top of page
Himba Namibië header.jpg
Rondreis Namibië & Botswana,
incl. Vic Falls

 Bezoek de beroemde Sossusvlei en Deadvlei

 Spot de Big 5 in Etosha en Chobe Park 

 Maak een vlucht boven de Okavango Delta

 Bewonder de magische Victoria Falls

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties 

Vanaf: € 2675,- p.p.

Rondreis Namibië & Botswana, incl. Vic Falls

De rondreis start in Namibië en brengt je langs de vele bijzondere bezienswaardigheden van Namibië en  Botswana. Dit is een rondreis met enorme afwisseling in natuur, van de zand-en berggebieden in Namibië tot de groene wildparken in Botswana. Het is een actieve route voor de avontuurlijke reiziger.  

 

Bezienswaardigheden

Swakopmund | Sossus en Deadvlei | Etosha National Park | Victoria Waterfalls | Okavango Delta | Chobe National Park | Twyfelfontein

Reisduur

Je kunt deze reis in 21 dagen maken, maar ik raad je aan hier 24 dagen voor uit te trekken.

 

Prijs

Kamperen vanaf € 2675,- p.p.

Lodges vanaf € 3320,- p.p.

Kenmerken

Natuur 

Strand

Cultuur

Reisintensiteit

Luipaard.jpeg
Olifanten Chobe.jpg
Kim.JPG

Bel of Whatsapp Kim: 06 - 22298241

Route 4x4 rondreis Namibië & Botswana, incl. Vic Falls

Namibië is een enorm uitgestrekt land en is na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Een gevolg hiervan is dat de reisafstanden tussen de stops relatief groot zijn. Dit geldt in mindere mate ook voor Botswana. Gelukkig is het absoluut geen straf om door Namibië en Botswana rond te rijden. Met de wisselende landschappen en enorme vergezichten is alleen het rondrijden al een ware belevenis.

 

Deze reis is goed te doen in drie weken tijd. Als je wilt en de tijd hebt kan je uiteraard ervoor kiezen om meer tijd te nemen. Het reisprogramma wordt volledig op jouw wensen afgestemd dus alles is mogelijk!

Locatie

Afstand

Route in beeld

Windhoek - Sossusvlei

Sossusvlei - Swakopmund

Swakopmund - Spitzkoppe

Spitzkoppe - Twyfelfontein

Twyfelfontein - Etosha 

Etosha - Rundu

Rundu - Kongola

Kongola - Kasane 

Kasane - Makgadikgadi

Makgadikgadi - Maun

Maun - Buitepos

Buitepos - Windhoek

330 km

340 km

150 km

235 km

320 km 

420 km

400 km

230 km

300 km

300 km

500 km

320 km

Namibie en Botswana 2.JPG.jpg
Sossusvlei Namibië.jpeg
Reisoverzicht

Waarom op reis met Kuyo Afrika 

✔ De reis is volledig maatwerk

 Scherp geprijsd: geen tussenpartijen met extra commissies

 Flexibel: kies zelf de vlucht en auto die het beste aansluit op jouw wensen

 Aandacht voor duurzaam reizen

 Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties 

Selfdrive Namibië.jpg
Victoria Falls.jpeg
San 1.jpg
Rick Botswana (1).jpg
Prijsopbouw

Prijzen en werkwijze

Bij Kuyo Afrika vind je geen vooraf ingekochte reizen, iedere reis is 100% maatwerk. Ik stel, op basis van jouw wensen, het programma op en boek de accommodaties. Uiteraard is het mogelijk om accommodaties uit verschillende categorieën te boeken. Indien gewenst kan ik ook alvast activiteiten vastleggen. Ik help je ook met een passend advies over vluchten en autohuur maar deze boek je uiteindelijk zelf. Hierdoor betaal je geen onnodige extra kosten en ben je super flexibel! 

Reissom Kuyo Afrika

De genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een 2-persoons reisgezelschap. De definitieve prijs kan afwijken door gewijzigde wisselkoers en de keuze van de accommodaties.

