top of page

Bezienswaardigheid Zuid-Afrika: Addo Elephant National Park


Niet ver van Port Elizabeth in de Oostkaap ligt Addo Elephant National Park. Dit wildpark wint de laatste jaren snel en sterk aan populariteit. Addo Elephant National Park is het derde grootste nationale park van Zuid-Afrika en is wat ons betreft absoluut de moeite waard om te bezoeken tijdens je rondreis door Zuid-Afrika. Het park heeft zich uitgebreid naar een gebied met grote verschillen in biodiversiteit, landschappen, flora en fauna. In totaal beslaat Addo zo’n 180.000 hectare.


Addo Elephant Park werd in 1931 opgericht als toevluchtsoord voor de 11 overgebleven Afrikaanse olifanten in dat gebied. Een succesvolle missie: vandaag de dag leven er in Addo maar liefst 450 olifanten. Naast olifanten lopen er ook 400 buffels, bijna 50 neushoorns, antilopen, leeuwen en hyena’s rond. Het Addo Elephant Park staat niet alleen bekend dankzij de vele olifanten, ook de Afrikaanse pinguïns en de zeldzame jan-van-gent vogels maken deel uit van het dierenrijk in het Addo Park. Het Addo Park strekt zelfs nog een stuk verder, tot in de oceaan waardoor men in het Addo Park spreekt van de Big 7 omdat behalve de big 5 ook nog de haai en walvis te zien zijn.

Het park is dagelijks tussen zonsopgang en zonsondergang geopend. Er zijn twee in-/uitgangen in het park. De hoofdingang heet Addo main Camp. De andere ingang, Matyholweni, vind je aan de zuidkant van het park. Deze ingang ligt bijna direct aan de N2, richting Colchester. We raden je aan om minstens een dag de tijd te nemen om het park te bezoeken. De wegen in het park zijn in goede staat en ze zijn prima te berijden met een huurauto. De meeste wegen zijn geasfalteerd, maar hier en daar heb je goede gravelroads.

Comentarios


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page