top of page

Route 62: de langste wijnroute ter wereld


In Zuid-Afrika is de Garden Route, oftewel de Tuinroute, by far de bekendste en populairste autoroute. Een iets minder bekende route, maar wat ons betreft ook absoluut de moeite waard, is Route 62 – de langste wijnroute ter wereld. De weg slingert tussen Kaapstad, Oudtshoorn en Port Elizabeth en brengt je langs de Kaapse Wijngebieden, de Breede Rivier Vallei en Klein Karoo. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden van deze route voor je op een rijtje gezet!


Wijn proeven in Worcester Qua omvang is Worcester (je spreekt dit uit als ‘Woeshter’) de grootste wijnstreek van Zuid-Afrika: het levert maar liefst 20% van Zuid-Afrika’s totale druivenproductie. Omringd door bergen vind je hier een aantal van de meest bijzondere wijnhuizen van Zuid-Afrika. Houd je meer van brandy? Breng dan een bezoek aan de grootste brandy-destilleerderij ter wereld bij KWV Brandy House.

Oudtshoorn en de Cango Caves Oudtshoorn is met 80.000 inwoners de grootste stad van de regio Little Karoo in de Westkaap-provincie. Ondanks dat het op papier de grootste stad is, ben je er in 10 minuten doorheen gereden. De geschiedenis en het gebied maken Oudtshoorn echter toch de moeite waard voor een bezoek. Een van de bekendste trekpleisters van Oudtshoorn zijn de Cango Caves. Een bezoekje aan deze oudste grotten ter wereld is absoluut een must-do! De Cango Caves zijn niet alleen in Oudtshoorn, maar in heel Zuid-Afrika een beroemde trekpleister en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bergbeklimmen, hiken en genieten in Montagu Montagu, gelegen op ongeveer 1,5 rijden van Kaapstad, is een klein dorpje met Victoriaanse huizen gelegen tegen de achtergrond van prachtige natuur. Dit gebied is bij uitstek geschikt om te hiken en bergbeklimmen, ook voor de meer ervaren rots- en bergbeklimmers.

Breng een bezoek aan Ronnie’s Sex Shop De naam ‘Ronnie’s Sex Shop’ roept vast en zeker wat vragen bij je op, dit snappen we. Het zit zo, voormalig Hippie Ronnie had een winkel langs Route 62, vooral bedoeld voor passerende auto’s om even een drankje en een hapje te kunnen doen. In eerste instantie heette deze winkel ‘Ronnie’s Shop’ maar zijn vrienden hadden een geintje met hem uitgehaald. Ze schilderden het woord ‘sex’ tussen Ronnie’s en Shop waardoor de winkel tegenwoordig door het leven gaat als ‘Ronnie’s Sex Shop’. Inmiddels is de winkel een bekende pitstop voor toeristen tijdens Route 62.

Architectuur bewonderen in Ladismith Ladismith, niet te verwarren met Ladysmith in KwaZulu Natal, wordt ook wel The Lady of the Klein Karro genoemd. Dit dorp staat voornamelijk bekend om zijn architectuur. De gebouwen in het dorp zijn een mix van Brits-koloniale, Victoriaanse en Karoo-stijl architectuur.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page