top of page

De 6 hoogtepunten van eSwatini (voormalig Swaziland)


eSwatini wordt officieel Het Koninkrijk eSwatini genoemd. Het wordt geregeerd door Koning Mswati III, Afrika’s laatste absolute monarch. Het land wordt ingeklemd door Zuid-Afrika en Mozambique. Hoewel klein in grootte, bezit eSwatini een grote waarde aan cultuur en overweldigende wildernissen. De inwoners zijn zeer vriendelijk en willen je graag kennis laten maken met de echte cultuur van het land. Reizen naar eSwatini worden veelal gecombineerd met een bezoek aan Zuid-Afrika. Maar ook langere rondreizen waarbij je Botswana en Namibië bezoekt zijn mogelijk. Afhankelijk van de hoeveel tijd en budget dat je hebt en hoe reislustig je bent, zijn dit wat ons betreft de onmisbare must-see & do’s in eSwatini.


Sibebe Rock

Op 15 minuten rijden van de hoofdstad in noordelijke richting ligt ’s werelds grootste blootliggende graniet koepel. Deze Afrikaanse variant op de Ayres Rock in Australië rijst majestueus omhoog uit de omliggende groene valleien. Je kunt in zo’n 3 uur de rots beklimmen, een steile tocht voor mensen met lef en doorzettingsvermogen.

Ezulwini Valley

Ezulwini Valley wordt vaak aangeduid als het toeristencentrum van eSwatini. Aan het einde van de lange vallei ligt Lobamba, de traditionele zetel van de monarchie en het parlement van het land. Het nationale museum biedt een unieke kijk op de Koninklijke geschiedenis van eSwatini.

Manzini

De ideale plek om een grote Afrikaanse markt te bezoeken. Dichtbij kun je ook de traditionele kunst-nijverheid zien en wekelijks is er een echte medicijnenmarkt te bezoeken.

Hlane Royal National Park

Een groot natuurgebied aan de voet van het Lebombogebergte met als eigenaar de koning. Het is een ruig gebied met vele wilde dieren, waaronder leeuwen die hier met succes zijn geherintroduceerd.

Malolotja Nature Reserve

Malolotja Nature Reserve bevindt zich op ongeveer 35 kilometer ten noorden van de hoofdstad en ligt op de route naar Pigg's Peak. Deze plek wordt ook wel de parel van het noorden genoemd. Er komen blesbokken, gnoes, impala’s en orbi’s voor. Bovendien is er ook een kolonie zeldzame Kaapse Ibis nabij de Malolotja Falls. Het park leent zich goed voor lange wandeltochten.

Pigg’s Peak

Een historisch mijnwerkersdorp dat absoluut een bezoekje waard is. Het stadje is het leukst om te bezoeken met een gids die meer over de geschiedenis kan vertellen.

Comentários


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page