9,5

Zuid-Afrika: De wereld in één

✔ Prachtige groene natuur en verlaten stranden

 Bijzonder gastvrije bevolking met heerlijk eten & drinken

 Enorm veel widlife en natuurlijk de Big Five

 Betaalbaar en flexibel dankzij unieke werkwijze 

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties 

Kuyo Afrika helpt je met het organiseren

van jouw droomreis naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is vanwege de enorme diversiteit aan fabelachtige landschappen één groot natuurlijk fenomeen. Groene berglandschappen in de Drakensbergen, de heuvelachtige Eastcoast met uitzicht over de Indische Ocean, de uitgestrekte Kaapse binnenlanden en natuurlijk de prachtige stranden in de West- en Oostkaap die je aandoet tijdens je rondreis langs de Garden Route en Kaapstad. Daarnaast kent Zuid-Afrika vele Nationale Parken zoals het Kruger park waar je zelfstandig of met gids op safari kan om de Big Five te spotten. Als je meer ontspanning zoekt, is dit onder andere te vinden op een van de vele schitterende stranden dat het land rijk is. 

Naast de indrukwekkende natuur spelen het aangename klimaat en de vriendelijkheid van de lokale bevolking ook een grote rol in de populariteit van Zuid-Afrika. Met een stralende glimlach staan ze altijd voor je klaar om je een onvergetelijke tijd in Zuid-Afrika te bezorgen!  

OP REIS MET KUYO AFRIKA

Wil jij een onvergetelijke droomreis maken naar Zuid-Afrika? Ik sta voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Zuid-Afrika straks een onvergetelijke ervaring wordt. Laat me weten wat je wensen zijn en ik ga voor je aan de slag. 

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51880618

Ook in avonden en het weekend

Inspiratiereizen 

Hieronder vind je een aantal inspiratiereizen zodat je een beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden van individuele rondreizen naar Zuid-Afrika. Zie deze inspiratiereizen als vertrekpunt, geef je specifieke wensen door en ik maak een gratis reisvoorstel voor je, volledig aangepast aan jouw wensen.

Kaapstad 5-min.jpeg

Zuid-Afrika Garden Route

14 dagen

De Garden Route, ook wel de Tuin Route genoemd, is de meest geboekte rondreis door Zuid-Afrika. Tijdens deze reis langs de zuidkust van het land geniet je van de prachtige natuur, de ongerepte kust, de heerlijke wijn en ga je op safari! Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur. Ik adviseer een reisperiode van minimaal 14 dagen en er is genoeg te beleven om hier veel langer over te doen!

Vanaf:

€ 1.605,- p.p.

Leeuwen 16-min.jpeg

Van Johannesburg naar Kaapstad

21 dagen

Deze route laat je zowel het noorden als het zuiden van Zuid-Afrika zien. Startend of eindigend in Johannesburg rij je via de Panoramaroute naar het Kruger Park om wild te spotten. Na een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth rij je via alle hoogtepunten van de Garden Route naar Kaapstad om daar natuurlijk o.a. de Tafelberg te bezoeken.

Vanaf:

€ 1.825,- p.p.

Swaziland 2 min-min.jpg

Zuid-Afrika Oostkust

19 dagen

Met deze route verken je het noorden en het oosten van Zuid-Afrika. Je gaat de Big Five spotten in het beroemde Kruger National Park, je bezoekt het koninkrijk eSwatini en geniet van de prachtige wetlands bij St. Lucia. Optioneel kun je ook Lesotho bezoeken waar je onder andere de hoogst gelegen kroeg ter wereld vindt. 

Vanaf:

€ 1.575,- p.p.

Karoo 1-min_edited.jpg

Zuid-Afrika

Kaap & Karoo

21 dagen

Dit is een perfecte route voor een individuele rondreis van 21 dagen. In deze periode heb je voldoende tijd om de omgeving in de West- en Oostkaap te bereizen. De route start en eindigt in Kaapstad en brengt je langs de hoogtepunten van de Garden route en het gebied van de Kleine Karoo. Natuurlijk ga je ook op safari om de Big Five te spotten!

Vanaf:

€ 1.765,- p.p.

Coffee Bay 2 min-min.jpg

Zuid-Afrika

Grand Tour

28 dagen

De Grand Tour is voor reizigers die lekker veel tijd hebben voor een individuele rondreis door Zuid-Afrika. Je reist langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika en bezoekt ook het prachtige koninkrijken eSwatini en de ongerepte Wild Coast, het geboortegebied van Nelson Mandela. Je gaat tijdens deze reis op safari, je ontmoet de locals, geniet van ongerept kuststroken, gaat wijnproeven in de Kaapse Wijnlanden en nog veel meer! 

Vanaf:

€ 1.955,- p.p.

