top of page
Luipaarden ZA.jpeg

Wat verwachten we van jou?

 

Onze impact maken we niet alleen, dat doen we samen met verschillende partners. Ook steunen we graag andere organisaties die hetzelfde doel hebben als wij: een duurzame en mooie toekomst. Jij als reiziger kunt hier ook een steentje aan bijdragen. Daarom geven we hier onze tips die kunnen helpen bij het maken van je eigen Impact (groot en klein).

Niet ieder jaar ver weg 

Klinkt misschien gek voor een touroperator van verre reizen, maar maak niet elk jaar een verre reis. Beter maak je 1x per twee of drie jaar een mooie, lange reis, in plaats van vaker kort.

Koop lokaal

Shop je souvenirs bij een lokale winkel, eet bij een klein restaurant en koop je fruit bij een stalletje langs de weg. Zo zorg je ervoor dat je geld in het land blijft en draag je bij aan de lokale economie.

Vlieg direct en blijf langer  

Vlieg niet ieder jaar ver weg en als je gaat, boek dan een directe vlucht. En als je dan toch vliegt, maak dan een mooie lange reis. Heb je ook meer tijd om onbekende plekken te ontdekken!

Himba 2-min.jpeg

Eigen waterfles

Neem je eigen waterdrinkfles mee op reis. Vul je waterfles tijdens je reis daar waar het kan, en weiger de weggooiflesjes die je vaak krijgt aangeboden. Zo gebruik je veel minder plastic.

Reis buiten het hoogseizoen 

Niet gebonden aan schoolvakanties? Ga dan op reis in het schouder- of laagseizoen, zo help je mee het toerisme te verspreiden, en het is veel rustiger op je bestemming!

Weg van de massa

Er zijn altijd hoogtepunten die je graag wil bezoeken, maar reis ook eens buiten de gebaande paden en bezoek kleinere, onbekende plaatsen. Zo wordt drukte beter verspreid.

Olifanten.jpeg
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page