top of page

Bezienswaardigheid Zuid-Afrika: Coffee Bay, paradijs aan de Wild Coast

In een land zo groot als Zuid-Afrika, vind je vele parels. Eén daarvan is Coffee Bay; met zijn 600 inwoners een klein stipje op de kaart aan de ruige Wild Coast. Coffee Bay (Koffiebaai op z’n Afrikaans) dankt zijn naam aan een schip dat zonk en voor de kust zijn lading koffiebonen verloor. De bonen spoelden aan, ontkiemden, maar overleefden niet op de zoute ondergrond. Ondanks dat is de naam gebleven.

Coffee Bay ligt in het Transkei gebied, zo’n 250 kilometer onder Durban. Transkei is een van de voormalige thuislanden (een gebied dat tijdens het apartheidsregime aan de zwarte bevolkingsgroep werd toegewezen) binnen het huidige Zuid-Afrika. De Wild Coast strekt zich uit van Port Edward tot East London. Een relatief onontdekt stukje natuur met kleurrijke Xhosa-hutjes, groene heuvels en een prachtige, ruige kustlijn. Mede door de slechte bereikbaarheid is Coffee Bay nog altijd redelijk off the beaten track. De basic levensstandaarden van de buurtbewoners, de traditionele Xhosa-cultuur en het gebrek aan voorzieningen zoals winkels, een pinautomaat en een benzinepomp bevestigen dat beeld. In deze regio ontdek je het échte Afrika wordt meer dan eens gezegd.

Ontdek de omgeving al wandelend

Of je nou een wandeling rondom je accommodatie maakt of je gaat op een georganiseerde trip, al snel zal je ontdekken waarom de Wild Coast zo genoemd wordt. De ongerepte natuur, de ruige kustlijn, de steile hellingen, de geiten, de kliffen, de wilde golven. De natuur is op zijn best aan de Wild Coast.

Een bekende bezienswaardigheid is de Hole in the Wall, gelegen op ongeveer 10 kilometer van Coffee Bay. Hole in the Wall is, zoals de naam doet vermoeden, een gaat in een rotspartij. Je kunt hier rondwandelen en zwemmen en vanaf Hole in the Wall kun je teruglopen naar Coffee Bay of hopen op een lift van een van de locals. De hike is zo’n 2 tot 3 uur en is echt adembenemend mooi! Je kunt hier rondwandelen en zwemmen en vanaf Hole in the Wall kun je teruglopen naar Coffee Bay of hopen op een lift van een van de locals.

Ontmoet de lokale Xhosa bevolking

De Xhosa is een traditioneel volk. Met hun eigen taal, eeuwenoude gebruiken en rituelen, waan je je terug in de tijd. Schuif aan voor een traditionele maaltijd met een lokaal gebrouwen biertje, leer de taal of help met hout verzamelen en water halen. Maak een dagtrip of blijf een nachtje logeren!

Ga surfen

Coffee Bay is vooral populair bij surfers. De golven zijn hier constant aanwezig en niet super groot waardoor het ook een geschikte plek is voor beginners om te leren surfen. Bij bijna elke accommodatie verhuren ze surfboards of kun je lessen boeken. De meeste surfers trekken er op uit in de vroege morgen of namiddag dus mocht je geen les boeken ga dan rondom deze tijd. Hou er wel rekening mee dat de stroming vrij sterk kan zijn. Elke surfspot is geschikt voor een ander niveau en het komt nauwelijks voor dat er een dag niet gesurft kan worden. Volg een les van 2 uur betaal je ongeveer € 10,- per persoon.

Tip: je kunt NIET pinnen in Coffee Bay en sommige accommodatie bieden zelfs geen mogelijkheid om met creditcard te betalen. Neem dus genoeg cash mee!

Commentaires


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page