9,4

AANGESLOTEN BIJ

Botswana

Het hart van Zuidelijk afrika

SELF DRIVE REIZEN BOTSWANA

Samen plannen we je ideale self drive reis naar Botswana

Self drive reizen door Botswana zijn een waar avontuur. Botswana heeft een prachtige natuur met overwegend goed (hoofd)wegen en het is daarom een genot om zelfstandig met een 4x4 auto rond te reizen. Rij door het Moremi Game Reserve en Chobe National Park om de Big Five te spotten. Vlieg over de Okavango Delta of vaar in een Mogoro over ‘s werelds grootste binnenlandse delta. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten die je tijdens je self drive reis door Botswana kan ervaren.

Kampeer je graag en wil je ’s avonds vanuit de tent op de auto naar de sterrenhemel kijken? Of slaap je toch liever met iets meer comfort in unieke kleinschalige accommodaties? Of wil je een combi van beide? Alles kan, alle self drive reizen naar Botswana stel ik zowel qua route als qua accommodaties volledig op maat samen. Met liefst doe ik dit met jou dus vertel me over je droomreis en we plannen samen de rondreis van je dromen!

OP REIS MET KUYO AFRIKA

Jouw wensen zijn het vertrekpunt, alles is maatwerk

Je verblijft in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit

Er is veel aandacht voor behoud van wild, natuur en cultuur

Je hebt persoonlijk contact, hoe en wanneer jij dat wil

Heb je interesse om zelfstandig een rondreis te maken door Botswana? Ik sta altijd voor je klaar met advies en tips om ervoor te zorgen dat je reis naar Botswana een onvergetelijke ervaring wordt. 

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

In het noordwesten van Botswana ligt de Okavango Delta en is letterlijk een oase in de woestijn, een unieke groene wildernis omringd door Kalahari zand en droge bossen. De Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld en een absoluut hoogtepunt van een safari in Botswana maar ook in Zuidelijk Afrika. De unieke ligging, de rust en schoonheid in combinatie met goede mogelijkheden om wild te spotten maakt dit gebied een must tijdens je rondreis door Botswana.

SELF DRIVE INSPIRATIEREIZEN BOTSWANA

Hieronder vind je een aantal inspiratiereizen zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden voor een self drive reis door Botswana. Zie deze inspiratiereizen als vertrekpunt van je reis, geef eventuele specifieke wensen door en ik maak een gratis reisvoorstel voor je volledig aangepast aan jouw wensen. 

14 dagen

Deze self drive reis door Botswana start en eindigt in Kasane en bied je de mogelijkheid om in relatief korte tijd een aantal prachtige hoogtepunten van Botswana te zien. Zo bezoek je de Okavango Delta en Chobe National Park. Tijdens deze reis staat natuur en wildlife centraal. 

Vanaf:

€ 2.485,- p.p.

17 dagen

Deze one-way reis start in Johannesburg en brengt je langs prachtige hoogtepunten in zowel Zuid-Afrika als Botswana. Deze reis is een mooie combinatie tussen wild, natuur en cultuur. Je sluit deze reis af met een bezoek aan de magische Victoria Watervallen.

Vanaf:

€ 2.406,- p.p.

21 dagen

Self drive reizen naar Botswana worden vaak gecombineerd met Namibië. Je bezoekt onder andere de Sossusvlei, je gaat wild spotten in Etosha National Park, je maakt kennis met de Himba bevolking en je brengt tijdens deze reis ook nog een bezoek aan de onvergetelijke Victoria Watervallen. 

Vanaf:

€ 2.675,- p.p.

REIZIGERSERVARING

"Kuyo Afrika is een kleinschalige -maar daarom ook zeer persoonlijke- organisatie die zich volledig aanpast aan jouw wensen. Ik heb met Kuyo een self drive naar Botswana en Zuid-Afrika op maat gemaakt; wat een belevenis! Alles was tot in de puntjes geregeld en het contact was zeer laagdrempelig. Ik beveel deze organisatie dan ook bij iedereen aan!"

- Anouk  -

Leuke weetjes over Botswana

Botswana is de thuisbasis van 's werelds grootste populatie Afrikaanse olifanten, waarvan de meeste te vinden zijn in Chobe National Park. Wist je dat olifanten wel 80 jaar oud kunnen worden?

1.

Ongeveer 38% van het landoppervlak van Botswana is gewijd aan nationale parken, reservaten en natuurgebieden. Dit is erg hoog in vergelijking met andere landen.

2.

De Okavango-delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. De delta is letterlijk een oase in de woestijn, een unieke groene wildernis omringd door Kalahari zand en droge bossen

3.

De Makgadigadi-zoutpan is met een oppervlakte van 12.000 km2 één van de grootste zoutpangebieden ter wereld. Het klimaat in het gebied is hard, erg heet en met weinig regen.

4.

De grens tussen Botswana en Zambia is slechts 150 meter en is daarmee de kortste grens ter wereld. 

5.

Van de droogte van de Kalahari woestijn tot aan het adembenemende waterlandschap van de Okavango Delta tot aan het wildlife in Chobe National Park. Botswana heeft het allemaal.

De hoogtepunten tijdens je self drive door Botswana

De Victoria Falls, onder de locals ook wel Vic Falls genoemd, zijn misschien wel de mooiste watervallen op de wereld.De ‘Vic Falls’ zijn 1.708 meter breed en op het hoogste punt 108 meter hoog.

Bezienswaardigheid - de Victoria Falls

Chobe National Park is het tweede grote en daarnaast oudste wildpark in Botswana. De combinatie van de meest indrukwekkende natuur en het vele wild maken het park tot een ware belevenis

Ultiem wild spotten in Chobe National Park

BESTE REISTIJD VOOR EEN SELF DRIVE NAAR BOTSWANA

Iedere periode van het jaar heeft voor- en nadelen om een rondreis door Botswana te maken. De zomerperiode in Botswana loopt van december tot maart waarin ook de meeste neerslag valt. Eind november is de start van het regenseizoen. Januari en februari zijn de natste maanden en de luchtvochtigheid is hoog. Dit geldt vooral voor het noorden van Botswana. Met dagtemperaturen die het hele jaar door niet onder de 20° Celsius komen is het hier warmer dan het zuiden maar het regent hier wel meer. De Okavango Delta stroomt vol en de vegetatie staat dan volop in bloei. 

 

In de herfst (april-mei) regent het minder, zijn de dagen helder en zonnig, en is het landschap groen. De winterperiode van juni tot augustus is hoogseizoen voor safaritochten. Het landschap is droog en daardoor verzamelen veel dieren zich bij overblijvende drinkplaatsen waardoor het eenvoudiger is om wilde dieren te spotten dan wanneer ze zich verschuilen. 

PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR

EEN SELF DRIVE DOOR BOTSWANA

Taal

Electriciteit

Tijdsverschil

Geldzaken en valuta

Eten en drinken

Reisdocumenten

Vaccinaties

Malaria

Veiligheid

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl