top of page

Bezienswaardigheid Namibië: Skeleton Coast


In het noordwesten van Namibië vind je een ruige kuststrook ook wel bekend als de Skeleton Coast. Dit gebied heeft zijn naam te danken aan de vele schepen die hier vlak voor de kust zijn vergaan en de vele walvissen die hier zijn gestorven. Het is gebied vol prachtige en afwisselende landschappen zoals zandduinen, eindeloze stranden en rotspartijen is absoluut de moeite waard om te bezoeken.Het meest iconische beeld van de Skeleton Coast is dat van een eindeloze, verlaten kustlijn met her en der een scheepswrak. De kust voor Namibië stond onder Portugese zeelieden bekend als levensgevaarlijk met plotselinge mistbanken, heftige branding en onberekenbare stromingen. Oftewel, de toegangspoort tot de hel. In de loop van de tijd zijn hier talloze schepen vergaan en zelfs als men het vasteland wist te bereiken, hadden de scheepslieden in de uitgestrekte woestijn geen schijn van kans. Vanwege de onherbergzaamheid van het gebied is Skeleton Coast alleen met een 4x4 auto toegankelijk.

Henties Bay

Ondanks de reputatie van Skeleton Coast, kun je op sommige plekken prima surfen. Een van de beste plekken is Henties Bay, ooit een gemoedelijk vissersdorpje en inmiddels uitgegroeid tot een geliefde strandbestemming. Hier kun je genieten van de relaxte sfeer en mooie stranden, perfect om te surfen of lange strandwandelingen te maken.

Cape Cross Seal Reserve

Op zo’n 53 kilometer ten noorden van Henties Bay ligt het Cape Cross Seal Reserve, een reservaat met de grootste zeehondenkolonie ter wereld. Hier leven zo’n 150.000 tot 210.000 zeehonden en het is vanzelfsprekend de beste plek om de beestjes te spotten. Ze maken een oorverdovend geluid en de geur van rotte vis is verschrikkelijk, maar het blijft een prachtig gezicht. November en december zijn de beste maanden om deze plek te bezoeken: in deze periode worden de jongen geboren en heb je ook kans om hyena’s en jakhalzen te spotten.

Kaokoveld

Het meest noordelijke stukje van de Skeleton Coast is het verlaten Kaokoveld, een plek voor de echte avonturiers. Hier zijn geen steden, dorpen of tankstations en er rijdt al helemaal geen openbaar vervoer. De kans dat je iemand tijdens je reis tegenkomt is miniem en ontvangst van je telefoon kun je vergeten. Zorg er dus voor dat je hoe dan ook goed voorbereid op pad gaat.

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page