top of page
Cheetah header.jpg
Duurzaam op reis 
met Kuyo Afrika

 Aandacht voor behoud van wild, natuur en cultuur

 Verantwoorde en lokale samenwerkingspartners

 Diervriendelijke activiteiten

 Samenwerking met Stichting SPOTS

 CO2 compensatie wordt gestimuleerd

Duurzaam op reis

Aandacht voor behoud van wild natuur en cultuur

Bij het samenstellen van reizen van Kuyo Afrika wordt veel aandacht besteed aan het behoud van wild, natuur en cultuur. Zo weet je zeker dat je verantwoord op reis gaat en zo jouw steentje bij kunt dragen. In Zuidelijk Afrika worden er veel activiteiten aangeboden waar je in interactie kunt treden met wilde dieren, zoals bijvoorbeeld knuffelen met leeuwen welpjes of een rit maken op een olifant. Het lijkt een mooie manier om ‘up close and personal’ bij deze prachtige dieren te komen. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat deze activiteiten zeer stressvol en onnatuurlijk zijn voor de dieren. Op deze pagina lees je meer over dit soort activiteiten en welke je beter kunt vermijden. 

Verantwoord op safari

Daarnaast is het goed om te weten dat, wanneer je op reis gaat naar Zuid-Afrika, je veel Private Game Reserves zult tegenkomen. Dit zijn relatief kleine wildlife parken die veelal een dichtere wildpopulatie hebben dan de Nationale Parken. Deze Reserves worden geleid door particulieren en zijn commercieel ingericht. Ze trekken veel bezoekers aan door reizigers voor te houden dat de kans op het spotten van bijvoorbeeld de 'Big Five' heel groot is. Kuyo Afrika adviseert reizigers juist om deze Reserves niet te bezoeken. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste van deze Reserves verbonden zijn aan Canned Hunting. Door deze Reserves te bezoeken dragen reizigers, vaak onbedoeld, bij aan het in stand houden van deze dieronvriendelijke praktijken. Kuyo Afrika wil reizigers op een pure en eerlijke manier van Afrika laten genieten. Daarom adviseert Kuyo Afrika reizigers om juist de Nationale Parken van Zuid-Afrika in plaats van de Private Game Reserves te bezoeken. 

Leeuwen afrika.jpeg
Monique%2520van%2520Brenk%2520-%2520Zuid

Wij hebben met het gezin een onvergetelijke reis gemaakt in Zuid-Afrika. Heel blij waren we met de hulp van Marije en alle tips die zij heeft gegeven vooraf en tijdens de reis. We konden altijd op haar terugvallen wat heel geruststellend was. Wat een prachtig land en dito mensen! Maar het hoogtepunt voor ons was toch wel het Kruger Park met alle dieren. Fantastisch! Mede dankzij Kuyo is dit een reis geworden om nooit te vergeten en een prachtige herinnering voor allemaal!

- Familie van Brenk -

Leeuwen afrika.jpeg

No go: canned hunting en knuffelfarms

 

Uit onderzoek blijkt dat er ruim 200 ranches in Zuid-Afrika zijn waar leeuwen worden gefokt met het doel om als prooi te dienen voor mensen die grof geld betalen om het "wilde" (lees: tamme) dier dood te schieten. Canned hunting betekent letterlijk vertaald "ingeblikt jagen" en dat is ook wat het daadwerkelijk inhoudt. Kort gezegd kan een jager in een afgesloten (klein) gebied een dier doodschieten.

Duurzame reizen met een kleinschalig karakter

Bij het samenstellen van reizen van Kuyo Afrika wordt veel aandacht besteed aan duurzaam reizen en het behoud van wild, natuur en cultuur. Jouw reis moet betekenisvol zijn, zowel voor jouzelf als voor de wereld waarin we leven. De natuur en cultuur van een bestemming zijn niet gebaat bij massatoerisme. Om deze reden heeft Kuyo Afrika zich bewust gespecialiseerd in duurzame reizen met een kleinschalig karakter. 

Neushoorn jong.jpeg
Duurzaam
Canned Huntin

(On)verantwoorde activiteiten met dieren

Het staat natuurlijk prachtig op de foto, knuffelend met een leeuwenwelpje of achter op de rug van een olifant. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat deze activiteiten zeer stressvol en onnatuurlijk zijn voor de dieren. Lees snel verder om meer te weten te komen over welke activiteiten je beter kunt vermijden maar vooral ook welke activiteiten je wél op een verantwoorde manier kunt ondernemen. 

Olifanten rit duurzaam reizen.jpg
Activiteiten
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page