top of page

Bezienswaardigheid Botswana – de Makgadikgadi Salt Pans


In het hart van Botswana liggen de zoutpannen Makgadikgadi en Nxai; uitgestrekte vlaktes die in de hete periodes kurkdroog staan. Maar dan opeens, vanaf de eerste zomerregens, barst het weer van het leven in dit gebied. De zoutpannen trekken duizenden dieren zoals flamingo’s aan. Wat ons betreft een absolute must-see tijdens je rondreis door Botswana!


De Makgadikgadi zoutpannen zijn de laatste restanten van een enorm meer dat miljoenen jaren geleden gevormd is en ooit het grootste meer op het Afrikaanse continent moet zijn geweest. Water uit rivieren dat vroeger naar het meer stroomde is door het tilten van de aardkorst van richting veranderd en dit water vormt nu de Victoria Falls. De vlaktes zijn in de 19e eeuw ontdekt door Afrika’s grootste onderzoeker Dr. David Livingstone. Op het breedste punt bedekken de zoutvlaktes meer dan 16.000 vierkante kilometer!

Het wildleven van het Makgadikgadi & Nxai Pan National Park bestaat uit leeuwen, zebra’s, cheeta’s, gemsbokken, springbokken, giraffen, steenbokken, olifanten en nog veel meer. Een andere belangrijke bezienswaardigheid in het park zijn de prachtige baobab-bomen. De beste reistijd om je reis te plannen naar dit park is in het laatste gedeelte van het droogseizoen: van juli tot midden oktober. Rond deze tijd zijn de wegen van het park het beste bereikbaar en is het water van de rivier nog hoog genoeg om alle dieren te kunnen bewonderen. Het gebied is goed op eigen gelegenheid met 4x4 auto te verkennen!

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page