9,4

AANGESLOTEN BIJ

Zuid-AfrikA

Grand tour

Individuele rondreis 28 dagen

 Rij in eigen tempo van Johannesburg via de kust naar Kaapstad

 Waanzinnige uitzichten op de Panorama Route

 Spot de Big Five in het Kruger National Park

 Verken de verlaten Wild Coast en ontmoet de locals

 Bezoek alle highlights van de Garden Route

 Verblijf in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit

Al vanaf 

€ 1.955,- p.p.

Individuele rondreis Zuid-Afrika Grand Tour

ZUID-AFRIKA GRAND TOUR IN HET KORT

Een rondreis waarbij je zelfstandig van Johannesburg naar Kaapstad rijdt geeft je een compleet beeld van wat Zuid-Afrika allemaal te bieden heeft. Uiteraard kan je ook de route andersom afleggen. Met deze rondreis bezoek je zowel het noordoosten als het zuiden van het land en breng je een bezoek aan de meeste highlights van Zuid-Afrika! Je rijdt de adembenemende Panoramaroute voordat je de Big Five gaat spotten in het beroemde Kruger National Park. Via het koningsrijk eSwatini (voorheen Swaziland), bezoek je de prachtige wetlands van St. Lucia en vervolg je de reis via de ongerepte Wildcoast en de Garden Route naar Kaapstad. 

REISDUUR

28 dagen is ideaal maar het programma kan in overleg ingekort of uitgebreid worden

 

PRIJS

Vanaf € 1.955,- p.p.

KENMERKEN

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

OP REIS MET KUYO AFRIKA

Heb je interesse om zelfstandig deze route te rijden door Zuid-Afrika? Ik sta altijd voor je klaar met advies en tips om ervoor te zorgen dat je reis naar Zuid-Afrika een onvergetelijke ervaring wordt. 

Vraag direct een gratis reisvoorstel aan of neem telefonisch contact op en ik help je graag met het samenstellen van jouw droomreis.

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

Ook in de avonden en het weekend

REIZIGERSERVARING

Wij hebben met het gezin een onvergetelijke reis gemaakt in Zuid-Afrika. Heel blij waren we met de hulp van Marije met het boeken van de accommodaties en alle tips die zij heeft gegeven vooraf en tijdens de reis. We konden altijd op haar terugvallen wat heel geruststellend was. Eenmaal daar hebben we ons geen moment onveilig gevoeld. Wat een prachtig land en dito mensen! Maar het hoogtepunt voor ons was toch wel het Krugerpark met alle dieren. Fantastisch! Mede dankzij Kuyo is dit een reis geworden om nooit te vergeten en een prachtige herinnering voor allemaal! 

-Monique-

 

Reisprogramma Zuid-Afrika Grand Tour

Mijn advies is om minimaal 25 dagen uit te trekken om van Johannesburg naar Kaapstad te rijden. Je legt tijdens deze reis ongeveer 4.000 kilometer af dus het is een flinke reis. Mocht je meer tijd hebben voor een rondreis door Zuid-Afrika dan kan je ook besluiten om nog een extra tussenstop in de Drakensbergen toe te voegen aan het programma. 

In het reisprogramma is rekening gehouden met de reisafstanden tussen de stops zodat je niet hele dagen in de auto zit. Autorijden in Zuid-Afrika is absoluut geen vervelende bezigheid. Door de prachtige en afwisselende natuur langs de kust is het rondrijden alleen al een waar avontuur. Daarnaast zijn de wegen in Zuid-Afrika over het algemeen van goede kwaliteit.

ROUTE

Johannesburg - Graskop

Graskop - Hazyview

Hazyview - eSwatini

eSwatini - St. Lucia

St. Lucia - Durban

Durban - Oribi Gorge

Oribi Gorge - Port St. Johns

Port St. Johs - Coffee Bay

Coffee Bay - Cintsa 

Cintsa - Addo 

Addo - Plettenberg Bay

Plettenberg - Bay - Swellendam

Swellendam - Stellenbosch

Stellenbosch - Kaapstad

AFSTAND

470 km

40 km

400 km

330 km

240 km

150 km

220 km

160 km

270 km

330 km

290 km

300 km

200 km

50 km

Dag tot dagprogramma

DAG 1: VERTREK NAAR JOHANNESBURG

Eindelijk is het vandaag is het zover, de vakantie naar Zuid-Afrika begint! Met een directe vlucht vanaf Schiphol ben je 11 uur onderweg. Last van jetlag zal je niet hebben want wanneer je in de Nederlandse zomer gaat heb je geen tijdverschil. Ga je in de winter dan moet je de klok een uur vooruit zetten.

DAG 2: RUSTIG OPSTARTEN IN JOHANNESBURG

De eerste echte vakantiedag breng je door in Johannesburg. Johannesburg, Jo’burg of Jozi voor de locals, is een stad met een bijzonder verleden. Apartheid, Nelson Mandela en townships zijn onlosmakelijk met de stad verbonden. Johannesburg vormt tegenwoordig het economische hart van Zuid-Afrika en is de grootste stad van het land. De stad heeft zich de laatste jaren onwijs ontwikkeld en telt inmiddels oneindig leuke hotspots en gezellige wijken.

DAG 3 + 4: GENIET VAN DE ADEMENBENEMENDE UITZICHTEN OP DE PANORAMA ROUTE

De 180 kilometer van deze route kan je binnen enkele uren rijden maar geloof me, de Panoramaroute wil je niet onder tijdsdruk doen. Het is dan ook verstandig hier een volle dag voor uit te trekken. De route kent meerdere spectaculaire stops zoals het uitzicht op de Three Rondavels, Gods Window en enkele watervallen. Je verblijft tijdens deze dagen in Graskop. Graskop is een knus toeristendorp met leuke winkeltjes en restaurantjes in het hart van de Panoramaroute.

Waanzinnige uitzicht Three Rondavels

Lunchen in de bush bij Boskombuis

Prachtige vergezichten

Bizar feitje! Tijdens de paartijd, die ongeveer een week duurt, paren leeuwen wel 50 keer per dag. Ja écht, 50 keer per dag. Het paren duurt weliswaar een paar seconden, maar toch.

DAG 7: BIJKOMEN VAN ALLE INDRUKKEN IN ESWATINI

Na alle dierlijke avonturen in het Kruger park rijden jullie verder naar het koninkrijk Swaziland. Het wordt geregeerd door Koning Mswati III, Afrika’s laatste absolute monarch. Het land wordt ingeklemd door Zuid-Afrika en Mozambique. Hoewel klein in grootte, bezit Swaziland een grote waarde aan cultuur en overweldigende wildernissen. De inwoners zijn zeer vriendelijk en willen je graag kennis laten maken met de echte cultuur van het land. Er zijn diverse activiteiten te ondernemen om lokale mensen te ontmoeten en een inkijkje te krijgen in hun leven.  

DAG 8 + 9: VERKEN DE WETLANDS VAN ST. LUCIA

St. Lucia is een klein plaatsje aan de oostkust van Zuid-Afrika en uitvalsbasis voor het iSimangaliso Wetland Park. Dit is het grootste wetland reserve van de wereld dat helemaal doorloopt tot de grens met Mozambique. Vanuit St. Lucia zijn er tal van activiteiten die je kunt ondernemen. Zo kun jullie een bootsafari maken over de St. Lucia River en zien jullie knorrende nijlpaarden in het water. Ook zijn er in deze omgeving een aantal nationale parken zoals Hluhluwe Game Reserve waar je de Big Five kunt spotten.

Meet the locals in eSwatini

Spot The Bog 5 in Hluhluwe

Cruise over de wetlands van St. Lucia

DAG 10 + 11: ONTSPANNEN BIJ DE KUST IN DURBAN

De komende dagen van de reis breng je door in Durban. Durban is de derde grootste stad van het land met ruim een half miljoen inwoners. Bijna 25% van de inwoners zijn van Indische komaf dus het is niet gek dat de stad ook wel de hoofdstad van India buiten India wordt genoemd. In Durban zijn alle ingrediënten voor een ontspannen verblijf aanwezig. Er zijn mooie stranden en de Indische oceaan is erg toegankelijk en heeft een aangename temperatuur.

DAG 12: ORIBI GORGE

De reis vervolgt zich naar het prachtige natuurgebied rondom Oribi Gorge. Hier beginnen wandelroutes en zijn er mogelijkheden om te ziplinen, mountainbiken, raften (nov-apr), klimmen en abseilen. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen met maar liefst 250 vogelsoorten in en om het reservaat. Tip: het uitzicht bij Leopard Rock, een absolute must-see op je route langs de Wild Coast. Bij helder weer kijk je kilometers ver de vallei in. Strijk neer op het terras met een hapje en een drankje en geniet. Misschien spot je wel een luipaard, want de naam Leopard Rock is er niet voor niets.

