top of page

Bezienswaardigheid Botswana – Chobe National Park


Chobe National Park is naast het Moremi Game Reserve het tweede grote en daarnaast oudste wildpark in Botswana. Al sinds 1967 is het park beschermd natuurgebied en is maar liest 10.698 km2 groot. Dit uitgestrekte wildpark heeft een noordelijk deel aan de Chobe rivier en op de grens met Namibië. In het zuiden grenst het Chobe National Park aan het Moremi Game Reserve. De combinatie van de meest indrukwekkende natuur en het vele wild maken Chobe National Park tot een ware belevenis tijdens je rondreis door Botswana!


Chobe is vooral beroemd om zijn olifantenpopulatie en vanwege de vele roofdieren die er leven. Schattingen van het aantal olifanten in het 11.000 vierkante kilometer grote park variëren van 50.000 tot 100.000. Hoe dan ook, nergens ter wereld leven meer olifanten op zo'n relatief klein stukje grond.

Bijzondere gebieden in het park zijn onder andere de Savuti (Savute) Marsh met alle dode acacia bomen en het gebied bij de Chobe Rivier in het Noorden van het Chobe National Park. Bij Savute heb je grote kans de Savuti Pride te zien, een grote troep leeuwen die hier al vele jaren leeft. Sinds 2009/2010 staat er weer water in de Savuti Channel, een unieke situatie waarbij je het Chobe National Park op een geheel andere manier kunt zien dan de afgelopen twintig jaar het geval is geweest.

Toegangspoort tot Chobe National Park is de Sidudu Gate bij Kasane aan de noordzijde van het park. Bij de ingang krijgt je een kaart waarop de wegen staan aangegeven. De beste kans om wild te spotten heb je langs de rivier. Hier liggen ook enkele picknickplaatsen waarbij het is toegestaan om de auto te verlaten. Een heerlijke gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje in stilte de schoonheid van het park te bewonderen.

Het park is dagelijks geopend tussen zonsopgang en zonsondergang en is goed op eigen gelegenheid te ontdekken. Wel heb je hiervoor een 4x4 auto nodig. Na zonsondergang is het niet toegestaan zonder reservering in het park te zijn.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page