top of page

Bezienswaardigheid Namibië: Swakopmund


Swakopmund is de bekendste plaats bij de kust van Namibië. De Duits aandoende stad is een populaire toeristische trekpleister en wordt door velen bezocht tijdens hun rondreis door Namibië. De stad biedt tal van mogelijkheden: je kunt er heerlijk uitwaaien, souvenirs scoren en daarnaast zijn er veel excursiemogelijkheden die vanuit Swakopmund vertrekken.

De plaats Swakopmund bevindt zich bij de monding van de Swakop in de oceaan, ter hoogte van Windhoek in het westen van Namibië. Niet alleen ontmoeten woestijn en oceaan elkaar in deze kustplaats, het is ook een mengelmoes van Afrikaanse en Duitse cultuur. Je waant je soms echt in Duitsland wanneer je een Kaffee met Kuche bestelt in een Konditorei!

In de 19e eeuw werd Namibië ingenomen door de Duitsers en werd het een Duitse kolonie. Velen verhuisden vanuit Duitsland naar dit Afrikaanse land, waardoor Swakopmund ook vandaag de dag nog bekend staat vanwege de Duitse invloeden. Duitse bouwstijlen, Duitse worsten en Duitse bakkerijen vind je hier allemaal terug. Tegenwoordig is Swakopmund met zijn 45.000 inwoners de meest toeristische stad van Namibië.

Swakopmund is ook een geliefde plek voor de Namibiërs zelf. Niet alleen heeft het de combinatie oceaan - woestijn te bieden, het ligt ook nog eens vlak bij Walvisbaai en het is een leuke plaats om te shoppen in Namibië, en dit alles in een Duitse sfeer. Maak een wandeling door de brede straten van Swakopmund en bekijk de historische gebouwen aan de Daniel Tjongarero Street. Loop langs de oude vuurtoren en bezoek de nabijgelegen souvenirmarkt voor handgemaakte arts & crafts. Swakopmund ligt direct aan de oceaan en heeft een aantal mooie zandstranden. Zwemmen is echter geen aanrader, vanwege de lage watertemperatuur het gehele jaar rond. Maak een wandeling langs het strand, over de boulevard en door het langs de oceaan gelegen park. Bezoek ook de pier voor een mooi uitzicht over de oceaan, de stad en de in de verte gelegen zandduinen. De museumliefhebber kan terecht in het kleine maar informatieve National Marine Aquarium.

Swakopmund wordt ook wel de ‘adrenaline capital’ van Namibië genoemd en dat is niet voor niets. Ga met een boot de ruige oceaan op om dolfijnen te spotten of te zeevissen en geniet ondertussen van champagne met verse oesters. Vanuit de stad zijn ook de zandduinen in de woestijn goed te zien. Trek te paard of met een quad de woestijn in of ga sandboardend van de duinen af. De echte daredevils gaan de stad vanuit de lucht bekijken tijdens een skydive. Swakopmund is de grootste ‘dropzone’ voor skydivers in heel Afrika.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page