9,5

Namibië & Botswana
incl. Vic Falls

 Rij geheel op eigen tempo door Namibië en Botswana

 Bezoek de wereldberoemde Sossusvlei en Deadvlei

 Spot de Big Five in Etosha en Chobe

 Geniet van de magische Victoria Watervallen

 Maak een rondvlucht boven de Okavango Delta

 Verblijf in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit

Al vanaf 

€ 2675,- p.p.

Incl. vlucht

IN HET KORT

De rondreis start in Namibië en brengt je langs de vele bijzondere bezienswaardigheden van Namibië en  Botswana. Dit is een rondreis met enorme afwisseling in natuur, van de zand-en berggebieden in Namibië tot de groene wildparken in Botswana. Het is een actieve route voor de avontuurlijke reiziger.  

BEZIENSWAARDIGHEDEN 

Swakopmund | Sossus en Deadvlei | Etosha National Park | Victoria Waterfalls | Okavango Delta | Chobe National Park | Twyfelfontein

REISDUUR

Je kunt deze reis in 21 dagen maken, maar ik raad je aan hier 24 dagen voor uit te trekken.

 

PRIJS

Vanaf € 2675,- p.p. op basis van kamperen

Vanaf € 3320,- p.p. op basis van lodges (3 sterren)

KENMERKEN

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

WAAROM OP REIS MET KUYO AFRIKA

 De reis is volledig maatwerk

 

 Betaalbaar: geen tussenpartijen met extra commissies 

Flexibel: kies zelf de vlucht die het beste aansluit op jouw wensen

 Verblijf in kleinschalige accommodaties van hoge kwaliteit 

 Aandacht voor duurzaam reizen en behoud van wild en natuur

 Persoonlijk contact, hoe en wanneer jij dat wil

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51880618

Ook in avonden en het weekend

REIZIGERSERVARING

"Kuyo Afrika was zeer klantvriendelijk en behulpzaam bij het maken van een reis naar onze wensen. Marije gaf goede tips over reis, bezienswaardigheden en overnachtings-mogelijkheden. Marije heeft vooraf onze wensen goed geïnventariseerd, geadviseerd m.b.t. de meest gunstige vliegtickets en tijdens de reis heeft ze adequaat gereageerd op vragen."

- Jan & Wil - 

Route voor een rondreis door Namibië en Botswana

 

Namibië is een enorm uitgestrekt land en is na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Een gevolg hiervan is dat de reisafstanden tussen de stops relatief groot zijn. Dit geldt in mindere mate ook voor Botswana. Gelukkig is het absoluut geen straf om door Namibië en Botswana rond te rijden. Met de wisselende landschappen en enorme vergezichten is alleen het rondrijden al een ware belevenis.

 

Deze reis is goed te doen in drie weken tijd. Als je wilt en de tijd hebt kan je uiteraard ervoor kiezen om meer tijd te nemen. Het reisprogramma wordt volledig op jouw wensen afgestemd dus alles is mogelijk!

ROUTE

Windhoek - Sossusvlei

Sossusvlei - Swakopmund

Swakopmund - Spitzkoppe

Spitzkoppe - Twyfelfontein

Twyfelfontein - Etosha 

Etosha - Rundu

Rundu - Kongola

Kongola - Kasane 

Kasane - Makgadikgadi

Makgadikgadi - Maun

Maun - Buitepos

Buitepos - Windhoek

AFSTAND

330 km

340 km

150 km

235 km

320 km 

420 km

400 km

230 km

300 km

300 km

500 km

320 km

Kosten van een rondreis door Namibië en Botswana

Bij Kuyo Afrika vind je geen pakketreizen, iedere reis is 100% maatwerk. Ik stel, op basis van jouw wensen, het programma op en boek de accommodaties. Indien gewenst kan ik ook alvast activiteiten vastleggen. Ik help je ook met een passend advies over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

 

Reissom Kuyo Afrika

Onderstaand zie je het prijsverschil tussen de verschillende categorieën accommodaties. De genoemde prijzen zijn per persoon gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken in verband met de wisselkoers en keuze van accommodaties.

 • Kamperen    € 735,- p.p.

 • Lodges:        € 1665,- p.p.

Uiteraard is een combinatie van kamperen en verblijf bij lodges ook mogelijk. 

