top of page

De top 5 must see’s & do’s  in Johannesburg


Johannesburg, Jo’burg of Jozi voor de locals, is een stad met een verleden. Apartheid, Nelson Mandela en townships zijn onlosmakelijk met de stad verbonden. Johannesburg vormt het economische hart van Zuid-Afrika en is de grootste stad van het land. Johannesburg, een stad die vooral bekend staat om de criminaliteit, heeft zich de laatste jaren onwijs ontwikkeld en telt inmiddels oneindig leuke hotspots en hang-outs. Wij hebben de leukste must see’s en do’s voor je op een rijtje gezet!Apartheidmuseum Een indrukwekkende plek waar je de Apartheid uitgebreid uitgelegd krijgt. Er wordt veel aandacht besteed aan hoe dit systeem een plek kon krijgen in de geschiedenis van Zuid-Afrika. Veel foto’s en videomateriaal waar je nog een paar uur nadat je het museum verlaten hebt, behoorlijk stil van zal zijn. Wanneer je een bezoek brengt aan dit museum, trek hier dan zeker een paar uur voor uit. Je wilt alles in dit museum in alle rust tot je kunnen nemen.

Soweto Soweto staat voor South Western Townships en ligt ten zuidwesten van het centrum van Johannesburg. Niet alleen is het de grootste township van heel Zuid-Afrika; het is tevens de bekendste. Dit komt onder andere doordat vanuit hier veel van het verzet tegen de Apartheid georganiseerd werd en er plaatsvond. Zo vonden hier in 1976 de bekende studentenopstanden plaats (de Soweto Uprising) en was Soweto onder andere de plek waar Nelson Mandela en Desmon Tutu ooit woonden. Vandaag de dag is een groot deel van de township nog steeds arm en onderontwikkeld, maar tegelijkertijd begint Soweto een stad op zich te worden en is het mooi om de enorme veranderingen in infrastructuur en bedrijvigheid te zien.

Neighbourgoods Market en Arts on Main De Neighbourgoods Market (elke zaterdag tussen 09:00 – 15:00) is echt een ontmoetingsplaats voor de “incrowd” van Johannesburg. Zittend aan lange houten tafels tussen het trendy en vaak creatieve publiek, kun je hier genieten van heel veel lekkere dingen die allemaal op ambachtelijke en biologische wijze zijn gemaakt. Absoluut een aanrader om te bezoeken!

Op zondag kun je een bezoek aan Maboneng Precinct niet overslaan. Dit is een van de hipste en meest bruisende wijken van Johannesburg. Elke zondagochtend en elke eerste donderdagavond van de maand vindt hier Arts on Main plaats. Naast (heel) veel lekker eten en drinken, trendy mensen en een heerlijke zondagochtendvibe, heeft deze markt ook een aparte ruimte voor kunst en design, vandaar de naam. Wanneer je in de buurt bent, breng dan ook een bezoek aan het Museum of African Design.

Zoo Lake Tussen de wijken Melville en Rosebank vind je Zoo Lake, een klein meertje vlakbij de dierentuin van Johannesburg. Een fijn park om rond te wandelen, in een bootje te stappen of te lunchen (tip: ga lunchen bij Moyo). Er zijn nog maar weinig toeristen die deze plek hebben ontdekt, dus je zit er geheid tussen de locals.

44Stanley Wanneer je in Johannesburg bent, voeg dan ook de wijk 44Stanley aan je lijstje toe. Door velen wordt deze wijk “Joburgs best kept secret” genoemd. De wijk was ooit een grijze aaneenschakeling van industriële panden uit de jaren '30, maar zag de afgelopen jaren een ware transformatie voltrekken. Nu is het een aaneenschakeling van boetiekjes, designstudio's en leuke cafeetjes en restaurants.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page