top of page
Rondreis Botswana & Namibië
incl. Vic Falls

 Bezoek de beroemde Sossusvlei en Deadvlei

 Spot de Big 5 in Etosha en Chobe Park

 Maak een vlucht boven de Okavango Delta

 Bewonder de magische Victoria Falls

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties 

Vanaf: € 2.295,- p.p.

Rondreis Botswana & Namibië, incl. Vic Falls

De rondreis start in Namibië en brengt je langs de vele bijzondere bezienswaardigheden van Namibië en  Botswana. Dit is een rondreis met enorme afwisseling in natuur, van de zand-en berggebieden in Namibië tot de groene wildparken in Botswana. Het is een actieve route voor de avontuurlijke reiziger.  

 

Bezienswaardigheden

Kalahari | Sossus en Deadvlei | Africat Foundation | Etosha National Park | Caprivi strook | Victoria Waterfalls | Chobe National Park | Okavango Delta 

Reisduur

Je hebt minimaal 24 dagen nodig voor deze reis.

 

Prijs

Kamperen vanaf € 2.295,- p.p.

Lodges vanaf € 2.915,- p.p.

Kenmerken

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

Luipaard.jpeg

Waarom op reis met Kuyo Afrika 

✔ De reis is volledig maatwerk

 Flexibel: kies zelf de vlucht en auto die het beste aansluit op jouw wensen

 Aandacht voor duurzaam reizen

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties 

Route 4x4 rondreis Botswana & Namibië, incl. Vic Falls

Namibië is een enorm uitgestrekt land en is na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Een gevolg hiervan is dat de reisafstanden tussen de stops relatief groot zijn. Dit geldt in mindere mate ook voor Botswana. Gelukkig is het absoluut geen straf om door Namibië en Botswana rond te rijden. Met de wisselende landschappen en enorme vergezichten is alleen het rondrijden al een ware belevenis.

 

Deze reis is goed te doen in drie weken tijd. Als je wilt en de tijd hebt kan je uiteraard ervoor kiezen om meer tijd te nemen. Het reisprogramma wordt volledig op jouw wensen afgestemd dus alles is mogelijk!

Locatie

Afstand

Route in beeld

Windhoek - Mariental

Mariental - Sosusvlei

Sossusvlei - Swakopmund

Swakopmund - Spitzkoppe

Spitzkoppe - Okonjima

Okonjima - Etosha

Etosha - Onguma

Onguma - Rundu

Rundu - Kongola

Kongola - Kasane 

Kasane - Makgadikgadi

Makgadikgadi - Khwai 

Khwai - Ghanzi

Ghanzi - Windhoek

270 km

275 km

350 km

160 km

350 km 

220 km

180 km

425 km

400 km

230 km

420 km

330 km

400 km

530 km

Namibie en Botswana 2.JPG.jpg
Sossusvlei Namibië.jpeg
Reisoverzicht
Selfdrive Namibië.jpg
Victoria Falls.jpg
San 1.jpg
Rick Botswana (1).jpg
Prijsopbouw

Prijzen en werkwijze

Bij Kuyo Afrika vind je geen vooraf ingekochte reizen, iedere reis is 100% maatwerk. Wij stellen, op basis van jouw wensen, het programma op, boeken de accommodaties en de auto. Uiteraard is het mogelijk om accommodaties uit verschillende categorieën te boeken. Indien gewenst kunnen we ook de vlucht en activiteiten vastleggen.

Reissom Kuyo Afrika

De genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken door gewijzigde wisselkoers en de keuze van de accommodaties.

 • Kamperen:                     € 2.295,-

 • Lodges:                         € 3.825,-  

Uiteraard is een combinatie van kamperen en verblijf bij lodges ook mogelijk. 

