top of page

Bezienswaardigheid Namibië: Damaraland


Damaraland is het minst bevolkte deel van Namibië en het leefgebied van de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en van de woestijnolifant, die zich helemaal heeft aangepast aan het harde leven in de woestijn. Het is een prachtige ruige woenstijnregio, met rode stenen en rotsen. Breng ook zeker een bezoek aan Twijfelfontijn waar honderden oude rotstekeningen te zien zijn.  Om zo dicht mogelijk bij de natuur te komen, kun je overnachten in een tent met de sterrenhemel hoog boven je. Juist hier, midden in de woestijn, kun je de sterren goed zien, super indrukwekkend! Door de veelzijdigheid van Damaraland is het een van de meest indrukwekkende gebieden van Namibië om te bezoeken.

Damaraland begint ten noorden van Swakopmund en loopt helemaal door tot aan Etosha National Park. Het zuidelijke deel van Damaraland staat bekend om de vele rotsformaties, droge beddingen en prachtige acaciabomen. Het noordelijke deel daarentegen bestaat uit uitgestrekte vlaktes met hier en daar wat begroeiing. In dit gebied leven onder andere de woenstijnolifant en de woestijnneushoorn. Namibië is een van de twee landen ter wereld waar woestijnolifanten leven. Vanuit dit gebied zijn er diverse excursie mogelijkheden waarbij je met een beetje geluk deze prachtige dieren kunt bewonderen.

De bekendste bezienswaardigheden in Damaraland zijn:

Petrified Forest (Het Versteende Woud) - Het Versteende Woud ligt op een zandstenen rif waarop 50 boomfossielen van ongeveer 250 miljoen jaar oud te vinden zijn. Deze houtsoorten komen in dit deel van Afrika oorspronkelijk niet voor. De exacte herkomst van de bomen is daarom ook niet duidelijk. Het vermoeden heerst dat ze vele jaren geleden tijdens overstromingen naar dit gebied zijn meegevoerd.

Twyfelfontein - Twyfelfontein herbergt de meeste San rotstekeningen en gravures van Afrika. Je kunt hier voorbeelden zien van dieren, dierensporen en mensen die in de rotsen zijn getekend en gekrast. Je kunt deze rotstekeningen alleen bewonderen onder leiding van een lokale gids.

Brandberg - De Brandberg ligt iets ten noorden van Uis. Deze berg is het hoogste punt van Namibië en bereikt een hoogte van wel 2.574 meter. Op de berg zijn ongeveer 8.000 rotstekeningen van de San te vinden, waarvan de White Lady de bekendste is.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page