top of page

Bezienswaardigheid Namibië: Sossusvlei & Deadvlei


Een must op je rondreis door Namibië is een klim tot bovenop de hoogste duin van de wereld: Dune 45 in de Sossusvlei. Het uitzicht vanaf deze immense oranje zandduinen is zeker spectaculair te noemen. Tip: wil je Dune 45 beklimmen om de zonsopgang te kunnen zien? Overnacht dan in het Sesriem National Park bij de campsite of lodge. De hekken vanuit het park gaan net op tijd open om tegen zonsopgang bij de duin aan te komen. Ben je ook meteen de drukke toeristenstroom voor, wel zo prettig. Ook spectaculair is om een rondvlucht over de vallei te maken wat een heel bijzonder uitzicht geeft.


De Sossusvlei is feitelijk 32.000 km2 zand, duinen en woestijn. Dit gebied is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. Het bijzondere aan de duinen in de Sossusvlei is dat vanwege de aanwezigheid van ijzer in het zand felrood van kleur zijn. De bekendste, één van de hoogste en de meest gefotografeerde duin van Namibië is Dune 45. De duin dankt zijn naam aan het feit dat hij ongeveer 45 kilometer vanaf Sesriem is gelegen. Beklim in ongeveer 20 minuten de hoge zandduin en geniet van het verre uitzicht over de woestijn. Tijdens de zonsopgang veranderen de kleuren van het zand ieder moment wat voor een uniek spektakel zorgt. Draag wel dichte schoenen want het zand wordt vanwege de felle zon bloedheet.

Je kunt de vallei alleen op eigen gelegenheid bezoeken wanneer je een 4x4 auto hebt gehuurd. Een ander alternatief is om je auto bij de duinen nabij de Sossusvlei te parkeren en vanaf daar een 4x4 shuttle naar de vallei te nemen. Nog energie over? Wandel dan vanaf de parkeerplaats naar de Deadvlei. Dit gebied is door zijn rode kleur afstekend tegen de kobaltblauw lucht en halfdode verdorde bomen wereldberoemd. Je wordt beloont met spectaculaire uitzichten en komt gegarandeerd met prachtige plaatjes thuis!

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page