 • Kamperen:                     € 735,-

 • Lodges (middenklasse):     € 1665,-  

Uiteraard is een combinatie van kamperen en lodges ook mogelijk.​

​Inclusief

 • 20 overnachtingen

 • Excursie t.w.v. € 50,- p.p.​

 • Bijdrage aan het SGR garantiefonds en Calamiteitenfonds

​Exclusief

 • Indicatie internationale retour vlucht Amsterdam - Windhoek: € 800,- p.p.

 • Indicatie autohuur 4x4 met rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 1140,- p.p.

 • Indicatie autohuur 4x4 zonder rooftop tent, standaard verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers: € 855,- p.p.

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Overige persoonlijke uitgaven

Neushoorn 16.jpeg
Dagprogramma
Anouk Etosha

"De communicatie heel snel en soepel en ondanks dat we laten waren met het boeken, is Kuyo er toch in geslaagd prachtige accomodaties/campsites voor ons te boeken op de meest bijzondere plekken. Sommige hiervan waren wellicht niet volledig langs de route, maar zeker de moeite waard om voor om te rijden. Wij hadden helaas maar 2 weken om de reis te maken, maar Kuyo Afrika heeft een mooi reisschema voor ons gemaakt, waarbij we de highlights van Namibië konden zien, zonder al te veel te haasten. Ik heb verder geen op- of aanmerkingen, behalve: ga zo door Kuyo Afrika en bedankt!"

- Anouk -

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek naar Namibië

Met een directe vlucht vanaf Schiphol ben je met 12 uur in de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Last van jetlag zal je niet hebben want wanneer je in de Nederlandse zomer gaat heb je geen tijdverschil. Ga je in de winter dan moet je de klok een uur vooruit zetten.

Dag 2: Relaxen in Windhoek

Na de huurauto te hebben opgehaald is het tijd om even bij te komen van de vlucht. Acclimatiseren is het enige wat op het programma staat. Windhoek is een jonge stad met moderne architectuur en 230.000 inwoners. Dat de Duitsers hier zijn geweest is duidelijk nog te zien en te horen want veel Namibiërs spreken nog Duits. Mocht je toch wat willen ondernemen deze dag dan kun je bijvoorbeeld de National Botanic Garden of Namibia bezoeken. In de botanische tuin vind je een uitgebreide verzameling Namibische vetplaten, waarvan er vele zeldzaam en bedreigd zijn. De NBGN is de enige botanische tuin in het land. Ook de Christuskirche is een aanrader. Deze grote Lutherse kerk is de eyecatcher van Windhoek. Op 16 oktober 1910 werd de kerk geopend als de kerk van de vrede.

Dag 3 + 4: de hoogste duinen ter wereld in het Namib Naukluft National Park

De tweede stop is Sesriem, naast het Namib Naukluft National Park. Dit park wordt gedomineerd door de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Deze dagen kan je een bezoek te brengen aan de beroemde Sossusvlei en de surrealistische Deadvlei, een absoluut hoogtepunt tijdens deze reis. De Big Daddy is ongeveer 325 meter hoog en daarmee een van de hoogste duinen ter wereld. Bij Sesriem is het ook de moeite waard om een wandeling te maken door de Sesriem Canyon. Dit is een 30 meter diepe kloof, uitgesleten door de Tsauchab rivier.

Dag 5: Door naar de kust van Namibië

De reis gaat verder naar Swakopmund. Het is mogelijk om onderweg een bezoek te brengen aan Walvisbaai. Zoals te verwachten dankt het zijn naam aan de vele walvissen die rond de baai te vinden zijn in de maanden juli t/m november. Swakopmund ligt ingeklemd tussen de hete Namib woestijn en de koude Atlantische Oceaan waardoor de kust vaak gehuld is in nevel. Deze stad is in 1892 gesticht door de Duitsers en diende vooral als belangrijkste haven in het gebied. In het straatbeeld is het Duitse tintje goed te zien. 

