top of page

De leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Kaapstad


Aan de voet van de imposante Tafelberg ligt een van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. Kaapstad wordt ook wel de 'Moederstad' genoemd omdat de Hollanders in 1652 hier de eerste Europese nederzetting vestigden. De stad in het zuidwesten van Zuid-Afrika ligt ingesloten tussen de Tafelberg en de blauwe oceaan. Direct naast de stad stuit je op een geweldig landschap met bergen, wijngaarden, palmbomen, witte stranden en pittoreske vissersdorpjes. Nog op zoek naar inspiratie voor tijdens je verblijf in Kaapstad? Wij hebben de leukste must see's en do's voor je!


De Tafelberg: een prachtig natuurfenomeen in Kaapstad is de duidelijk zichtbare Tafelberg. Deze beroemde berg is een herkenningspunt die hoog boven de stad uitsteekt. Het hoogste punt van de berg is te vinden bij McLear’s Beacon op 1086 meter hoogte. De Tafelberg is via verschillende wandelroutes te beklimmen. Iets minder vermoeiend is het om met de kabelbaan te gaan. Het uitzicht is hoe dan ook zeer de moeite waard.

Victoria & Alfred Waterfront: aan de voet van de Tafelberg en in de haven van Kaapstad ligt het gezellige Victoria & Alfred Waterfront. Hier is het allemaal te doen op het gebied van winkelen, restaurants en het boeken en bezoeken van verschillende attracties en excursies. Verder zijn er markten met handwerken zoals bijvoorbeeld sieraden te vinden.

Robbeneiland: op een aantal kilometer ten noorden van Kaapstad ligt het eiland waar Nelson Mandela een deel van zijn 27 jaar gevangenschap heeft doorgebracht. Dit eiland is het bekende Robbeneiland. In 1991 is er een einde gekomen aan de beruchte gevangenschap op dit eiland voor strijders tegen de apartheid. Tegenwoordig is er een museum te vinden waarin verteld wordt over hoe het democratische Zuid-Afrika heeft kunnen ontstaan.

Bo-Kaap: deze multiculturele wijk ligt in het centrum van Kaapstad. Felgekleurde huisjes uit de 17e en 19e eeuw sieren dit prachtige stuk van de stad. Een aantal moskeeën en andere Islamitische heiligdommen liggen verspreid over deze wijk. Eén van de oudste gebouwen is het Bo-Kaap Museum aan Wale Street. Het was een van de eerst gebouwde stenen huisjes. Met een bezoek aan dit museum ga je werkelijk een stap terug in de tijd.

Kirstenbosch National Botanical Garden: ten oosten van het Nationaal Park Tafelberg ligt het Kirstenbosch Nationaal Botanische Tuin. Er zijn verschillende wandelingen te maken tussen de meer dan 22.000 inheemse planten die het gebied rijk is. Er is zelf een stukje gereserveerd voor het onderhouden van geneeskrachtige planten die gebruikt worden voor het behandelen van een aantal kwalen. In een grote glazen overdekte serre worden planten gekweekt waaronder de Savanne, Fynbos en Karoo.

Cape Point: een mooie dagactiviteit is 'het rondje Kaap': een rit over het Kaapse Schiereiland. Linksom of rechtsom vanuit Kaapstad naar Cape Point, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent, Cape of Good Hope National Park. Onderweg kunnen jullie regelmatig stoppen om van het uitzicht te genieten, koffie te drinken of gewoon te genieten van het uitzicht. In het park zelf zijn verschillende (verlaten) stranden die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Chapman’s Peak Drive: één van de mooiste routes langs de kust is Chapman’s Peak drive. Ze noemen het niet voor niets ‘de negen mooiste kilometers van Zuid-Afrika’. De weg biedt prachtige uitzichten over de zee en de bergen en verbindt Hout Bay en Noordhoek

Boulders Beach: een unicum: pinguïns in Afrika. Jawel, op het strand van Boulders Beach wonen er een paar duizend. Je kunt ze op twee manieren bezoeken: door het wandelpad af te lopen of vanaf een uitzichtpunt naar ze kijken.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page