top of page

Bezienswaardigheid Namibië: Lüderitz, een koloniale kustplaats

In het zuiden van Namibië ligt Lüderitz, een klein kustplaatsje van grote symbolische waarde. Hoewel het stadje slechts 12.500 inwoners telt, staan hier maar enorm veel nationale monumenten van Namibië. Daar is een spannende reden voor: aan het begin van de 20e eeuw was dit het toneel van de grote ‘diamond rush’ in zuidwest-Afrika. Een wandeling door de straten van Lüderitz voelt aan als een bezoek op de filmset van een Western, compleet met kleurrijke houten huizen, cafés, een kerk en zandstraten.

Vanuit Lüderitz kun je gemakkelijk ghost town Kolmanskop bezoeken. Deze ghost town biedt een bizar aangezicht. Sommige panden zijn vervallen, andere zijn in betere staat, zoals het theater. Je kunt er rondlopen en je kunt zelfs de afbrokkelende huizen in. In sommige panden staat het zand anderhalve meter hoog. Kolmanskop is niet voor niets één van Afrika's populairste locaties voor fotoshoots en zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn twee rondleidingen per dag waarbij je met een gids door deze ghost town loopt. Ook kun je indien gewenst onder bepaalde voorwaarden zelfstandig Kolmanskop bezoeken.

Daarnaast is het ook aan te raden om de route naar Dias Point te rijden. Hier staat een replica van het kruis dat de Portugezen neerzetten bij aankomst in de baai en er is een klein koffiehuis. Een onverharde maar meestal goed begaanbare weg leidt je naar deze meestal winderige plek. Onderweg kom je langs Second Lagoon wat een goede plek is voor het spotten van een verscheidenheid aan zeevogels, flamingo´s, pinguïns en zeehonden. Veel vogels broeden op de verschillende eilandjes voor de kust. Verder leven er zeerobben, zeeleeuwen en met een beetje geluk kun je dolfijnen en walvissen zien. Ook kun je onderweg springbokken, spiesbokken, struisvogels of een jakhals tegen komen. Vanaf Dias Point heb je een prachtig uitzicht over de rotsen en de oceaan.


1 opmerking

1 Komentar


Haley
Haley
19 Sep 2021

Very creative ppost

Suka
Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page