top of page

Bezienswaardigheid Zuid-Afrika: Garden Route National Park


In het hart van de Tuinroute ligt het Garden Route National Park, een combinatie van de meren van Knysna, Wilderness en Tsitsikamma National Park. Voorheen twee aparte parken, maar tegenwoordig vormen ze samen het Garden Route National Park. De route is ingesloten tussen bergketens en de Indische Oceaan en rijdende op de N2 snelweg zijn er tal van doorkijkjes naar de ruige golfslag van de oceaan en hoge kliffen.

Het gebied beslaat ruim 100km² en is een absolute must-see tijdens je rondreis door Zuid-Afrika. Er leven meer dan 230 vogelsoorten met duizenden exemplaren, maar ook klipdassen, bavianen, meerkatten, walvissen en dolfijnen komen hier voor. Lagunes worden omringd door torenhoge kliffen, dichtbegroeide bossen met eeuwenoude bomen bestaan naast langgerekte zandstranden aan de rustgevende Indische Oceaan. Alle hoogtepunten van de Tuinroute zijn verenigd in het Garden Route National Park.

Tsitsikamma

Tsitsikamma betekent ‘plek van veel water’. Die naam komt van alle meren en rivieren in het gebied, maar ook van de oceaan aan de verstrekkende kustlijn, waar prachtige wandelingen te maken zijn. Dit park ligt schitterend aan de kust van de Indische Oceaan. Het park kent hoge bergen, kliffen en dichtbegroeide bossen en fynbos, die zo de zee in lijken te rollen. Er leven meer dan tweehonderd vogelsoorten. Tussen de zwarte rotsen zitten veel mosselen en zwemt de zeldzame klauwloze otter. Gebruik deze tijd die je hier doorbrengt om heerlijk over de verlaten stranden te wandelen en te genieten van de adembenemende natuur die dit park te bieden heeft.

Stormsrivier Het is een aanrader langs de baai naar de monding van de Stormsrivier te wandelen. Aan het einde van deze circa kilometer lange wandeling is een hangbrug over de kolkende golven gespannen. Er zijn meerdere wandelingen vanuit het bezoekerscentrum te maken zoals de 1-kilometer lange Lourie route, de 3-kilometer lange Otterroute en de 3,7 kilometer lange watervalroute. Net achter het restaurant in het park is het ook mogelijk een onderwaterroute te maken met duikuitrusting.

Beroemd is Bloukrans Bridge: de op twee na hoogste brug in de wereld biedt een spectaculair uitzicht over de kloof, bergen en de zee! Hier springt men 216 meter de diepte in, het is de langste bungysprong ter wereld. De ultieme jungle-ervaring krijg je met de Canopy Tour: hierbij slinger je aan een kabelbaan van het ene naar het andere platform en heb je een prachtig bovenaanzicht van het geweldige gebied.

Wilderness

Naast duinen, poelen en koraalriffen horen ook meren en rivieren bij het Garden Route National Park. In het Wilderness­gedeelte komen die samen met zandstranden, bossen en bergen. Swartvlei is het grootste en diepste meer van het gebied. Swartvlei en Eilandvlei trekken veel watersporters, wandelaars en vogelkijkers. De ooienvaarsnavel, grijze visser en gekuifde ijsvogel zijn voorbeelden van de variëteit aan soorten. Rondevlei en Langvlei zijn de twee andere grote meren, waar ook visarenden, zeearenden en reigers voorkomen. Het Garden Route National Park biedt talloze hoogtepunten van al het moois aan de Tuinroute.

Kommentit


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page