top of page

De top 5 mooiste stranden van Zuid-Afrika

Wanneer je aan Zuid-Afrika denkt, denk je aan safari en aan het spotten van de indrukwekkende ‘Big Five’, maar Zuid-Afrika is zoveel meer dan dat! Naast wild spotten, cultuur en prachtige natuur heeft Zuid-Afrika namelijk ook een aantal van de mooiste stranden ter wereld. Wist je dat Zuid-Afrika een kustlijn heeft van bijna 3000 kilometer? De stranden van Zuid-Afrika zijn heel divers. Zo vind je er tropische bounty stranden maar ook ruige, verlaten stranden met kliffen en rotsen. Je vindt er zelfs een strand waar je pinguïns kunt spotten, hoe gaaf is dat!Blue Flag

Bovendien hebben veertien Zuid-Afrikaanse stranden een Blue Flag Award gewonnen. Dit is een onafhankelijke non-profit organisatie die wereldwijd prijzen uitreikt aan schone, milieuvriendelijke stranden die aandacht hebben voor veiligheid. Wij hebben de mooiste stranden voor je op een rijtje gezet.


1. Clifton Beach, Western Cape (Blue Flag Award)

De vier prachtige stranden van Clifton liggen aan de Atlantische kust. Ondanks het ijskoude water is het een populaire bestemming voor de lokale bevolking uit Kaapstad. De turquoise kleur van de zee en de geweldige ligging maken dit een adembenemende plek. De grootste aantrekkingskracht van de stranden van Clifton zit hem in - naast dat ze prachtig zijn – het feit dat het hier door de ligging in de baai vrijwel altijd windvrij is.

2. Umhlanga Rocks, KwaZulu-Natal

Prachtig weer gedurende het hele jaar en heerlijk warm zeewater? Dan moet je bij de stranden van KwaZulu-Natal zijn! Deze mooie, goudgele stranden liggen in de buurt van Durban en zijn ideaal voor onder andere dolfijnen spotten en zwemmen. Umhlanga Rocks is al sinds de jaren zeventig de plek van de rich and famous. Als je hier een dagje strand plant, let er dan op dat vooral het meest zuidelijke gedeelte van het strand is gereserveerd voor de aangrenzende hotels en appartementenblokken. Geen probleem dus als je hier logeert maar mocht je voor een dagje naar Umhlanga Rocks komen, ga dan naar de meer noordelijke stranden.

3. Llandudno, Western Cape (Blue Flag Award)

Llandudno Beach is een van de mooiste stranden van heel Zuid-Afrika! Dit stukje paradijs staat bekend vanwege de prachtige 'sundowners', zowel de zonsondergangen als de drankjes. De weg ernaartoe is al net zo indrukwekkend en fotogeniek als het strand zelf. Het mooie, brede strand wordt omgeven door rotsen die je leiden naar kleine baaitjes. Bij surfers is dit strand vanwege de goede golven zeer geliefd en je kunt er ook goed snorkelen.

4. Camps Bay, Western Cape (Blue Flag Award)

Deze bruisende strandbestemming is populair onder zowel locals als toeristen. Naast het hippe nachtleven waar dit deel van Kaapstad zo bekend om staat, is het strand zelf ook zeer de moeite waard. Het uitzicht op de Twaalf Apostelen en Lions Head is onvergetelijk! Het voordeel van dit strand is dat het een van de weinige stranden in Kaapstad is waar je in de nabije omgeving barretjes, winkels en een supermarkt kunt vinden. Nadeel is dat het vaak druk, lees: erg druk, is op dit strand en parkeren hierdoor een uitdaging is. En als het waait in Kaapstad, dan waait het door de ligging dubbel zo hard in Camps Bay.

5. Sodwana Bay, KwaZulu Natal

De kusten van het Sodwana Bay National Park staan bekend als een van de beste duik- en snorkelbestemmingen ter wereld. Het heerlijke klimaat, de prachtige koraalriffen en het rijke onderwaterleven maken dat dit een fantastische bestemming is. Je komt hier talloze vissen en andere bijzondere flora en fauna tegen. Ook komen schildpadden hier in de zomermaanden aan land om hun eieren te leggen.

Comentarios


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page