top of page
Okavango Delta Botswana header

Botswana: Het hart van Afrika

 Bijzonder groene landschappen met veel wildlife

 Bezoek de vele wildparken en spot de Big 5 

 Ervaar het watergeweld van de Vic Falls en Okavango Delta

 Betaalbaar en flexibel dankzij unieke werkwijze 

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties

Kuyo Afrika helpt je met het organiseren van jóuw droomreis naar Botswana

Self drive reizen door Botswana zijn een waar avontuur. Botswana heeft een prachtige natuur met overwegend goede (hoofd)wegen en daarom is het een fantastische ervaring om zelfstandig met een 4x4 auto rond te reizen. Rij door het Moremi Game Reserve en Chobe National Park om de Big Five te spotten. Vlieg over de Okavango Delta of vaar in een Mokoro over ‘s werelds grootste binnenlandse delta. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten die je tijdens je self drive reis door Botswana kan ervaren.

Kampeer je graag en wil je ’s avonds vanuit de tent op de auto naar de sterrenhemel kijken? Of slaap je toch liever met iets meer comfort in unieke kleinschalige accommodaties? Of wil je een combinatie van beide? Alles kan, alle self drive reizen naar Botswana stel ik zowel qua route als qua accommodaties helemaal samen op basis van jouw wensen. 

Wil jij een onvergetelijke droomreis maken naar Botswana?

Laat me weten wat je wensen zijn en ik ga voor je aan de slag. Ik sta voor je klaar voor advies en tips!

Kim.JPG

Bel of Whatsapp Kim: 06 - 22298241

Luipaard Afrika.jpeg

Inspiratiereizen

Himba Namibië.jpg

Botswana & Namibië

21 dagen

Self drive reizen naar Botswana worden vaak gecombineerd met Namibië. Je bezoekt onder andere de Sossusvlei, je gaat wild spotten in Etosha National Park, je maakt kennis met de Himba bevolking en je brengt tijdens deze reis ook nog een bezoek aan de onvergetelijke Victoria Watervallen. 

Vanaf:

€ 2675,- p.p.

Victoria Falls 7.jpeg

Botswana Wild & Water

14 dagen

Deze self drive reis door Botswana start en eindigt in Kasane en bied je de mogelijkheid om in relatief korte tijd een aantal prachtige hoogtepunten van Botswana te zien. Zo bezoek je de Okavango Delta en Chobe National Park. Tijdens deze reis staat natuur en wildlife centraal. 

Vanaf:

€ 2585,- p.p.

Olifanten Zuid-Afrika en Botswana.jpg

Botswana & Zuid-Afrika

17 dagen

Deze one-way reis start in Johannesburg en brengt je langs prachtige hoogtepunten in zowel Zuid-Afrika als Botswana. Deze reis is een mooie combinatie tussen wild, natuur en cultuur. Je sluit deze reis af met een bezoek aan de magische Victoria Watervallen.

Vanaf:

€ 2406,- p.p.

Zelfstandig met een 4x4 door Botswana

Botswana is prima zelfstandig te bereizen. Het land heeft een aantal goede geasfalteerde hoofdwegen. De andere wegen in Botswana zijn gravelwegen en hoewel de kwaliteit van deze off-road wegen van redelijke kwaliteit zijn, is het ten zeerste aan te raden een four wheel drive (4x4) te huren.

Four wheel drive huurauto's

De meest gangbare 4x4 auto voor een rondreis door Botswana is een Toyota Hillux. Dit zijn sterke en betrouwbare terreinwagens waarmee je veilig rondrijdt. Al dit soort auto's beschikken over een dubbele benzinetank waardoor je de lange afstanden zonder problemen kan afleggen. Alsnog is het wel verstandig om bij elk tankstation dat je tegenkomt te tanken. ​

Kamperen 

Botswana is bij uitstek geschikt om te kamperen tijdens je individuele rondreis. Daarnaast is dit ook een goede manier om je reis betaalbaar te houden. Botswana richt zich namelijk sterk op luxetoerisme, de lodges zijn overal werkelijk schitterend maar dit heeft natuurlijk gevolgen voor de kosten. Een combinatie van kamperen en lodges is een slimme en veel voorkomende oplossing. Op de inspiratiepagina's van de verschillende rondreizen staan voorbeeld accommodaties.

 

Er kunnen maximaal twee tenten op het dak geplaatst worden die ieder twee slaapplaatsen bieden. De auto wordt verder volledig uitgerust met alle benodigde spullen zoals een slaapzak en kussen, tafel en stoelen, koelkast en een gasstel met keukenset. ​

Botswana 4x4.jpg
Lobke Victoria Falls

"Wat hebben wij een fantastische reis gehad. Vol avontuur, nieuwe ervaringen en bijzondere gebeurtenissen. En dat allemaal dankzij het kundige advies van Marije van Kuyo Afrika! Haar eigen ervaringen, en tips wat je op welke plek kunt doen hebben gemaakt dat we alles uit onze vakantie hebben kunnen halen. Het contact tijdens het plannen is superfijn, Marije staat altijd voor je klaar. De hele reis ging erg soepel, en Marije zoekt soms even contact om te kijken waar ze eventueel nog kan helpen. Het was voor ons zelfs al de tweede keer dat we bij Marije hebben geboekt. En wanneer wij weer richten Afrika willen, gaan we dat zeker met Kuyo doen!"

- Lobke -

Beste reistijd Botswana

Net als alle landen in Zuidelijk Afrika kent Botswana het hele jaar door een aangename temperatuur. Botswana kent tegenovergestelde seizoenen van Nederland. In onze zomermaanden is het hier juist het minst warm, dit merk je vooral s'nachts als het flink afkoelt. Het regenseizoen loopt ongeveer van oktober tot en met april.

 

Doordat de natuur dan in volle bloei staat in het in deze periode moeilijker wilde dieren te spotten. Daarom is de periode van mei tot en met oktober ideaal voor een self drive door Botswana. Het landschap is vrij droog en daardoor verzamelen veel dieren zich bij overblijvende drinkplaatsen waardoor het eenvoudiger is om wilde dieren te spotten. 

Olifanten Botswana.jpeg

Praktische informatie Botswana

Okavango Delta Mokoro.jpeg
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page