top of page
Kuyo Afrika luipaard header.jpeg

Duurzaamheidsbeleid

Kuyo Afrika heeft een focus op verantwoord reizen. Wij geloven in toerisme met een positieve bijdrage aan natuur, mens en cultuur. Respect voor onze planeet en haar bevolking vinden we belangrijk. We proberen op verschillende manieren zo duurzaam mogelijk te werken. Van een (bijna) papierloos kantoor tot het promoten van kleinschalige en duurzame accommodaties en duurzaam vervoer ter plaatse. Samen met onze partners werken we aan een duurzamere en mooiere toekomst en een positieve impact op onze bestemmingen. Wij hebben een duurzaamheidsbeleid dat we terug laten komen in alle onderdelen van het bedrijf.

De duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's)

Wij vinden het belangrijk dat we samen de wereld een beetje mooier maken. De lidstaten van de Verenigde Naties hebben in 2015 zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen opgesteld om van de wereld een betere plek te maken: welvaart bevorderen en de planeet beschermen tegen klimaatverandering. Deze doelen worden ook wel de SDG’s genoemd. Bij het organiseren van onze reizen zetten wij ons in voor verschillende van deze ontwikkelingsdoelen. Enkele voorbeelden: geen armoede en honger; door eerlijke lonen te betalen. Verantwoorde consumptie en productie; door sociaal versterkende projecten en activiteiten aan te bieden waarbij de natuurlijke omgeving niet wordt verstoord.

CO2

Als je reist, stoot je CO2 uit. Tegelijkertijd streven we naar duurzame reizen die de negatieve effecten minimaliseren en de positieve effecten maximaliseren, ook op het gebied van CO2. Wat doen we op dit gebied?

 • Elke tussenstop minder, scheelt een hoop CO2-uitstoot. Wij vinden het daarom belangrijk dat onze reizigers rechtstreeks naar hun bestemming vliegen.

 • We brengen CO2-compensatie onder de aandacht van onze reizigers.
  Onze reisvoorstellen bevatten binnenlandse vluchten alleen als het echt niet anders kan.

 • Wij hebben de voorkeur om een land echt te ervaren in plaats van in 2 weken door 4 landen te crossen, en daarom hebben onze reizen bij voorkeur een langere verblijfsduur.

 • Ook op ons kantoor zorgen wij ervoor dat we op een verantwoorde manier onze CO2-uitstoot verminderen. We minimaliseren ons energieverbruik en recyclen ons afval. We proberen zo min mogelijk afval te produceren off- én online.

SDG's.webp
Swaziland Zuid-Afrika header.jpg

Op de bestemming

Duurzaam denken gaat verder dan het nadenken over je vlucht; ook ter plekke kun je rekening houden met mens en milieu! Zo plannen we je reis zorgvuldig zodat je echt alles ziet wat je wilt zien en alles uit je reis haalt. Wat doen we verder?

 • Wij geven de voorkeur aan kleinschalige accommodaties die nadenken over hun impact op de omgeving en samenwerken met de lokale bevolking. De accommodatie heeft lokale eigenaren en personeel in dienst die op de bestemming wonen. Verblijf in internationale hotelketens levert de lokale economie namelijk weinig op. Om ervoor te zorgen dat ons bezoek een positieve financiële impact heeft op de lokale bevolking, moet het geld in de gemeenschap blijven waar het wordt uitgegeven. We streven ernaar om zoveel mogelijk geld bij de lokale bevolking achter te laten.

 • Wij verwachten van accommodaties dat ze een afval-, water- en energie reductieplan hebben en zo veel mogelijk lokale inkopen doen.

 • Kuyo Afrika zorgt ervoor dat de natuur en wilde dieren niet door onze reizigers worden gestoord. Dit doen wij door informatie te verstrekken over hoe reizigers het beste met de omgeving kunnen omgaan. Wij bieden geen producten en diensten aan van excursie aanbieders die schade kunnen aanrichten aan mens, dier, flora, fauna, natuurlijke bronnen of welke sociaal/cultureel niet aanvaardbaar zijn.

 • Wij geven tips aan onze klanten hoe zij bijvoorbeeld tijdens hun reis minder wegwerpartikelen en plastic kunnen gebruiken, eerlijke souvenirs kunnen kopen en excursies kunnen boeken met een lage CO2-uitstoot.

Onze stakeholders: partners; collega's & reizigers

Op de juiste manier ondernemen, betekent natuurlijk ook het kiezen van de juiste partners, zowel thuis als op de bestemmingen.

 • We kiezen voor kleine, lokale partners zodat er meer geld in het vakantieland blijft en de sociaal- economische positie van de lokale bevolking sterker wordt. Zo streven we naar een eerlijkere verdeling van internationale geldstromen.

 • We werken samen met lokale gidsen en chauffeurs om werkgelegenheid te creëren en hen de kans te geven een eerlijk loon te verdienen via toerisme.

 • Wij werken samen met partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, zoals Trees for All en Triodos bank. Bij Trees for All wordt ter compensatie van de CO2 uitstoot bomen geplant. Triodos bank investeert in duurzame ontwikkeling.

 • We werken uitsluitend met lokale partners die we zorgvuldig hebben uitgekozen en vaak al jaren kennen. Deze partners hebben hart voor hun eigen land en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In onze memo of understanding lees je wat wij van onze lokale partners verwachten. Wij moedigen onze partners aan om te investeren in duurzaamheid. Ter inspiratie sturen we elk half jaar een nieuwsbrief met tips en good practices. 

 • Wij vinden het belangrijk dat we onze reizigers bewust maken van duurzaamheidskwesties. Via onze 1op1 gesprekken, website, nieuwsbrief en sociale mediakanalen besteden we veel aandacht aan dit onderwerp.

Voor vragen en opmerkingen met betrekking tot ons duurzaamheidsbeleid kan je contact opnemen met info@kuyoafrika.nl.

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page