top of page

De leukste en mooiste wijnhuizen van de Kaapse Wijnlanden


Als je aan Zuid-Afrika denkt, dan denk je aan safari én… wijn! Wanneer je een rondreis maakt door Zuid-Afrika is een bezoek aan het wijngebied een absolute must. Je kunt ervoor kiezen om de wijnboerderijen zelf te bezoeken met de auto, maar wij zouden je aanraden gebruik te maken van een georganiseerde wijntour. Dit kun je wat ons betreft het beste doen via een zogenoemde “hop on, hop off” busje. Deze busjes brengen je langs een groot aantal van de beste wijnhuizen van het gebied. Je krijgt onwijs veel informatie, mag de lekkerste wijnen proeven en het kan heel gezellig zijn. Wij hebben de leukste en mooiste wijnhuizen voor je op een rijtje gezet!Delaire Graff Estate Dit wijnhuis staat bekend als één van de mooiste wijnhuizen van Zuid-Afrika. Delaire Graff Estate is gelegen aan de prachtige Helshoogte Pas. Naast de heerlijke wijnen is ook het uitzicht op de vallei vanaf het terras indrukwekkend.

Marianne Wine Estate Aan de voet van de Simonsberg tussen Paarl en Stellenbosch vind je wijnhuis Marianne Wine Estate. Onder het genot van een 360 graden uitzicht over de wijnlanden, in de mooie tasting room of aan één van de ruime picknicktafels kun je de meest bijzondere wijnen proeven.

Hidden Valley Wines Aan de noordelijke kant van de Helderberg Mountains ligt de wijngaarden van Hidden Valley Wines. Onder de wijngaarden bevindt zich een kleder met spectaculaire wijnen zoals de Rosé, ook wel Hidden Treasure. Naast de wijnen staan ze bekend om hun bekroonde restaurant Overture en het mooie uitzicht.

Rustenberg Wine Estate Al ruim 300 jaar verwelkomt Rustenberg Wijn Estate wijnliefhebbers uit Kaapstad en omgeving. De wijnkelder bevindt zich in een oude koeienstal en wijnproeven doe je hier in een oude paardenstal. Voor een paar euro proef je hier vijf wijnen. Leuk weetje: de bar is gemaakt van oude wijnvaten.

Spier Wine Estate Een van de grotere en meest bekende wijnhuizen van Zuid-Afrika is Spier Wine Estate. Ze danken hier de bekendheid vooral aan het feit dat hier veel te doen is, zo kun je naast heerlijk eten en drinken bijvoorbeeld ook een segway tour door de wijnvelden maken.

Comentarios


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page