Relaxen aan de stranden in Durban

Zinkwasi Beach - net buiten Durban

Prachtige uitzichten bij Oribi Gorge

DAG 13: REISDAG NAAR PORT ST. JOHNS

Vanuit Oribi Gorge rij je in ongeveer vijf uur naar het zuidelijker gelegen Port St. Johns. Deze vakantieplaats ligt aan de Mzimvubu rivier, een thuishaven van nijlpaarden, die uitkomt in zee. Port St. Johns heeft een goed klimaat om het hele jaar door te bezoeken en daardoor is het ook een van de grotere vakantieplaatsen langs de Wild Coast. Bezoek de natuurlijke zwavelbronnen en moddergrotten van Isinuka. Of ga vissen, golfen, leer surfen, relax op het strand en ontmoet de lokale Xhosa bevolking. Vogelaars en wandelaars worden blij in het Silaka Nature Reserve ten zuiden van Port St. Johns. In de dichte, mosachtige bossen groeien orchideeën en langs de kust zorgt het getij voor plassen en poelen in het rotsige landschap. 

DAG 14 + 15: COFFEE BAY

De volgende stop is Coffee Bay. Door het ontbreken van een kustweg, heeft de ruige Wild Coast zijn eigenzinnige karakter goed weten te behouden. Coffee Bay is vernoemd naar een schip volgeladen met koffiebonen die hier in 1893 strandde, is vooral bekend vanwege de ‘Hole in the wall’. Deze spectaculaire rotsformatie is ontstaan door de golven die jarenlang het zandsteen hebben weggevaagd. De route gaat landinwaarts via Umtata, een typisch Afrikaanse stadje. Gelijk een goede stop om te tanken als dat nodig is. Dan weer zeewaarts, ongeveer 80 kilometer. tot aan Coffee Bay. Langs deze 250 kilometer lange kust zal je dit soort routes (met doorgaande route landinwaarts in plaats van langs de kust) vaker tegenkomen. De laatste 40 kilometer. naar Coffee Bay zijn een uitdaging, de weg bevat namelijk veel potholes. Al slalommend kom je in een rustig tempo aan bij Coffee Bay, gelegen tussen de groene heuvels en azuurblauwe zee. In de omgeving vind je enkele traditionele Xhosa hutjes waarin de lokale bevolking leeft.

DAG 16: CINSTA

Werp voordat je de auto weer instapt nog eens een blik op de zee. Dolfijnen zwemmen hier het hele jaar door langs, wie weet vang je een glimp van ze op. In het seizoen (juli-okt) zwemmen hier ook migrerende walvissen langs!Je rijdt dwars door de Transkei, het geboorteland van Nelson Mandela en bekend om de  ‘klik’-taal van de Xhosa bevolking.  Je komt onderweg ook langs Qunu. Qunu is een typisch plattelandsdorp dat je achteloos voorbij zou rijden, ware het niet dat Zuid-Afrika’s vrijheidsstrijder en eerste zwarte president hier opgroeide. In zijn autobiografische boek ‘De lange weg naar vrijheid’ vertelt Nelson Mandela dat Qunu zijn mooiste jeugdherinneringen heeft voortgebracht. In december 2013 vond ‘Madiba’ na zijn officiële staatsbegrafenis, hier op het familielandgoed zijn laatste rust. Even verderop ligt Mvezo, de geboorteplaats van Mandela. In het Nelson Mandela Memorial geven foto’s een indruk van zijn bijzondere leven. Reken op ongeveer 300 km en 4 tot 5 uur rijden naar Cintsa. Eenmaal aangekomen in Cintsa is het tijd om te relaxen. Struin over het 17 kilometer lange strand bij zonsondergang of bezoek de bierbrouwerij op 10 minuten rijden. Geniet van een massage of doe een van de (watersport)activiteiten in de omgeving. Er is genoeg te beleven, maar het is ook een goede plek om dat ene boek uit te lezen.

