top of page

Bezienswaardigheid Botswana - Victoria Falls


De Victoria Falls, onder de locals ook wel Vic Falls genoemd, zijn misschien wel de mooiste watervallen op de wereld. De gigantische watervallen liggen in de Zambezi rivier op de grens van Zimbabwe en Zambia. De ‘Vic Falls’ zijn 1.708 meter breed en op het hoogste punt 108 meter hoog. Het is een indrukwekkend schouwspel om zoveel water naar beneden te zien kletteren. Ben je avontuurlijk ingesteld, dan kun je hier ook bungeejumpen, raften op de mighty Zambezi of je maakt een helikoptervlucht over de watervallen. Vanuit Kasane, gelegen in het noorden van Botswana, is het ongeveer een uurtje rijden naar de Vic Falls.

De Victoria Falls vormt een van de zeven wereldwonderen en de mistige wolken zijn soms al van kilometers afstand zichtbaar. De naam die de lokale bevolking aan de watervallen heeft gegeven is dan ook treffend: Mosi-oa-Tunya, de rook die dondert. De Schot David Livingstone ontdekte in 1855 als eerste westerling de Victoria Falls. Hij veranderde de originele naam Mosi-oa-Tunya en vernoemde de watervallen naar de Britse koningin Victoria. Onder deze naam werden de watervallen wereldberoemd.

De watervallen liggen precies op de grens van Zambia en Zimbabwe. De Victoria watervallen bestaan feitelijk uit vijf verschillende watervallen. Vier er van liggen in Zimbabwe: The Devil’s Cataract, Main Falls, Rainbow Falls en Horseshoe Falls. Eentje, The Eastern Cataract, ligt in Zambia. Het is mogelijk de watervallen in beide landen te bezoeken, beide prima op dezelfde dag te doen.

Ben je niet vies van een beetje adrenaline? Neem dan een duik in de Devil’s Pool, ’s werelds ultieme infinity pool. Door de erosie is er op deze plek een "rock pool" ontstaan, waardoor je aan de Zambiaanse kant van de Victoria Falls wel heel dicht bij de rand kunt komen. In Devil's Pool zelf, is er een rotslip die naar boven steekt, waardoor je niet over de rand valt. Voordat je naar Devil's Pool zelf gaat, moet je een korte duik nemen in de Zambezi-rivier vlak boven de watervallen, van Livingston Island naar Devil's Pool. Uiteraard zijn er zijn gidsen die je zullen instrueren. Eenmaal bij de rand aangekomen is het uitzicht magisch en is het een ervaring om nooit meer te vergeten!

De beste reistijd voor de Victoria Falls is tijdens het regenseizoen van maart tot en met mei, dan zijn de watervallen op hun sterkst. Ook tijdens de rest van het jaar kunnen de watervallen nog bezocht worden en zul je hoe dan ook een prachtig uitzicht hebben op dit natuurwonder!

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page