9,5

BESTEMMINGEN

 

Zuid-Afrika

Namibië

Botswana

AANGESLOTEN BIJ

Namibië & Botswana incl. vic falls

 Rij deze waanzinnige route geheel op eigen tempo

 Bezoek de wereldberoemde Sossusvlei en Deadvlei

 Spot de Big Five in Etosha en Chobe

 Geniet van de magische Victoria Watervallen

 Maak een rondvlucht boven de Okavango Delta

 Verblijf in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit

Al vanaf 

€ 2.675,- p.p.

Incl. vlucht

RONDREIS NAMIBIË EN BOTSWANA IN HET KORT

De rondreis door Namibië en Botswana begint en eindigt in Windhoek. Vanaf hier ga je in een grote en sterke 4x4 auto als eerste de duinen aanschouwen in het beroemde Sossusvlei en de Deadvlei. Na de beklimming van de Big Daddy (de hoogste duin ter wereld) reis je door naar het uitgestrekte Damaraland. Wild spotten doe je tijdens deze rondreis door Namibië in het prachtige Etosha National Park in het noorden van het land. Door de Caprivi Strook reis je door naar Kasane, de perfecte uitvalsbasis om zowel het prachtige Chobe National Park en de magische Victoria Waterfalls te bezoeken. Vanuit Kasane reis je via de Makgadikgadi Salt Pans door naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. De eindstop is weer in Windhoek, Namibië

REISDUUR

Je kunt deze reis in 21 dagen maken, maar ik raad je aan hier 24 dagen voor uit te trekken.

 

PRIJS

Vanaf € 2.675,- p.p. op basis van kamperen

Vanaf € 3.320,- p.p. op basis van lodges (3 sterren)

KENMERKEN

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

WAAROM OP REIS MET KUYO AFRIKA

 De reis is volledig maatwerk

 

 Betaalbaar: geen tussenpartijen met extra commissies 

Flexibel: kies zelf de vlucht die het beste aansluit op jouw wensen

 Verblijf in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit 

 Aandacht voor duurzaam reizen en behoud van wild en natuur

 Persoonlijk contact, hoe en wanneer jij dat wil

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51880618

Ook in avonden en het weekend

REIZIGERSERVARING

"Kuyo Afrika was zeer klantvriendelijk en behulpzaam bij het maken van een reis naar onze wensen. Marije gaf goede tips over reis, bezienswaardigheden en overnachtings-mogelijkheden. Marije heeft vooraf onze wensen goed geïnventariseerd, geadviseerd m.b.t. de meest gunstige vliegtickets en tijdens de reis heeft ze adequaat gereageerd op vragen."

- Jan & Wil - 

 

Reisprogramma Namibië en Botswana

Namibië is een enorm uitgestrekt land en is na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. is het enige land ter wereld dat dunner bevolkt is. Een gevolg hiervan is dat de reisafstanden tussen de stops relatief lang zijn. Maar het is absoluut geen straf om door Namibië te moeten rijden. Met de wisselende landschappen en enorme vergezichten is dit al een belevenis op zich. Botswana is een stuk groener dan Namibië. Ook hier zijn de afstanden tussen de verschillende stops relatief lang, maar je hoeft je onderweg geen moment te vervelen. 

 

Deze reis is goed te doen in drie weken tijd. Als je wilt en de tijd hebt kan je uiteraard ervoor kiezen om meer tijd te nemen. Het reisprogramma wordt volledig op jouw wensen afgestemd dus alles is mogelijk!

ROUTE

Windhoek - Sossusvlei

Sossusvlei - Swakopmund

Swakopmund - Spitzkoppe

Spitzkoppe - Twyfelfontein

Twyfelfontein - Etosha 

Etosha - Rundu

Rundu - Kongola

Kongola - Kasane 

Kasane - Makgadikgadi

Makgadikgadi - Maun

Maun - Buitepos

Buitepos - Windhoek

AFSTAND

330 km

340 km

150 km

235 km

320 km 

420 km

400 km

230 km

300 km

300 km

500 km

320 km

Dag tot dagprogramma

Dag 1 & 2: Vertrek naar Namibië en acclimatiseren

Vandaag is het zover, jullie reis gaat van start! Jullie vliegen vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Met een directe vlucht vanaf Schiphol ben je ongeveer 13 uur onderweg. Eenmaal aangekomen worden jullie opgehaald door een medewerker van het verhuurbedrijf die jullie naar het verhuurbedrijf brengt. Hier wordt het gebruik van de auto toegelicht en dan kunnen jullie door naar de eerste accommodatie. Acclimatiseren is verder het enige wat op het programma staat. Gelukkig zal je geen last van een jetlag hebben want in de Nederlandse zomertijd heb je geen tijdverschil. Ga je met de wintertijd dan moet je de klok een uur vooruit zetten.

Dag 3 + 4: de hoogste duinen ter wereld in het Namib Naukluft Park

Wanneer de hoofdstad verlaten wordt zullen jullie snel ervaren dat Namibië een dunbevolkt land is. De tweede stop is Sesriem, naast het Naukluft National Park. Dit park wordt gedomineerd door de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Wind en mist creëren dieprode zandduinen, waarvan enkele meer dan 350 meter boven de woestijn uitsteken. Deze dagen bieden tijd om een bezoek te brengen aan de beroemde Sossusvlei en de surrealistische Dodevlei, een absoluut hoogtepunt tijdens deze reis. Jullie kunnen tevens een wandeling maken door de Sesriem Canyon. Dit is een 30 meter diepe kloof, uitgesleten door de Tsauchab rivier.

Beklim the Big Daddy

Prachtige rotsformaties in de canyon

Indrukwekkend landschap Deadvlei

De Namib Woestijn is de oudste woestijn ter wereld. De woestijn is al zo’n 80 miljoen jaar oud. De naam ‘Namib’ betekent vertaald ‘open ruimte’. Houd je van een uitdaging? Beklim dan de Big Daddy duin beklimmen, deze is wel 325 meter hoog. 

Flamingo's in de woestijn

De kustlijn van Swakopmund

Rotsformaties bij Spitzkoppe

Dag 7: Kennismaken met de Damara in Twyfelfontein

De volgende stop is Twyfelfontein. Twyfelfontein is een vallei in Kunene, in het prachtige Damaraland. Het omliggende landschap bestaat uit dieprode rotsen die vaak als piramides opgestapeld lijken te zijn. Wanneer je in Twyfelfontein bent is het leuk om het Damara Living Museum te bezoeken. Samen met de Bushmen behoren de Damara tot de oudste volkeren in Namibië. Tijdens de kolonialisering van Namibië waren ze niet in staat om, vanwege hun zwakke sociale structuur, zich te verdedigen. In dit museum wordt een poging gedaan om deze "vergeten" cultuur van de Damara's te reconstrueren. Tijdens een bezoek wordt het traditionele leven uitgebeeld. Zo worden o.a. het maken van wapens, gereedschappen, kleding, medicijnen en juwelen gedemonstreerd. Tevens wordt er gezongen en traditioneel gedanst. 

Dag 8 + 9: Wild spotten in Etosha National Park

De komende dagen staan in het teken van wild spotten in één van de bekendste wildparken ter wereld: Etosha National Park. Etosha betekent letterlijk ‘grote witte vlakte’ en dat is deze zoutvlakte dan ook. Het park bestaat uit 22.270 km2 (Nederland is 41.500 km2) woestijn, savanne en bosgebieden. Daarmee is het één van de grootste parken in Afrika. De diversiteit maakt het landschap van Etosha zeer uniek. Rondom de Pan (zoutvlakte) is veel wild te spotten zoals de zwarte neushoorn en impala’s, honderden giraffes, kuddes zebra’s en antilopen, gnoes en ook olifanten.

Damara Living Museum

Wild spotten in Etosha

Bewonder deze prachtige dieren

Dag 10: Door naar de Caprivistrook

Vandaag reizen jullie door naar Rundu, gelegen in de Caprivi Strook van Namibië. Deze stop is vooral bedoelt als tussenstop in jullie doorreis naar Botswana. Relaxen en ontspannen is dan ook het enige dat vandaag nog op het programma staat.

Dag 11: Groene en waterrijke Caprivistrook 

De laatste stop in Namibië is Kongola, ook gelegen in de Caprivi Strook. Nu Botswana en Namibië de hekken in het park hebben verwijderd heet het park Bwabwata National Park. Deze naamswijziging is geheel volgens Afrikaans gebruik nog lang niet op alle bewegwijzeringsborden doorgevoerd.  In veel opzichten is Caprivi totaal anders dan de eerdere bezochte gebieden in Namibië. Het landschap van de lange strook land is over het algemeen veel groener en meer waterrijk dan elders in het land. Verspreid over de Caprivistrook liggen diverse kleinere wildparken zoals Mahango en Mudomo National Park, waar je kunt genieten van de mooiste wildmomenten.

Bwabwata National Park

Maak een boottocht en spot hippo's

Er leven veel olifanten in dit gebied

Dag 12 t/m 15: Kasane, uitvalsbasis voor Chobe National Park en Victoria Falls

De komende dagen brengen jullie door rondom Kasane. Dit gebied is de perfecte uitvalsbasis om zowel het Chobe National Park als de Victoria Falls te bezoeken. Na het Moremi Game Reserve is het Chobe National Park in het noorden van Botswana het tweede grote wildpark in Botswana. Een safari door dit prachtige groene park is weer heel anders dan de parken die in Namibië liggen. Het park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld dus deze zal je zeker zien.

 

Vanuit Kasane zijn er ook diverse dagtrips te maken naar de magische Victoria Watervallen. De Victoria Falls, in de volksmond Vic Falls, behoort tot de mooiste watervallen op aarde. Het is niet voor niets één van de Nieuwe Wereldwonderen. Het zijn de breedste watervallen van Afrika; maar liefst 1.708 meter breed en 100 meter hoog. Bij hoog water is het zelfs de grootste waterval ter wereld. De immense watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en is een ware toeristische trekpleister.

Dag 16: Uitgestrekte vlaktes bij de Makgadikgadi Zoutpannen

Vandaag reizen jullie door richting de Makgadikgadi zoutpannen. In het hart van Botswana liggen de zoutpannen Makgadikgadi en de Nxai. De zoutpannen vormen uitgestrekte vlaktes die in de hete periodes kurkdroog staan. Vanaf de eerste zomerregens barst het in dit gebied van het leven in de zoutpannen en trekt het duizenden dieren zoals flamengo’s, aan. De Makgadikgadi Zoutpannen zijn de laatste restanten van een meer dat miljoenen jaren geleden gevormd is en ooit het grootste meer op het Afrikaanse continent moet zijn geweest. Water uit rivieren dat vroeger naar het meer stroomde is door het tilten van de aardkorst van richting veranderd en dit water vormt nu de Victoria Falls. De Makgadikgadi Pans zijn heel bijzonder en zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Botswana. Vanuit de lodge waar jullie verblijven worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd.

Niet bang aangelegd? Maak dan een duik in Devil's Pool. Dit is de ultieme, door de natuur gemaakte, infinity pool die zijn naam eer aan doet. Er gaan een aantal begeleide tochten per dag naar deze highlight, dit is goed ter plaatse te organiseren.

Wild spotten in Chobe

De magische Vic Falls

Uitgestrekte vlaktes Makgadikgadi

Dag 17 + 18: Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta

Maun wordt gezien als de toegangspoort tot de Okavango Delta. De letterlijke betekenis van Maun is ‘’plaats van het korte riet’’. De komende dagen zijn vrij ter besteding ingedeeld. De Okavango Delta is een prachtig natuurgebied dat zeker de moeite van het ontdekken waard is. Het unieke van de delta is dat deze uitkomt op land en niet in zee. Hiermee is het de grootste binnenlandse delta van de wereld. Het water in de delta komt uit Angola. Als het in het hooggebergte van Angola regent, dan beweegt dit water zich naar Okavango Delta. Het water doet er ongeveer vier maanden over om de reis tussen het hooggebergte en de delta af te leggen. Tussen de maanden juni en augustus bereikt het water het hoogtepunt als gevolg van het regenseizoen in het hooggebergte. Tip: maak een mokoro, een soort kano, tocht door de delta of bewonder de delta vanuit de lucht door een rondvlucht. 

Dag 19: Bijkomen in Buitepos

Deze dag reizen jullie naar een klein plaatsje net over de grens met Namibië. Deze dag is bedoeld om alvast de grootste afstand richting Windhoek te overbruggen. Maak van deze dag gebruik om na aankomst bij de accommodatie onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van al het moois dat jullie gezien en gedaan hebben tijdens de reis!

