9,4

AANGESLOTEN BIJ

Zuid-Afrika, 

Botswana & Vic Falls

Individuele rondreis 17 dagen

 Rij van Johannesburg via Botswana naar de Vic Falls

 Rondreis met heel veel wildlife

 Bezoek de Okavango Delta in Botswana

 Bezoek de magische Victoria Waterfalls

 Kampeer in de tent op je 4x4 auto

 Of verblijf in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit

Al vanaf 

€ 2.406,- p.p.

Individuele rondreis door Zuid-Afrika en Botswana incl. de Vic Falls

RONDREIS ZUID-AFRIKA EN BOTSWANA IN HET KORT

Deze route is een one way rondreis door Zuid-Afrika en Botswana. De reis start in Johannesburg en eindigt bij Victoria Waterfalls. Johannesburg is een enorme stad bomvol historie en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Tijdens deze reis geniet je onderweg en op locatie van prachtige natuur en wildlife. Zowel in Zuid-Afrika en Botswana heb je grote kans om de Big Five te spotten. In het uitgestrekte groene gebied van de Okavango Delta zijn er eindeloze mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten waarbij je op bijzondere manieren van de natuur en wilde dieren kan genieten. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de magische Victoria Watervallen.

REISDUUR

Je kunt deze reis in 15 dagen maken, maar ik raad je aan hier 17 dagen voor uit te trekken.

 

PRIJS

Vanaf € 2.406,- p.p. op basis van kamperen

Vanaf € 2.925,- p.p. op basis van lodges (3 sterren)

KENMERKEN

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

OP REIS MET KUYO AFRIKA

Zie je jezelf al in een 4x4 auto door Zuid-Afrika en Botswana rijden door de natuur op zoek naar de Big Five?

 

Neem contact met me op als je interesse hebt om deze rondreis te maken. Ik sta altijd voor je klaar met advies en tips om ervoor te zorgen dat je reis een onvergetelijke ervaring wordt. 

Vraag direct een gratis reisvoorstel aan of neem telefonisch contact op, ik help je graag!

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

Ook in de avond in het weekend

REIZIGERSERVARING

"Kuyo Afrika is een kleinschalige -maar daarom ook zeer persoonlijke- organisatie die zich volledig aanpast aan jouw wensen. Ik heb met Kuyo een reis op maat gemaakt naar Zuid-Afrika en Botswana; wat een belevenis! Alles was tot in de puntjes geregeld en het contact was zeer laagdrempelig. Ik kan deze organisatie dan ook bij iedereen aanbevelen!"

- Anouk - 

 

Reisprogramma van de reis door Zuid-Afrika en Botswana

De route van Johannesburg naar de Vic Falls is vrij intensief omdat er met name in Botswana relatief lange afstanden afgelegd moeten worden. Om rustig te kunnen genieten van al het moois raad ik aan om minimaal 17 dagen uit te trekken voor deze rondreis.

 

Door de prachtige en afwisselende natuur met enorme vergezichten is autorijden alleen al een waar avontuur. De wegen in Zuid-Afrika en Botswana zijn over het algemeen prima onderhouden. Ik adviseer wel altijd om een 4x4 auto te huren. Dit zijn sterke auto’s waarmee je veilig en comfortabel zelfstandig de rondreis kan maken.  

ROUTE

Johannesburg - Pilanesberg

Pilanesberg - Marakele 

Marakela - Khama Rhino Sanctuary

Khama Rhino Sanctuary - Maun

Maun - Makgadikgadi

Makgadikgadi - Kasane

AFSTAND

230 km

120 km

360 km

550 km

200 km 

400 km

Dag tot dagprogramma

DAG 1: VERTREK NAAR JOHANNESBURG

Eindelijk is het vandaag is het zover, de vakantie naar Zuid-Afrika begint! Met een directe vlucht vanaf Schiphol ben je 11 uur onderweg. Last van jetlag zal je niet hebben want wanneer je in de Nederlandse zomer gaat heb je geen tijdverschil. Ga je in de winter dan moet je de klok een uur vooruit zetten.

DAG 2 + 3: RUSTIG OPSTARTEN IN JOHANNESBURG

De eerste echte vakantiedag breng je door in Johannesburg. Johannesburg, Jo’burg of Jozi voor de locals, is een stad met een bijzonder verleden. Apartheid, Nelson Mandela en townships zijn onlosmakelijk met de stad verbonden. Johannesburg vormt tegenwoordig het economische hart van Zuid-Afrika en is de grootste stad van het land. De stad heeft zich de laatste jaren onwijs ontwikkeld en telt inmiddels oneindig leuke hotspots en gezellige wijken.

Bizar feitje! Tijdens de paartijd, die ongeveer een week duurt, paren leeuwen wel 50 keer per dag. Ja écht, 50 keer per dag. Het paren duurt weliswaar een paar seconden, maar toch.

DAG 7: BESCHERMDE NEUSHOORNS IN HET KHAMA RHINO SANCTUARY

Na een week in Zuid-Afrika te zijn geweest ga je de grens over naar Botswana. Het Khama Rhino Sanctuary is natuurproject dat in 1992 door de lokale gemeenschap werd opgericht om de verdwijnende neushoorns te redden en om het gebied te herstellen naar zijn vroegere wilde staat. Tot op heden wordt het project nog steeds beheerd door deze lokale gemeenschap. Naast dat het Khama Rhino Sanctuary de neushoorns beschermd, biedt dit gebied door het toerisme en het duurzaam gebruik van de natuurlijke hulpbronnen economische voordelen aan de lokale bevolking.

DAG 8 T/M 11: MAUN, DE TOEGANGSPOORT TOT DE OKAVANGO DELTA

De Okavango Delta is een prachtig natuurgebied dat zeker de moeite van het ontdekken waard is. Het unieke van de delta is dat deze uitkomt op land en niet in zee. Hiermee is het de grootste binnenlandse delta van de wereld. Het water in de delta komt uit Angola. Als het in het hooggebergte van Angola regent, dan beweegt dit water zich naar Okavango Delta. Hier zijn tal van activiteiten te ondernemen om de natuur te bewonderen. Bijvoorbeeld over de delta in een mokoro (soort kano), door de lucht in een klein vliegtuig of je rijdt zelfstandig rond door het Moremi Game Reserve.

Bewonder de beschermde neushoorns

Olifanten vanaf de boot

Okavango Delta vanuit de lucht

DAG 12: VERGEZICHTEN OVER DE MAKGADIKGADI ZOUTPANNEN

In het hart van Botswana liggen de zoutpannen Makgadikgadi en de Nxai. De zoutpannen vormen uitgestrekte vlaktes die in hete periodes kurkdroog staan. Vanaf de eerste zomerregens barst het in dit gebied van het leven en trekt het duizenden dieren zoals flamengo’s, aan. De Makgadikgadi Zoutpannen zijn de laatste restanten van een meer dat miljoenen jaren geleden gevormd is en ooit het grootste meer op het Afrikaanse continent moet zijn geweest. Water uit rivieren dat vroeger naar het meer stroomde is door het tilten van de aardkorst van richting veranderd en dit water vormt nu de Victoria Falls. De Makgadikgadi Pans zijn heel bijzonder en zijn een van de mooiste bezienswaardigheden van Botswana. Het gebied is goed op eigen gelegenheid met 4x4 auto te verkennen.

DAG 13 t/m 15: SPOT DE BIG 5 IN CHOBE EN BEZOEK DE MAGISCHE VICTORIA FALLS

Kasane is de perfecte uitvalsbasis om zowel het Chobe National Park als de Victoria Falls te bezoeken. Naast het Moremi Game Reserve is het Chobe National Park het tweede grote wildpark in Botswana. Bijzondere gebieden in het park zijn onder andere de Savuti (Savute) Marsh met alle dode acacia bomen. Bij Savute heb je grote kans de Savuti Pride te zien, een grote troep leeuwen die hier al vele jaren leeft. Sinds 2009/2010 staat er weer water in de Savuti Channel, een unieke situatie waarbij je het Chobe National Park op een geheel andere manier kunt zien dan de afgelopen twintig jaar het geval is geweest.

 

De Victoria Falls, in de volksmond ook wel Vic Falls genoemd, behoort tot de mooiste watervallen op aarde. Het is niet voor niets één van de Nieuwe Wereldwonderen. Het zijn de breedste watervallen van Afrika; maar liefst 1.708 meter breed en 100 meter hoog. Bij hoog water is het zelfs de grootste waterval ter wereld. De immense watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en is een ware toeristische trekpleister.

 

DAG 16 + 17: TERUGREIS

Het zit erop, het is helaas weer tijd om naar huis te gaan. De auto kan op het vliegveld in Kasane worden ingeleverd en vanaf daar vliegen jullie via Johannesburg naar Amsterdam.

Vergezichten bij Makgadikgadi Pans

Wildlife spotten in Chobe

Bezoek de magische Vic Falls

Wist je zebra's beschikken over hun eigen aircosysteem? De zwarte strepen trekken zonlicht aan en de witte strepen stoten zonlicht af. Hierdoor ontstaat verkoelende luchtcirculatie

ONTVANG EEN GRATIS VOORSTEL

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Vraag direct een gratis reisvoorstel aan of neem telefonisch contact op en ik help je graag met het samenstellen van jouw droomreis.

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

DAG 4 + 5: SPOT DE BIG 5 IN HET PILANESBERG NATIONAL PARK

Vanuit Johannesburg rijden jullie naar het noord naar Pilanesberg National Park. De krater van een dode vulkaan zorgt voor de ongewone setting van het Pilanesberg National Park. In de prehistorie was dit een kolkende vulkaan, maar nu is het groot stuwmeer met daaromheen drie groepen heuvels van gestolde lava. Dit is een van de grootste vulkanische complexen van de wereld en de vreemde rotsen en heuvels maken dit een uniek gebied. De Pilanesberg zelf is de hoogste berg van het geheel en torent zo'n zeshonderd meter boven het Mankwa-stuwmeer uit.

DAG 6: MEER WILDLIFE IN HET MARAKELE NATIONAL PARK

In 2003 werd het park door Nelson Mandela en onze Prins Bernhard heropend. Het park was in de jaren ervoor sterk verwaarloosd. Na een grondige herinrichting is het geïsoleerde park weer een weelderig flora- en faunarijk van zo'n 670 vierkante kilometer. Ook heb je een grote kans om in het park zowel de zwarte als witte neushoorns, de bruine hyena en grote kuddes buffels tegen te komen in dit bergachtige gebied.

 

Unieke en kleinschalige accommodaties in Zuid-Afrika en Botswana

Om je een idee te geven van de type accommodaties om in te verblijven tijdens je rondreis door Zuid-Afrika en Botswana heb ik mijn eigen persoonlijke favorieten op een rijtje gezet. Mijn favoriete accommodaties zijn kleinschalige en authentieke accommodaties die veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht voor de reiziger. Omdat ik vooraf geen accommodaties inkoop, kan ik accommodaties zoeken die helemaal bij jouw wensen passen. Het is dus ook mogelijk om accommodaties uit verschillende prijsklasse te kiezen. De definitieve keuze vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis! Een ander voordeel voor jou is dat de prijs laag blijft want je betaalt geen onnodige commissies aan tussenpartijen.

Bij deze reis is het mogelijk om te kiezen voor optie 1. kampeerovernachtingen of optie 2. overnachten in lodges. Uiteraard is indien gewenst een combinatie van beide ook mogelijk. 

Marakele - Bontle Restcamp

Kamperen

Goedverzorgde en ruime campsite nabij het Marakele National Park. Je hebt hier zelfs kans om neushoorns te spotten.

Maun - Maun Restcamp

Kamperen

Ruime en kleinschalige campsite nabij de rivier. Op het terrein staan veel bomen die zorgen voor de nodige schaduw. 

Kasane - Senyati Safari Campsite

Kamperen

Camping met prachtig uitzicht op een waterpoel waar de dieren komen drinken. Ook is er een zwembad aanwezig.

Marakele - Luara Wildlife

Comfort

Kleinschalige en sfeervolle tented lodge waar je met een beetje geluk uitkijkt op giraffen wanneer je wakker wordt. 

Maun - Staymorr Boutique

Comfort

Nette ruime kamers met toegang tot het zwembad. Gelegen nabij het centrum van Maun.

Kasane - Chobe River Cottages

Comfort

Ruime self-catering chalet gelegen aan de rivier. Daarnaast is er een heerlijk zwembad aanwezig op het terrein.

 
 

Over deze reis - prijsopbouw

Kosten van een rondreis door Zuid-Afrika en Botswana

Je hebt zelf invloed op de prijs

HOE WERKT HET?