Traditionele Xhosa rondavels

Strand nabij Coffee Bay

Ontmoet de locale Xhosa bevolking

DAG 17 + 18: WILD SPOTTEN IN ADDO 

Het is tijd om wild te gaan spotten! De komende dagen van jullie reis brengen jullie door in de omgeving van Port Elizabeth. Niet ver van Port Elizabeth ligt Addo Elephant National Park. Addo Elephant Park werd in 1931 opgericht als toevluchtsoord voor de 11 overgebleven Afrikaanse olifanten in dat gebied. Een succesvolle missie: vandaag de dag leven er in Addo maar liefst 450 olifanten. Naast olifanten lopen er ook 400 buffels, bijna 50 neushoorns, antilopen, leeuwen en hyena’s rond. Het park is goed geschikt om op eigen gelegenheid te ontdekken. Wanneer je dit liever onder begeleiding van een ranger doet is dit uiteraard ook mogelijk. 

DAG 19 + 20: START VAN DE GARDEN ROUTE IN PLETTENBERG BAY

De komende dagen brengen je door in en rond Plettenberg Bay. Plettenberg Bay is een kustplaats met ongeveer 20.000 inwoners en ligt op de Garden Route zo'n 20 kilometer voorbij Knysna. Het is één van de mooiste plaatsjes op de Tuinroute. Er zijn vele gezellige restaurants en hotels die aan de rand van de Indische Oceaan liggen. Plettenberg Bay is een van de parels van de Tuinroute, het is rustig en gastvrij. Oorspronkelijk is Plettenberg Bay gedoopt tot "Bahia Formosa" (prachtige baai) in het begin van de Portugese ontdekkingsreizigers. Plettenberg Bay biedt je kilometers aan gouden stranden, een rotsachtig schiereiland, intrigerende lagunes en riviermondingen, torenhoge inheemse bossen, rivieren en zee.Het is één van de mooiste plaatsjes op de Tuinroute. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn bijvoorbeeld Nature's Valley en het prachtige Tsitsikamma National Park.

Op safari in Addo

Suspension Bridge - Tsitsikamma

Garden Route National Park

DAG 21: SWELLENDAM

Vandaag reis je door naar Swellendam. Swellendam is een leuk plaatsje met een rijke geschiedenis en de derde oudste stad van het land, na Kaapstad en Stellenbosch, gesticht in 1745. Swellendam ligt in een prachtig groene vallei aan de voet van de Langenberg Mountains, een kleine oase op zich! Natuurparken in de omgeving van Swellendam die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken zijn het Marloth Natuur Reservaat, het Bontebok National Park en het aan de kust gelegen De Hoop Nature Reserve.

DAG 22 + 23: GENIET VAN DE HEERLIJKE WIJNEN IN STELLENBOSCH                          
Stellenbosch en haar omgeving staat voornamelijk bekend vanwege de heerlijke wijnen die hier geproduceerd worden. Een wijntour is dan ook een echte aanrader. Dit kan je op eigen gelegenheid doen maar er zijn ook verschillende aanbieders van ‘hop on hop off’ busjes waardoor je zelf niet hoeft te rijden. Je krijgt onwijs veel informatie en kan de lekkerste wijnen proeven.

 

De studentenstad Stellenbosch kan wel worden gezien als één groot openluchtmuseum, zo mooi is het. De oude Dorpstraat mag je echt niet missen als je hier toch bent. Deze straat is officieel een nationaal monument en je kunt er de meest indrukwekkende oude gebouwen vinden in talloze stijlen, van Victoriaans en Gregoriaans tot Kaap-Hollands. In enkele van de best bewaarde oude gebouwen vind je tegenwoordig winkels, hotels, restaurants en ateliers.

Prachtige uitzichten bij De Hoop

Koloniale panden in Stellenbosch

Proef de lekkerste wijnen

DAG 24 T/M 26: ONTDEK HET BRUISENDE KAAPSTAD

Aan de voet van de imposante Tafelberg ligt een van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. Kaapstad wordt ook wel de 'Moederstad' genoemd omdat de Hollanders in 1652 hier de eerste Europese nederzetting vestigden. De stad voelt vrij Europees aan en er hangt een heel ontspannen sfeer. Direct naast de stad stuit je op een geweldig landschap met bergen, wijngaarden, palmbomen, witte stranden en pittoreske vissersdorpjes.  Direct naast de stad stuit je op een geweldig landschap met bergen, wijngaarden, palmbomen, witte stranden en pittoreske vissersdorpjes.

