top of page

Bezienswaardigheid Namibië: Etosha National Park


Voor de meeste reizigers die Namibië bezoeken is een reis niet compleet zonder een bezoek aan een van de beroemdste wildparken ter wereld. Etosha is een van de mooiste nationale parken op het Afrikaanse continent: de enorme zoutpan en het omliggende natuurpark staat bekend om de enorme hoeveelheden wildlife die je hier kunt spotten. Gelegen in het noorden van Namibië is dit dé plek voor het spotten van wilde dieren. Je kunt hier prima met je eigen 4x4 huurauto door het park rijden. Zo heb je de vrijheid om te stoppen waar je wilt en hoe lang je wilt. De beste tijd om olifanten, giraffen, zebra’s en leeuwen te zien is tijdens ons najaar van juni t/m september. Het is dan het droge seizoen en de dieren trekken dan meer naar de natuurlijke waterbronnen in het park.

Etosha National Park is opgericht aan het begin va de 20e eeuw en het is één van de grootste natuurparken in het zuiden van het continent Afrika. In vroegere tijden was de lokale volksstam de San bewoner van dit park. Halverwege de vorige eeuw zijn zij echter verdreven uit Etosha, waardoor dit gebied nu enkel natuurpark is en geen woongebied meer.

Qua oppervlakte is het park iets kleiner dan België en half zo groot als Nederland. Het woord Etosha betekent “grote witte plaats”, verwijzend naar de enorme zoutpan van ongeveer 5.000 km2 die een groot deel van het park beslaat. Deze zoutpan is ruim 100 miljoen jaar geleden ontstaan na het uitdrogen van een rivier.

Etosha National Park is een van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika om wild te spotten, er leven hier namelijk 114 verschillende diersoorten. Wanneer je op safari gaat is de kans dan ook groot dat je met een beetje geluk diverse dieren redelijk makkelijk kunt spotten. Naast de bekende ‘Big Five’ vind je in Etosha onder andere zebra’s, giraffen, kudu’s, gnoes, hyena’s en wildebeesten. Ook voor de vogelaars onder ons is het park een aanrader, er zijn namelijk ongeveer 340 verschillende vogelsoorten te zien in het park.

Etosha National Park heeft vier toegangspoorten. Andersson gate ligt in het zuiden en is de toeganspoort voor degene vanaf Damaraland uit de richting van Outjo komen. Aan de oostkant ligt de Von Lindequist gate. De dichtstbijzijnde stad is Tsumeb. Daarnaast zijn er nog twee kleinere gates, de Galton gate in het zuidwesten en King Nehale Lya Mpingana Gate in het noorden.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page