​Inclusief

 • 21 overnachtingen

  • Bij een kampeeroptie zijn de overnachtingen in Windhoek bij een lodge​

 • Huurauto 4x4 met rooftop tent bij kamperen (inclusief ‘super cover’ verzekering)

 • Huurauto 4x4 zonder rooftop tent bij verblijf bij lodges (inclusief ‘super cover’ verzekering)

 • € 5,- p.p. bijdrage SGR

 • € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds

​Exclusief

 • Internationale vluchten

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Optionele excursies

 • Overige persoonlijke uitgaven

Neushoorn 16.jpeg
Dagprogramma

Vooral het persoonlijke contact met Marije, haar altijd snelle reactie, haar adviezen, en het goed aanvoelen van onze wensen maakten de voorbereiding, de reis zelf en het nagesprek helemaal compleet. We hebben gekampeerd op unieke plekken en overnacht in heel bijzondere sfeervolle lodges waar het wild direkt om ons heen was. Deze mix van avontuur en luxe paste helemaal bij ons.

- John & Foka - 

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek naar Namibië

Vandaag is het zover, de reis gaat van start! Last van jetlag zal je niet hebben want wanneer je in de Nederlandse zomer gaat heb je geen tijdverschil. Ga je in de winter dan moet je de klok een uur vooruit zetten.

Dag 2: Relaxen in Windhoek

Na de huurauto te hebben opgehaald is het tijd om even bij te komen van de vlucht. Acclimatiseren is het enige wat op het programma staat. Windhoek is een jonge stad met moderne architectuur en 230.000 inwoners. Dat de Duitsers hier zijn geweest is duidelijk nog te zien en te horen want veel Namibiërs spreken nog Duits. Mocht je toch wat willen ondernemen deze dag dan kun je bijvoorbeeld de National Botanic Garden of Namibia bezoeken. In de botanische tuin vind je een uitgebreide verzameling Namibische vetplaten, waarvan er vele zeldzaam en bedreigd zijn. De NBGN is de enige botanische tuin in het land. Ook de Christuskirche is een aanrader. Deze grote Lutherse kerk is de eyecatcher van Windhoek. Op 16 oktober 1910 werd de kerk geopend als de kerk van de vrede.

Dag 3 + 4: Op naar de Kalahari en de San bevolking

Gelegen in het Kalahari gebied in centraal Namibië ligt de eerste stopplaats, Mariëntal. Hoewel de Kalahari het gevoel van een woestijn geeft, is dit gebied officieel geen woestijn omdat er daarvoor te veel water valt. Door deze regenval zijn de rode duinen redelijk begroeid. Er komt in de Kalahari dan ook relatief veel flora en fauna voor. Dit gebied was jarenlang het leefgebied van de San bevolking, ook wel de Bosjesmannen genoemd. Er zijn hier leuke activiteiten te ondernemen om kennis te maken met deze bevolkingsstam. 

Dag 5 + 6: de hoogste duinen ter wereld in het Namib Naukluft National Park

De tweede stop is Sesriem, naast het Namib Naukluft National Park. Dit park wordt gedomineerd door de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Deze dagen kan je een bezoek te brengen aan de beroemde Sossusvlei en de surrealistische Deadvlei, een absoluut hoogtepunt tijdens deze reis. De Big Daddy is ongeveer 325 meter hoog en daarmee een van de hoogste duinen ter wereld. Bij Sesriem is het ook de moeite waard om een wandeling te maken door de Sesriem Canyon. Dit is een 30 meter diepe kloof, uitgesleten door de Tsauchab rivier.

Dag 7: Door naar de kust van Namibië

De reis gaat verder naar Swakopmund. Het is mogelijk om onderweg een bezoek te brengen aan Walvisbaai. Zoals te verwachten dankt het zijn naam aan de vele walvissen die rond de baai te vinden zijn in de maanden juli t/m november. Swakopmund ligt ingeklemd tussen de hete Namib woestijn en de koude Atlantische Oceaan waardoor de kust vaak gehuld is in nevel. Deze stad is in 1892 gesticht door de Duitsers en diende vooral als belangrijkste haven in het gebied. In het straatbeeld is het Duitse tintje goed te zien. 

Dag 8: Prachtige rotsformaties bij Spitzkoppe

Damaraland begint ten Noorden van Swakopmund en loopt helemaal door tot Etosha. Het is een prachtige ruige woestijnachtige regio, met (rode) rotsen en bergen. De eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt in Damaraland zijn de twee hoogste bergen van Namibië: de Spitzkoppe en de Brandberg. De Spitzkoppe komt aan de naam omdat het het hoogste punt van een groep rotsen is.

Dag 9 + 10: Wild spotten bij Okonjima Nature Reserve

In de ochtend is het echt tijd om afscheid te nemen van Spitzkoppe. Jullie rijden vandaag naar Okonjima. Hier in de buurt van Okonjima bevindt zich de Africat Foundation waar luipaarden en cheeta's worden opgevangen. Een bezoek aan dit centrum leert jullie veel over cheeta's en luipaarden. Bij Okonjima valt genoeg te beleven. Op het reservaat wordt er een grote diversiteit aan activiteiten aangeboden. Deze kun je bij aankomst reserveren.

 

Zo kunnen jullie bijvoorbeeld mee op zoek naar luipaarden te voet of in een open wagen. Misschien willen jullie wel meer te weten komen over de bosjesmensen. Of liever een nacht game drive? Ook dat kan hier!

Dag 11 + 12: Wild spotten in Etosha National Park

De komende dagen staan in het teken van wild spotten in een van de bekendste wildparken ter wereld: Etosha National Park. Etosha betekent letterlijk ‘grote witte vlakte’ en deze is dan ook midden in het park te vinden. Het park bestaat uit 22.270 km2 (Nederland is 41.500 km2), woestijn, savanne en bosgebieden en is daarmee één van de grootste parken in Afrika. De diversiteit maakt het landschap van Etosha zeer uniek. Rondom de Pan (de zoutvlakte) is veel wild te spotten zoals de zwarte neushoorn en impala’s, honderden giraffes, kuddes zebra’s en antilopen, gnoes en ook olifanten. 

Dag 13: Door naar Caprivi

Deze stop in de omgeving van Rundu in het Caprivi is vooral bedoelt als tussenstop op weg naar naar Botswana. In veel opzichten is Caprivi totaal anders dan de eerdere bezochte gebieden in Namibië. Het landschap van de lange strook land is over het algemeen veel groener en meer waterrijk dan elders in het land. 

Dag 14: Laatste stop in Namibië  

De laatste stop die jullie in Namibië maken is Kongola, ook gelegen in de Caprivi Strook. Nu Botswana en Namibië de hekken in het park hebben verwijderd heet het park Bwabwata National Park. Deze naamswijziging is geheel volgens Afrikaans gebruik nog lang niet op alle bewegwijzeringsborden doorgevoerd. Verspreid over de Caprivistrook liggen diverse kleinere wildparken zoals Mahango en Mudomo National Park, waar je kunt genieten van de mooiste wildmomenten.

Cheetah Namibië.jpg
Spitzkoppe.jpg
Etosha 8.jpeg
Olifanten 21.jpeg

Dag 15 t/m 17: Kasane, uitvalsbasis voor Chobe National Park en Victoria Falls

Kasane is de perfecte uitvalsbasis om zowel het Chobe National Park als de Victoria Falls te bezoeken. Na het Moremi Game Reserve is het Chobe National Park in het noorden van Botswana het tweede grote wildpark in Botswana. Een safari door dit prachtige groene park is weer heel anders dan de parken in Namibië. Het park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld dus deze zal je zeker zien.

 

Vanuit Kasane zijn er diverse dagtrips te maken naar de magische Victoria Falls. De Vic Falls liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en behoren tot de mooiste watervallen op aarde. Het is niet voor niets één van de Nieuwe Wereldwonderen. 

Dag 18: Uitgestrekte vlaktes bij de Makgadikgadi Zoutpannen

In het hart van Botswana liggen de zoutpannen Makgadikgadi en de Nxai. De zoutpannen vormen uitgestrekte vlaktes die in de hete periodes kurkdroog staan. Vanaf de eerste zomerregens barst het in dit gebied van het leven in de zoutpannen en trekt het duizenden dieren zoals flamengo’s, aan. De Makgadikgadi Pans zijn heel bijzonder en zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Botswana. Vanuit de lodge waar jullie verblijven worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd.

 

Dag 19 + 20: naar het Khwai reservaat

Vandaag reizen jullie door naar Khwai. Khwai ligt aan de oostelijke rand van de wereldberoemde Okavango Delta. Nergens in de buurt zijn hier hekken te bespeuren dus dieren hebben hier alle ruimte. De Khwai rivier vormt de natuurlijke grens met het Moremi reservaat in het zuiden. Wat Khwai helemaal speciaal maakt, is dat hier een hele gemeenschap leeft. Mochten jullie willen, kan je hier ook een bezoek aan brengen.

De Okavango Delta bestaat, en dat is vast geen verrassing, grotendeels uit water. Het is een enorme rivier die de zee nooit bereikt, maar uitwaaiert over een gigantisch moerasgebied middenin de woestijn. Je kunt het zien als een gebied met duizenden eilandjes begroeid met bomen en vol met wildleven. De Okavango rivier ontspringt in Angola en water stroomt van daar in ongeveer een half jaar naar de Delta. Daardoor is juist in de droge tijd het waterpeil in de delta op z’n hoogst, en trekken de dieren hiernaartoe. Vandaag kunnen jullie prachtige safari’s maken. Op zoek naar wild, kortom een prachtige ervaring. Afhankelijk van het waterpeil kunnen jullie ook boottochten en mokoro tochten boeken. Het is zelfs mogelijk om een helikoptervlucht te boeken.

Dag 21: Bijkomen in Ghanzi

Deze dag is bedoeld om alvast de grootste afstand richting Windhoek te overbruggen. Maak van deze dag gebruik om na aankomst bij de accommodatie onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van al het moois dat jullie gezien en gedaan hebben tijdens de reis!

Dag 22: Naar Windhoek, afsluiting van de reis

Het is weer tijd om terug naar Windhoek te gaan. Dit is een behoorlijk lange en weinige boeiende rit met een grensovergang. Tja, we kunnen het niet mooier maken, beter goed voorbereid, toch? En ja, daar zijn jullie weer bij het beginpunt van jullie mooie avontuur. Hopelijk hebben jullie ontzettend genoten van al het moois dat deze landen te bieden hebben. Morgen leveren jullie de auto weer in bij het autoverhuurbedrijf vanaf waar jullie naar het vliegveld worden gebracht.

Dag 23 + 24: Tijd om naar huis te gaan

Vandaag leveren jullie de auto in. Eenmaal op het vliegveld gekomen vliegen jullie terug naar huis. Het is tijd om afscheid te nemen van een onvergetelijke reis! Ik hoop dat jullie een geweldige ervaring achter de rug hebben en veel herinneringen hebben opgedaan!

Giraffen Etosha.jpg
Wild dogs Chobe National Park Botswana.j
Leeuwen 7.jpg
Okavango Delta Botswana.jpg
Makgadikgadi Botswana.jpg
Accommodaties

Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties in Botswana en Namibië

Om je een idee te geven van de type accommodaties om in te verblijven tijdens je reis door Namibië, hebben we een aantal van onze favoriete accommodaties voor je op een rijtje gezet. Omdat we vooraf geen accommodaties inkopen, kunnen we accommodaties aanbieden die helemaal passen bij jouw wensen en behoeften. 

Bij deze reis is het mogelijk om te kiezen voor:

 • Kampeerovernachtingen

 • Verblijf bij lodges

 • Combinatie van kamperen en lodges

De definitieve keuze van accommodaties vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis! 

Sossus Oasis Campsite_edited.jpg

Sossusvlei - Sossus Oasis Campsite

Kamperen

Ruime campsite gelegen midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Desert Quiver Camp.jpg

Sossusvlei - Desert Quiver Camp

Lodge

Kleinschalige self-catering accommodatie midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Okonjima Omboroko Campsite.png

Okonjima - Omboroko Campsite

Kamperen

Camping gelegen op het Okonjima Nature Reserve. Dit is ook waar de Africat Foundation zich gevestigd heeft.

Okonjima Plains Camp.png

Kasane - Chobe River Cottages

Lodge

Ruime kamer met  uitzicht op het Okonjima Nature Reserve. Dit is ook waar de Africat Foundation zich gevestigd heeft.

Khwai Hippo Pools Campsite Botswana.jpg

Khwai - Hippo Pools Campsite

Kamperen

Ruime en kleinschalige campsite nabij de rivier. Op het terrein staan veel bomen die zorgen voor de nodige schaduw. 

Khwai Guesthouse.png

Khwai - Khwai Guesthouse

Lodge

Nette ruime kamers met toegang tot het zwembad. Gelegen in het Khwai reservaat.

Voortstel

Ontvang een reisvoorstel op maat

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Compleet financieel overzicht

Cheetah Namibië.jpg
Theo Namibie 1.JPG

Het was echt een hele mooie reis en alles was goed geregeld. We zijn twee weken in Namibië geweest en Kuyo had een mooi programma op maat gemaakt voor ons. In een Jeep met een tentje bovenop hebben we een rondje door Namibië gemaakt. Naast de highlights is het rijden in Namibië prachtig, elke 2 uur bevind je je weer in een totaal ander landschap. Daarnaast hebben we in het Etosha park ook super veel dieren gezien. Al met al een hele goed opgezette reis waar we heel veel van genoten hebben!

-Theo-

Praktisch

Praktische informatie

Beste reistijd Namibië

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

Beste reistijd Botswana

De zomerperiode in Botswana loopt van december tot maart. Eind november is de start van het regenseizoen. Januari en februari zijn de natste maanden en de luchtvochtigheid is hoog. Dit geldt vooral voor het noorden van Botswana. Met dagtemperaturen die het hele jaar door niet onder de 20° Celsius komen is het hier warmer dan het zuiden maar het regent hier wel meer. De Okavango Delta stroomt vol en de vegetatie staat dan volop in bloei. In de herfst (april-mei) regent het minder, zijn de dagen helder en zonnig, en is het landschap groen. De winterperiode van juni tot augustus is hoogseizoen voor safaritochten. Het landschap is droog en daardoor verzamelen veel dieren zich bij overblijvende drinkplaatsen. 

San 8.jpeg
Damaraland 5.jpeg

Meer individuele rondreizen door Zuidelijk Afrika

Etosha Namibië.jpeg

Namibië Compleet

24 dagen

Wanneer je op zoek bent naar een individuele rondreis  door Namibië waarbij je alles ziet, dan is deze reis wat je zoekt. Vanuit de hoofdstad Windhoek rij je zuidelijk tot aan de immense Fish River Canyon. Vervolgens rij je via het westen de beroemde rode duinen van de Sossusvlei tegemoet. Voordat je de Big Five gaat spotten tijdens de safari in Etosha National Park kan je kennismaken met de vele verschillende culturen van het land.

Vanaf:

€ 2.295,- p.p.

Cheetah 15.jpeg

Namibië Weids & Wild

14 dagen

In deze twee weken zie je heel veel bezienswaardigheden van Namibië. Je gaat op safari in het prachtige Etosha National Park waar je bij de bekende zoutpannen naar het oneindige kijkt. Je brengt een bezoek aan de wereldberoemde Namib-Naukluft National Park waar je bij de Sossusvlei en Deadvlei de Big Daddy (een van ‘s werelds hoogte duinen) kan beklimmen met waanzinnige uitzichten als resultaat.

Vanaf:

€ 1.470,- p.p.

Johannesburg naar Kaapstad verkleind.jpg

Van Johannesburg naar Kaapstad

21 dagen

Deze route laat je zowel het noorden als het zuiden van Zuid-Afrika zien. Startend of eindigend in Johannesburg rij je via de Panoramaroute naar het Kruger Park om wild te spotten. Na een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth rij je via alle hoogtepunten van de Garden Route naar Kaapstad om daar natuurlijk o.a. de Tafelberg te bezoeken.

Vanaf:

€ 1.465,- p.p.

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page