Bij Kuyo Afrika vind je geen pakketreizen, iedere reis is 100% maatwerk. Ik stel, op basis van jouw wensen, het programma op en boek de accommodaties. Indien gewenst kan ik ook alvast activiteiten vastleggen. Ik help je ook met een passend advies over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

In de tabel zie je het prijsverschil tussen de verschillende categorieën accommodaties. Uiteraard is het mogelijk om accommodaties uit verschillende categorieën te boeken. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken in verband met gewijzigde wisselkoers.

REISSOM KUYO AFRIKA
INCLUSIEF
 • 16 overnachtingen

 • Lonely Planet en handige pocketguide voor onderweg over de dieren in Zuidelijk Afrika

 • Excursie naar keuze t.w.v. € 40,- p.p.: kies uit een fietstour door Soweto of een boottocht over de Chobe River. 

 • Bijdrage GGTO garantiefonds € 15,- per reis. Kuyo Afrika is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds. Hierdoor heb je als reiziger de garantie dat je betaalde reisgelden terugontvangt en eventueel je terugreis vergoed krijgt, als Kuyo Afrika in financieel onvermogen zou geraken. Dat is wel zo'n veilig gevoel en gegarandeerd op reis dus! 

EXCLUSIEF
 • Internationale vlucht

  • Indicatie directe vlucht Amsterdam - Johannesburg: € 600,- p.p.

  • Indicatie vlucht Kasane - Johannesburg: €225,-

 • Autohuur

  • Categorie 4x4 met rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 900,- p.p.

  • Categorie 4x4 zonder rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 675,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

OVERIGE PERSOONLIJKE UITGAVEN

Eten & drinken

Wanneer je kiest om te gaan kamperen liggen deze kosten een stuk lager. Je kan zelf op iedere campsite je kookkunsten op de braai (barbecue) vertonen. Geen zin om te koken en ga je uit eten dan betaal je ongeveer € 15,- p.p. voor een diner. Het geven van een fooi van 10% is gebruikelijk. Dit geld wordt verdeeld onder het personeel wat het voornamelijk van de fooien moet hebben om rond te komen.

 

Benzine

De benzineprijs in Zuid-Afrika is goedkoper dan in Nederland. In augustus 2019 was de prijs voor een liter diesel € 0,94. In Botswana is dit slechts € 0,74 per liter. De totale benzinekosten voor deze rondreis liggen rond de € 200,-.

 

Activiteiten

Hieronder vind je de prijzen van enkele populaire activiteiten die tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika, Botswana en de Vic Falls kunt ondernemen. Prijzen zijn per volwassen persoon en zijn indicatief.

 • Mokoro tocht door de Okavango Delta: vanaf € 120,-

 • Entreegelden voor Chobe National Park: € 15,-

 • Rondvlucht over de Okavango Delta: € 100,-

Enthousiast over deze route?
Vraag direct een gratis reisvoorstel aan!

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Kuyo Afrika staat voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Zuid-Afrika en Botswana een onvergetelijke ervaring wordt. Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

Praktische informatie over Zuid-Afrika en Botswana

BESTE REISTIJD ZUID-AFRIKA

Zuid-Afrika beschikt over een zeer aangenaam klimaat waardoor het over het algemeen het hele jaar een goede periode is voor een rondreis door Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika zijn de seizoenen tegenovergesteld aan de seizoenen in Nederland. Zo is de winterperiode van juni tot september. Deze periode is droog en koel met dagtemperaturen rond de 20° Celsius. Doordat de vegetatie tijdens de winter dun en open is, is deze periode bij uitstek geschikt om wildlife te gaan spotten. Door de droge periode zijn er veel dieren te vinden bij waterpoelen en rivieren.

 

De zomerperiode loopt van december tot maart en tijdens deze periode kan de dagtemperatuur landinwaarts oplopen tot wel 40° Celsius. De kans op regenval is groter, vooral langs de kustlijnen waar een tropisch klimaat heerst met een hoge luchtvochtigheid. De lente (oktober-november) en de herfst (april-mei) zijn niet onderhevig aan extreme temperaturen en maakt ook deze maanden zeer geschikt voor een bezoek aan Zuid-Afrika. 

BESTE REISTIJD BOTSWANA

De zomerperiode in Botswana loopt van december tot maart. Eind november is de start van het regenseizoen. Januari en februari zijn de natste maanden en de luchtvochtigheid is hoog. Dit geldt vooral voor het noorden van Botswana. Met dagtemperaturen die het hele jaar door niet onder de 20° Celsius komen is het hier warmer dan het zuiden maar het regent hier wel meer. De Okavango Delta stroomt vol en de vegetatie staat dan volop in bloei. 

 

In de herfst (april-mei) regent het minder, zijn de dagen helder en zonnig, en is het landschap groen. De winterperiode van juni tot augustus is hoogseizoen voor safaritochten. Het landschap is droog en daardoor verzamelen veel dieren zich bij overblijvende drinkplaatsen. 

Handige weetjes

In Zuid-Afrika wordt hoofdzakelijk Engels en Afrikaans (Nederkaans) gesproken. Andere talen die gesproken worden zijn o.a. Xhosa, Zulu en Venda. De voertaal in Botswana is Engels. Er wordt ook Twana gesproken.

1.

De elektriciteit bedraag 220/230 Volt/ Type G. Voor het gebruik van de stopcontacten heb je een specifieke 3-polige verloopstekker nodig. Je kunt ervoor kiezen voor vertrek een wereldstekker aan te schaffen. Dit is ook ter plaatste mogelijk.  

2.

De munteenheid van Zuid-Afrika is de Rand en van Botswana de Pula. In de landen kun je met je pinpas met VISA en Mastercard-logo bij pinautomaten geld pinnen en zelfs in winkels te betalen. 

3.

Tijdens de Nederlandse Wintertijd is er één uur tijdsverschil met Zuid-Afrika en Botswana. Super handig, zo heb je ook geen last van een jetlag.

4.

Wanneer je naar Zuid-Afrika en Botswana op reis gaat wil je natuurlijk helemaal gezond blijven. Het is sterk aan te raden om een vaccinatie tegen DTP, Hepatitis A en eventueel DRM te nemen voordat je op reis naar Zuid-Afrika en Botswana gaat. 

Vaccinaties en malaria

Net als in iedere grote stad ter wereld moet je ook in Zuid-Afrika en Botswana goed opletten. Wanneer je goed oplet en deze tips goed in je achterhoofd houdt, zal je een veilig gevoel hebben.

Veilig op reis naar Zuidelijk Afrika

Als je drie maanden of korter in Zuid-Afrika, Namibië of Botswana wilt verblijven, heb je daarvoor geen visum nodig. Je paspoort moet nog minstens een maand na vertrek geldig zijn. Verder moet je in het bezit zijn van documenten die het doel van je reis aantonen. 

Visum en benodigde reisdocumenten

Meer individuele rondreizen door Zuid-Afrika

Leeuwen Zuid-Afrika.jpg

Van Johannesburg naar Kaapstad

21 dagen

Deze route laat je zowel het noorden als het zuiden van Zuid-Afrika zien. Startend of eindigend in Johannesburg rij je via de Panoramaroute naar het Kruger Park om wild te spotten. Na een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth rij je via alle hoogtepunten van de Garden Route naar Kaapstad om daar natuurlijk o.a. de Tafelberg te bezoeken.

Vanaf:

€ 1.825,- p.p.

Coffee Bay 2 min-min.jpg

Zuid-Afrika Grand Tour

28 dagen

De Grand Tour is voor reizigers die lekker veel tijd hebben voor een individuele rondreis door Zuid-Afrika. Je reist langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika en bezoekt ook het prachtige koninkrijken eSwatini en de ongerepte Wild Coast. Je gaat tijdens deze reis op safari, je ontmoet de locals, geniet van ongerept kuststroken, gaat wijnproeven in de Kaapse Wijnlanden en nog veel meer! 

Vanaf:

€ 1.955,- p.p.

Boulder's Beach Kaapstad Zuid-Afrika kle

Zuid-Afrika Kaap en Karoo

21 dagen

Dit is een perfecte route voor een individuele rondreis van 21 dagen. In deze periode heb je voldoende tijd om de omgeving in de West- en Oostkaap te bereizen. De route start en eindigt in Kaapstad en brengt je langs de hoogtepunten van de Garden route en het gebied van de Kleine Karoo. Natuurlijk ga je ook op safari om de Big Five te spotten!

Vanaf:

€ 1.765,- p.p.

 
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl