9,5

Botswana: het hart van Afrika

 Bijzonder groene landschappen met veel wildlife

 Bezoek de vele wildparken en spot de Big Five

 Ervaar het watergeweld van de Vic Falls en Okavango Delta

 Betaalbaar en flexibel dankzij unieke werkwijze 

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties 

Kuyo Afrika helpt je met het organiseren van

self drive reizen naar Botswana 

Self drive reizen door Botswana zijn een waar avontuur. Botswana heeft een prachtige natuur met overwegend goede (hoofd)wegen en daarom is het een fantastische ervaring om zelfstandig met een 4x4 auto rond te reizen. Rij door het Moremi Game Reserve en Chobe National Park om de Big Five te spotten. Vlieg over de Okavango Delta of vaar in een Mokoro over ‘s werelds grootste binnenlandse delta. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten die je tijdens je self drive reis door Botswana kan ervaren.

Kampeer je graag en wil je ’s avonds vanuit de tent op de auto naar de sterrenhemel kijken? Of slaap je toch liever met iets meer comfort in unieke kleinschalige accommodaties? Of wil je een combinatie van beide?

Alles kan, alle self drive reizen naar Botswana stel ik zowel qua route als qua accommodaties helemaal samen op basis van jouw wensen. Dus vertel me over je droomreis en we plannen samen de rondreis van je dromen!

OP REIS MET KUYO AFRIKA

Wil jij een onvergetelijke individuele rondreis maken door Namibië? Ik sta voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Namibië een onvergetelijke ervaring wordt.

 

Laat me weten wat je wensen zijn en ik ga voor je aan de slag. 

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51880618

Ook in avonden en het weekend

Voorbeelden van self drive reizen door Botswana

Victoria Falls Botswana.jpg

14 dagen

Deze self drive reis door Botswana start en eindigt in Kasane en bied je de mogelijkheid om in relatief korte tijd een aantal prachtige hoogtepunten van Botswana te zien. Zo bezoek je de Okavango Delta en Chobe National Park. Tijdens deze reis staat natuur en wildlife centraal. 

Vanaf:

€ 2585,- p.p.

Olifanten Zuid-Afrika.jpg

17 dagen

Deze one-way reis start in Johannesburg en brengt je langs prachtige hoogtepunten in zowel Zuid-Afrika als Botswana. Deze reis is een mooie combinatie tussen wild, natuur en cultuur. Je sluit deze reis af met een bezoek aan de magische Victoria Watervallen.

Vanaf:

€ 2406,- p.p.

Himba verkleind.jpg

21 dagen

Self drive reizen naar Botswana worden vaak gecombineerd met Namibië. Je bezoekt onder andere de Sossusvlei, je gaat wild spotten in Etosha National Park, je maakt kennis met de Himba bevolking en je brengt tijdens deze reis ook nog een bezoek aan de onvergetelijke Victoria Watervallen. 

Vanaf:

€ 2675,- p.p.

"Kuyo Afrika is een kleinschalige -maar daarom ook zeer persoonlijke- organisatie die zich volledig aanpast aan jouw wensen. Ik heb met Kuyo een self drive naar Botswana en Zuid-Afrika op maat gemaakt; wat een belevenis! Alles was tot in de puntjes geregeld en het contact was zeer laagdrempelig. Ik beveel deze organisatie dan ook bij iedereen aan!

- Anouk

"Marije gaf goede tips over bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden. Marije heeft deze landen zelf bezocht en kon ons adviseren uit eigen ervaringen i.p.v. uit brochures. En de informatie was zodanig dat er geen twijfel was over deze reis. Ze heeft vooraf onze wensen goed geïnventariseerd, geadviseerd m.b.t. de meest gunstige vliegtickets en tijdens de reis heeft ze adequaat gereageerd op vragen. ."

- Jan en Wil

Zelfstandig met een 4x4 auto door Botswana

Botswana is prima zelfstandig te bereizen. Het land heeft een aantal goede geasfalteerde hoofdwegen, de andere wegen in Botswana zijn gravelwegen die goed begaanbaar zijn. Hoewel de kwaliteit van de off-road wegen (gravel) overwegend van redelijke kwaliteit zijn, is het ten zeerste aan te raden een four wheel drive (4x4) te huren. Vanwege de grote afstanden en wisselend wegennetwerk is het nuttiger om te spreken over reistijd in plaats van reisafstand. 

