9,4

AANGESLOTEN BIJ

Zuid-Afrika

oostkust

Individuele rondreis 19 dagen

 Begin en eindig in Johannesburg

 Waanzinnige uitzichten op de Panorama Route

 Spot de Big Five in het Kruger National Park en Hluhluwe

 Bezoek de heerlijke stranden aan de Oostkust

 Adembenemende groene vergezichten in Drakensbergen

 Verblijf in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit

Al vanaf 

€ 1.575,- p.p.

Individuele rondreis Zuid-Afrika - Oostkust

ZUID-AFRIKA OOSTKUST IN HET KORT

De Oostkust is een nog heel onaangepast deel van Zuid-Afrika. Hier vind je veel dorpen waar men nog in traditionele rondavels, kleine ronde hutten woont. Het gebied is hier dunbevolkt en de natuur is hier nog ongerept. Hierdoor heb je prachtige uitgestrekte gebieden waar je weinig andere toeristen tegenkomt.

 

Met deze route verken je het noorden en het oosten van Zuid-Afrika waarbij je wild gaat spotten in het beroemde Kruger National Park. Via het koninkrijk eSwatini (voormalig Swaziland) ga je langs het prachtige moerasgebied van St. Lucia dat bekend staat om de vele krokodillen en nijlpaarden. Ook is er voldoende tijd om de indrukkende Drakensbergen te bezichtigen.

REISDUUR

Je kunt deze reis in 15 dagen maken, maar ik raad je aan hier 19 dagen voor uit te trekken.

 

PRIJS

Vanaf € 1.575,- p.p.

KENMERKEN

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

OP REIS MET KUYO AFRIKA

Zie je jezelf al rondrijden door de ongerepte natuur langs de Oostkust van Zuid-Afrika? Of heb je eerst nog vragen en wil je meer informatie?

 

Laat het me weten, ik sta altijd voor je klaar met advies en tips om ervoor te zorgen dat je reis naar Zuid-Afrika een onvergetelijke ervaring wordt. 

 

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

Ook in de avonden en het weekend

REIZIGERSERVARING

""Dankzij Marije hebben wij een fantastische reis in Zuid-Afrika gehad, helemaal afgestemd op onze wensen. We hebben ons hier enorm vermaakt en vielen dagelijks van de ene in de andere verbazing. Geen hotels, maar unieke locaties met mooie lodges en geweldig uitzichten om mee wakker te worden. Tijdens de reis was Marije 24/7 bereikbaar, wat ons een erg fijn gevoel gaf. Echt een vakantie om nooit meer te vergeten."

-Joep & Rene-

 

Reisprogramma voor Zuid-Afrika Oostkust

Het zijn bijna 2.500 kilometers die je in totaal gaat afleggen. Mijn advies is om minimaal 19 dagen uit te trekken om deze route te rijden. Het programma kan ingekort of uitgebreid worden. Alle reizen worden op maat afgestemd dus wanneer

In het reisprogramma is rekening gehouden met de reisafstanden tussen de stops. Autorijden in Zuid-Afrika is absoluut geen vervelende bezigheid. Door de prachtige en afwisselende natuur met enorme vergezichten is het rondrijden alleen al een waar avontuur. Daarnaast zijn de wegen in Zuid-Afrika over het algemeen van goede kwaliteit waardoor je veilig rond kunt reizen.

ROUTE

Johannesburg - Graskop

Graskop - Hazyview

Hazyview - eSwatini

eSwatini - St. Lucia

St. Lucia - Tugela

Tugela - Underberg

Underberg - Cathkin Pak

Cathkin Park - Johannesburg

AFSTAND

470 km

120 km

400 km

300 km

150 km 

300 km

200 km

400 km

Dag tot dagprogramma

Dag 1: Vertrek naar Johannesburg

Eindelijk is het vandaag is het zover, de vakantie naar Zuid-Afrika begint! Met een directe vlucht vanaf Schiphol ben je 11 uur onderweg. Last van jetlag zal je niet hebben want wanneer je in de Nederlandse zomer gaat heb je geen tijdverschil. Ga je in de winter dan moet je de klok een uur vooruit zetten.

Dag 2: Rustig opstarten in Johannesburg

De eerste echte vakantiedag breng je door in Johannesburg. Johannesburg, Jo’burg of Jozi voor de locals, is een stad met een bijzonder verleden. Apartheid, Nelson Mandela en townships zijn onlosmakelijk met de stad verbonden. Johannesburg vormt tegenwoordig het economische hart van Zuid-Afrika en is de grootste stad van het land. De stad heeft zich de laatste jaren onwijs ontwikkeld en telt inmiddels oneindig leuke hotspots en gezellige wijken.

Dag 3 + 4: Geniet van de adembenemende uitzichten op de Panorama route

De 180 kilometer van deze route kan je binnen enkele uren rijden maar geloof me, de Panorama route wil je niet onder tijdsdruk doen. Het is dan ook verstandig hier een volle dag voor uit te trekken. De route kent meerdere spectaculaire stops zoals het uitzicht op de Three Rondavels, Gods Window en enkele watervallen. Je verblijft tijdens deze dagen in Graskop. Graskop is een knus toeristendorp met leuke winkeltjes en restaurantjes in het hart van de Panorama route.

Uitzicht bij de Three Rondavels

Lunchen in de bush bij Boskombuis

Prachtige vergezichten op de Panaroma route

Bizar feitje: Tijdens de paartijd, die ongeveer een week duurt, paren leeuwen wel 50 keer per dag. Ja écht, 50 keer per dag. Het paren duurt weliswaar een paar seconden, maar toch.

Dag 8: Een bezoek aan het koninkrijk eSwatini

Na alle dierlijke avonturen in het Kruger park gaat de reis verder naar het koninkrijk eSwatini, voorheen Swaziland. Het wordt geregeerd door Koning Mswati III, Afrika’s laatste absolute monarch. Het land wordt ingeklemd door Zuid-Afrika en Mozambique. Hoewel klein in grootte, bezit Swaziland een grote waarde aan cultuur en overweldigende wildernissen. De inwoners zijn zeer vriendelijk en willen je graag kennis laten maken met de echte cultuur van het land. Er zijn diverse activiteiten te ondernemen om lokale mensen te ontmoeten en een inkijkje te krijgen in hun leven.  

Dag 9 t/m 12: Verken de wetlands bij St. Lucia

St. Lucia is een klein plaatsje aan de oostkust van Zuid-Afrika en de ideale uitvalsbasis voor het iSimangaliso Wetland Park. Dit is het grootste wetland reserve van de wereld dat helemaal doorloopt tot de grens met Mozambique. Vanuit St. Lucia zijn er tal van activiteiten om te ondernemen zoals een bootsafari over de St. Lucia River waarbij je veel krokodillen en knorrende nijlpaarden tegenkomt. Ook zijn er in deze omgeving een aantal nationale parken waar je de Big Five kunt spotten zoals het Hluhluwe Game Reserve.

Meet the locals in eSwatini

Mission Rocks in iSimangaliso

Boottocht over de St. Lucia River

Dag 13: Verlaten stranden aan de Sugar Coast

Een mooie rit parallel aan de Indische Oceaan brengt je naar het leuke plaatsje Tugela Mouth. Dit deel van de kust wordt ook wel de Dolphin Coast of Sugar Coast genoemd. De naam Sugar Coast is ontleend aan de vele suikerrietplantages die zich vanaf de kust landinwaarts uitstrekken. Voor de naam Dolphin Coast zijn langs zwemmende dolfijnen en walvissen verantwoordelijk die hier vaak te zien zijn.  Dit gebied kent mooie plaatsen met heerlijke stranden die zeker een bezoekje waard zijn. Het grote voordeel van de oostkust is dat temperatuur van het water hier een stuk aangenamer is dan in het zuiden en westen van Zuid-Afrika.

Dag 14 + 15: De groene Drakensbergen en een bezoek aan Lesotho via de Sani Pass 

De Drakensbergen is volgens velen één van mooiste stops van een rondreis door Zuid-Afrika.  De bergketen is op het hoogste punt 3.475 meter en het omvat ongeveer 1.125 kilometer. Underberg ligt in het zuidelijke deel van de Drakensbergen en is de perfecte uitvalsbasis om de Drakensbergen te bewonderen gecombineerd met een bezoek aan het koninkrijk Lesotho.

 

De weg naar Lesotho gaat via de hoogte pass van Afrika, de Sani Pass. Op deze bergpas bevind je je vaak middenin de wolken. Wanneer de wolken optrekken heb je een prachtig uitzicht over de Drakensbergen. Eenmaal boven op 2.800 meter hoogte sta je op het dak van Zuid-Afrika. Heel Lesotho ligt boven de 2.500 meter en hier vind je ook hoogstgelegen pub ter wereld.

Zinkwasi Beach nabij Tugela Mouth

Terug in de tijd in Lesotho

Prachtige vergezichten Drakensbergen

Dag 16 + 17: Het Amfitheater en Tugela Falls in het noorden van de Drakensbergen

Drakensbergen is ook het hoogste gebied van Zuid-Afrika en sinds 2000 staat het gebied op de lijst van Unesco’s beschermde werelderfgoederen. In het noorden van de Drakensbergen vind je het Amphitheater en de Tugela falls. Het Amphitheater is een 8 km lange halvemaan geflankeerd door twee toppen, de Sentinel (3165 m) en de Eastern Butress (3047m). Daartussen valt de smalle Tugela Falls omlaag. Met een lengte van 948 m is dit de op een na hoogste waterval ter wereld.

 

En andere bijzondere manier om de Drakensbergen te bezichtigen is al zwevend in de lucht tijdens de canopy tour. Tijdens deze canopy tour zweef je boven de toppen van de bomen en maak je deel uit van de schitterende omgeving van een eeuwen oud woud. Onderweg kom je watervallen, ravijnen en de meest kleurrijke vogels tegen.

Dag 18 + 19: Het is helaas weer tijd om naar huis te gaan                       

Op de laatste dag is er nog de tijd om rustig te ontbijten in de Drakensbergen. Daarna begint de terugreis toch echt met een autorit naar Johannesburg om daar weer het vliegtuig te pakken naar Nederland.

Het Amfitheater

Ultieme rust en ontspanning

Tugela Falls

Wist je dat een walvis geen oren heeft? Het neemt geluid waar met zijn lichaam. Je kunt goed walvissen spotten bij St. Lucia

ONTVANG EEN GRATIS VOORSTEL

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. 

 

Vraag direct een gratis reisvoorstel aan of neem telefonisch contact op en ik help je graag met het samenstellen van jouw droomreis.

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

Dag 5 t/m 7: Spot de Big Five in het Kruger National Park

Het is tijd om de Big Five te spotten één van de beroemdste wildparken ter wereld: het Kruger National Park. Het Krugerpark is 380 km lang en 60 km breed, ongeveer zo groot als Nederland zonder Zeeland en Noord- en Zuid-Holland. Omdat er goede wegen zijn in het park kan je prima op eigen gelegenheid door het park rijden. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf bepaald waar en hoelang je wilt stoppen. Daarnaast brengt het ook extra spanning met zich mee om zelf wilde dieren te spotten. Ga je liever onder begeleiding het park in is dat natuurlijk ook mogelijk. Het voordeel hiervan is dat een ranger je veel kan vertellen over de dieren en natuur.

Behalve de Big Five heb je hier ook kans om giraffes, cheeta's, zebra's, wrattenzwijnen, hyena’s en vele andere wilde dieren tegen te komen. Dat maakt een bezoek aan het Krugerpark een onmisbare halte tijdens je rondreis door Zuid-Afrika.

 

Unieke en kleinschalige accommodaties

in het noorden en oosten van Zuid-Afrika

Om je een idee te geven van de type accommodaties om in te verblijven tijdens je rondreis door Noord en Oost Zuid-Afrika vind je hieronder de meest geboekte accommodaties. Alle  accommodaties zijn kleinschalig en authentiek die veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht voor de reiziger.

Omdat ik vooraf geen accommodaties inkoop, kan ik accommodaties zoeken die helemaal bij jouw wensen passen. Het is dus ook mogelijk om accommodaties uit verschillende prijsklasse te kiezen. Een ander voordeel is dat de prijs laag blijft want je betaalt geen onnodige commissies aan tussenpartijen.

 

De definitieve keuze vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis!

Kruger - Oppi Plaas 

Low-budget

Basic maar goedverzorgde self-catering chalet met alle benodigde voorzieningen. Kruger Park ligt op  slechts 15 min rijden.

St. Lucia - St. Lucia Safari Lodge

Low - budget

Ruime self-catering chalet, gelegen in het centrum van St. Lucia. Op loopafstand vind je een aantal leuke eetgelegenheden.  

Underberg - Blackbrook Farm 

Low-budget

Deze self-catering chalet is prachtig gelegen in de Drakensbergen en comfortabel ingericht. 

Kruger - Shingalana Guesthouse

Comfort

Kleinschalige B&B met een vriendelijke eigenaresse. Dit guesthouse heeft een heerlijk buitenzwembad en grote tuin.

St. Lucia - Ndiza Lodge & Cabanas

Comfort

Nette ruime kamers met eigen patio en directe toegang tot het zwembad. Uitzicht op de prachtige, groene tuin.

Underberg - Oak Ridge Guetshouse

Comfort

Kleinschalige 4 sterren B&B prachtig gelegen in de natuur. Adembenemende uitzichten op de Drakensbergen. 

Kruger - Blue Jay Lodge

Luxe

Prachtige lodge in traditioneel Afrikaanse stijl. Vanaf de lodge is het Kruger Park op een steenworp afstand. 

St. Lucia - Lodge Afrique

Luxe

Prachtig gelegen 4-sterren accommodatie in traditioneel Afrikaanse stijl. De kamers zijn luxueus en van alle gemakken voorzien.

Underberg - Sani Valley Lodge

Luxe

Luxe en comfortabele accommodatie, gelegen midden in de Drakensbergen. Ruime kamers met uitzicht op de bergen.

 
 

Over deze reis - prijsopbouw

Kosten van de rondreis Zuid-Afrika Oostkust

Je hebt zelf invloed op de prijs

HOE WERKT HET?

Bij Kuyo Afrika vind je geen pakketreizen, iedere reis is 100% maatwerk. Ik stel, op basis van jouw wensen, het programma op en boek de accommodaties. Indien gewenst kan ik ook alvast activiteiten vastleggen. Ik help je ook met een passend advies over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

In de tabel zie je het prijsverschil tussen de verschillende categorieën accommodaties. Uiteraard is het mogelijk om accommodaties uit verschillende categorieën te boeken. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken in verband met gewijzigde wisselkoers.

REISSOM KUYO AFRIKA
INCLUSIEF
 • 18 overnachtingen

 • Lonely Planet en handige pocketguide voor onderweg over de dieren in Zuidelijk Afrika

 • Excursie naar keuze t.w.v. € 40,- p.p.: kies uit een fietstour door Soweto, een tour boat cruise door de wetlands van St. Lucia of een canopy tour in de Drakensbergen

 • Bijdrage GGTO garantiefonds € 15,- per reis. Kuyo Afrika is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds. Hierdoor heb je als reiziger de garantie dat je betaalde reisgelden terugontvangt en eventueel je terugreis vergoed krijgt, als Kuyo Afrika in financieel onvermogen zou geraken. Dat is wel zo'n veilig gevoel en gegarandeerd op reis dus! 

EXCLUSIEF
 • Internationale vlucht

  • Indicatie directe vlucht Amsterdam: € 600,- p.p.

 • Autohuur

  • Categorie VW Polo, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 150,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

OVERIGE PERSOONLIJKE UITGAVEN

Eten & drinken

Voor een ontbijt geef je gemiddeld € 5,- tot € 8,- per persoon uit

Voor een lunch geef je gemiddeld € 7,- tot € 15,- per persoon uit

Voor een diner geef je gemiddeld € 13,- tot € 20,- per persoon uit

 

Bovengenoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen. Wat je uiteindelijk kwijt bent aan eten en drinken tijdens je reis is vooral afhankelijk van je eigen bestedingspatroon. Het geven van een fooi van 10% is gebruikelijk. 

 

Benzine

De benzineprijs in Zuid-Afrika is goedkoper dan in Nederland. In juli 2019 was de benzineprijs € 0,98 per liter. De kosten voor deze route liggen ongeveer tussen de € 150,- en € 200,-.

 

Activiteiten

Om een beeld te geven van additionele kosten vind je hieronder een indicatie van de prijzen per persoon van enkele populaire activiteiten. 

 • Entree Kruger National Park: € 15,- 

 • Begeleide dag-safari Kruger National Park: € 120,-

 • Begeleide dag-safari iSimangaliso National Park: € 60,-

 • Begeleide dag-safari Sani Pass en Lesotho: € 75,-

Enthousiast over deze route?
Vraag direct een gratis reisvoorstel aan!

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Kuyo Afrika staat voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Zuid-Afrika een onvergetelijke ervaring wordt. Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

Praktische informatie voor je rondreis door Zuid-Afrika

BESTE REISTIJD ZUID-AFRIKA

Zuid-Afrika beschikt over een zeer aangenaam klimaat waardoor het over het algemeen het hele jaar een goede periode is voor een rondreis door Zuid-Afrika Oostkust. In Zuid-Afrika zijn de seizoenen tegenovergesteld aan de seizoenen in Nederland. Zo is de winterperiode van juni tot september. Deze periode is droog en koel met dagtemperaturen rond de 20° Celsius. Doordat de vegetatie tijdens de winter dun en open is, is deze periode bij uitstek geschikt om wildlife te gaan spotten. Door de droge periode zijn er veel dieren te vinden bij waterpoelen en rivieren.

 

De zomerperiode loopt van december tot maart en tijdens deze periode kan de dagtemperatuur landinwaarts oplopen tot wel 40° Celsius. De kans op regenval is groter, vooral langs de kustlijnen waar een tropisch klimaat heerst met een hoge luchtvochtigheid. De lente (oktober-november) en de herfst (april-mei) zijn niet onderhevig aan extreme temperaturen en maakt ook deze maanden zeer geschikt voor een bezoek aan Zuid-Afrika. 

Handige weetjes over Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika wordt hoofdzakelijk Engels en Afrikaans (Nederkaans) gesproken. Andere talen die gesproken worden zijn Xhosa, Zulu, Venda, Noord Sotho, Zuid Sotho, Tswana, Tsonga, Swati en Ndebele.

1.

De elektriciteit bedraag 220/230 Volt/ Type G. Voor het gebruik van de stopcontacten heb je een specifieke 3-polige verloopstekker nodig. Je kunt ervoor kiezen voor vertrek een wereldstekker aan te schaffen. Dit is ook ter plaatste mogelijk.  

2.

De munteenheid van Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand. In het land kun je met je pinpas met VISA en Mastercard-logo bij pinautomaten geld pinnen en zelfs in winkels te betalen.

3.

Tijdens de Nederlandse Wintertijd is er één uur tijdsverschil met Zuid-Afrika. Super handig, zo heb je ook geen last van een jetlag.

4.

Het is sterk aan te raden om een vaccinatie tegen DTP, Hepatitis A en eventueel DRM te nemen voordat je op reis naar Zuid-Afrika gaat. Kuyo Afrika werkt samen met Thuisvaccinatie die dit bij jou thuis kan verzorgen wanneer het jou uitkomt.

Vaccinaties en malaria

Net als in iedere grote stad ter wereld moet je in de steden in Zuid-Afrika ook goed opletten. Wanneer je goed oplet en deze tips goed in je achterhoofd houdt is Zuid-Afrika absoluut een veilige vakantiebestemming.

Veilig op reis naar Zuid-Afrika

Als je drie maanden of korter in Zuid-Afrika wilt verblijven, heb je daarvoor geen visum nodig. Je paspoort moet nog minstens een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig zijn. Verder moet je in het bezit zijn van documenten die het doel van je reis aantonen. moet kunnen overleggen. 

Visum en benodigde reisdocumenten

MEER INDIVIDUELE RONDREIZEN DOOR ZUID-AFRIKA

Leeuwen Zuid-Afrika.jpg

Van Johannesburg naar Kaapstad

21 dagen

Deze route laat je zowel het noorden als het zuiden van Zuid-Afrika zien. Startend of eindigend in Johannesburg rij je via de Panoramaroute naar het Kruger Park om wild te spotten. Na een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth rij je via alle hoogtepunten van de Garden Route naar Kaapstad om daar natuurlijk o.a. de Tafelberg te bezoeken.

Vanaf:

€ 1.825,- p.p.

Camps Bay Kaapstad Zuid-Afrika.jpg

Zuid-Afrika Garden Route

14 dagen

De Garden Route, ook wel de Tuin Route genoemd, is de meest geboekte rondreis door Zuid-Afrika. Tijdens deze reis langs de zuidkust van het land geniet je van de prachtige natuur, de ongerepte kust, de heerlijke wijn en ga je op safari! Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur. Ik adviseer een reisperiode van minimaal 14 dagen en er is genoeg te beleven om hier veel langer over te doen!

Vanaf:

€ 1.655,- p.p.

Boulder's Beach Kaapstad Zuid-Afrika kle

Zuid-Afrika Kaap en Karoo

21 dagen

Dit is een perfecte route voor een individuele rondreis van 21 dagen. In deze periode heb je voldoende tijd om de omgeving in de West- en Oostkaap te bereizen. De route start en eindigt in Kaapstad en brengt je langs de hoogtepunten van de Garden route en het gebied van de Kleine Karoo. Natuurlijk ga je ook op safari om de Big Five te spotten!

Vanaf:

€ 1.765,- p.p.

 
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl