9,5

BESTEMMINGEN

 

Zuid-Afrika

Namibië

Botswana

AANGESLOTEN BIJ

Namibië Compleet

Individuele rondreis 24 dagen

 Selfdrive met 4x4 vanuit Windhoek

 Bewonder de één na grootste canyon ter wereld

 Bezoek de wereldberoemde Sossusvlei en Deadvlei

 Spot de Big Five in het Etosha National Park

 Maak kennis met de Himba bevolking

 Slaap op de auto, verblijf in lodges of combineer ​beide

Al vanaf 

€ 2.895,- p.p.

Incl. vlucht

Selfdrive Namibië Compleet

Persoonlijk advies op maat en betaalbaar door unieke werkwijze

SELFDRIVE NAMIBIË COMPLEET IN HET KORT

Deze selfdrive door Namibië start en eindigt in Windhoek en brengt je langs alle hoogtepunten van dit bijzondere land. Eerst ga je naar het zuiden met stops in Mariëntal en Keetmanshoop tot aan de spectaculaire Fish River Canyon. Daarna rij je via de westkust naar het noorden. Onderweg bezoek je onder andere de bijzondere rode duinen in de Sossusvlei, het Duitse Swakopmund en Spitzkoppe. Ook zijn er mogelijkheden om kennis te maken met de verschillende culturen en bevolkingen van het land. Uiteraard mag Etosha National Park niet ontbreken als stop om de Big Five te spotten.

 

Heb je minder tijd om Namibië te ontdekken dan is Weids & Wild een goede optie.

REISDUUR

Je kunt deze reis in 21 dagen maken, maar ik raad je aan hier 24 dagen voor uit te trekken.

 

PRIJS

Vanaf € 2.895,- p.p. op basis van kamperen

Vanaf € 3.635,- p.p. op basis van lodges (3 sterren)

KENMERKEN

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

OP REIS MET KUYO AFRIKA

Heb jij je altijd al alleen op de wereld willen voelen? Dan is deze selfdrive vakantie door Namibië iets voor jou!

 

Heb je vragen of wil je een gratis reisvoorstel op maat ontvangen? Laat het me weten. Ik sta altijd voor je klaar met advies en tips om ervoor te zorgen dat je reis naar Namibië een onvergetelijke ervaring wordt. 

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

Ook in avonden en het weekend

REIZIGERSERVARING

"Voordat de reis begon bracht Marije van Kuyo ons al in de stemming met een gratis Lonely Planet. De communicatie heel snel en soepel en ondanks dat we laten waren met het boeken, is Kuyo er toch in geslaagd prachtige accommodaties/ campsites voor ons te boeken op de meest bijzondere plekken."

- Anouk - 

 

Reisprogramma van de Selfdrive Namibië Compleet

Namibië is een enorm uitgestrekt land en is na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Een gevolg hiervan is dat de reisafstanden tussen de stops relatief lang zijn. Maar het is absoluut geen straf om door Namibië te moeten rijden. Met de wisselende landschappen en enorme vergezichten is dit al een belevenis op zich.

Namibië is een uiterst geschikt land voor een selfdrive vakantie. Het heeft een aantal goede geasfalteerde hoofdwegen maar deze bedekken niet het gehele land. Over het algemeen zijn de verharde gravelwegen ook goed. Een 4x4 auto is wel een must tijdens een selfdrive door Namibië.

Deze reis is goed te doen in 24 dagen. Als je net iets meer of minder dagen de tijd hebt, is het mogelijk het reisprogramma aan te passen. Het reisprogramma wordt altijd volledig op jouw wensen afgestemd dus alles is mogelijk!

ROUTE

Windhoek - Mariëntal

Mariëntal - Keetmanshoop

Keetmanshoop - Fish River Canyon

Fish River Canyon - Aus

Lüderitz - Sossusvlei

Sossusvlei - Swakopmund

Swakopmund - Spitzkoppe

Spitzkoppe - Twyfelfontein

Twyfelfontein - Opuwo

Opuwo - Etosha Park

Etosha Park - Waterberg Plateau

Watberg Plateau - Windhoek

AFSTAND

270 km

240 km

180 km

225 km

350 km

340 km

150 km

230 km

340 km

430 km

315 km

300 km

Dag tot dagprogramma

Dag 1: Vertrek naar Namibië

Vandaag is het zover, de reis gaat van start! Vanaf Amsterdam kan je direct naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek vliegen. De totale vluchtduur van een directe vlucht doet er iets meer dan 12 uur over. Een jetlag heb je niet te verwerken wanneer je in Nederlandse zomer gaat. Ga je in de Nederlandse winter dan is het in Namibië 1 uur later.

Dag 2: Relaxed beginnen in Windhoek

De eerste echte dag in Namibië staat in het teken van acclimatiseren en bijkomen van de reis. Windhoek is een jonge stad met moderne architectuur en 230.000 inwoners. Dat de Duitsers hier zijn geweest is duidelijk nog te zien en te horen want veel Namibiërs spreken nog Duits.

Dag 3 + 4: Op naar de Kalahari en de San bevolking

Gelegen in het Kalahari gebied in centraal Namibië ligt de eerste stopplaats, Mariëntal. Hoewel de Kalahari het gevoel van een woestijn geeft, is dit gebied officieel geen woestijn omdat er daarvoor te veel water valt. Door deze regenval zijn de rode duinen redelijk begroeid. Er komt in de Kalahari dan ook relatief veel flora en fauna voor. Dit gebied was jarenlang het leefgebied van de San bevolking, ook wel de Bosjesmannen genoemd. Er zijn hier leuke activiteiten te ondernemen om kennis te maken met deze bevolkingsstam. 

Cheetah in het rode Kalahari zand

Maak kennis met de lokale San

Neushoorns in de Kalahari

Dag 5: Kokerbomen en de Speeltuin der Reuzen

Keetmanshoop staat vooral bekend om het Quiver Tree Forest en de Giant's Playground. Beide zijn absoluut het bezoeken waard en zijn goed op één dag te combineren. De Quiver Tree (kokerboom) zijn vetplanten die je bijna alleen in het zuiden van Namibië tegenkomt. De Speeltuin van de reuzen staat bekend om de grote rotsformaties en ook de prachtige kokerbomen die hier groeien. Het gebied dankt zijn naam aan het feit dat reuzen zich hier lijken vermaakt te hebben met het bouwen van bizarre rotstuinen. In het echt hebben miljoenen jaren erosie gezorgd voor dit spectaculaire landschap.

Dag 6: Bewonder de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon

De Fish River Canyon is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de langste kloof ter wereld. Over een lengte van 160 kilometer heeft de Visrivier de afgelopen tienduizend jaar een kronkelend ravijn uitgesleten. Gemiddeld 27 kilometer breed en 550 meter diep. Het is een stukje rijden ten opzichte van de andere bezienswaardigheden maar de Fish River Canyon hoort absoluut tot de hoogtepunten van Namibië.

Oneindig veel kokerbomen

Rotsformaties bij Giant's Playground

Prachtige vergezichten bij de canyon

Dag 7 + 8: Wilde paarden, ghost town's en kust in de omgeving van Aus

Aus is gelegen aan de rand van de Namibwoestijn en wordt gekenmerkt door prachtige weidse en wisselende landschappen die er veelal verlaten uitzien. Dit deel van de woestijn staat bekend om een grote populatie woestijnpaarden. Het zijn verwilderde paarden die zich volledig aangepast hebben aan het leven in de woestijn en soms dagen zonder water kunnen overleven.

 

Vanuit Aus is het de moeite waard om een dag uit te trekken om iets meer dan 100km naar de kust te rijden om Kolmanskop en Lüderitz te bezoeken. Lüderitz was ooit het centrum van de diamantindustrie in Namibië. Nu zijn de mijnen uitgeput en is het oude stadje met grote huizen en gemeenschappelijke gebouwen zoals de bowlingbaan verandert in een spookstad. Dit komt doordat oprukkend zand vrij spel heeft en gebouwen grotendeels zijn geplunderd.