Dag 20 + 21: Tijd om naar huis te gaan

Het zit erop, het is helaas weer tijd om naar huis te gaan. Jullie kunnen deze dag nog rustig ontbijten om vervolgens richting het vliegveld van Windhoek te rijden. De auto kan op het vliegveld worden ingeleverd en vanaf daar vliegen jullie terug naar Nederland.

Met een mokoro door de Delta

Maak een rondvlucht

Of ga een laatste keer op safari

Wist je zebra's beschikken over hun eigen aircosysteem? De zwarte strepen trekken zonlicht aan en de witte strepen stoten zonlicht af. Hierdoor ontstaat verkoelende luchtcirculatie.

ONTVANG EEN GRATIS VOORSTEL

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Vraag direct een gratis reisvoorstel aan of neem telefonisch contact op en ik help je graag met het samenstellen van jouw droomreis.

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51 88 06 18

Dag 5: Door naar de kust van Namibië

Via Walvisbaai reizen jullie vandaag door naar Swakopmund. Walvisbaai is de tweede grootste stad van het land en heeft de belangrijkste zeehaven van Namibië. Het is gelegen tussen de mondingen van de rivieren de Swakop en de Kuiseb aan de Atlantische Oceaan. Zoals te verwachten dankt het zijn naam aan de vele walvissen die rond de baai te vinden zijn in de maanden juli t/m november. 

 

Eindbestemming van vandaag is Swakopmund. Deze kustplaats ligt ingeklemd tussen de hete Namib woestijn en de koude Atlantische Oceaan waardoor de kust vaak gehuld is in nevel. Gesticht in 1892, tijdens de Duitse kolonisatie van het land, diende Swakopmund vooral als belangrijkste haven in het gebied. Weelderige groene gazons en palmbomen versterken nu het beeld van deze bijzondere stad.

Dag 6: Prachtige rotsformaties bij Spitzkoppe

Vandaag reizen jullie vanuit Swakopmund door richting Damarland. Damaraland begint ten Noorden van Swakopmund en loopt helemaal door tot Etosha. Het is een prachtige ruige woestijnachtige regio, met (rode) rotsen en bergen. Ook lopen er diverse dieren rond zoals gemsbokken, struisvogels en leguanen.  De eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt in Damaraland zijn de twee hoogste bergen van Namibië: de Spitzkoppe en de Brandberg. De Spitzkoppe is het hoogste punt van een groep rotsen. Je vindt hier prachtige rotsformaties, en er zijn diverse wandelingen in het gebied te maken.

 

Unieke en kleinschalige accommodaties Namibië en Botswana

Om je een idee te geven van de type accommodaties om in te verblijven tijdens je rondreis door Namibië en Botswana heb ik mijn eigen persoonlijke favorieten op een rijtje gezet. Mijn favoriete accommodaties zijn kleinschalige en authentieke accommodaties die veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht voor de reiziger. Omdat ik vooraf geen accommodaties inkoop, kan ik accommodaties zoeken die helemaal bij jouw wensen passen. Het is dus ook mogelijk om accommodaties uit verschillende prijsklasse te kiezen. De definitieve keuze vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis! Een ander voordeel voor jou is dat de prijs laag blijft want je betaalt geen onnodige commissies aan tussenpartijen.

Bij deze reis is het mogelijk om te kiezen voor optie 1. kampeerovernachtingen of optie 2. overnachten in lodges. Uiteraard is indien gewenst een combinatie van beide ook mogelijk. Onderstaand heb ik van beide opties een overzicht weergegeven van mijn favoriete overnachtingsplekken. In het overzicht van de optie van overnachtingen in lodges is uitgegaan van lodges in de middenklasse (vergelijkbaar met 3 sterren). Indien gewenst kan de mate van comfort worden aangepast.

Sossusvlei - Sossus Oasis Campsite

Kamperen

Ruime campsite gelegen midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Kasane - Senyati Safari Camp

Kamperen

Camping met prachtig uitzicht op een waterpoel waar de dieren komen drinken. Ook is er een zwembad aanwezig.

Maun - Maun Restcamp

Kamperen

Ruime en kleinschalige campsite nabij de rivier. Op het terrein staan veel bomen die zorgen voor de nodige schaduw. 

Sossusvlei - Desert Quiver Camp

Comfort

Kleinschalige self-catering accommodatie midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Kasane - Chobe River Cottages

Comfort

Ruime self-catering chalet gelegen aan de rivier. Daarnaast is er een heerlijk zwembad aanwezig op het terrein.

Maun - Staymorr Boutique 

Comfort

Nette ruime kamers met toegang tot het zwembad. Gelegen nabij het centrum van Maun.

 
 

Over deze reis - prijsopbouw

Kosten van rondreis Namibië en Botswana

Je hebt zelf invloed op de prijs

HOE WERKT HET?

Bij Kuyo Afrika vind je geen pakketreizen, iedere reis is 100% maatwerk. Ik stel, op basis van jouw wensen, het programma op en boek de accommodaties. Indien gewenst kan ik ook alvast activiteiten vastleggen. Ik help je ook met een passend advies over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

In de tabel zie je het prijsverschil tussen de verschillende categorieën accommodaties. Uiteraard is het mogelijk om accommodaties uit verschillende categorieën te boeken. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken in verband met gewijzigde wisselkoers.

REISSOM KUYO AFRIKA
INCLUSIEF
 • 20 overnachtingen

 • Lonely Planet en handige pocketguide voor onderweg over de dieren in Zuidelijk Afrika

 • Excursie naar keuze t.w.v. € 40,- p.p.: kies uit een township tour door Mondesa nabij Swakopmund of een boottocht over de Chobe River.

 • Bijdrage GGTO garantiefonds € 15,- per reis. Kuyo Afrika is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds. Hierdoor heb je als reiziger de garantie dat je betaalde reisgelden terugontvangt en eventueel je terugreis vergoed krijgt, als Kuyo Afrika in financieel onvermogen zou geraken. Dat is wel zo'n veilig gevoel en gegarandeerd op reis dus! 

EXCLUSIEF
 • Internationale vlucht

  • Indicatie directe vlucht Amsterdam: € 800,- p.p.

 • Autohuur

  • Categorie 4x4 met rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 1.140,- p.p.

  • Categorie 4x4 zonder rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 855,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

OVERIGE PERSOONLIJKE UITGAVEN

Eten & drinken

Voor een ontbijt geef je gemiddeld € 5,- tot € 8,- per persoon uit

Voor een lunch geef je gemiddeld € 7,- tot € 15,- per persoon uit

Voor een diner geef je gemiddeld € 13,- tot € 20,- per persoon uit

 

Bovengenoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen. Wat je uiteindelijk kwijt bent aan eten en drinken tijdens je reis is vooral afhankelijk van je eigen bestedingspatroon. Het geven van een fooi van 10% is gebruikelijk. 

 

Benzine

De benzineprijs in Namibië en Botswana is goedkoper dan in Nederland. De kosten voor benzine voor deze route liggen ongeveer tussen de € 400,- en € 500,-.

 

Activiteiten

Om een beeld te geven van additionele kosten vind je hieronder een indicatie van de prijzen per persoon van enkele populaire activiteiten. 

 • Entree Etosha National Park: € 15,- 

 • Begeleide dag-safari Chobe National Park: € 120,-

 • Begeleide mokoro dag-safari Okavango Delta: € 80,-

 • Rondvlucht over de Okavango Delta (45 min) € 100,-

Enthousiast over deze route?
Vraag direct een gratis reisvoorstel aan!

Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Kuyo Afrika staat voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Namibië en Botswana een onvergetelijke ervaring wordt. Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

Praktische informatie Namibië en Botswana

BESTE REISTIJD NAMIBIË

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. 

 

In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

BESTE REISTIJD BOTSWANA

Iedere periode van het jaar heeft voor- en nadelen om een rondreis door Botswana te maken. De zomerperiode in Botswana loopt van december tot maart waarin ook de meeste neerslag valt. Eind november is de start van het regenseizoen. Januari en februari zijn de natste maanden en de luchtvochtigheid is hoog. Dit geldt vooral voor het noorden van Botswana. Met dagtemperaturen die het hele jaar door niet onder de 20° Celsius komen is het hier warmer dan het zuiden maar het regent hier wel meer. De Okavango Delta stroomt vol en de vegetatie staat dan volop in bloei. 

 

In de herfst (april-mei) regent het minder, zijn de dagen helder en zonnig, en is het landschap groen. De winterperiode van juni tot augustus is hoogseizoen voor safaritochten. Het landschap is droog en daardoor verzamelen veel dieren zich bij overblijvende drinkplaatsen waardoor het eenvoudiger is om wilde dieren te spotten dan wanneer ze zich verschuilen. 

Handige weetjes

De voertaal in Namibië is Engels, maar er wordt ook veel Afrikaans gesproken. Andere talen die worden gesproken zijn Duits, Bama, Herero, Himba en Damara. De voertaal in Botswana is Engels. Er wordt ook Twana gesproken.

1.

De elektriciteit bedraag 220/230 Volt/ Type G. Voor het gebruik van de stopcontacten heb je een specifieke 3-polige verloopstekker nodig. Je kunt ervoor kiezen voor vertrek een wereldstekker aan te schaffen. Dit is ook ter plaatste mogelijk.  

2.

De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar. Je kunt er ook met de Zuid-Afrikaanse Rand betalen (deze koers is hetzelfde). In Botswana kun je met de Pula betalen.

3.

Tijdens de Nederlandse Wintertijd is er één uur tijdsverschil met Namibië en Botswana. Super handig, zo heb je ook geen last van een jetlag.

4.

Wanneer je naar Namibië en Botswana op reis gaat wil je dit natuurlijk wel zo veilig mogelijk doen. Lees hier de belangrijkste informatie over vaccinaties en malaria die je nodig hebt wanneer je op reis gaat naar Namibië en Botswana.

Vaccinaties en malaria

Zuidelijk Afrika, één van de mooiste vakantiegebieden ter wereld. Als toerist is het onwaarschijnlijk dat je het slachtoffer wordt van een misdaad. Om te voorkomen dat je toch slachtoffer wordt van een misdaad zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten als je veilig wilt blijven in Namibië en Botswana.

Veilig op reis naar Zuidelijk Afrika

Als je drie maanden of korter in Namibië of Botswana wilt verblijven, heb je daarvoor geen visum nodig. Je paspoort moet nog minstens een maand na vertrek geldig zijn. Verder moet je in het bezit zijn van documenten die het doel van je reis aantonen. moet kunnen overleggen.  Lees hier meer informatie over dit onderwerp.

Visum en benodigde reisdocumenten

MEER INDIVIDUELE RONDREIZEN NAMIBIË EN BOTSWANA

Etosha.jpg

Namibië Compleet

24 dagen

Wanneer je op zoek bent naar een individuele rondreis  door Namibië waarbij je alles ziet, dan is deze reis wat je zoekt. Vanuit de hoofdstad Windhoek rij je zuidelijk tot aan de immense Fish River Canyon. Vervolgens rij je via het westen de beroemde rode duinen van de Sossusvleitegemoet. Voordat je de Big Five gaat spotten tijdens de safari in Etosha National Park kan je kennismaken met de vele verschillende culturen van het land.

Vanaf:

€ 2.895,- p.p.

Sossusvlei 5-min.jpg

Namibië Weids en Wild

14 dagen

In deze twee weken zie je heel veel bezienswaardigheden van Namibië. Je gaat op safari in het prachtige Etosha National Park waar je bij de bekende zoutpannen naar het oneindige kijkt. Je brengt een bezoek aan de wereldberoemde Namib-Naukluft National Park waar je bij de Sossusvlei en Deadvleide Big Daddy (een van ‘s werelds hoogte duinen) kan beklimmen met waanzinnige uitzichten als resultaat.

Vanaf:

€ 2.160,- p.p.

Coffee Bay 2 min-min.jpg

Zuid-Afrika Grand Tour

28 dagen

De Grand Tour is voor reizigers die lekker veel tijd hebben voor een individuele rondreis door Zuid-Afrika. Je reist langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika en bezoekt ook het prachtige koninkrijken eSwatini en de ongerepte Wild Coast, het geboortegebied van Nelson Mandela. Je gaat tijdens deze reis op safari, je ontmoet de locals, geniet van ongerept kuststroken, gaat wijnproeven in de Kaapse Wijnlanden en nog veel meer! 

Vanaf:

€ 1.955,- p.p.

 
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl