top of page
Giraffen ZA.jpeg

Transparantie

Transparantie  vinden we erg belangrijk en daarom geven we graag volledige openheid van zaken. Sinds februari 2023 is Kuyo Afrika een handelsnaam geworden van Reisbrigade BV. Op deze pagina vind je meer informatie over de eigendomsverhoudingen en onze interne organisatie.

Eigendomsverhoudingen

Reisbrigade BV is eigendom van Karavaan Holding BV. Karavaan Holding BV is de enige aandeelhouder. De eigenaar van Karavaan Holding BV is Kim Nooyens. Wellicht wat verwarrend, maar het is gebruikelijk om te werken met een holdingstructuur. Zeker wanneer je meerdere organisaties wil gaan ontwikkelen en gelooft in partnerschappen in plaats van concurrenten.

Reisbrigade

Reisbrigade is in 2015 opgericht door Kim en organiseert op maat gemaakte mooie reizen naar 14 bestemmingen in Afrika en Azië. Dit kan zowel op individuele basis als in groepsverband. Reisbrigade streeft ernaar reizen aan te bieden die reizigers onvergetelijke herinneringen geeft en waarbij de lokale bevolking optimaal profiteert van het bezoek.

Avontuur Dichtbij

In 2020 heeft Kim samen met Saskia Griep de organisatie Avontuur Dichtbij opgericht. Saskia Griep is de oprichter van Better Places en die organiseren net als Kuyo Afrika en Reisbrigade ook verre reizen. Wij geloven niet in concurrentie maar juist in samenwerken en leren van elkaar. Avontuur Dichtbij is wat ons betreft het toppunt van duurzaam reizen.

Expeditie Europa

In 2021 begon Kim dan weer samen met Silvie Sweegers (de directeur van Tiara Tours) Expeditie Europa. Ze misten nog een organisatie die stoere familiereizen aanbiedt op de Nederlandse en Belgische markt. Dus ja, dan begin je die gewoon zelf.

Reisbrigade logo.png
Avontuur-Dichtbij-Logo.png
Expeditie-Europa-Logo.jpg
Zulu 4.jpeg

Interne organisatie

Ook onze eigen organisatie voeren we zo verantwoord mogelijk. Dat doen we onder andere door het voeren van een, in onze optiek, verantwoord beloningsbeleid en door samen te werken met een breed scala aan organisaties waar we vertrouwen in hebben en die ons helpen een verantwoordelijke onderneming te zijn. 

Zo vinden we het belangrijk dat we weten wat er met ons geld gebeurt. Niet alleen ver weg in jullie vakantieland, maar ook met het geld dat we op onze Nederlandse bank zetten. Een duurzame bank, zoals de Triodos bank (‘een van de duurzaamste banken ter wereld’), investeert in duurzame ontwikkeling. Zo richt Triodos zich op positieve verandering en impact maken. Met onze bankrekening bij de Triodos bank weten we zeker dat ons geld goed terecht komt en wordt ingezet voor de missie van Triodos bank: helpen bij het creëren van een samenleving die de levenskwaliteit van iedereen beschermt en de menselijke waardigheid centraal stelt.

Daarnaast ondersteunt Kuyo Afrika stichting SPOTS. SPOTS is een Nederlandse stichting die zich inzet voor wilde katachtigen en dan vooral de cheeta, luipaard en leeuw. Van voorlichting tot ludieke acties; SPOTS doet alles om deze dieren onder de aandacht te krijgen. En dat is hard nodig want deze dieren dreigen uit te sterven. SPOTS vindt het essentieel dat hulp gegeven wordt aan deze dieren levend in het wild. Dus geen ondersteuning aan opvangcentra maar liever aan lokale projecten, veelal in Afrika, die zich inzetten voor de dieren in het wild. Hoewel de projecten soms dieren moeten opvangen, en SPOTS dan helpt met adoptie programma’s, gaat de voorkeur naar projecten die zich richten op de wilde katachtigen in het wild. Kuyo Afrika ondersteunt het idee dat we leven in een wereld waarvan ook de generaties na ons nog kunnen genieten met prachtige dieren; in de vrije natuur.

 

Beloningsbeleid

Ook het voeren van een verantwoordelijk beloningsbeleid vinden we belangrijk. Kuyo Afrika volgt de CAO Reisbranche en werkt met een gematigd loonbeleid. Dit betekent dat de factor tussen het laagste en hoogste salaris maximaal 3,5 is. De huidige factor is 2,1. Naast financiële beloning investeert Kuyo Afrika ook in secundaire arbeidsvoorwaarden. We willen ons team een inspirerende werkplek aanbieden, maar geven ook de vrijheid om thuis te werken. Eigen initiatief en zelfontplooiing juichen we heel hard aan en ondersteunen we waar mogelijk. Dit uit zich bijvoorbeeld in het verbreden van bestemmingskennis en werkzaamheden uitvoeren waar je sterk in bent en in wil groeien.

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page