top of page

Reisdocumenten die je nodig hebt voor je reis naar Zuid-Afrika

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet bij de douane aankomen en te horen krijgen dat je het lang niet in mag op welke reden dan ook. In dit artikel lees je welke reisdocumenten je nodig hebt voor je reis naar Zuid-Afrika.

Paspoort

Om naar Zuid-Afrika te kunnen reizen, heb je een uiteraard geldig paspoort nodig. Je paspoort moet nog minstens 30 dagen na vertrek uit Zuid-Afrika geldig zijn. Bezoek je tijdens je rondreis ook eSwatini? Dan moet je moet je paspoort bij aankomst nog drie maanden geldig zijn.


Het is aan te raden om altijd een fotokopie van je paspoort mee te nemen. Deze is niet te gebruiken om het land binnen te komen maar geldt daarnaast wel als legitimatiebewijs. Ook voor in het geval dat je het paspoort kwijt zal raken heb je een kopie achter de hand.


Reizen naar Zuid-Afrika met minderjarigen

Het Zuid-Afrikaans Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de regels voor minderjarigen versoepeld. Voor hen geldt vanaf november 2019 dezelfde regels als voor volwassenen.


Visum

Wanneer je korter dan 3 maanden in Zuid-Afrika verblijft heb je geen visum nodig. Voor een langer verblijf moet binnen 60 dagen na aankomst toestemming aangevraagd worden bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken ter plaatse.


Rijbewijs

De ANWB adviseert om een international rijbewijs aan te schaffen maar in de praktijk wordt hier nooit om gevraagd. Uit ervaring kan ik zeggen dat de lokale politie een Nederlands rijbewijs gewoon accepteert als geldig rijbewijs.Comentarios


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page