top of page

De 5 beste redenen om Zuid-Afrika te bezoeken!


Twijfel je nog over je vakantiebestemming voor komend jaar? Overweeg dan om een bezoek te brengen aan het prachtige Zuid-Afrika. Oké, we zijn natuurlijk niet helemaal objectief maar het is niet voor niets dat Zuid-Afrika door vele wereldreizigers wordt betiteld als mooiste en meest onvergetelijke reisbestemming. Zuid-Afrika staat bekend om de diversiteit in natuur en cultuur, de prachtige stranden, de oneindige safari mogelijkheden en natuurlijk de wijnlandschappen en de vriendelijkheid van de inwoners.


#1 Het is het perfecte land om (betaalbaar) zelf op safari te gaan Wanneer je aan Zuid-Afrika denkt, denk je natuurlijk aan safari! Voor Afrikaners is het heel normaal om in het weekend even een ochtendtochtje te maken door het wereldberoemde Kruger National Park, maar voor de meeste Nederlanders staat dit nog (of alweer) op hun bucket-list. Het ene moment sta je oog in oog met een indrukwekkende kudde olifanten en het volgende moment stuit je op een grote groep leeuwen. Hoe bijzonder is dat! Wat Zuid-Afrika wat ons betreft zo’n fijne safaribestemming maakt is dat de meeste National Parks, waaronder het Kruger National Park en Addo Elephant Park, zeer goed op eigen gelegenheid te verkennen zijn. Er zijn een aantal geasfalteerde wegen in de parken die goed begaanbaar zijn, maar naast deze wegen zijn er ook ‘off-road’ paden die je met eigen vervoer mag betreden. Met name deze ‘wegen’ zorgen voor het ultieme safarigevoel!

#2 De koers is super gunstig Wanneer je op dit moment met euro’s op vakantie gaat kun je ook met een beperkt budget een TOP vakantie beleven. Hoewel de koers van de rand de laatste weken iets meer genormaliseerd is (o.a. door een relatief zwakkere euro) kun je nog steeds heel voordelig op reis naar Zuid-Afrika. Onze persoonlijke favoriete rondreis door Zuid-Afrika is een route waarbij je in ongeveer 3 weken zowel het noorden als het zuiden van Zuid-Afrika bezoekt en daarbij alle hoogtepunten van het land kunt bewonderen. Voor jouw beeldvorming, hier betaal je (wanneer je via Kuyo Afrika boekt) ongeveer € 1.650,00 voor. Deze prijs is inclusief accommodaties, internationale vluchten, binnenlandse vluchten en autohuur. Dus.. waar wacht je nog op?!

#3 Afwisselende natuurlandschappen Zuid-Afrika is één groot natuurlijk fenomeen en biedt een grote diversiteit aan bezienswaardigheden en activiteiten door het hele land. Ga op safari in het beroemde Kruger Park, doe een wijntour in de Kaapse Wijnlanden of ga heerlijk ontspannen op de prachtige stranden van KwaZulu Natal. Tip: sla tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika ook de indrukwekkende Drakensbergen niet over. Zuid-Afrika biedt het allemaal!

#4 Er is amper (maximaal een uur) tijdsverschil Jetlag?! Echt niet! Wanneer je naar Zuid-Afrika op reis gaat hoef je daar niet bang voor te zijn. Er is namelijk amper tijdsverschil tussen Zuid-Afrika en Nederland. Tijdens onze wintertijd scheelt het een uur en in onze zomertijd zijn de tijden helemaal gelijk. Ideaal en een heerlijk begin (en einde) van je reis!

#5 Kaapstad is in 2017 door Lonely Planet uitgeroepen als ‘Place to visit’ en is daarnaast ook nog eens een duurzame stad Kaapstad, door velen de mooiste stad ter wereld genoemd. Een bezoek aan Kaapstad staat dan ook garant voor een geweldige ervaring! Volgens de Lonely Planet is Kaapstad onder meer fantastisch doordat de 'zogeheten laid-back bevolking enorm z'n best doet om culturele en culinaire dimensies aan de stad toe te voegen'. Dat komt bovenop de natuurlijke schoonheid van de stad, die ongekend is. 'De lokale gastronomie is indrukwekkend, evenals de platheid van de Tafelberg,' aldus de jury. Niet voor niets dus heeft de Lonely Planet Kaapstad in 2017 uitgeroepen als ‘Place to Visit’. Daarnaast hebben we nog een leuk weetje, de stad heeft in 2018 als eerste in Afrika elektrische bussen ingezet. Gaan dus!

Ben je inmiddels overtuigd? Neem dan eens een kijkje bij onze inspiratiereizen voor Zuid-Afrika om te bekijken of jouw droomreis ertussen staat. We helpen je graag verder!

Comentários


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page