9,5

Bezienswaardigheid Botswana – de Makgadikgadi Salt Pans


In het hart van Botswana liggen de zoutpannen Makgadikgadi en de Nxai. De zoutpannen vormen uitgestrekte vlaktes die in de hete periodes kurkdroog staan. Vanaf de eerste zomerregens barst het in dit gebied van het leven in de zoutpannen en trekt het duizenden dieren zoals flamengo’s, aan. Wat ons betreft een absolute must-see tijdens je rondreis door Botswana!


De Makgadikgadi Zoutpannen zijn de laatste restanten van een meer dat miljoenen jaren geleden gevormd is en ooit het grootste meer op het Afrikaanse continent moet zijn geweest. Water uit rivieren dat vroeger naar het meer stroomde is door het tilten van de aardkorst van richting veranderd en dit water vormt nu de Victoria Falls. De vlaktes zijn ontdekt door Afrika’s grootste onderzoeker Dr. David Livingstone in de 19e eeuw en op het breedste punt bedekken de zoutvlaktes wel meer dan 16.000 vierkante kilometer.

Het wildleven van het park bestaat uit leeuwen, zebra’s, cheeta’s, gemsbokken, springbokken, giraffen, steenbokken olifanten en nog veel meer. Een andere belangrijke bezienswaardigheid in het park zijn de baobab-bomen. De beste reistijd om je reis te plannen voor dit park is in het laatste gedeelte van het droogseizoen, van Juli tot midden Oktober. Rond deze tijd zijn de wegen van het park het beste bereikbaar en is het water van de rivier nog hoog genoeg om alle dieren te kunnen bewonderen. Het gebied is goed op eigen gelegenheid met 4x4 auto te verkennen.

#MakgadikgadiPans #Botswana #Bezienswaardigheid

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.

BESTEMMINGEN

 

Zuid-Afrika

Namibië

Botswana

AANGESLOTEN BIJ

Schermafbeelding 2020-09-04 om 10.03.10.
Klantwaardering op Reisgraag.nl