvalsbasis voor actieve watersporten zoals surfen, snorkelen, duiken of een boottocht waarbij je walvissen gaat spotten.

 

Het Tsitsikamma National Park ligt op 30 km van Plett. Dit is een bijzonder mooi natuurpark, schitterend aan de kust gelegen. Er zijn een aantal prachtige verlaten stranden in de omgeving die goed toegankelijk zijn en uitermate geschikt voor een wandeling om uit te waaien. 

Prachtige stranden bij Jeffrey's Bay

Suspension Bridge - Tsitsikamma

Garden Route National Park

Dag 16: Oudsthoorn - struisvogels en de Cango Caves

Oudtshoorn is met 80.000 inwoners de grootste stad van de regio en staat bekend om de vele struisvogels. De geschiedenis en het gebied maken Oudtshoorn de moeite waard voor een bezoek. Vlakbij Oudtshoorn vind je de bergketen Swartberge, hier kun je de prachtige Swartberg Pass rijden. Deze 27 kilometer lange grindweg begeleidt je via steile haarspeldbochten naar 'Die Top' van 1.583 meter. Je komt langs adembenemende uitzichten, diverse landschappen, beekjes en bloemenzeeën. Daarnaast staat Oudtshoorn bekend om de nabijgelegen Cango Caves. Een bezoekje aan deze oudste grotten ter wereld is absoluut een must-do!​

Dag 17+18: Swellendam, een oase van rust

Swellendam is een leuk plaatsje met een rijke geschiedenis en de derde oudste stad van het land, na Kaapstad en Stellenbosch. Het is gesticht in 1745 en dankt zijn naam aan de eerste gouverneur Hendrik Swellengebrel en zijn vrouw Helena ten Damma. Swellendam ligt in een prachtig groene vallei aan de voet van de Langenberg Mountains, een kleine oase op zich! Het dorp is volop in ontwikkeling en daardoor nog niet bijzonder toeristisch. Doordat het omringd is door drie natuurparken (Marloth Nature Reserve, het Bontebok National Park en het De Hoop Nature Reserve) is het indien nodig eenvoudig om te ontsnappen aan de mensen en kan je helemaal opgaan in de natuur. 

Swartberg pass nabij Oudtshoorn

Struisvogels in Oudtshoorn

Prachtige uitzichten bij De Hoop

Dag 19: Walvis spotten in Hermanus

Zuid-Afrika is een van de beste plekken ter wereld om vanaf het land walvissen te spotten. Hermanus is de plek bij uitstek om deze enorme dieren te zien. Vooral in september en oktober heb je kans om walvissen te zien, dan kunnen er wel zeventig walvissen tegelijk door de baai zwemmen. Er is hier zelfs een zogenaamde 'whale cryer', een omroeper die op zijn hoorn blaast wanneer er walvissen zijn gesignaleerd. De uitkijkposten Castle Rock, Kraal Rock en Sievers Point maken van dit stadje de juiste plek om deze bijzondere dieren te zien. ​

Dag 20 + 21: Terugreis

Het zit erop, de rondreis van drie weken door Zuid-Afrika zijn bijna voorbij. In een rustig tempo kan de laatste etappe worden afgelegd. Na het inleveren van de huurauto op het vliegveld vliegen jullie terug naar Nederland.

Wist je dat een walvis geen oren heeft? Het neemt geluid waar met zijn lichaam.

ONTVANG EEN GRATIS VOORSTEL

Wil je liever ergens een dag langer blijven of wil je een andere plaats in de regio aandoen? 

 

Laat me weten wat je wensen zijn en ik stem het reisvoorstel daar op af. Bij Kuyo Afrika is iedere reis 100% maatwerk.

 

Ik help je graag met het samenstellen van jouw droomreis!

Het District Six Museum in Kaapstad is een aanrader. Het museum draait volledig om de gedwongen uitzettingen van bewoners van District Six. Er worden gratis rondleidingen gegeven door ex-bewoners of nabestaanden van ex-bewoners.

 

Unieke en kleinschalige accommodaties tijdens

de Zuid-Afrika rondreis Kaap & Karoo

De accommodaties die ik boek zijn altijd kleinschalig en authentiek waarbij veel waarde wordt gehecht aan persoonlijke aandacht voor de reiziger. Je kan kiezen uit accommodaties van drie verschillende prijsniveaus, low budget, comfort en luxe.

 

Omdat er niet wordt gewerkt met vaste accommodaties worden er altijd accommodaties gezocht die helemaal bij jouw wensen passen. Een mooie bijkomstigheid is dat er geen commissies betaald worden aan tussenpartijen en hiermee ben jij uiteindelijk goedkoper uit. De definitieve keuze vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis!

 

Jos en Elise wilde bijvoorbeeld graag in rustig gelegen accommodaties in de natuur overnachten. In enkele van onderstaande accommodaties hebben ze heerlijk geslapen en werden ze ij het wakker worden overdonderd door de prachtige uitzichten.

Stellenbosch - Domaine Cutelier

Low - budget

Domaine Cutelier is een self-catering appartement, mooi gelegen in de wijngaarden van Stellenbosch. 

Addo - Pension Self Catering

Low-budget

Basic maar goedverzorgde kamer met alle voorzieningen binnen handbereik. Addo Elephant Park ligt op 15 min rijden.

Hermanus - Zzzone Boutique Hostel 

Low-budget

Dit guesthouse is gelegen in het centrum van Hermanus, gelegen op een steenworp afstand van de kust.

Stellenbosch - 29 Earlibelle

Comfort

Dit is een mooi, modern appartement met uitzicht op het gebergte met directe toegang tot het zwembad.

Addo - African Home

Comfort

Verblijf in een Afrikaans gestijlde rondavel op nog geen 10 kilometer van het Addo Elephant Park. 

Hermanus - Walker Bay Manor

Comfort

Kleinschalige B&B gelegen direct aan de kustlijn. Dit guesthouse heeft een heerlijk buitenzwembad en grote tuin.

Stellenbosch - Gemoedsrus

Luxe

Prachtig gelegen 5-sterren accommodatie, midden in de wijnvelden. 

Addo - Elephant House

Luxe

Dit huis in koloniale stijl beschikt over 2 buitenzwembaden en organiseert dagelijks safari's naar het Addo Elephant Park.

Hermanus - On the Cliff Guesthouse

Luxe

Luxe 4 sterren guesthouse, gelegen direct aan de kust. Ruime kamers met uitzicht op zee.

 
 

Over deze reis - prijsopbouw

Kosten van een drieweekse rondreis door Zuid-Afrika

Je hebt zelf invloed op de prijs

HOE WERKT HET?

Bij Kuyo Afrika vind je geen pakketreizen, iedere reis is 100% maatwerk. Ik stel, op basis van jouw wensen, het programma op en boek de accommodaties. Indien gewenst kan ik ook alvast activiteiten vastleggen. Ik help je ook met een passend advies over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

In de tabel zie je het prijsverschil tussen de verschillende categorieën accommodaties. Uiteraard is het mogelijk om accommodaties uit verschillende categorieën te boeken. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken in verband met gewijzigde wisselkoers.

REISSOM KUYO AFRIKA
INCLUSIEF
 • 20 overnachtingen

 • Lonely Planet en handige pocketguide voor onderweg over de dieren in Zuidelijk Afrika

 • Excursie naar keuze t.w.v. € 40,- p.p.: kies uit een tour naar Robben Island, een wijntour door de Kaapse Wijnlanden of een walvissen boottocht bij Plettenberg Bay

 • Bijdrage GGTO garantiefonds van € 15,-. Kuyo Afrika is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds. Hierdoor heb je als reiziger de garantie dat je betaalde reisgelden terugontvangt en eventueel je terugreis vergoed krijgt, als Kuyo Afrika in financieel onvermogen zou geraken. Hiermee is je reis altijd gegarandeerd.

EXCLUSIEF
 • Internationale vlucht

  • Indicatie directe retourvlucht Amsterdam - Kaapstad: € 700,- p.p.

 • Autohuur

  • Categorie VW Polo, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 200,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

OVERIGE PERSOONLIJKE UITGAVEN

Eten & drinken

Voor een ontbijt geef je gemiddeld € 5,- tot € 8,- per persoon uit

Voor een lunch geef je gemiddeld € 7,- tot € 15,- per persoon uit

Voor een diner geef je gemiddeld € 13,- tot € 20,- per persoon uit

 

Bovengenoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen. Wat je uiteindelijk kwijt bent aan eten en drinken tijdens je reis is vooral afhankelijk van je eigen bestedingspatroon. Het geven van een fooi van 10% is gebruikelijk. 

 

Benzine

De benzineprijs in Zuid-Afrika is goedkoper dan in Nederland. In juli 2019 was de benzineprijs € 0,98 per liter. De kosten voor deze route liggen ongeveer tussen de € 150,- en € 200,-.

 

Activiteiten

Om een beeld te geven van additionele kosten vind je hieronder een indicatie van de prijzen per persoon van enkele populaire activiteiten. 

 • Entree Addo Elephant Park: € 15,- 

 • Begeleide dag-safari Addo Elephant Park: € 120,-

 • Kabelbaan naar de Tafelberg: € 25,-

Enthousiast over deze route?
Vraag direct een gratis reisvoorstel aan!

Kuyo Afrika staat voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Zuid-Afrika een onvergetelijke ervaring wordt. Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

Praktische informatie voor een rondreis door Zuid-Afrika

BESTE REISTIJD ZUID-AFRIKA

Zuid-Afrika beschikt over een zeer aangenaam klimaat waardoor het over het algemeen het hele jaar een goede periode is voor een rondreis door Zuid-Afrika van 3 weken. In Zuid-Afrika zijn de seizoenen tegenovergesteld aan de seizoenen in Nederland. Zo is de winterperiode van juni tot september. Deze periode is droog en koel met dagtemperaturen rond de 20° Celsius. Doordat de vegetatie tijdens de winter dun en open is, is deze periode bij uitstek geschikt om wildlife te gaan spotten. Door de droge periode zijn er veel dieren te vinden bij waterpoelen en rivieren.

 

De zomerperiode loopt van december tot maart en tijdens deze periode kan de dagtemperatuur landinwaarts oplopen tot wel 40° Celsius. De kans op regenval is groter, vooral langs de kustlijnen waar een tropisch klimaat heerst met een hoge luchtvochtigheid. De lente (oktober-november) en de herfst (april-mei) zijn niet onderhevig aan extreme temperaturen en maakt ook deze maanden zeer geschikt voor een bezoek aan Zuid-Afrika. 

Handige weetjes over Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika wordt hoofdzakelijk Engels en Afrikaans (Nederkaans) gesproken. Andere talen die gesproken worden zijn Xhosa, Zulu, Venda, Noord Sotho, Zuid Sotho, Tswana, Tsonga, Swati en Ndebele.

1.

De elektriciteit bedraag 220/230 Volt/ Type G. Voor het gebruik van de stopcontacten heb je een specifieke 3-polige verloopstekker nodig. Je kunt ervoor kiezen voor vertrek een wereldstekker aan te schaffen. Dit is ook ter plaatste mogelijk.  

2.

De munteenheid van Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand. In het land kun je met je pinpas met VISA en Mastercard-logo bij pinautomaten geld pinnen en zelfs in winkels te betalen.

3.

Tijdens de Nederlandse Wintertijd is er één uur tijdsverschil met Zuid-Afrika. Super handig, zo heb je ook geen last van een jetlag.

4.

Het is sterk aan te raden om een vaccinatie tegen DTP, Hepatitis A en eventueel DRM te nemen voordat je op reis naar Zuid-Afrika gaat. Kuyo Afrika werkt samen met Thuisvaccinatie die dit bij jou thuis kan verzorgen wanneer het jou uitkomt.

Vaccinaties en malaria

Net als in iedere grote stad ter wereld moet je in de steden in Zuid-Afrika ook goed opletten. Wanneer je goed oplet en deze tips goed in je achterhoofd houdt is Zuid-Afrika absoluut een veilige vakantiebestemming.

Veilig op reis naar Zuid-Afrika

Als je drie maanden of korter in Zuid-Afrika wilt verblijven, heb je daarvoor geen visum nodig. Je paspoort moet nog minstens een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig zijn. Verder moet je in het bezit zijn van documenten die het doel van je reis aantonen. 

Visum en benodigde reisdocumenten

MEER INDIVIDUELE RONDREIZEN DOOR ZUID-AFRIKA

Leeuwen Zuid-Afrika.jpg

Van Johannesburg naar Kaapstad

21 dagen

Startend of eindigend in Johannesburg rij je via de Panoramaroute naar het Kruger Park om wild te spotten. Na een binnenlandse vlucht naar Port Elizabethrij je via alle hoogtepunten van de Garden Route zoals de wijnlanden van Stellenbosch en Tsitsikamma naar Kaapstad om daar natuurlijk o.a. de Tafelberg te bezoeken.

Vanaf:

€ 1.825,- p.p.

Camps Bay Kaapstad Zuid-Afrika.jpg

Zuid-Afrika Garden Route

14 dagen

De Garden Route, ook wel de Tuin Route genoemd, is de meest geboekte rondreis door Zuid-Afrika. Tijdens deze reis langs de zuidkust van het land geniet je van de prachtige natuur, de ongerepte kust, de heerlijke wijn en ga je op safari! Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur. Ik adviseer een reisperiode van minimaal 14 dagen en er is genoeg te beleven om hier veel langer over te doen!

Vanaf:

€ 1.605,- p.p.

Swaziland eSwatini Zuid-Afrika.jpg

Zuid-Afrika Oostkust

19 dagen

Met deze route verken je het noorden en het oosten van Zuid-Afrika. Je gaat de Big Five spotten in het beroemde Kruger National Park, je bezoekt het koninkrijk eSwatini en geniet van de prachtige wetlands bij St. Lucia. Optioneel kun je ook Lesotho bezoeken waar je onder andere de hoogst gelegen kroeg ter wereld vindt. 

Vanaf:

€ 1.575,- p.p.

 
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl