top of page

Bezienswaardigheid Zuid-Afrika: Pilanesberg National Park

Op ongeveer 2,5 uur rijden van Johannesburg vind je Pilanesberg National Park, één van de vele wildparken in Zuid-Afrika waar je The Big Five kunt spotten. Dit 55.000 hectare tellende park behoort tot de grotere wildparken in Zuid-Afrika en biedt een grote variatie aan verschillende diersoorten, waaronder The Big Five. Het park beschikt over een goed wegennetwerk wat maakt dat Pilanesberg heel goed op eigen gelegenheid te ontdekken is. Een ander voordeel van Pilanesberg is dat het park geheel malaria-vrij gebied is. Wil je het park vanuit de lucht bewonderen? Overweeg dan om een ballonvaart te maken.


Pilanesberg werd gesticht in 1979 en was een groot project genaamd ‘Operation Genesis’. Er moest maar liefst 110 kilometer hekwerk geplaatst worden en er werd 188 kilometer aan verharde wegen aangelegd. De grootste uitdaging was het terugplaatsen van 6000 dieren in het gebied waar ze oorspronkelijk leefden. Het bleek een zeer geslaagd project en vandaag de dag leven er zo’n 7000 dieren, is er een goed begaanbaar wegennetwerk van maar liefst 200 kilometer en behoort het tot de populairste wildparken in Zuid-Afrika. Vogelaars komen hier ook zeker aan hun trekken met meer dan 300 verschillende soorten.


In Pilanesberg vind een grote dam, de Mankwe Dam waar veel dieren komen drinken. Dit is een goede plek voor het spotten van wild en er is een uitkijkhut gemaakt vanwaar je beschut op zoek kunt naar het vele wild wat het park rijk is.


Nabij Pilanesberg vind je Sun City, een toeristische trekpleister die goed te combineren is met een bezoek aan Pilanesberg. Sun City wordt ook wel omschreven als het Las Vegas van Zuid-Afrika. Het is één van de zeldzame plekken waar legaal gegokt mag worden en inmiddels is het complex uitgegroeid tot een grote attractie met casino’s, restaurants, golfbanen en zwembaden. Daredevils opgelet, want in Sun City kun je langs de snelste zipline ter wereld zoeven.

Kommentare


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page