Dag 6: Prachtige rotsformaties bij Spitzkoppe

Damaraland begint ten Noorden van Swakopmund en loopt helemaal door tot Etosha. Het is een prachtige ruige woestijnachtige regio, met (rode) rotsen en bergen. De eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt in Damaraland zijn de twee hoogste bergen van Namibië: de Spitzkoppe en de Brandberg. De Spitzkoppe komt aan de naam omdat het het hoogste punt van een groep rotsen is.

Dag 7: Kennismaken met de Damara in Twyfelfontein

Twyfelfontein is een vallei in Kunene wat ook tot Damaraland behoort. Het omliggende landschap bestaat uit dieprode rotsen die vaak als piramides opgestapeld lijken te zijn. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Twyfelfontein is het bezichtigen van de vele prehistorische rotstekeningen die er werden gevonden. Wanneer je in Twyfelfontein bent is het leuk om het Damara Living Museum te bezoeken. Samen met de Bushmen behoren de Damara tot de oudste volkeren in Namibië. In dit museum wordt een poging gedaan om deze "vergeten" cultuur van de Damara's te reconstrueren. Tijdens een bezoek wordt het traditionele leven uitgebeeld. Zo worden o.a. het maken van wapens, gereedschappen, kleding, medicijnen en juwelen gedemonstreerd. Tevens wordt er gezongen en traditioneel gedanst. 

Dag 8 + 9: Wild spotten in Etosha National Park

De komende dagen staan in het teken van wild spotten in een van de bekendste wildparken ter wereld: Etosha National Park. Etosha betekent letterlijk ‘grote witte vlakte’ en deze is dan ook midden in het park te vinden. Het park bestaat uit 22.270 km2 (Nederland is 41.500 km2), woestijn, savanne en bosgebieden en is daarmee één van de grootste parken in Afrika. De diversiteit maakt het landschap van Etosha zeer uniek. Rondom de Pan (de zoutvlakte) is veel wild te spotten zoals de zwarte neushoorn en impala’s, honderden giraffes, kuddes zebra’s en antilopen, gnoes en ook olifanten. 

Dag 10: Door naar Caprivi

Deze stop in de omgeving van Rundu in het Caprivi is vooral bedoelt als tussenstop op weg naar naar Botswana. In veel opzichten is Caprivi totaal anders dan de eerdere bezochte gebieden in Namibië. Het landschap van de lange strook land is over het algemeen veel groener en meer waterrijk dan elders in het land. 

Dag 11: Laatste stop in Namibië  

De laatste stop die jullie in Namibië maken is Kongola, ook gelegen in de Caprivi Strook. Nu Botswana en Namibië de hekken in het park hebben verwijderd heet het park Bwabwata National Park. Deze naamswijziging is geheel volgens Afrikaans gebruik nog lang niet op alle bewegwijzeringsborden doorgevoerd. Verspreid over de Caprivistrook liggen diverse kleinere wildparken zoals Mahango en Mudomo National Park, waar je kunt genieten van de mooiste wildmomenten.

Sossusvlei 6.jpeg
Spitzkoppe.jpg
Etosha 8.jpeg
Olifanten 21.jpeg

Dag 12 t/m 15: Kasane, uitvalsbasis voor Chobe National Park en Victoria Falls

Kasane is de perfecte uitvalsbasis om zowel het Chobe National Park als de Victoria Falls te bezoeken. Na het Moremi Game Reserve is het Chobe National Park in het noorden van Botswana het tweede grote wildpark in Botswana. Een safari door dit prachtige groene park is weer heel anders dan de parken in Namibië. Het park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld dus deze zal je zeker zien.

 

Vanuit Kasane zijn er diverse dagtrips te maken naar de magische Victoria Falls. De Vic Falls liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en behoren tot de mooiste watervallen op aarde. Het is niet voor niets één van de Nieuwe Wereldwonderen. 

Dag 16: Uitgestrekte vlaktes bij de Makgadikgadi Zoutpannen

In het hart van Botswana liggen de zoutpannen Makgadikgadi en de Nxai. De zoutpannen vormen uitgestrekte vlaktes die in de hete periodes kurkdroog staan. Vanaf de eerste zomerregens barst het in dit gebied van het leven in de zoutpannen en trekt het duizenden dieren zoals flamengo’s, aan. De Makgadikgadi Pans zijn heel bijzonder en zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Botswana. Vanuit de lodge waar jullie verblijven worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd.

 

Dag 17 + 18: Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta

De Okavango Delta is een prachtig natuurgebied met veel groen, water en wildlife. Het unieke van de delta is dat deze uitkomt op land en niet in zee. Hiermee is het de grootste binnenlandse delta van de wereld. Het water in de delta komt uit Angola. Als het in het hooggebergte van Angola regent, dan beweegt dit water zich naar Okavango Delta. Het water doet er ongeveer vier maanden over om de reis tussen het hooggebergte en de delta af te leggen. Tip: maak een mokoro, een soort kano, tocht door de delta of bewonder de delta vanuit de lucht door een rondvlucht. 

Dag 19: Bijkomen in Buitepos

Deze dag is bedoeld om alvast de grootste afstand richting Windhoek te overbruggen. Maak van deze dag gebruik om na aankomst bij de accommodatie onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van al het moois dat jullie gezien en gedaan hebben tijdens de reis!

Dag 20 + 21: Tijd om naar huis te gaan

Het zit erop, het is helaas weer tijd om naar huis te gaan. De auto kan op het vliegveld worden ingeleverd en vanaf daar vliegen jullie terug naar Nederland.

Giraffen Etosha.jpg
Wild dogs Chobe National Park Botswana.j
Leeuwen 7.jpg
Okavango Delta Botswana.jpg
Makgadikgadi Botswana.jpg
Accommodaties

Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties in Namibië en Botswana

Om je een idee te geven van de type accommodaties om in te verblijven tijdens je reis door Namibië en Botswana, heb ik een aantal van mijn favoriete accommodaties voor je op een rijtje gezet. Omdat ik vooraf geen accommodaties inkoop, kan ik accommodaties aanbieden die helemaal passen bij jouw wensen en behoeften. Een ander voordeel voor jou is dat de prijs scherp blijft want je betaalt geen extra commissies aan onnodige tussenpartijen. 

Bij deze reis is het mogelijk om te kiezen voor:

 • Kampeerovernachtingen

 • Verblijf bij lodges

 • Combinatie van kamperen en lodges

De definitieve keuze van accommodaties vindt altijd in onderling overleg plaats. Het is tenslotte jouw droomreis! 

Sossus Oasis Campsite_edited.jpg

Sossusvlei - Sossus Oasis Campsite

Kamperen

Ruime campsite gelegen midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Desert Quiver Camp.jpg

Sossusvlei - Desert Quiver Camp

Lodge

Kleinschalige self-catering accommodatie midden in de woestijn en direct naast de ingang van het Namib Naukluft Park.

Senyati Safari Campsite_edited.jpg

Kasane - Senyati Safari Camp

Kamperen

Camping met prachtig uitzicht op een waterpoel waar de dieren komen drinken. Ook is er een zwembad aanwezig.

Chobe River Cottages.JPG

Kasane - Chobe River Cottages

Lodge

Ruime self-catering chalet gelegen aan de rivier. Daarnaast is er een heerlijk zwembad aanwezig op het terrein.

Maun Restcamp.jpg

Maun - Crocodile Camp

Kamperen

Ruime en kleinschalige campsite nabij de rivier. Op het terrein staan veel bomen die zorgen voor de nodige schaduw. 

Staymorr Boutique Guest House.JPG

Maun - Staymorr Boutique

Lodge

Nette ruime kamers met toegang tot het zwembad. Gelegen nabij het centrum van Maun.