Four wheel drive huurauto's

De meest gangbare 4x4 auto voor een rondreis door Botswana is een Toyota Hillux. Dit zijn sterke en betrouwbare terreinwagens waarmee je veilig rondrijdt. Al dit soort auto's beschikken over een dubbele benzinetank waardoor je de lange afstanden zonder problemen kan afleggen. Alsnog is het wel verstandig om bij elk tankstation dat je tegenkomt te tanken. 

Kuyo Afrika werkt samen met een aantal partners die bewezen betrouwbaar zijn. In alle gevallen zal Kuyo het eerste contact leggen met de verhuurbedrijven om beschikbaarheid en prijzen op te vragen. In een eventueel verder stadium zal Kuyo Afrika assisteren in het contact waar dit gewenst is. 

Kamperen 

Botswana is bij uitstek geschikt om te kamperen tijdens je individuele rondreis. Daarnaast is dit ook een goede manier om je reis betaalbaar te houden. Botswana richt zich namelijk sterk op luxetoerisme, de lodges zijn overal werkelijk schitterend maar dit heeft natuurlijk gevolgen voor de kosten. Een combinatie van kamperen en lodges is een slimme en veel voorkomende oplossing. Op de inspiratiepagina's Namibië en Botswana en Botswana Wild & Water staan voorbeeld accommodaties.

 

Er kunnen maximaal twee tenten op het dak geplaatst worden die ieder twee slaapplaatsen bieden. De auto wordt verder volledig uitgerust met alle benodigde spullen zoals:

  • Slaapzak en kussen

  • Tafel en stoelen

  • Koelkast

  • Gasstel met keukenset

  • Lamp

 

Verzekering

Gezien de vele kilometers die afgelegd worden en de conditie van de wegen is het aan te raden om een verzekering af te sluiten. Een lekke band overkomt je nou eenmaal sneller in Namibië dan in Nederland en dan is het fijn als deze kosten worden gedekt. Een verzekering kan je afsluiten bij de verhuurmaatschappij maar het is ook mogelijk bij Global Allianz een verzekering af te sluiten. Dit is vaak voordeliger dan via de verhuurmaatschappij zelf. Kuyo Afrika helpt je graag met het uitzoeken van de beste optie.

Leuke weetjes over Botswana

Botswana is de thuisbasis van 's werelds grootste populatie Afrikaanse olifanten, waarvan de meeste te vinden zijn in Chobe National Park. Wist je dat olifanten wel 80 jaar oud kunnen worden?

1.

Ongeveer 38% van het landoppervlak van Botswana is gewijd aan nationale parken, reservaten en natuurgebieden. Dit is erg hoog in vergelijking met andere landen.

2.

De Okavango-delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. De delta is letterlijk een oase in de woestijn, een unieke groene wildernis omringd door Kalahari zand en droge bossen

3.

De Makgadigadi-zoutpan is met een oppervlakte van 12.000 km2 één van de grootste zoutpangebieden ter wereld. Het klimaat in het gebied is hard, erg heet en met weinig regen.

4.

De grens tussen Botswana en Zambia is slechts 150 meter en is daarmee de kortste grens ter wereld. 

5.

De hoogtepunten tijdens je self drive door Botswana

Van de droogte van de Kalahari woestijn tot aan het adembenemende waterlandschap van de Okavango Delta tot aan het wildlife in Chobe National Park. Botswana heeft het allemaal.

Bezienswaardigheid - de Victoria Falls

De Victoria Falls, onder de locals ook wel Vic Falls genoemd, zijn misschien wel de mooiste watervallen op de wereld.De ‘Vic Falls’ zijn 1.708 meter breed en op het hoogste punt 108 meter hoog.

Ultiem wild spotten in Chobe National Park

Chobe National Park is het tweede grote en daarnaast oudste wildpark in Botswana. De combinatie van de meest indrukwekkende natuur en het vele wild maken het park tot een ware belevenis

Beste reistijd Botswana

Net als alle landen in Zuidelijk Afrika kent Botswana het hele jaar door een aangename temperatuur. Botswana kent tegenovergestelde seizoenen van Nederland. In onze zomermaanden is het hier juist het minst warm, dit merk je vooral s'nachts als het flink afkoelt. Het regenseizoen loopt ongeveer van oktober tot en met april. Doordat de natuur dan in volle bloei staat in het in deze periode moeilijker wilde dieren te spotten. Daarom is de periode van mei tot en met oktober ideaal voor een self drive door Botswana. Het landschap is vrij droog en daardoor verzamelen veel dieren zich bij overblijvende drinkplaatsen waardoor het eenvoudiger is om wilde dieren te spotten. 

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.

BESTEMMINGEN

 

Zuid-Afrika

Namibië

Botswana

AANGESLOTEN BIJ

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl