top of page
Olifanten duurzaam reizen header.jpg
Duurzaam op reis 
met Kuyo Afrika

 Aandacht voor behoud van wild, natuur en cultuur

 Verantwoorde en lokale samenwerkingspartners

 Diervriendelijke activiteiten

✔ Samenwerking met Stichting SPOTS

 CO2 compensatie wordt gestimuleerd

Duurzaam reizen met hart voor dier, natuur en mens

Aandacht voor behoud van wild natuur en cultuur

Bij het samenstellen van reizen van Kuyo Afrika wordt veel aandacht besteed aan duurzaam reizen en het behoud van wild, natuur en cultuur. Jouw reis moet betekenisvol zijn, zowel voor jouzelf als voor de wereld waarin we leven. De natuur en cultuur van een bestemming zijn niet gebaat bij massatoerisme. Om deze reden heeft Kuyo Afrika zich bewust gespecialiseerd in duurzame reizen met een kleinschalig karakter. 

 

Toekomstbestendig reizen

We vinden het belangrijk dat ook de generaties na ons nog van al het moois kunnen genieten dat de wereld ons te bieden heeft.  We stellen duurzame reizen samen met een positieve impact en met oog voor mens, dier en planeet. Dit doen we bijvoorbeeld door verantwoorde samenwerkingspartners, accommodaties en activiteiten te selecteren. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat jij niet teveel betaalt voor je reis en onze partners een eerlijk loon verdienen. Daarnaast geven we reizigers voorlichting over duurzaam reizen, stimuleren we om CO2 uitstoot te compenseren, hebben we een samenwerking met Stichting SPOTS en werken we papierloos. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt en wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Luipaard Afrika.jpeg
Zuid-Afrikaanse vrouwen.jpg

 

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Verantwoord op safari

Voor veel reizigers is op safari gaan en het spotten van dieren een wens die in vervulling gaat. Bij Kuyo Afrika snappen we dat en gunnen we jou deze fantastische ervaring, mits de wilde dieren niet worden gelokt of opgejaagd en eventuele opvangcentra het welzijn van het dier centraal hebben staan. Als reiziger is het niet altijd even gemakkelijk om dit te achterhalen. Bij Kuyo Afrika vinden we het daarom belangrijk jou hier goed over voor te lichten. 

Kleinschalige accommodaties

Bij Kuyo Afrika geen massale en commerciële ketens. Wij zoeken altijd prachtig gelegen en kleinschalige accommodaties waarbij je gastvrij wordt ontvangen. Vaak zetten de eigenaren zich in voor de lokale gemeenschap, houden ze zich bezig met natuurbehoud of hebben ze op een andere manier een positieve impact op de wereld. Dat zijn slaapplekken die wij omarmen en waar we jou graag kennis mee laten maken.

Lokale samenwerkingen

Voor ons staat op reis een ontmoeting met lokale bevolking centraal. We vinden het belangrijk om dit op een verantwoorde manier te doen en daarom kiezen we onze partners bewust uit. We selecteren zoveel mogelijk kleinschalige – en als het even kan community based– slaapplekken en -activiteiten. Het contact met de bevolking wordt zo bevorderd zodat de mensen ter plekke ook een graantje meepikken van het toerisme.

Safari Kruger.jpg

Ons dierenbeleid

​Het staat natuurlijk prachtig op de foto, knuffelend met een leeuwen welpje of achter op de rug van een olifant. Het lijkt een mooie manier om ‘up close and personal’ bij deze prachtige dieren te komen. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat deze activiteiten zeer stressvol en onnatuurlijk zijn voor de dieren. Om deze reden besteden we tijdens het organiseren van je reis veel aandacht aan het behoud van wild en zullen we bijvoorbeeld nooit dieronvriendelijke activiteiten opnemen in het programma. Lees hier meer over dit onderwerp. 

Samenwerking Stichting SPOTS

SPOTS zet zich in voor de wilde katachtigen. En dit is hard nodig: dieren zoals de leeuw en cheeta dreigen voorgoed uit te sterven. Daarom vinden wij het essentieel dat hulp gegeven wordt aan deze dieren levend in het wild en hebben wij een samenwerking met Stichting SPOTS. Zo hebben we bijvoorbeeld cheetah Ebony, leeuw Shenzi en luipaarden Shakira en Ombeli geadopteerd en dragen wij financieel bij aan hun levensonderhoud. Lees hier meer over het belangrijke werk van Stichting SPOTS. 

CO2 compensatie

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Bij Kuyo Afrika stimuleren we onze reizigers hun CO2 uitstoot van hun reis naar Zuidelijk Afrika te compenseren. Hiervoor werken me samen met Trees for All. Deze organisatie is de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en ook de enige aanbieder van CO2-compensatie via duurzame bosprojecten die voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Lees hier meer over Trees for All en lees wat jij kunt doen.

Leeuwen Zuid-Afrika.jpg
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page