 

In Kaapstad en omgeving is ontzettend veel te doen. Persoonlijk vind ik een rondje Kaap absoluut de moeite waard. Dit is een hele mooie route naar Kaap de Goede Hoop en bezoek je pinguïns bij Boulders Beach. In Kaapstad zelf is een bezoek aan de Tafelberg natuurlijk een must. Culturele activiteiten zijn hier ook in overvloed door bijvoorbeeld de gevangenis van Nelson Mandela op het Robbeneiland te bezoeken.

Wanneer je in Kaapstad bent, breng dan ook een bezoek aan het District Six Museum. Het museum draait volledig om de gedwongen uitzettingen van bewoners van District Six en er worden ook gratis rondleidingen gegeven door ex-bewoners of nabestaanden van ex-bewoners.

DAG 27 + 28: TERUGREIS

Het zit er helaas alweer op, het is tijd om naar huis te gaan. Vanuit Kaapstad is het ongeveer 11 uur vliegen met een directe vlucht naar Amsterdam. 

Wist je dat een walvis geen oren heeft? Het neemt geluid waar met zijn lichaam.

ONTVANG EEN GRATIS VOORSTEL

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Vraag direct een gratis reisvoorstel aan of neem telefonisch contact op en ik help je graag met het samenstellen van jouw droomreis.

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

DAG 5 + 6: SPOT DE BIG 5 IN HET KRUGER NATIONAL PARK

Vanuit Graskop reizen jullie naar één van de beroemdste wildparken ter wereld: het Kruger National Park. Het Krugerpark is 380 km lang en 60 km breed, ongeveer zo groot als Nederland zonder Zeeland en Noord- en Zuid-Holland. Omdat er goede wegen zijn in het park kan je prima op eigen gelegenheid door het park rijden. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf bepaald waar en hoelang je wilt stoppen. Daarnaast vind ik het veel spannender om zelf wilde dieren te spotten. Vanuit iedere lodge is het ook mogelijk om met een georganiseerde safari het park in te gaan. Het voordeel hiervan is dat de gids je veel kan vertellen over de dieren en natuur.

 

Met zijn bijzondere bomen en planten, vruchtbare valleien en subtropische vegetatie is het park de ideale woonplaats van maar liefst 148 zoogdieren en heel veel soorten vogels. Behalve de Big Five heb je hier ook kans om giraffes, cheeta's, zebra's, wrattenzwijnen, hyena’s en vele andere wilde dieren tegen te komen. Dat maakt het Krugerpark een onmisbare halte tijdens je rondreis van Johannesburg naar Kaapstad.

 

Unieke en kleinschalige accommodaties rondreis Zuid-Afrika Grand Tour

Om je een idee te geven van de type accommodaties om in te verblijven tijdens je rondreis door Zuid-Afrika heb ik mijn eigen persoonlijke favorieten op een rijtje gezet. Mijn favoriete accommodaties zijn kleinschalige en authentieke accommodaties die veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht voor de reiziger. De accommodaties zijn ingedeeld in drie verschillende prijsklasse:

 • Low-budget 

 • Comfort

 • Luxe 

Omdat ik vooraf geen accommodaties inkoop, kan ik accommodaties zoeken die helemaal bij jouw wensen passen. Het is dus ook mogelijk om accommodaties uit verschillende prijsklasse te kiezen. De definitieve keuze vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis! Een ander voordeel voor jou is dat de prijs laag blijft want je betaalt geen onnodige commissies aan tussenpartijen.

Kruger - Oppi Plaas 

Low-budget

Basic maar goedverzorgde self-catering chalet met alle benodigde voorzieningen. Kruger Park ligt op  slechts 15 min rijden.

Plettenberg Bay - Anchorage

Low-budget

Deze guesthouse is gelegen in een rustige wijk van Plettenberg Bay, gelegen op een steenworp afstand van het strand.

Stellenbosch - Domaine Cutelier

Low - budget

Domaine Cutelier is een self-catering appartement, mooi gelegen in de wijngaarden van Stellenbosch. 

Kruger - Shingalana Guesthouse

Comfort

Kleinschalige B&B met een vriendelijke eigenaresse. Dit guesthouse heeft een heerlijk buitenzwembad en grote tuin.

Plettenberg Bay - The Stableford

Comfort

Kleinschalige B&B gelegen direct aan het strand. De eigenaren zijn ontzettend vriendelijk en helpen waar ze kunnen.

