top of page

Bezienswaardigheid Zuid-Afrika: Kaapstad


Aan de voet van de imposante Tafelberg ligt een van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. Kaapstad wordt ook wel de 'Moederstad' genoemd omdat de Hollanders in 1652 hier de eerste Europese nederzetting vestigden. De stad in het zuidwesten van Zuid-Afrika ligt ingesloten tussen de Tafelberg en de blauwe oceaan. Direct naast de stad stuit je op een geweldig landschap met bergen, wijngaarden, palmbomen, witte stranden en pittoreske vissersdorpjes. Dankzij de vele bezienswaardigheden in en rondom Kaapstad, is de stad een ideale bestemming voor een stedentrip. Maar ook voor een langere vakantie ga je naar Kaapstad. De geweldige stranden en attracties net buiten de stad zijn een bezoek meer dan waard. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden van Kaapstad voor je op een rijtje gezet.

Tafelberg

Een prachtig natuurfenomeen in Kaapstad is de duidelijk zichtbare Tafelberg. Deze beroemde berg van Kaapstad is een herkenningspunt die hoog boven de stad uitsteekt. Het hoogste punt van de iets meer dan drie kilometer lange berg is te vinden bij McLear’s Beacon op 1086 meter hoogte. De Tafelberg is met verschillende wandelingen te beklimmen. Iets minder vermoeiend is het om met de kabelbaan te gaan. Het uitzicht is zeer de moeite waard.

Victoria & Alfred Waterfront

aan de voet van de Tafelberg en vlakbij de haven van Kaapstad ligt het gezellige Victoria & Alfred Waterfront. Hier is het allemaal te doen op het gebied van winkelen, restaurants en het boeken en bezoeken van verschillende attracties en excursies. Verder zijn er markten met handwerken zoals bijvoorbeeld sieraden te vinden. Het merendeel is overdekt.


Robbeneiland

Op een aantal kilometer ten noorden van Kaapstad ligt het eiland waar Nelson Mandela een deel van zijn 27 jaar gevangenschap heeft doorgebracht. Dit eiland is het bekende Robbeneiland. In 1991 is er een einde gekomen aan de beruchte gevangenschap op dit eiland voor strijders tegen de apartheid. Tegenwoordig is er een museum te vinden waarin verteld word over hoe het democratische Zuid-Afrika heeft kunnen ontstaan.

Bo-Kaap

Deze multiculturele wijk ligt in het centrum van Kaapstad. Felgekleurde huisjes uit de 17e en 19e eeuw sieren dit prachtige stuk van de stad. Een aantal moskeeën en andere Islamitische heiligdommen liggen verspreid over deze wijk. Eén van de oudste gebouwen is het Bo-Kaap Museum aan Wale Street. Het was een van de eerst gebouwde stenen huisjes. Met een bezoek aan dit museum ga je werkelijk een stap terug in de tijd.

Kirstenbosch National Botanical Garden Ten oosten van het Nationaal Park Tafelberg ligt het Kirstenbosch Nationaal Botanische Tuin. Er zijn verschillende wandelingen te maken tussen de meer dan 22.000 inheemse planten die het gebied rijk is. Er is zelf een stukje gereserveerd voor het onderhouden van geneeskrachtige planten die gebruikt worden voor het behandelen van een aantal kwalen. In een grote glazen overdekte serre worden planten gekweekt waaronder de Savanne, Fynbos en Karoo.

Cape Point

Trek hier ongeveer een dag voor uit: 'het rondje Kaap': een rit over het Kaapse Schiereiland. Linksom of rechtsom (de ene kant heen, de andere terug) vanuit Kaapstad naar Cape Point, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent, te vinden in Cape of Good Hope National Park. Onderweg kunnen jullie regelmatig stoppen om van het uitzicht te genieten, koffie te drinken of gewoon te genieten van het uitzicht. In het park zelf zijn verschillende (verlaten) stranden die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Chapman’s Peak Drive

één van de mooiste routes langs de kust is Chapman’s Peak drive. Ze noemen het niet voor niets ‘de negen mooiste kilometers van Zuid-Afrika’. De weg biedt prachtige uitzichten over de zee en de bergen en verbindt Hout Bay en Noordhoek. Je kunt de 114 bochten van de weg met de auto bewonderen.


Boulders Beach

Een unicum: pinguïns in Afrika. Jawel, op het strand van Boulders Beach wonen er een paar duizend. Je kunt ze op twee manieren 'bezoeken': door het wandelpad af te lopen of door vanaf een uitzichtpunt naar ze kijken.

Comentarios


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page