Veel wilde paarden in Aus

Kolmanskop - een bizarre ghost town

Lüderitz aan de kust

Dag 9 + 10: de hoogste duinen ter wereld in het Namib Naukluft Park

Het meest typerende beeld van Namibië vind je in het Namib Naukluft Park. Dit park wordt gedomineerd door de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Wind en mist creëren dieprode zandduinen, waarvan enkele meer dan 350 meter boven de woestijn uitsteken. Vanuit Sesriem is dit bijzondere natuurfenomeen te aanschouwen. Vanaf hier ben je snel bij de Sossuvlei en Deadvlei. Wanneer je ook de hoogste duin ter wereld, de Big Daddy, wilt beklimmen kan je beter vroeg opstaan. De Big Daddy beklimmen onder de brandende zon is een hele uitdaging! Maar absoluut de moeite waard en het levert gegarandeerd prachtige plaatjes voor thuis op.

 

Bij Sesriem is het ook de moeite om een wandeling door de Sesriem Canyon te maken. Dit is een 30 meter diepe kloof, uitgesleten door de Tsauchab rivier.

Fotogenieke Deadvlei

Beklim the Big Daddy

Sesriem Canyon

De Namib Woestijn is de oudste woestijn ter wereld. De woestijn is al zo’n 80 miljoen jaar oud. De naam ‘Namib’ betekent vertaald ‘open ruimte’. Houd je van een uitdaging? Beklim dan de Big Daddy duin, deze is maarliefst 325 meter hoog. 

De kustlijn van Swakopmund

Flamingo's in de woestijn

Kamperen bij Spitzkoppe

Dag 14: Kennismaken met de Damara in Twyfelfontein

Twyfelfontein ligt in een vallei in Kunene, wat behoort tot Damaraland. Het omliggende landschap bestaat uit dieprode rotsen die vaak als piramides opgestapeld lijken te zijn. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Twyfelfontein is het bezichtigen van de vele prehistorische rotstekeningen die er werden gevonden. Wanneer je in Twyfelfontein bent is het leuk om het Damara Living Museum te bezoeken. Samen met de Bushmen behoren de Damara tot de oudste volkeren in Namibië. In dit museum wordt een poging gedaan om deze "vergeten" cultuur van de Damara's te reconstrueren. Tijdens een bezoek wordt het traditionele leven uitgebeeld. Zo worden o.a. het maken van wapens, gereedschappen, kleding, medicijnen en juwelen gedemonstreerd. Tevens wordt er gezongen en traditioneel gedanst. 

Dag 15 t/m 17: Himba bevolking en Epupa Falls bezoeken in Opuwo

Het straatbeeld van Opuwo reflecteert op een prachtige manier het samenkomen van traditie en modernisering. Traditioneel geklede Himba's bewegen zich evenzo makkelijk door de straten als Herero-vrouwen in hun Victoriaanse jurken. De sfeer is ongedwongen, de verhoudingen (grotendeels) ongestoord.

Wanneer je in Opuwo bent, breng dan zeker een bezoek aan een Himba dorp. De Himba’s vormen misschien wel de bekendste en meest karakteristieke bevolkingsgroep van Namibië. Het is een van de laatste nomadische stammen van Afrika. De vrouwen smeren zich in met een okerrood mengsel van klei en draaien hun haren in strengen met geitenvet.

Ook kun je vanuit Opuwo de Epupa Falls bezoeken op de grens met Angola. Het is nog een stukje rijden vanaf Opuwo (ongeveer 3 uur) maar zeker de moeite waard. De Epupa Falls liggen in een groen gebied dankzij de serie watervallen van 1,5 km lang.

Damara Living Museum

Bewonder de Epupa Falls

Ga op bezoek bij de Himba's

Dag 18 t/m 20: Op zoek naar de Big Five in het Etosha National Par

De laatste dagen van de selfdrive in Namibië staan in het teken van wild spotten in een van de bekendste wildparken ter wereld: Etosha National Park. Etosha betekent letterlijk ‘grote witte vlakte’ en deze is dan ook midden in het park te vinden.

Het park bestaat uit 22.270 km2 (Nederland is 41.500 km2), woestijn, savanne en bosgebieden en is daarmee één van de grootste parken in Afrika. De diversiteit maakt het landschap van Etosha zeer uniek. Rondom de Pan (de zoutvlakte) is veel wild te spotten zoals de zwarte neushoorn en impala’s, honderden giraffes, kuddes zebra’s en antilopen, gnoes en ook olifanten. November is het begin van de zomer in Namibië en dat betekent het begin van het regenseizoen. Als gevolg daarvan verandert het park van een kaal en droog gebied naar groen en bloeiend park.

Dag 21 + 22: De hoogte in op het Waterberg Plateau

Als afsluiter van de reis het mooie natuurgebied van het Waterberg Plateau. Dit plateau is eigenlijk een zandstenen plateau van 200 meter hoogte, met veel groene natuur en prachtige bloemen en planten. Alleen met een gids kan je een hike maken waarbij je bovenop het plateau kan mooie uitzichten kan genieten. Deze groene omgeving is opvallend voor Namibië, dat verder overwegend gekenmerkt wordt door woestijngebieden en dorre landschappen.

Dag 23 + 24: Helaas, het is tijd om weer naar huis te gaan.

Het zit erop, het is helaas weer tijd om naar huis te gaan. Jullie kunnen deze dag nog rustig ontbijten om vervolgens richting het vliegveld te rijden. De auto kan op het vliegveld worden ingeleverd en vanaf daar vliegen jullie terug naar Nederland.

Spot de Big 5 in Etosha

Uitzicht vanaf Waterberg Plateau

Neushoorn bij Waterberg Plateau

ONTVANG EEN GRATIS VOORSTEL

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. 

 

Vraag direct een gratis reisvoorstel aan en je ontvangt uiterlijk binnen drie werkdagen een reisvoorstel.

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

Wist je zebra's beschikken over hun eigen aircosysteem? De zwarte strepen trekken zonlicht aan en de witte strepen stoten zonlicht af. Hierdoor ontstaat verkoelende luchtcirculatie.

Dag 11 + 12: Swakopmund & Walvisbaai, een stukje Duitsland in Namibië

De stad Swakopmund is een kustplaats dat ingeklemd ligt tussen de hete Namib Dessert en de koude Atlantische Oceaan. Hierdoor is de kust vaak gehuld in nevel. Deze stad is gesticht in 1892 tijdens de Duitse kolonisatie van het land en de Duitse invloeden zijn nog volop zichtbaar. Dit is terug te zien in de architectuur als ook in de benamingen van gebouwen en straten.

 

Voor de daredevils biedt Swakopmund een interessante optie om te skydiven. Wanneer het helder is, en je durft je ogen open te houden, heb je hele mooie uitzichten om van te genieten.

 

Walvisbaai is de tweede grootste stad van het land en heeft de belangrijkste zeehaven van Namibië. Zoals te verwachten dankt het zijn naam aan de vele walvissen die rond de baai te vinden zijn in de maanden juli t/m november. Bij de lagune zijn zeehonden, dolfijnen en bijzondere vogels zoals flamingo's en pelikanen te zien. Er zijn hier veel mogelijkheden om walvissen te spotten met een georganiseerde boottocht.

Dag 13: Prachtige rotsformaties bij Spitzkoppe. 

Deze tussenstop tijdens de selfdrive Namibië is alleen mogelijk wanneer je gaat kamperen. Volgens vele reizigers is dit de mooiste plek van Namibië om te kamperen. De Spitzkoppe is een groep granieten rosten en dankt zijn naam aan de spitsige punten van de rotsen die opvallen in de vlakke omgeving. Door wat rotsen te beklimmen kan je genieten van een bijzondere zonsondergang.

 

Unieke en kleinschalige accommodaties tijdens de selfdrive Namibië

Kampeer je graag en wil je ’s avonds vanuit de tent op de auto naar de sterrenhemel kijken? Of slaap je toch liever met iets meer comfort in unieke kleinschalige lodges? Het kan allebei tijdens je verblijf in Namibië, ook een combinatie is mogelijk.

 

Omdat ik geen vaste afspraken heb met accommodaties, kan ik accommodaties zoeken die helemaal bij jouw wensen passen. Dit zorgt ook voor lage prijzen want je betaalt geen onnodige commissies aan lokale tussenpartijen. De definitieve keuze vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis!

Aus - Desert Horse Campsite

Kamperen

Camping met prachtig uitzicht op op de omgeving. Je kunt gebruik maken van de faciliteiten van de bijbehorende lodge.

Sossusvlei - Sossus Oasis Campsite

Kamperen

Ruime campsite gelegen midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Etosha - Tamboti Campite

Kamperen

Ruime en kleinschalige campsite op een steenworp afstand van Etosha. Je hebt hier een eigen toiletblok tot je beschikking.

Boek voor 1 feb. 2020 en ontvang €100,- korting!

Aus - Klein Aus Vista

Lodge

Ruime en schone kamers met prachtig uitzicht. Daarnaast is er een heerlijk zwembad aanwezig op het terrein.

Sossusvlei - Desert Quiver Camp

Lodge

Kleinschalige self-catering accommodatie midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Etosha - Onguma Aoba Lodge

Lodge

Kleinschalige en luxe lodge aan de rand van het Etosha National Park. De lodge biedt dagelijks Game Drives aan.

 
 

Over deze reis - prijsopbouw

Kosten van de selfdrive Namibië Compleet

Persoonlijk advies op maat en betaalbaar door unieke werkwijze

HOE WERKT HET?

Bij Kuyo Afrika vind je geen pakketreizen, iedere reis is 100% maatwerk. Ik stel, op basis van jouw wensen, het programma op en boek de accommodaties. Indien gewenst kan ik ook alvast activiteiten vastleggen. Ik help je ook met een passend advies over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

In de tabel zie je het prijsverschil tussen de verschillende categorieën accommodaties. Uiteraard is het mogelijk om accommodaties uit verschillende categorieën te boeken. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken in verband met gewijzigde wisselkoers.

REISSOM KUYO AFRIKA
INCLUSIEF
 • 23 overnachtingen

 • Lonely Planet en handige pocketguide voor onderweg over de dieren in Zuidelijk Afrika

 • Excursie naar keuze t.w.v. € 40,- p.p.: kies uit een San Bushmen Walk in Mariëntal, een begeleid bezoek aan een Himba dorp in Opuwo of een Rhino Drive bij Waterberg Plateau.  

 • Bijdrage GGTO garantiefonds € 15,- per reis. Kuyo Afrika is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds. Hierdoor heb je als reiziger de garantie dat je betaalde reisgelden terugontvangt en eventueel je terugreis vergoed krijgt, als Kuyo Afrika in financieel onvermogen zou geraken. Dat is wel zo'n veilig gevoel en gegarandeerd op reis dus! 

EXCLUSIEF
 • Internationale vlucht

  • Indicatie directe vlucht Amsterdam: € 800,- p.p.

 • Autohuur

  • Categorie 4x4 met rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 1.320,- p.p.

  • Categorie 4x4 zonder rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 990,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

OVERIGE PERSOONLIJKE UITGAVEN

Eten & drinken

Voor een ontbijt geef je gemiddeld € 5,- tot € 8,- per persoon uit

Voor een lunch geef je gemiddeld € 7,- tot € 15,- per persoon uit

Voor een diner geef je gemiddeld € 13,- tot € 20,- per persoon uit

 

Bovengenoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen. Wat je uiteindelijk kwijt bent aan eten en drinken tijdens je reis is vooral afhankelijk van je eigen bestedingspatroon. Het geven van een fooi van 10% is gebruikelijk. 

 

Benzine

De benzineprijs in Namibië is goedkoper dan in Nederland. De kosten voor benzine voor deze route liggen ongeveer tussen de € 400,- en € 500,-.

 

Activiteiten

Om een beeld te geven van additionele kosten vind je hieronder een indicatie van de prijzen per persoon van enkele populaire activiteiten. 

 • Entree Etosha National Park: € 15,- 

 • Begeleide dag-safari Etosha National Park: € 120,-

 • Begeleide tour Kolmanskop: € 30,-

Enthousiast over deze route?

Boek voor 1 feb. 2020 en ontvang €100,- korting!

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Kuyo Afrika staat voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Namibië een onvergetelijke ervaring wordt. 

 

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

Praktische informatie voor een selfdrive door Namibië

BESTE REISTIJD NAMIBIË

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. 

 

In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

Handige weetjes

De voertaal in Namibië is Engels, maar er wordt ook veel Afrikaans gesproken. Andere talen die worden gesproken zijn Duits, Bama, Herero, Himba en Damara. 

1.

De elektriciteit bedraag 220/230 Volt/ Type G. Voor het gebruik van de stopcontacten heb je een specifieke 3-polige verloopstekker nodig. Je kunt ervoor kiezen voor vertrek een wereldstekker aan te schaffen. Dit is ook ter plaatste mogelijk.  

2.

De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar. Je kunt er ook met de Zuid-Afrikaanse Rand betalen (deze koers is hetzelfde). Vergeet niet je bankpas op werelddekking te zetten.

3.

Tijdens de Nederlandse Wintertijd is er één uur tijdsverschil met Namibië. Super handig, zo heb je ook geen last van een jetlag.

4.

Wanneer je naar Namibië op reis gaat wil je dit natuurlijk wel zo veilig mogelijk doen. Lees hier de belangrijkste informatie over vaccinaties en malaria die je nodig hebt wanneer je op reis gaat naar Namibië.

Vaccinaties en malaria

Namibië is over het algemeen een veilig land. Maar niet als altijd en overal moet je goed op je spullen letten en niet iemand mee laten kijken tijdens het pinnen. Lees meer tips om ervoor te zorgen dat je kan genieten van een zorgeloze selfdrive in Namibië.

Veilig op reis naar Zuidelijk Afrika

Als je drie maanden of korter in Namibië wilt verblijven, heb je daarvoor geen visum nodig. Je paspoort moet nog minstens een maand na vertrek geldig zijn. Verder moet je in het bezit zijn van documenten die het doel van je reis aantonen. moet kunnen overleggen.  

Visum en benodigde reisdocumenten

Meer individuele rondreizen door Zuidelijke Afrika

Sossusvlei 5-min.jpg

Namibië Weids en Wild

14 dagen

In deze twee weken zie je heel veel bezienswaardigheden van Namibië. Je gaat op safari in het prachtige Etosha National Park waar je bij de bekende zoutpannen naar het oneindige kijkt. Je brengt een bezoek aan de wereldberoemde Namib-Naukluft National Park waar je bij de Sossusvlei en Deadvleide Big Daddy (een van ‘s werelds hoogte duinen) kan beklimmen met waanzinnige uitzichten als resultaat.

Vanaf:

€ 2.160,- p.p.

Himba Namibië.jpg

Namibië en Botswana

21 dagen

Safari reizen door Namibië worden vaak gecombineerd met een rondreis door Botswana. Naast een bezoek aan de Sossusvlei en het Etosha National Parkbezoek je ook de Caprivistrook in het noorden waar je de grens oversteekt. Hier ga je vervolgens op safari in het Chobe National Park en ervaar je de schoonheid van de Okavango Delta. Tot slot bezoek je als absoluut hoogtepunt van deze reis de spectaculaire Victoria Watervallen. 

Vanaf:

€ 2.675,- p.p.

Karoo 1-min.jpg

Zuid-Afrika Kaap en Karoo

21 dagen

Dit is een perfecte route voor een individuele rondreis van 21 dagen. In deze periode heb je voldoende tijd om de omgeving in de West- en Oostkaap te bereizen. De route start en eindigt in Kaapstad en brengt je langs de hoogtepunten van de Garden route en het gebied van de Kleine Karoo. Natuurlijk ga je ook op safari om de Big Five te spotten!

Vanaf:

€ 1.765,- p.p.

 
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl