top of page

De 6 mooiste autoroutes van Zuid-Afrika


Zuid-Afrika staat bekend om de diversiteit in natuur en cultuur, de prachtige stranden, de oneindige safari mogelijkheden en natuurlijk de wijnlandschappen en de vriendelijkheid van de inwoners. Het is niet voor niets dat het door vele wereldreizigers wordt betiteld als mooiste en meest onvergetelijke reisbestemming. Zuid-Afrika is één groot natuurlijk fenomeen en biedt een grote diversiteit aan bezienswaardigheden en activiteiten door het hele land. Zuid-Afrika is bij uitstek geschikt om op eigen gelegenheid te ontdekken en bezit een aantal prachtige autoroutes. Wij hebben de mooiste voor je op een rijtje gezet!

De Panoramaroute

Indrukwekkende berglandschappen, oneindige vergezichten, groene valleien en hoge watervallen, oftewel de Panoramaroute. Deze route, één van de mooiste van Zuid-Afrika, mag je niet overslaan tijdens je reis door Zuid-Afrika. De route is 180 kilometer lang en leidt je langs aan aantal van de meest bekende highlights van Zuid-Afrika zoals God’s Window en de Blyde River Canyon. De route ligt op ongeveer 5 uur rijden van Johannesburg en is perfect te combineren met een bezoek aan het beroemde Kruger National Park.

Tuinroute: van de West-Kaap tot de Oost-Kaap

Hoog bovenaan het lijstje van vrijwel iedereen die van plan is een rondreis door Zuid-Afrika te gaan maken staat geheel terecht de Garden Route. In het Nederlands staat de Garden Route – die grofweg tussen Mossel Bay in de Westkaap tot Jeffreys Bay in de Oostkaap ligt – beter bekend als de Tuinroute. Een route boordevol prachtige natuur, mooie golfbanen, activiteiten als de hoogste bungeejump ter wereld, heerlijke restaurants, natuurparken en natuurlijk het bekende Addo Elephant Park waar je de ‘Big Five’ kunt spotten.

De R62 van Robertson naar Oudshoorn

Een iets minder bekende route, maar wat ons betreft ook absoluut de moeite waard, is Route 62 – de langste wijnroute ter wereld. De weg slingert tussen Kaapstad, Oudtshoorn en Port Elizabeth en lijdt je langs de Kaapse Wijngebieden, de Breede Rivier Vallei en Klein Karoo.

De Magoesbaskloof in Limpopo

De provincie Limpopo is een niet al te veel bezochte provincie door de gemiddelde toerist. Dat is eigenlijk heel jammer, want de betoverende bossen zijn de moeite van het bewonderen waard. Deze route is ongeveer 200 kilometer en kan in een dag gereden worden. Het is rustiger om hier twee dagen voor uit te trekken.

Chapmans Peak in de West Kaap

Eén van de mooiste routes langs de kust is Chapman’s Peak drive. Ze noemen het niet voor niets ‘de negen mooiste kilometers van Zuid-Afrika’. De weg biedt prachtige uitzichten over de zee en de bergen en verbindt Hout Bay en Noordhoek. Je kunt de 114 bochten van de weg uitstekend met de auto bewonderen. De route is gedurende de hele dag geweldig om te rijden, maar met name tegen zonsondergang zijn de kleuren nog mooier dan anders.

De Swartberg Pass

De 27 kilometer lange Swartberg Pass is een van de mooiste bergpassen ter wereld! Deze grindweg leidt je via steile haarspeldbochten naar 'Die Top' op een hoogte van 1.583 meter. Niet alleen vanaf het hoogste punt is het zicht adembenemend, maar ook de weg er naartoe is geweldig. Na elke bocht verbaas je je over de schoonheid van het landschap. Je ziet onder andere de indrukwekkende geologische vormen van de Swartberg. Eén klein voorbehoud: tijdens de Zuid-Afrikaanse winter is de Swartberg Pass af en toe gesloten wegens de sneeuw.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page