Stellenbosch - 29 Earlibelle

Comfort

Dit is een mooi, modern appartement met uitzicht op het gebergte met directe toegang tot het zwembad.

Kruger - Blue Jay Lodge

Luxe

Prachtige lodge in traditioneel Afrikaanse stijl. Vanaf de lodge is het Kruger Park op een steenworp afstand. 

Plettenberg Bay - Ocean Watch

Luxe

Luxe en comfortabele 4 sterren accommodatie, gelegen direct aan het strand. Ruime kamers met uitzicht op zee.

Stellenbosch - Gemoedsrus

Luxe

Prachtig gelegen 5-sterren accommodatie, midden in de wijnvelden. 

 
 

Over deze reis - prijsopbouw

Kosten van een rondreis Zuid-Afrika Grand Tour

Je hebt zelf invloed op de prijs

HOE WERKT HET?

Bij Kuyo Afrika vind je geen pakketreizen, iedere reis is 100% maatwerk. Ik stel, op basis van jouw wensen, het programma op en boek de accommodaties. Indien gewenst kan ik ook alvast activiteiten vastleggen. Ik help je ook met een passend advies over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

In de tabel zie je het prijsverschil tussen de verschillende categorieën accommodaties. Uiteraard is het mogelijk om accommodaties uit verschillende categorieën te boeken. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken in verband met gewijzigde wisselkoers.

REISSOM KUYO AFRIKA
INCLUSIEF
 • 27 overnachtingen

 • Lonely Planet en handige pocketguide voor onderweg over de dieren in Zuidelijk Afrika

 • Excursie naar keuze t.w.v. € 40,- p.p.: kies uit een fietstour door Soweto, een tour naar Robben Island of een wijntour door de Kaapse Wijnlanden

 • Bijdrage GGTO garantiefonds € 15,- per reis. Kuyo Afrika is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds. Hierdoor heb je als reiziger de garantie dat je betaalde reisgelden terugontvangt en eventueel je terugreis vergoed krijgt, als Kuyo Afrika in financieel onvermogen zou geraken. Dat is wel zo'n veilig gevoel en gegarandeerd op reis dus! 

EXCLUSIEF
 • Internationale vlucht

  • Indicatie directe vlucht Amsterdam - Johannesburg en Kaapstad - Amsterdam: € 700,- p.p.

 • Autohuur

  • Categorie VW Polo, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 250,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

OVERIGE PERSOONLIJKE UITGAVEN

Eten & drinken

Voor een ontbijt geef je gemiddeld € 5,- tot € 8,- per persoon uit

Voor een lunch geef je gemiddeld € 7,- tot € 15,- per persoon uit

Voor een diner geef je gemiddeld € 13,- tot € 20,- per persoon uit

 

Bovengenoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen. Wat je uiteindelijk kwijt bent aan eten en drinken tijdens je reis is vooral afhankelijk van je eigen bestedingspatroon. Het geven van een fooi van 10% is gebruikelijk. 

 

Benzine

De benzineprijs in Zuid-Afrika is goedkoper dan in Nederland. In juli 2019 was de benzineprijs € 0,98 per liter. De kosten voor deze route liggen ongeveer tussen de € 350,- en € 400,-.

 

Activiteiten

Om een beeld te geven van additionele kosten vind je hieronder een indicatie van de prijzen per persoon van enkele populaire activiteiten. 

 • Entree Kruger National Park: € 15,- 

 • Begeleide dag-safari Kruger National Park: € 120,-

 • Begeleide dag-safari iSimangaliso Wetlands Park: € 60,-

 • Kabelbaan naar de Tafelberg: € 25,-

Enthousiast over deze route?
Vraag direct een gratis reisvoorstel aan!

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Kuyo Afrika staat voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Zuid-Afrika een onvergetelijke ervaring wordt. Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

Praktische informatie Zuid-Afrika

BESTE REISTIJD ZUID-AFRIKA

Zuid-Afrika beschikt over een zeer aangenaam klimaat waardoor het over het algemeen het hele jaar een goede periode is voor een rondreis door Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika zijn de seizoenen tegenovergesteld aan de seizoenen in Nederland. Zo is de winterperiode van juni tot september. Deze periode is droog en koel met dagtemperaturen rond de 20° Celsius. Doordat de vegetatie tijdens de winter dun en open is, is deze periode bij uitstek geschikt om wildlife te gaan spotten. Door de droge periode zijn er veel dieren te vinden bij waterpoelen en rivieren.

 

De zomerperiode loopt van december tot maart en tijdens deze periode kan de dagtemperatuur landinwaarts oplopen tot wel 40° Celsius. De kans op regenval is groter, vooral langs de kustlijnen waar een tropisch klimaat heerst met een hoge luchtvochtigheid. De lente (oktober-november) en de herfst (april-mei) zijn niet onderhevig aan extreme temperaturen en maakt ook deze maanden zeer geschikt voor een bezoek aan Zuid-Afrika. 

Handige weetjes over Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika wordt hoofdzakelijk Engels en Afrikaans (Nederkaans) gesproken. Andere talen die gesproken worden zijn Xhosa, Zulu, Venda, Noord Sotho, Zuid Sotho, Tswana, Tsonga, Swati en Ndebele.

1.

De elektriciteit bedraag 220/230 Volt/ Type G. Voor het gebruik van de stopcontacten heb je een specifieke 3-polige verloopstekker nodig. Je kunt ervoor kiezen voor vertrek een wereldstekker aan te schaffen. Dit is ook ter plaatste mogelijk.  

2.

De munteenheid van Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand. In het land kun je met je pinpas met VISA en Mastercard-logo bij pinautomaten geld pinnen en zelfs in winkels te betalen.

3.

Tijdens de Nederlandse Wintertijd is er één uur tijdsverschil met Zuid-Afrika. Super handig, zo heb je ook geen last van een jetlag.

4.

Het is sterk aan te raden om een vaccinatie tegen DTP, Hepatitis A en eventueel DRM te nemen voordat je op reis naar Zuid-Afrika gaat. Kuyo Afrika werkt samen met Thuisvaccinatie die dit bij jou thuis kan verzorgen wanneer het jou uitkomt.

Vaccinaties en malaria

Net als in iedere grote stad ter wereld moet je in de steden in Zuid-Afrika ook goed opletten. Wanneer je goed oplet en deze tips goed in je achterhoofd houdt is Zuid-Afrika absoluut een veilige vakantiebestemming.

Veilig op reis naar Zuid-Afrika

Als je drie maanden of korter in Zuid-Afrika wilt verblijven, heb je daarvoor geen visum nodig. Je paspoort moet nog minstens een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig zijn. Verder moet je in het bezit zijn van documenten die het doel van je reis aantonen. moet kunnen overleggen.  Lees hier meer informatie over dit onderwerp.

Visum en benodigde reisdocumenten

MEER INDIVIDUELE RONDREIZEN ZUID-AFRIKA

Leeuwen Zuid-Afrika.jpg

Zuid-Afrika Johannesburg naar Kaapstad

21 dagen

Deze route laat je zowel het noorden als het zuiden van Zuid-Afrika zien. Startend of eindigend in Johannesburg rij je via de Panoramaroute naar het Kruger Park om wild te spotten. Na een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth rij je via alle hoogtepunten van de Garden Route naar Kaapstad om daar natuurlijk o.a. de Tafelberg te bezoeken.

Vanaf:

€ 1.825,- p.p.

Camps Bay Kaapstad Zuid-Afrika.jpg

Zuid-Afrika Garden Route

14 dagen

De Garden Route, ook wel de Tuin Route genoemd, is de meest geboekte rondreis door Zuid-Afrika. Tijdens deze reis langs de zuidkust van het land geniet je van de prachtige natuur, de ongerepte kust, de heerlijke wijn en ga je op safari! Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur. Ik adviseer een reisperiode van minimaal 14 dagen en er is genoeg te beleven om hier veel langer over te doen!

Vanaf:

€ 1.605,- p.p.

Swaziland eSwatini Zuid-Afrika.jpg

Zuid-Afrika Oostkust

19 dagen

Met deze route verken je het noorden en het oosten van Zuid-Afrika. Je gaat de Big Five spotten in het beroemde Kruger National Park, je bezoekt het koninkrijk eSwatini en geniet van de prachtige wetlands bij St. Lucia. Optioneel kun je ook Lesotho bezoeken waar je onder andere de hoogst gelegen kroeg ter wereld vindt. 

Vanaf:

€ 1.575,- p.p.

 
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl