Etosha Namibië header.jpeg
Rondreis Namibië
Compleet

 Bezoek de beroemde Sossusvlei en Deadvlei

 Spot de Big 5 in Etosha National Park

 Bewonder de indrukwekkende Fish River Canyon

 Maak kennis met de Himba bevolking

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties 

Vanaf: € 2895,- p.p.

Rondreis Namibië Compleet

Deze selfdrive door Namibië laat je helemaal alleen op de wereld voelen. Met je 4x4 auto rij je door de vele verschillende landschappen waarbij je urenlang niemand tegen kan komen. Er zijn veel mogelijkheden om kennis te maken met de verschillende culturen en bevolkingen van het land. Ook heb je kans om de Big Five te spotten. 

 

Bezienswaardigheden

Fish River Canyon | Sossus & Deadvlei | Swakopmund | Etosha National Park | Twyfelfontein | Waterberg 

Reisduur

Je kunt deze reis in 21 dagen maken, maar ik raad je aan hier 24 dagen voor uit te trekken.

 

Prijs

Kamperen vanaf € 2895,- p.p.

Lodges vanaf € 3635,- p.p.

Kenmerken

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

Olifanten.jpeg
Cheetah 28.jpeg

Waarom op reis met Kuyo Afrika 

✔ De reis is volledig maatwerk

 Scherp geprijsd: geen tussenpartijen met extra commissies

 Flexibel: kies zelf de vlucht en auto die het beste aansluit op jouw wensen

 Aandacht voor duurzaam reizen

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties 

Schermafbeelding 2021-03-22 om 13.14.10.

Bel of Whatsapp Marije: 06 - 51880618

Ook in avonden en het weekend

Route 4x4 rondreis Namibië Compleet

Namibië is een enorm uitgestrekt land en is na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Een gevolg hiervan is dat de reisafstanden tussen de stops relatief lang zijn. Maar het is absoluut geen straf om door Namibië te moeten rijden. Met de wisselende landschappen en enorme vergezichten is dit al een belevenis op zich.​ Namibië is een uiterst geschikt land voor een selfdrive vakantie. Het heeft een aantal goede geasfalteerde hoofdwegen maar deze bedekken niet het gehele land. Over het algemeen zijn de verharde gravelwegen ook goed. Een 4x4 auto is wel een must tijdens een selfdrive door Namibië.​

Locatie

Windhoek - Mariëntal

Mariëntal - Keetmanshoop

Keetmanshoop - Fish River Canyon

Fish River Canyon - Aus

Lüderitz - Sossusvlei

Sossusvlei - Swakopmund

Swakopmund - Spitzkoppe

Spitzkoppe - Twyfelfontein

Twyfelfontein - Opuwo

Opuwo - Etosha Park

Etosha Park - Waterberg Plateau

Watberg Plateau - Windhoek

Afstand

Route in beeld

270 km

240 km

180 km

225 km

350 km

340 km

150 km

230 km

340 km

430 km

315 km

300 km

Namibie Compleet 2.jpg
Himba Namibië.jpg
 
Spitzkoppe.jpg
Lüderitz_1.jpg
Cheetah Namibië.jpeg
Fish River Canyon Namibië.jpg
 

Prijzen en werkwijze

Bij Kuyo Afrika vind je geen vooraf ingekochte reizen, iedere reis is 100% maatwerk. Ik stel, op basis van jouw wensen, het programma op en boek de accommodaties. Uiteraard is het mogelijk om accommodaties uit verschillende categorieën te boeken. Indien gewenst kan ik ook alvast activiteiten vastleggen. Ik help je ook met een passend advies over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

Reissom Kuyo Afrika

De genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken door gewijzigde wisselkoers en de keuze van de accommodaties.

 • Kamperen:                     € 775,-

 • Lodges (middenklasse):     € 1845,-  

Uiteraard is een combinatie van kamperen en lodges ook mogelijk.​

​Inclusief

 • 23 overnachtingen

 • Lonely Planet en handige pocketguide over de dieren in Zuidelijk Afrika

 • Excursie t.w.v. € 50,- p.p.​

 • Bijdrage van €15,- aan het GGTO garantiefonds 

​Exclusief

 • Indicatie internationale retour vlucht Amsterdam - Windhoek: € 800,- p.p.

 • Indicatie autohuur 4x4 met rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 1320,- p.p.

 • Indicatie autohuur 4x4 zonder rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 900,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

Neushoorn 12.jpeg
 

"Vooral het persoonlijke contact met Marije, haar altijd snelle reactie, haar adviezen, en het goed aanvoelen van onze wensen maakten de voorbereiding, de reis zelf en het nagesprek helemaal compleet. We hebben gekampeerd op unieke plekken en overnacht in heel bijzondere sfeervolle lodges waar het wild direkt om ons heen was. Deze mix van avontuur en luxe paste helemaal bij ons."

- John & Foka - 

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek naar Namibië

Vandaag is het zover, de reis gaat van start! Vanaf Amsterdam kan je direct naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek vliegen. De totale vluchtduur van een directe vlucht doet er iets meer dan 12 uur over. Een jetlag heb je niet te verwerken wanneer je in Nederlandse zomer gaat. Ga je in de Nederlandse winter dan is het in Namibië 1 uur later.

 

Dag 2: Relaxed beginnen in Windhoek

Na de huurauto te hebben opgehaald is het tijd om even bij te komen van de vlucht. Acclimatiseren is het enige wat op het programma staat. Windhoek is een jonge stad met moderne architectuur en 230.000 inwoners. Dat de Duitsers hier zijn geweest is duidelijk nog te zien en te horen want veel Namibiërs spreken nog Duits. Mocht je toch wat willen ondernemen deze dag dan kun je bijvoorbeeld de National Botanic Garden of Namibia bezoeken. In de botanische tuin vind je een uitgebreide verzameling Namibische vetplaten, waarvan er vele zeldzaam en bedreigd zijn. De NBGN is de enige botanische tuin in het land. Ook de Christuskirche is een aanrader. Deze grote Lutherse kerk is de eyecatcher van Windhoek. Op 16 oktober 1910 werd de kerk geopend als de kerk van de vrede.

Dag 3 + 4: Op naar de Kalahari en de San bevolking

Gelegen in het Kalahari gebied in centraal Namibië ligt de eerste stopplaats, Mariëntal. Hoewel de Kalahari het gevoel van een woestijn geeft, is dit gebied officieel geen woestijn omdat er daarvoor te veel water valt. Door deze regenval zijn de rode duinen redelijk begroeid. Er komt in de Kalahari dan ook relatief veel flora en fauna voor. Dit gebied was jarenlang het leefgebied van de San bevolking, ook wel de Bosjesmannen genoemd. Er zijn hier leuke activiteiten te ondernemen om kennis te maken met deze bevolkingsstam. 

 

Dag 5: Kokerbomen en de Speeltuin der Reuzen

Keetmanshoop staat vooral bekend om het Quiver Tree Forest en de Giant's Playground. Beide zijn absoluut het bezoeken waard en zijn goed op één dag te combineren. De Quiver Tree (kokerboom) zijn vetplanten die je bijna alleen in het zuiden van Namibië tegenkomt. De Speeltuin van de reuzen staat bekend om de grote rotsformaties en ook de prachtige kokerbomen die hier groeien. Het gebied dankt zijn naam aan het feit dat reuzen zich hier lijken vermaakt te hebben met het bouwen van bizarre rotstuinen. In het echt hebben miljoenen jaren erosie gezorgd voor dit spectaculaire landschap.

Dag 6: Bewonder de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon

De Fish River Canyon is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de langste kloof ter wereld. Over een lengte van 160 kilometer heeft de Visrivier de afgelopen tienduizend jaar een kronkelend ravijn uitgesleten. Gemiddeld 27 kilometer breed en 550 meter diep. Het is een stukje rijden ten opzichte van de andere bezienswaardigheden maar de Fish River Canyon hoort absoluut tot de hoogtepunten van Namibië.

Dag 7 + 8: Wilde paarden, ghost town's en kust in de omgeving van Aus

Aus is gelegen aan de rand van de Namibwoestijn en wordt gekenmerkt door prachtige weidse en wisselende landschappen die er veelal verlaten uitzien. Dit deel van de woestijn staat bekend om een grote populatie woestijnpaarden. Het zijn verwilderde paarden die zich volledig aangepast hebben aan het leven in de woestijn en soms dagen zonder water kunnen overleven.

 

Vanuit Aus is het de moeite waard om een dag uit te trekken om iets meer dan 100 kilometer naar de kust te rijden om Kolmanskop en Lüderitz te bezoeken. Lüderitz was ooit het centrum van de diamantindustrie in Namibië. Nu zijn de mijnen uitgeput en is het oude stadje met grote huizen en gemeenschappelijke gebouwen zoals de bowlingbaan verandert in een spookstad. Dit komt doordat oprukkend zand vrij spel heeft en gebouwen grotendeels zijn geplunderd.

Dag 9 + 10: de hoogste duinen ter wereld in het Namib Naukluft Park

Het meest typerende beeld van Namibië vind je in het Namib Naukluft Park. Dit park wordt gedomineerd door de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Wind en mist creëren dieprode zandduinen, waarvan enkele meer dan 350 meter boven de woestijn uitsteken. Vanuit Sesriem is dit bijzondere natuurfenomeen te aanschouwen. Vanaf hier ben je snel bij de Sossuvlei en Deadvlei. Wanneer je ook de hoogste duin ter wereld, de Big Daddy, wilt beklimmen kan je beter vroeg opstaan. De Big Daddy beklimmen onder de brandende zon is een hele uitdaging! Maar absoluut de moeite waard en het levert gegarandeerd prachtige plaatjes voor thuis op.

 

Bij Sesriem is het ook de moeite om een wandeling door de Sesriem Canyon te maken. Dit is een 30 meter diepe kloof, uitgesleten door de Tsauchab rivier.

San Namibië
Fish River Canyon Namibië.jpg
San 1.jpg
Kolmanskop Namibië.jpeg
Sossusvlei

Dag 11 + 12: Swakopmund & Walvisbaai, een stukje Duitsland in Namibië

De stad Swakopmund is een kustplaats dat ingeklemd ligt tussen de hete Namib Dessert en de koude Atlantische Oceaan. Hierdoor is de kust vaak gehuld in nevel. Deze stad is gesticht in 1892 tijdens de Duitse kolonisatie van het land en de Duitse invloeden zijn nog volop zichtbaar. Dit is terug te zien in de architectuur als ook in de benamingen van gebouwen en straten.Voor de daredevils biedt Swakopmund een interessante optie om te skydiven. Wanneer het helder is, en je durft je ogen open te houden, heb je hele mooie uitzichten om van te genieten.

 

Walvisbaai is de tweede grootste stad van het land en heeft de belangrijkste zeehaven van Namibië. Zoals te verwachten dankt het zijn naam aan de vele walvissen die rond de baai te vinden zijn in de maanden juli t/m november. Bij de lagune zijn zeehonden, dolfijnen en bijzondere vogels zoals flamingo's en pelikanen te zien. Er zijn hier veel mogelijkheden om walvissen te spotten met een georganiseerde boottocht.

Dag 13: Prachtige rotsformaties bij Spitzkoppe

Damaraland begint ten Noorden van Swakopmund en loopt helemaal door tot Etosha. Het is een prachtige ruige woestijnachtige regio, met (rode) rotsen en bergen. De eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt in Damaraland zijn de twee hoogste bergen van Namibië: de Spitzkoppe en de Brandberg. De Spitzkoppe komt aan de naam omdat het het hoogste punt van een groep rotsen is.

Dag 14: Kennismaken met de Damara in Twyfelfontein

Twyfelfontein ligt in een vallei in Kunene, wat behoort tot Damaraland. Het omliggende landschap bestaat uit dieprode rotsen die vaak als piramides opgestapeld lijken te zijn. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Twyfelfontein is het bezichtigen van de vele prehistorische rotstekeningen die er werden gevonden. Wanneer je in Twyfelfontein bent is het leuk om het Damara Living Museum te bezoeken. Samen met de Bushmen behoren de Damara tot de oudste volkeren in Namibië. In dit museum wordt een poging gedaan om deze "vergeten" cultuur van de Damara's te reconstrueren. Tijdens een bezoek wordt het traditionele leven uitgebeeld. Zo worden o.a. het maken van wapens, gereedschappen, kleding, medicijnen en juwelen gedemonstreerd. Tevens wordt er gezongen en traditioneel gedanst. 

Dag 15 t/m 17: Himba bevolking en Epupa Falls bezoeken in Opuwo

Het straatbeeld van Opuwo reflecteert op een prachtige manier het samenkomen van traditie en modernisering. Traditioneel geklede Himba's bewegen zich evenzo makkelijk door de straten als Herero-vrouwen in hun Victoriaanse jurken. De sfeer is ongedwongen, de verhoudingen (grotendeels) ongestoord.​ Wanneer je in Opuwo bent, breng dan zeker een bezoek aan een Himba dorp. De Himba’s vormen misschien wel de bekendste en meest karakteristieke bevolkingsgroep van Namibië. Het is een van de laatste nomadische stammen van Afrika. De vrouwen smeren zich in met een okerrood mengsel van klei en draaien hun haren in strengen met geitenvet.

Ook kun je vanuit Opuwo de Epupa Falls bezoeken op de grens met Angola. Het is nog een stukje rijden vanaf Opuwo (ongeveer 3 uur) maar zeker de moeite waard. De Epupa Falls liggen in een groen gebied dankzij de serie watervallen van 1,5 km lang.

Dag 18 t/m 20: Op zoek naar de Big Five in het Etosha National Park

De laatste dagen van de selfdrive in Namibië staan in het teken van wild spotten in een van de bekendste wildparken ter wereld: Etosha National Park. Etosha betekent letterlijk ‘grote witte vlakte’ en deze is dan ook midden in het park te vinden. Het park bestaat uit 22.270 km2 (Nederland is 41.500 km2), woestijn, savanne en bosgebieden en is daarmee één van de grootste parken in Afrika. De diversiteit maakt het landschap van Etosha zeer uniek. Rondom de Pan (de zoutvlakte) is veel wild te spotten zoals de zwarte neushoorn en impala’s, honderden giraffes, kuddes zebra’s en antilopen, gnoes en ook olifanten. 

Dag 21 + 22: De hoogte in op het Waterberg Plateau

Als afsluiter van de reis bezoek je het mooie natuurgebied van het Waterberg Plateau. Dit plateau is eigenlijk een zandstenen plateau van 200 meter hoogte, met veel groene natuur en prachtige bloemen en planten. Alleen met een gids kan je een hike maken waarbij je bovenop het plateau kan mooie uitzichten kan genieten. Deze groene omgeving is opvallend voor Namibië, dat verder overwegend gekenmerkt wordt door woestijngebieden en dorre landschappen.

Dag 23 + 24: Helaas, het is tijd om weer naar huis te gaan

Het zit erop, het is helaas weer tijd om naar huis te gaan. De auto kan op het vliegveld worden ingeleverd en vanaf daar vliegen jullie terug naar Nederland.

Leeuw safari.jpeg
Himba.jpg
Etosha Namibië.jpeg
Damara living museum.jpg
Epupa Falls Namibië.jpg
 

Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties in Namibië

Om je een idee te geven van de type accommodaties om in te verblijven tijdens je reis door Namibië, heb ik een aantal van mijn favoriete accommodaties voor je op een rijtje gezet. Omdat ik vooraf geen accommodaties inkoop, kan ik accommodaties aanbieden die helemaal passen bij jouw wensen en behoeften. Een ander voordeel voor jou is dat de prijs scherp blijft want je betaalt geen extra commissies aan onnodige tussenpartijen. 

Bij deze reis is het mogelijk om te kiezen voor:

 • Kampeerovernachtingen

 • Verblijf bij lodges

 • Combinatie van kamperen en lodges

De definitieve keuze van accommodaties vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis! 

Klein-Aus-Vista Campsite.jpg

Aus - Desert Horse Campsite

Kamperen

Camping met prachtig uitzicht op op de omgeving. Je kunt gebruik maken van de faciliteiten van de bijbehorende lodge.

Klein aus vista.JPG

Aus - Klein-Aus-Vista

Lodge

Ruime en schone kamers met prachtig uitzicht. Daarnaast is er een heerlijk zwembad aanwezig op het terrein.

Sossus Oasis Campsite_edited.jpg

Sossusvlei - Sossus Oasis Campsite

Kamperen

Ruime campsite gelegen midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Desert Quiver Camp.jpg

Sossusvlei - Desert Quiver Camp

Lodge

Kleinschalige self-catering accommodatie midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Onguma Tamboti Campsite.jpg

Etosha - Tamboti Campite

Kamperen

Ruime en kleinschalige campsite op een steenworp afstand van Etosha. Je hebt hier een eigen toiletblok tot je beschikking.

Onguma Aoba.jpg

Etosha - Onguma Aoba

Lodge

Kleinschalige en luxe lodge aan de rand van het Etosha National Park. De lodge biedt dagelijks Game Drives aan.

 

Ontvang een reisvoorstel op maat

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

Cheetah 1-min.jpeg
Anouk Etosha

"De communicatie heel snel en soepel en ondanks dat we laten waren met het boeken, is Kuyo er toch in geslaagd prachtige accomodaties/campsites voor ons te boeken op de meest bijzondere plekken. Sommige hiervan waren wellicht niet volledig langs de route, maar zeker de moeite waard om voor om te rijden. Wij hadden helaas maar 2 weken om de reis te maken, maar Kuyo heeft een mooi reisschema voor ons gemaakt, waarbij we de highlights van Namibië konden zien, zonder al te veel te haasten. Ik heb verder geen op- of aanmerkingen, behalve: ga zo door Kuyo Afrika en bedankt!"

- Anouk -

 

Praktische informatie Namibië

Beste reistijd 4x4 rondreizen in Namibië

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. 

 

In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

Himba Namibië.jpg

Handige informatie voor tijdens je 4x4 rondreis in Namibië

Taal en tijdsverschil


De voertaal in Namibië is Engels, maar er wordt ook veel Afrikaans gesproken. Andere talen die worden gesproken zijn Duits, Bama, Herero, Himba en Damara. Er is geen tijdsverschil tussen Namibië en Nederland.
Geldzaken en valuta


De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar, deze loopt 1-op-1 met de Zuid-Afrikaanse Rand. Je kunt met beide valuta betalen in Namibië In het land kun je met je pinpas met VISA en Mastercard-logo bij pinautomaten geld pinnen en zelfs in winkels te betalen. Pinpassen met het Maestro-logo worden niet overal in Afrika geaccepteerd. Houd er ook rekening mee dat op veel verre bestemmingen pinautomaten alleen in de grote steden te vinden zijn. Controleer ook bij je bank of je bankkaart voor gebruik in Namibië geactiveerd moet worden. Daarnaast worden diverse creditcards in hotels, restaurant en winkels geaccepteerd, en kun je vaak ook tegen betaling met een creditcard pinnen.
Eten en drinken


Net als in veel andere Afrikaanse landen zijn vlees, vis, maïs, rijst en groentestoofpotten ook in Namibië populaire gerechten. Ook kun je in Namibië veel westerse gerechten krijgen en door het Duitse verleden ook desserts als bijvoorbeeld Apfelstrüdel. Fruit is in Namibië duur omdat het geïmporteerd moet worden. Zowel non-alcoholische drankjes als alcoholische drankjes zijn hier goed te verkrijgen. Mahango, Tambo en Mushokolo zijn bekende lokale bieren zijn. Het drinkwater in Namibië is van goede kwaliteit, maar toch wordt aangeraden om flessen (mineraal)water te kopen. Op afgelegen plaatsen komt het water uit een bron of rivier en wordt het niet altijd gezuiverd. Flessen mineraalwater kun je overal tegen en ze kosten weinig. Kosten:

 • Voor een ontbijt geef je gemiddeld € 5,- tot € 8,- per persoon uit
 • Voor een lunch geef je gemiddeld € 7,- tot € 15,- per persoon uit
 • Voor een diner geef je gemiddeld € 13,- tot € 20,- per persoon uit
Bovengenoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen. Wat je uiteindelijk kwijt bent aan eten en drinken tijdens je reis is vooral afhankelijk van je eigen bestedingspatroon.
Reisdocumenten


Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden in Namibië verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan drie maanden in Namibië verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van Namibië in Brussel. Je kunt ook terecht bij een van de twee consulaten van Namibië in Nederland. Deze zijn gevestigd in Gorinchem en Woerden. Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Namibië, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en een geldig paspoort. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Namibië vind je op VisumCentrale.nl. Rijbewijs De ANWB adviseert om een international rijbewijs aan te schaffen maar in de praktijk wordt hier nergens ongevraagd. Uit ervaring kan ik zeggen dat de lokale politie een Nederlands rijbewijs (pasje) gewoon accepteert als geldig rijbewijs.
Vaccinaties en malaria


Verplichte vaccinaties
Gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer je komt uit, of als je in transit bent geweest in, een gebied waar gele koorts voorkomt.
Aanbevolen vaccinaties

 • Vaccinatie tegen DTP, oftewel difterie, tetanus en polio.
 • Vaccinatie tegen BMR, oftewel bof, mazelen en rode hond.
 • Vaccinatie tegen buiktyfus bij een verblijf langer dan 3 maanden.
 • Vaccinatie tegen hepatitis A, oftewel geelzucht.
Kuyo Afrika werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinatie bij je thuis, door een erkende arts op het moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie.nl vaccineren voornamelijk buiten kantooruren en in weekenden, maar kunnen natuurlijk ook gewoon overdag bij je langskomen. Je kunt ervoor kiezen om bij deze gelegenheid gelijk het hele gezin te laten vaccineren. Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over de werkwijze en de voordelen van Thuisvaccinatie.nl. Hoewel Thuisvaccinatie.nl bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Bovendien worden je reisvaccinaties meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ervaar het gemak van Thuisvaccinatie.nl. en bekijk welke reisvaccinaties je voor jouw reisbestemming nodig hebt. Malaria In het noorden van Namibië komt malaria voor. Hiervoor is aanbevolen om malariaprofylaxe te gebruiken. De hoeveelheid en soort hangt af van je persoonlijke medische achtergrond. Je kunt de kans op malaria-infectie beperken door zelf ook voorzorgsmaatregelen te nemen. Maak gebruik van een klamboe, bij voorkeur geïmpregneerd. Bedek je huid zoveel mogelijk met lange mouwen, lange broekspijpen en sokken. Voor onbedekte huid delen kun je het beste een insectenwerend middel met DEET gebruiken. Alhoewel de malariamug alleen steekt van de avond- tot ochtendschemering is het toch aanbevolen om je ook overdag in te smeren. De denguemug, die knokkelkoorts veroorzaakt, steekt ook overdag en komt sporadisch in oostelijke delen van Zuid-Afrika voor. Het muggenseizoen loopt van november tot en met juni, de zomertijd in Zuidelijk Afrika. Laat malaria je er niet van weerhouden een fijne vakantie te beleven. Malaria is een serieuze infectieziekte waarover je zeker niet te licht moet denken, maar het kan genezen worden, vooral als je er vroegtijdig bij bent. Voor een actueel en persoonlijk vaccinatieadvies en malaria-advies kun je terecht bij Thuisvaccinatie.nl.
Veiligheid


Over het algemeen is Namibië voor toeristen een veilige vakantiebestemming. Zoals in ieder land dien je ook in Namibië goed op je bagage en andere waardevolle bezittingen te letten. Geld en andere waardevolle papieren die je onderweg nodig hebt kun je het beste in een moneybelt onder je kleding bewaren. Maak voor vertrek altijd kopieën van waardevolle papieren en bewaar deze apart of scan ze in en mail ze naar jezelf. Op deze manier kun je indien nodig altijd bij deze papieren. Waardevolle sieraden kun je het beste thuis laten. Het wordt sterk afgeraden om na zonsondergang nog lange afstanden te reizen. Dit vanwege de vaak wat slechtere conditie van de doorgaande en secundaire wegen. Daarnaast zie je eventueel overstekende dieren op de vaak onverlichte wegen ook slecht in het donker.
Kosten


Eten en drinken Voor eten en drinken kun je gemiddeld van onderstaande kosten uitgaan:

 • Ontbijt: € 5,- tot € 10,- p.p.
 • Lunch: € 7,- tot € 15,- p.p.
 • Diner: € 10,- tot € 25,- p.p.
Bovengenoemde prijzen zijn richtlijnen voor gemiddelde maaltijden. Het geven van een fooi van 10% is gebruikelijk. Benzine De totale benzinekosten voor deze reis liggen ongeveer tussen de €350,- en €450,-. Activiteiten Om een volledig beeld te geven vind je hieronder een kostenindicatie van enkele populaire activiteiten.
 • Entree Etosha National Park Park: € 15,- p.p.
 • Begeleide dag-safari: € 120,- p.p.

Damaraland 5.jpeg

Meer individuele rondreizen door Zuidelijk Afrika

Himba Namibië.jpg

Namibië en Botswana

21 dagen

Safari reizen door Namibië worden vaak gecombineerd met een rondreis door Botswana. Naast een bezoek aan de Sossusvlei en het Etosha National Parkbezoek je ook de Caprivistrook in het noorden waar je de grens oversteekt. Hier ga je vervolgens op safari in het Chobe National Park en ervaar je de schoonheid van de Okavango Delta. Tot slot bezoek je als absoluut hoogtepunt van deze reis de spectaculaire Victoria Watervallen. 

Vanaf:

€ 2675,- p.p.

Cheetah 15.jpeg

Namibië Weids & Wild

14 dagen

In deze twee weken zie je heel veel bezienswaardigheden van Namibië. Je gaat op safari in het prachtige Etosha National Park waar je bij de bekende zoutpannen naar het oneindige kijkt. Je brengt een bezoek aan de wereldberoemde Namib-Naukluft National Park waar je bij de Sossusvlei en Deadvlei de Big Daddy (een van ‘s werelds hoogte duinen) kan beklimmen met waanzinnige uitzichten als resultaat.

Vanaf:

€ 2160,- p.p.

Zuid-Afrika Garden Route.jpg

Zuid-Afrika Garden Route

14 dagen

De Garden Route, ook wel de Tuin Route genoemd, is de meest geboekte rondreis door Zuid-Afrika. Tijdens deze reis langs de zuidkust van het land geniet je van de prachtige natuur, de ongerepte kust, de heerlijke wijn en ga je op safari! Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur. Ik adviseer een reisperiode van minimaal 14 dagen en er is genoeg te beleven om hier veel langer over te doen!

Vanaf:

€ 1605,- p.p.

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.