Voorstel

Ontvang een reisvoorstel op maat

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen drie werkdagen geheel vrijblijvend een gratis reisvoorstel bestaande uit:

  

 • Een uitgebreid reisprogramma met suggesties voor activiteiten

 • Overzicht van accommodaties

 • Advies/suggesties met betrekking tot geschikte vliegtickets en autohuur

 • Compleet financieel overzicht

 • Extra praktische informatie en leuke weetjes

Cheetah Namibië.jpg
Lobke Spitzkoppe.JPG

"Wat hebben wij een fantastische reis gehad. Vol avontuur, nieuwe ervaringen en bijzondere gebeurtenissen. En dat allemaal dankzij het kundige advies van Marije van Kuyo Afrika! Haar eigen ervaringen, en tips wat je op welke plek kunt doen hebben gemaakt dat we alles uit onze vakantie hebben kunnen halen. Het contact tijdens het plannen is superfijn, Marije staat altijd voor je klaar. De hele reis ging erg soepel, en Marije zoekt soms even contact om te kijken waar ze eventueel nog kan helpen. Het was voor ons zelfs al de tweede keer dat we bij Marije hebben geboekt. En wanneer wij weer richten Afrika willen, gaan we dat zeker met Kuyo doen!"

- Lobke -

Praktische informatie

Praktische informatie

Beste reistijd Namibië

Met 300 dagen zonneschijn per jaar en voornamelijk een droog woestijnlandschap kan Namibië gemakkelijk het hele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen loopt van maart tot oktober. De dagen zijn zonnig en overdag is het gemiddeld 25° Celsius. ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Dit is een uitstekende periode om wildlife te spotten. De dieren blijven vaak in de buurt van waterpoelen hangen en door de dunne vegetatie zijn ze gemakkelijk te vinden. In de zomer (december-maart) kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot wel 40° Celsius of nog hoger, vooral in Etosha National Park en Namib-Naukluft Park. Het noordoosten, de Caprivi Strip, heeft een subtropisch klimaat waardoor er veel regen valt.

Beste reistijd Botswana

De zomerperiode in Botswana loopt van december tot maart. Eind november is de start van het regenseizoen. Januari en februari zijn de natste maanden en de luchtvochtigheid is hoog. Dit geldt vooral voor het noorden van Botswana. Met dagtemperaturen die het hele jaar door niet onder de 20° Celsius komen is het hier warmer dan het zuiden maar het regent hier wel meer. De Okavango Delta stroomt vol en de vegetatie staat dan volop in bloei. In de herfst (april-mei) regent het minder, zijn de dagen helder en zonnig, en is het landschap groen. De winterperiode van juni tot augustus is hoogseizoen voor safaritochten. Het landschap is droog en daardoor verzamelen veel dieren zich bij overblijvende drinkplaatsen. 

San 8.jpeg
Damaraland 5.jpeg

Meer individuele rondreizen door Zuidelijk Afrika

Etosha Namibië.jpeg

Namibië Compleet

24 dagen

Wanneer je op zoek bent naar een individuele rondreis  door Namibië waarbij je alles ziet, dan is deze reis wat je zoekt. Vanuit de hoofdstad Windhoek rij je zuidelijk tot aan de immense Fish River Canyon. Vervolgens rij je via het westen de beroemde rode duinen van de Sossusvlei tegemoet. Voordat je de Big Five gaat spotten tijdens de safari in Etosha National Park kan je kennismaken met de vele verschillende culturen van het land.

Vanaf:

€ 2895,- p.p.

Cheetah 15.jpeg

Namibië Weids & Wild

14 dagen

In deze twee weken zie je heel veel bezienswaardigheden van Namibië. Je gaat op safari in het prachtige Etosha National Park waar je bij de bekende zoutpannen naar het oneindige kijkt. Je brengt een bezoek aan de wereldberoemde Namib-Naukluft National Park waar je bij de Sossusvlei en Deadvlei de Big Daddy (een van ‘s werelds hoogte duinen) kan beklimmen met waanzinnige uitzichten als resultaat.

Vanaf:

€ 2160,- p.p.

Leeuwen Zuid-Afrika.jpeg

Van Johannesburg naar Kaapstad

21 dagen

Deze route laat je zowel het noorden als het zuiden van Zuid-Afrika zien. Startend of eindigend in Johannesburg rij je via de Panoramaroute naar het Kruger Park om wild te spotten. Na een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth rij je via alle hoogtepunten van de Garden Route naar Kaapstad om daar natuurlijk o.a. de Tafelberg te bezoeken.

Vanaf:

€ 1825,- p.p.

Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page