top of page

Bezienswaardigheid Botswana – de Okavango Delta


In het noordwesten van Botswana ligt de Okavango Delta; een oase in de woestijn, een unieke groene wildernis omringd door Kalahari zand en droge bossen. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld en een absoluut hoogtepunt van je rondreis door Botswana en Zuidelijk Afrika. De unieke ligging, de rust en schoonheid in combinatie met goede mogelijkheden om wild te spotten maakt dit gebied een must tijdens je rondreis door Botswana.

Je kunt de Okavango Delta gedurende het hele jaar bezoeken en er zijn verschillende manieren om dit prachtige gebied te ontdekken. Een unieke manier om de Delta in al zijn grootsheid te aanschouwen is vanuit de lucht. Tijdens een vlucht van ongeveer een uur vertelt een piloot je meer over het gebied en heb je zelfs kans om olifanten, buffels en andere wilde dieren te spotten. Daarnaast kun je een wandel- en bootsafari doen in het water van de Okavango Delta. Dat laatste doe je in een mokoro, een uitgeholde kano. Je vaart tussen het hoge gras en kunt in alle rust en stilte genieten van de uitgestrektheid van dit unieke gebied. Vergezeld door een getrainde gidspooler verken je de Delta en zul je versteld staan van de mooie natuur en diversiteit in wild.

Een aantal leuke weetjes over de Okavango Delta:

  • De Okavango Delta heeft een oppervlakte van 15.000 vierkante kilometer. Hiermee is het de grootste binnenlandse delta ter wereld.

  • Er leven meer dan 400 verschillende vogelsoorten in het Okavango Delta-gebied.

  • De Okavango Delta is een moerasgebied dat wordt gevoed door de Okavango-rivier.

  • De Okavango-rivier is 1600 kilometer lang. Deze rivier begint in het hoogland van Angola en mondt uit in het Kalahari-gebied.

  • Het water in de rivier doet er ongeveer een half jaar over om vanaf het begin (Angola) naar het einde te komen (Maun). Het water stroomt ook maar 8 km/u.

  • Het deltagebied heeft een omgekeerd seizoen; In het droogseizoen staat het water het hoogst en andersom.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page