Inclusief

 • 20 overnachtingen

 • Lonely Planet en handige pocketguide over de dieren in Zuidelijk Afrika

 • Excursie t.w.v. € 50,- p.p.​

 • Bijdrage van €15,- aan het GGTO garantiefonds 

Exclusief

 • Indicatie internationale retour vlucht Amsterdam - Windhoek: € 800,- p.p.

 • Indicatie autohuur 4x4 met rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 1140,- p.p.

 • Indicatie autohuur 4x4 zonder rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 855,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

Ontvang binnen 3 dagen een reisadvies op maat

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

"Whaaa! Deze reis was het mooiste wat ik ooit heb gedaan. Rijden in een dikke Toyota, de mooiste plekken gezien en oog in oog gestaan met zoveel wild; het voelt heel bijzonder. Ik kijk er met enorm veel plezier op terug.

De goede zorgen en deskundige reisadviezen van Marije zorgden ervoor dat ik me nergens druk om hoefde te maken

- Wouter - 

 
 
 

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek naar Namibië

Vandaag is het zover, jullie reis gaat van start! Jullie vliegen vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Met een directe vlucht vanaf Schiphol ben je 12 uur onderweg. Last van jetlag zal je niet hebben want wanneer je in de Nederlandse zomer gaat heb je geen tijdverschil. Ga je in de winter dan moet je de klok een uur vooruit zetten.

Dag 2: Relaxen in Windhoek

Eenmaal aangekomen in Windhoek halen jullie eerst de huurauto op. Jullie worden opgehaald door een medewerker van het verhuurbedrijf om vervolgens naar jullie auto te worden gebracht. Hier krijgen jullie een instructie over de auto. Vervolgens reizen jullie door naar de accommodatie. Acclimatiseren is het enige wat verder op het programma staat.

Dag 3 + 4: de hoogste duinen ter wereld in het Namib Naukluft Park

Wanneer de hoofdstad verlaten wordt zullen jullie snel ervaren dat Namibië een dunbevolkt land is. De tweede stop is Sesriem, naast het Naukluft National Park. Dit park wordt gedomineerd door de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Deze dagen bieden tijd om een bezoek te brengen aan de beroemde Sossusvlei en de surrealistische Dodevlei, een absoluut hoogtepunt tijdens deze reis. Jullie kunnen tevens een wandeling maken door de Sesriem Canyon. Dit is een 30 meter diepe kloof, uitgesleten door de Tsauchab rivier.

Dag 5: Door naar de kust van Namibië

Via Walvisbaai reizen jullie vandaag door naar Swakopmund. Walvisbaai is de tweede grootste stad van het land en heeft de belangrijkste zeehaven van Namibië. Zoals te verwachten dankt het zijn naam aan de vele walvissen die rond de baai te vinden zijn in de maanden juli t/m november. 

 

Eindbestemming van vandaag is Swakopmund. Deze kustplaats ligt ingeklemd tussen de hete Namib woestijn en de koude Atlantische Oceaan waardoor de kust vaak gehuld is in nevel. Het feit dat Namibië een Duitse kolonie is komt duidelijk in het straatbeeld terug. Er zijn diverse water- en sportactiviteiten te ondernemen zoals skydiven.

Dag 6: Prachtige rotsformaties bij Spitzkoppe

Damaraland is een prachtige ruige woestijnachtige regio, met (rode) rotsen en bergen. De eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt in Damaraland zijn de twee hoogste bergen van Namibië: de Spitzkoppe en de Brandberg. De Spitzkoppe is het hoogste punt van een groep rotsen. Je vindt hier prachtige rotsformaties en er zijn diverse wandelingen in het gebied te maken.

Dag 7: Kennismaken met de Damara in Twyfelfontein

Twyfelfontein is een vallei in Kunene, ook nog in het prachtige Damaraland. Wanneer je in Twyfelfontein bent is het leuk om het Damara Living Museum te bezoeken. In dit museum wordt een poging gedaan om deze "vergeten" cultuur te reconstrueren. Tijdens een bezoek wordt het traditionele leven uitgebeeld. Zo worden o.a. het maken van wapens en medicijnen gedemonstreerd en tevens wordt er gezongen en gedanst. 

Dag 8 + 9: Wild spotten in Etosha National Park

De komende dagen staan in het teken van wild spotten in een van de bekendste wildparken ter wereld: Etosha National Park. Etosha betekent letterlijk ‘grote witte vlakte’ en dat is deze zoutvlakte dan ook, omgeven door een droog gebied. Het park bestaat uit 22.270 km2 (Nederland is 41.500 km2), woestijn, savanne en bosgebieden en is daarmee één van de grootste parken in Afrika. 

Dag 10: Door naar Caprivi

Deze stop in de omgeving van Rundu in het Caprivi is vooral bedoelt als tussenstop op weg naar naar Botswana. In veel opzichten is Caprivi totaal anders dan de eerdere bezochte gebieden in Namibië. Het landschap van de lange strook land is over het algemeen veel groener en meer waterrijk dan elders in het land. 

Dag 11: Laatste stop in Namibië  

De laatste stop die jullie in Namibië maken is Kongola, ook gelegen in de Caprivi Strook. Nu Botswana en Namibië de hekken in het park hebben verwijderd heet het park Bwabwata National Park. Deze naamswijziging is geheel volgens Afrikaans gebruik nog lang niet op alle bewegwijzeringsborden doorgevoerd. Verspreid over de Caprivistrook liggen diverse kleinere wildparken zoals Mahango en Mudomo National Park, waar je kunt genieten van de mooiste wildmomenten.

Dag 12 t/m 15: Kasane, uitvalsbasis voor Chobe National Park en Victoria Falls

Kasane is de perfecte uitvalsbasis om zowel het Chobe National Park als de Victoria Falls te bezoeken. Na het Moremi Game Reserve is het Chobe National Park in het noorden van Botswana het tweede grote wildpark in Botswana. Een safari door dit prachtige groene park is weer heel anders dan de parken in Namibië. Het park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld dus deze zal je zeker zien.

 

Vanuit Kasane zijn er diverse dagtrips te maken naar de magische Victoria Falls. De Vic Falls liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en behoren tot de mooiste watervallen op aarde. Het is niet voor niets één van de Nieuwe Wereldwonderen. 

Dag 16: Uitgestrekte vlaktes bij de Makgadikgadi Zoutpannen

In het hart van Botswana liggen de zoutpannen Makgadikgadi en de Nxai. De zoutpannen vormen uitgestrekte vlaktes die in de hete periodes kurkdroog staan. Vanaf de eerste zomerregens barst het in dit gebied van het leven in de zoutpannen en trekt het duizenden dieren zoals flamengo’s, aan. De Makgadikgadi Pans zijn heel bijzonder en zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Botswana. Vanuit de lodge waar jullie verblijven worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd.

Dag 17 + 18: Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta

De Okavango Delta is een prachtig natuurgebied met veel groen, water en wildlife. Het unieke van de delta is dat deze uitkomt op land en niet in zee. Hiermee is het de grootste binnenlandse delta van de wereld. Het water in de delta komt uit Angola. Als het in het hooggebergte van Angola regent, dan beweegt dit water zich naar Okavango Delta. Het water doet er ongeveer vier maanden over om de reis tussen het hooggebergte en de delta af te leggen. Tip: maak een mokoro, een soort kano, tocht door de delta of bewonder de delta vanuit de lucht door een rondvlucht. 

Dag 19: Bijkomen in Buitepos

Deze dag is bedoeld om alvast de grootste afstand richting Windhoek te overbruggen. Maak van deze dag gebruik om na aankomst bij de accommodatie onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van al het moois dat jullie gezien en gedaan hebben tijdens de reis!

Dag 20 + 21: Tijd om naar huis te gaan

Het zit erop, het is helaas weer tijd om naar huis te gaan. De auto kan op het vliegveld worden ingeleverd en vanaf daar vliegen jullie terug naar Nederland.

REISADVIES OP MAAT

Wil je liever ergens een dag langer blijven of wil je een andere plaats in de regio aandoen? Het kan allemaal!

 

Laat me weten wat je wensen zijn en ik ga voor je aan de slag. 

Bel of Whatsapp Marije:

06 - 51880618

Ook in avonden en het weekend

 

Unieke en kleinschalige accommodaties in Namibië en Botswana

Mijn favoriete accommodaties zijn kleinschalige en authentieke accommodaties die veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht voor de reiziger. Omdat ik vooraf geen accommodaties inkoop, kan ik accommodaties zoeken die helemaal bij jouw wensen passen. Een ander voordeel voor jou is dat de prijs laag blijft want je betaalt geen onnodige commissies aan tussenpartijen.

Bij deze reis is het mogelijk om te kiezen voor:

 • Kampeerovernachtingen

 • Overnachten in lodges

 • Combinatie van kamperen en lodges

De definitieve keuze vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis!

Sossusvlei - Sossus Oasis Campsite

Kamperen

Ruime campsite gelegen midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Sossusvlei - Desert Quiver Camp

Lodge

Kleinschalige self-catering accommodatie midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Kasane - Senyati Safari Camp

Kamperen

Camping met prachtig uitzicht op een waterpoel waar de dieren komen drinken. Ook is er een zwembad aanwezig.

Kasane - Chobe River Cottages

Lodge

Ruime self-catering chalet gelegen aan de rivier. Daarnaast is er een heerlijk zwembad aanwezig op het terrein.

Maun - Crocodile Camp

Kamperen

Ruime en kleinschalige campsite nabij de rivier. Op het terrein staan veel bomen die zorgen voor de nodige schaduw. 

Maun - Staymorr Boutique

Lodge

Nette ruime kamers met toegang tot het zwembad. Gelegen nabij het centrum van Maun.

Praktische informatie over Namibië en Botswana

BESTE REISTIJD NAMIBIË

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. 

 

In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

BESTE REISTIJD BOTSWANA

Iedere periode van het jaar heeft voor- en nadelen om een rondreis door Botswana te maken. De zomerperiode in Botswana loopt van december tot maart waarin ook de meeste neerslag valt. Eind november is de start van het regenseizoen. Januari en februari zijn de natste maanden en de luchtvochtigheid is hoog. Dit geldt vooral voor het noorden van Botswana. Met dagtemperaturen die het hele jaar door niet onder de 20° Celsius komen is het hier warmer dan het zuiden maar het regent hier wel meer. De Okavango Delta stroomt vol en de vegetatie staat dan volop in bloei. 

 

In de herfst (april-mei) regent het minder, zijn de dagen helder en zonnig, en is het landschap groen. De winterperiode van juni tot augustus is hoogseizoen voor safaritochten. Het landschap is droog en daardoor verzamelen veel dieren zich bij overblijvende drinkplaatsen waardoor het eenvoudiger is om wilde dieren te spotten dan wanneer ze zich verschuilen. 

Meer individuele rondreizen door Zuidelijk Afrika

Etosha 8.jpeg

Namibië Compleet

24 dagen

Wanneer je op zoek bent naar een individuele rondreis  door Namibië waarbij je alles ziet, dan is deze reis wat je zoekt. Vanuit de hoofdstad Windhoek rij je zuidelijk tot aan de immense Fish River Canyon. Vervolgens rij je via het westen de beroemde rode duinen van de Sossusvleitegemoet. Voordat je de Big Five gaat spotten tijdens de safari in Etosha National Park kan je kennismaken met de vele verschillende culturen van het land.

Vanaf:

€ 2895,- p.p.

Cheetah 11.jpeg

Namibië Weids en Wild

14 dagen

In deze twee weken zie je heel veel bezienswaardigheden van Namibië. Je gaat op safari in het prachtige Etosha National Park waar je bij de bekende zoutpannen naar het oneindige kijkt. Je brengt een bezoek aan de wereldberoemde Namib-Naukluft National Park waar je bij de Sossusvlei en Deadvleide Big Daddy (een van ‘s werelds hoogte duinen) kan beklimmen met waanzinnige uitzichten als resultaat.

Vanaf:

€ 2160,- p.p.

Coffee Bay 2 min-min.jpg

Zuid-Afrika Grand Tour

28 dagen

De Grand Tour is voor reizigers die lekker veel tijd hebben voor een individuele rondreis door Zuid-Afrika. Je reist langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika en bezoekt ook het prachtige koninkrijken eSwatini en de ongerepte Wild Coast, het geboortegebied van Nelson Mandela. Je gaat tijdens deze reis op safari, je ontmoet de locals, geniet van ongerept kuststroken, gaat wijnproeven in de Kaapse Wijnlanden en nog veel meer! 

Vanaf:

€ 1955,- p.p.

 
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.

BESTEMMINGEN

 

Zuid-Afrika

Namibië

Botswana

AANGESLOTEN BIJ

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
Klantwaardering op Reisgraag.nl