top of page

Must see Namibië: De Fish River Canyon


De Fish River Canyon is na de Amerikaanse Grand Canyon de langste kloof ter wereld. Een naam als Hell's Corner klinkt niet al te uitnodigend, maar niets is minder waar. Maar al te graag dalen wandelaars van over de hele wereld af naar de diepte van de Fish River Canyon om daar onder meer deze bocht te nemen. Het gaat zelfs zo ver dat je de wandeling maanden van tevoren moet reserveren.



De Fish River Canyon is ongeveer 160 km lang, 27 km breed en op plaatsen 550 meter diep. De canyon ligt in het zuiden van Namibië niet ver van de grens met buurland Zuid-Afrika. Door de kloof van de canyon, ook wel Visriviercanyon genoemd in het Afrikaans, loopt de rivier de Fish River. Deze rivier mondt uit in de Oranjerievier die de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika vormt. De canyon bestaat voor het merendeel uit zandsteen en kalksteen en is miljoenen jaren geleden ontstaan door bewegingen van de aarde.

De canyon ligt op ongeveer 800 kilometer vanaf Kaapstad. Vanuit Hobas Camp heb je toegang tot de verschillende viewingpoints zoals Main Viewpoint en Hiker's Viewpoint. Bij Main Viewpoint zijn verschillende voorzieningen zoals een picknickplaats, toiletten en een aantal braaiplaatsen gecreëerd. De wegen in dit gebied zijn grotendeels onverhard. Je kunt dit gebied prima op eigen gelegenheid verkennen. Doe dit echter wel met een 4x4 auto want de wegen zijn grotendeels onverhard en geloof ons, met een Polo is dit geen lolletje. Tip: bezoek de canyon net voor zonsondergang om zo de meest spectaculaire foto’s te maken. In de canyon leven diverse wilde dieren zoals zebra’s, kudu’s en zelfs luipaarden, uitkijken dus!

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page