top of page

De meest bijzondere excursies in Namibië


Namibië, een land dat 40 keer zo groot is als Nederland maar waar nog geen 2,5 miljoen inwoners wonen heeft de macht om je letterlijk alleen op de wereld te laten voelen. Namibië bezit over de meest indrukwekkende landschappen, een grote diversiteit aan wildlife en je kunt er op eigen gelegenheid prachtige rondreizen maken. Naast de bekendste bezienswaardigheden als de Fish River Canyon, de Sossusvlei en niet te vergeten het wereldberoemde Etosha National Park kun je er ook hele bijzondere excursies doen. Wat dacht je van kajakken tussen de zeehonden en sandboarden in de woestijn? Wij hebben de meest bijzondere excursies in Namibië voor je op een rijtje gezet.

Kajakken bij Walvisbaai

Walvisbaai is de tweede grootste stad van het land en heeft de belangrijkste zeehaven van Namibië. Het is gelegen tussen de mondingen van de rivieren de Swakop en de Kuiseb aan de Atlantische Oceaan. Zoals te verwachten dankt het zijn naam aan de vele walvissen die rond de baai te vinden zijn in de maanden juli t/m november. Vanuit Walvisbaai zijn er verschillende mogelijkheden om te kajakken in de omgeving. Je komt tijdens het kajakken allerlei verschillende dieren zoals flamingo’s, dolfijnen en aalscholvers tegen. Daarnaast bezoek je de Kaapse pelsrob kolonie en Pelican Point. Je hoeft geen ervaring te hebben met kajakken om deel te kunnen nemen aan deze excursie.

Sandboarden in de Namib woestijn

Vanuit de plaats Swakopmund kun je diverse sportieve excursies doen. De spectaculairste activiteit is toch wel sandboarden. Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar je mooiere sandboardpistes vindt dan bij Swakopmund. De populairste afdaling is maar liefst honderd meter hoog. Ervaren sandboarders kunnen hier snelheden bereiken van tachtig kilometer per uur. Sandboarden is te vergelijken met snowboarden maar dan in het zand. Voor deze excursie heb je wel een goede conditie nodig. Eenmaal beneden moet je zelf in de brandende hitte weer omhoog klimmen door het zand.

Ballonvaart over de Sossusvlei

De Sossusvlei is overweldigend en moet je gezien hebben tijdens je reis door Namibië. Een unieke manier om de rode zandduinen in al zijn grootsheid te ervaren is vanuit de lucht. Geniet vanuit een luchtballon van het uitgestrekte landschap en als je geluk hebt zie je zelfs wilde dieren vanuit de lucht. Een onvergetelijke ervaring die zeker de moeite waard is tijdens je vakantie in Namibië!

Fietstocht door Katutura

Wil je graag meer te weten komen over de Namibische cultuur en hoe het dagelijkse leven er in een township aan toegaat? Het maken van een fietstocht door Katutura is hier de uitgelezen mogelijkheid voor. Katutura is een buitenwijk van Windhoek en betekent “plek waar we niet willen wonen”. Tijdens de fietstocht kom je onder andere langs Eveline Street, “de straat die nooit slaapt”, en verschillende lokale markten.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page