top of page

Vaccinaties & malaria Zuid-AfrikaWanneer je naar Zuid-Afrika op reis gaat wil je dit natuurlijk wel zo veilig mogelijk doen. Onderstaand vind je de belangrijkste informatie over vaccinaties en malaria die je nodig hebt wanneer je op reis gaat naar Zuid-Afrika.


Verplichte vaccinaties

Gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer je komt uit, of als je in transit bent geweest in, een gebied waar gele koorts voorkomt.


Aanbevolen vaccinaties

  • Vaccinatie tegen DTP, oftewel difterie, tetanus en polio.

  • Vaccinatie tegen BMR, oftewel bof, mazelen en rode hond.

  • Vaccinatie tegen hepatitis A, oftewel geelzucht.

Kuyo Afrika werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinatie bij je thuis, door een erkende arts op het moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie.nl vaccineren voornamelijk buiten kantooruren en in weekenden, maar kunnen natuurlijk ook gewoon overdag bij je langskomen. Je kunt ervoor kiezen om bij deze gelegenheid gelijk het hele gezin te laten vaccineren. Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over de werkwijze en de voordelen van Thuisvaccinatie.nl. Hoewel Thuisvaccinatie.nl bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Bovendien worden je reisvaccinaties meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ervaar het gemak van Thuisvaccinatie.nl. en bekijk welke reisvaccinaties je voor jouw reisbestemming nodig hebt.


Malaria in Zuid-Afrika

In het noordelijke en oostelijke delen van Zuid-Afrika komt malaria voor. Hiervoor is aanbevolen om malariaprofylaxe te gebruiken. De hoeveelheid en soort hangt af van je persoonlijke medische achtergrond.


Je kunt de kans op malaria-infectie beperken door zelf ook voorzorgsmaatregelen te nemen. Maak gebruik van een klamboe, bij voorkeur geïmpregneerd. Bedek je huid zoveel mogelijk met lange mouwen, lange broekspijpen en sokken. Voor onbedekte huid delen kun je het beste een insectenwerend middel met DEET gebruiken. Alhoewel de malariamug alleen steekt van de avond- tot ochtendschemering is het toch aanbevolen om je ook overdag in te smeren. De denguemug, die knokkelkoorts veroorzaakt, steekt ook overdag en komt sporadisch in oostelijke delen van Zuid-Afrika voor. Het muggenseizoen loopt van november tot en met juni, de zomertijd in Zuidelijk Afrika.


Laat malaria je er niet van weerhouden een fijne vakantie te beleven. Malaria is een serieuze infectieziekte waarover je zeker niet te licht moet denken, maar het kan genezen worden, vooral als je er vroegtijdig bij bent.

Voor een actueel en persoonlijk vaccinatieadvies en malaria-advies kun je terecht bij Thuisvaccinatie.nl.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page