top of page

Bezienswaardigheid Zuid-Afrika: de Panoramaroute


Indrukwekkende berglandschappen, oneindige vergezichten, groene valleien en hoge watervallen, oftewel de Panoramaroute. Deze route, één van de mooiste van Zuid-Afrika, mag je niet overslaan tijdens je reis door Zuid-Afrika. De route is 180 kilometer lang en leidt je langs aan aantal van de meest bekende highlights van Zuid-Afrika zoals God’s Window en de Blyde River Canyon. De route ligt op ongeveer 5 uur rijden van Johannesburg en is perfect te combineren met een bezoek aan het beroemde Kruger National Park.De route start (of eindigt) in Sabie. In dit dorp zijn een aantal leuke winkeltjes zoals de Wild Fig Tree en de Woodsman (tegenover Wild Fig tree) te vinden. Met meer dan 20 restaurants, pubs, supermarkten en koffieshops is het een perfecte start van je route!

Zodra je Sabie uitrijdt kom je al bij het eerste hoogtepunt van de route, de Sabie Falls. Dit is een 73 meter hoge waterval en biedt je een spectaculair uitzicht. Mocht je van al dit water zin krijgen om te zwemmen dan kan dit bij de nabijgelegen Mac Mac Falls. Uitgezwommen? Dan gaan we door! Je rijdt door naar het gezellige bosplaatsje Graskop. Hier zijn er genoeg winkeltjes en restaurantjes om te lunchen en wat leuke souvenirs te scoren. Op zoek naar wat spanning en sensatie? Voor de waaghalzen onder ons heb je hier ook de “Big Swing”. Ervaar de adrenaline van een 68 meter vrije val waarbij je met een snelheid van meer dan 180 kilometer per uur één van ’s werelds hoogste cable swings maakt.

Vanuit Graskop rijd je door naar één van de mooiste uitkijkpunten van Zuid-Afrika: God’s Window. Het moet volgens zeggen een van de meest gefotografeerde plekken op aarde zijn. God's Window een onderdeel of uitzichtpunt van Blyde river Canyon, is een plek met magnifieke uitzichten. Het uitzicht: een ravijn van 700 meter diep, met regenwoud, watervallen en stijle rotsen. Zo ver je ogen kunnen kijken zie je ravijnen en jungle

Onderweg naar de volgende stop kom je langs nog een aantal hoge watervallen. De Lisbon Falls en Berlin Falls zijn de mooiste en bereik je via een zandweg. Na al deze indrukwekkende watervallen bereik je de volgende highlight: Bourke's Luck Potholes. De bizarre cilinder gevormde gaten zijn ontstaan door miljoenen jaren van waterstroom, in snelle ronddraaiende bewegingen, voortkomend uit de samenvloeiing van de rivieren de Treur en de Blyde. Het kolkende water heeft samen met zand en kiezels de rotsen geslepen en zo voor een prachtig natuur kunstwerk gezorgd. Vanuit het hoofdgebouw vertrekken 2 hiking routes: de Bourke's Luck Potholes Interpretive Trail en de Bushman Nature trail.

Vanaf de Potholes ga je naar de allermooiste uitkijkpunten boven de Blyde River Canyon. World's End en Lowveld Lookout bieden je uitzicht op de indrukwekkende Three Rondavels en Mariepskopmassief.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page