Olifanten Zuid-Afrika.jpg

Zuid-Afrika, Botswana en Victoria Falls

17 dagen

Een rondreis Zuid-Afrika gecombineerd met Botswana bevat de ideale combinatie van wildlife, natuur en cultuur. Vanaf Johannesburg rijd je omhoog via de wildparken Pilanesberg en Marakele naar Botswana. Hier bezoek je o.a. de Okavango Delta en Chobe N.P. Je sluit deze reis af met een bezoek aan de magische en overweldigende  Victoria Watervallen.

Vanaf:

€ 2.406,- p.p.

"Marije begreep goed wat wij verwachten van een rondreis en ze wist ook snel de accommodaties te selecteren waar wij naar op zoek waren. Wat wij als groot voordeel hebben ervaren is het directe contact en de snelle en uitvoerige toelichting op vragen die we hadden. Niet alleen voordat we vertrokken, maar ook tijdens de rondreis. De combinatie van op een geweldig prettige en professionele wijze ontzorgd worden en toch voldoende vrijheid te hebben om er een eigen reis van te maken heeft deze rondreis door Zuid-Afrika een hele fijne vakantie gemaakt."

- Gertruud & Judith

"Wij hebben met het gezin een onvergetelijke reis gemaakt in Zuid-Afrika. Heel blij waren we met de hulp van Marije met het boeken van de accommodaties en alle tips die zij heeft gegeven vooraf en tijdens de reis. We konden altijd op haar terugvallen wat heel geruststellend was. Wat een prachtig land en dito mensen! Maar het hoogtepunt voor ons was toch wel het Krugerpark met alle dieren. Fantastisch! Mede dankzij Kuyo is dit een reis geworden om nooit te vergeten en een prachtige herinnering voor allemaal!"

- Familie van Brenk

Leuke weetjes over Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika staat de 'wieg van de mensheid' Bij Langebaan zijn de oudste voetsporen van de 'homo sapiens' gevonden. Ze zijn naar schatting zo'n 117.000 jaar oud.

1.

Zuid-Afrika ligt op het Zuidelijk halfrond. Hierdoor zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Als het bij ons winter is, is in het in Zuid-Afrika zomer en vice versa.

2.

In de Drakensbergen vind je de Tugela Falls. Deze waterval is met zijn 948 meter niet alleen de grootste waterval van Zuid-Afrika, maar  zelfs de op één-na-hoogste waterval ter wereld.

3.

Met ongeveer 200 doden per jaar (en minder dan 10 door krokodillen) wordt het nijlpaard als het gevaarlijkste dier van Zuid-Afrika gezien. Uitkijken dus!

4.

Zuid-Afrika is het enige land ter wereld is waar twee Nobelprijs winnaars in dezelfde straat hebben gewoond. Nelson Mandela en Desmond Tutu woonden allebei in de Vilakazi Street in Soweto.

5.

De top 10 Nationale Parken van Zuid-Afrika

Er zijn veel private en nationale parken waar je de Big Five kan spotten tijdens je rondreis door Zuid-Afrika. Ik neem alleen nationale parken op in het programma zodat ik zeker weet dat je niet onbewust bijdraagt aan dieronvriendelijke activiteitenLees hier mijn 10 favoriete nationale parken in Zuid-Afrika.

Route 62, de langste wijnroute ter wereld

Een iets minder bekende route dan de Garden route maar een absolute must voor wijnliefhebbers is Route 62 – de langste wijnroute ter wereld. Deze route is opgenomen in de inspiratieroute Kaap & Karoo.

De 6 mooiste autoroutes van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is bij uitstek het Afrikaanse land om op eigen gelegenheid te ontdekken. Het land biedt een prachtige afwisseling aan natuur wat in combinatie met een goed wegennetwerk een feest is om doorheen te rijden. Lees hier mijn favoriete autoroutes en zet ze op het lijstje voor in je reisprogramma.

Beste reistijd voor Zuid-Afrika

Zuid-Afrika beschikt over een zeer aangenaam klimaat waardoor het over het algemeen het hele jaar een goede periode is voor een rondreis door Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika zijn de seizoenen tegenovergesteld aan de seizoenen in Nederland. Zo is de winterperiode van juni tot september. Deze periode is droog en koel met dagtemperaturen rond de 20° Celsius. Doordat de vegetatie tijdens de winter dun en open is, is deze periode bij uitstek geschikt om wildlife te gaan spotten. Door de droge periode zijn er veel dieren te vinden bij waterpoelen en rivieren.

 

De zomerperiode loopt van december tot maart en tijdens deze periode kan de dagtemperatuur landinwaarts oplopen tot wel 40° Celsius. De kans op regenval is groter, vooral langs de kustlijnen waar een tropisch klimaat heerst met een hoge luchtvochtigheid. De lente (oktober-november) en de herfst (april-mei) zijn niet onderhevig aan extreme temperaturen en maakt ook deze maanden zeer geschikt voor een bezoek aan Zuid-Afrika. 

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.

BESTEMMINGEN

 

Zuid-Afrika

Namibië

Botswana

AANGESLOTEN BIJ

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl