top of page

Bezienswaardigheid Zuid-Afrika: De Garden Route


Hoog bovenaan het lijstje van vrijwel iedereen die van plan is een rondreis door Zuid-Afrika te gaan maken staat geheel terecht de Garden Route. In het Nederlands staat de Garden Route – die grofweg tussen Mossel Bay in de Westkaap tot Jeffreys Bay in de Oostkaap ligt – beter bekend als de Tuinroute. Een route boordevol prachtige natuur, mooie golfbanen, activiteiten als de hoogste bungeejump ter wereld, heerlijke restaurants, natuurparken en natuurlijk het bekende Addo Elephant Park waar je de ‘Big Five’ kunt spotten.


De toegangspoort naar de Garden Route is Mosselbaai. Dit dorpje dankt zijn naam aan Cornelis de Houtman, een Hollandse handelsman, die hier een heleboel mossels vond. Ben je op zoek naar actie? Dan ben je in Mosselbaai op de juiste plek! Je kunt hier onder andere parasailen, abseilen, kajakken en snorkelen. In het midden van de baai ligt Seal Eiland, dat met een boot kan worden bezocht. Zeehonden en aalscholvers bevolken het eiland en met een beetje geluk ziet je hier de grote witte haai.

Vanuit Mosselbaai rijd je door naar Wilderness. Wilderness ligt op 15 km van George en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het heeft prachtige stranden, een inheems bos met gigantische Yellowwood trees en verschillende waterpartijen. Hier vind je naast de prachtige natuur ook leuke kleurige marktjes, verschillende boetiekjes en heerlijke oesterrestaurants.

Breng in dit gebied ook zeker een bezoek aan het Wilderness National Park. Dit park is schitterend gelegen aan de Touw River en bestaat uit bossen, een aantal meren (zout- en zoetwater), rivieren, ongerepte kust en witte stranden, waardoor het veel te bieden heeft. Wilderness National Park is ook voor vogelliefhebbers een waar paradijs.Hier vind je verschillende leuke plekjes om te overnachten. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan haar kleurige markjes, verschillende boetiekjes, oesterrestaurants en eeuwenoude bossen.

De volgende tussenstop is Plettenbergbaai en is één van de mooiste plaatsjes op de Tuinroute. De stranden, met het zachte zand zijn de plaats bij uitstek waar de Zuid-Afrikanen hun vakantie doorbrengen. Tussen Juli en December zijn hier walvissen en dolfijnen te zien. Andere activiteiten die je in Plettenberg kunt ondernemen zijn onder andere surfen, boottochten maken, zeilen, vissen en parachutespringen.

Ben je in voor wat meer actie en adrenaline? Ga dan voor een bungeejump van de Bloukransbrug die met zijn 216 meter de hoogte bungeejump ter wereld is.

Vanuit Plettenbergbaai vervolg je de reis naar een absoluut hoogtepunt van de Garden Route, het Tsitsikamma National Park. Het Tsitsikamma National Park ligt aan de kust van de Indische Oceaan. De naam komt van de Khoi-stam en betekent 'plek met veel water'. Het park is in 1964 gesticht en op sommige plekken slechts 1,5 kilometer breed maar het heeft wel een 80 kilometer lange woeste kustlijn die hier en daar wordt onderbroken door een strand. Hier heeft de Storms River zich een weg gebaand door de Tsitsikamma Range en duikt de zee in waar het National Park is gesticht. Het park kent hoge bergen, kliffen en dichtbegroeide bossen en fynbos, die zo de zee in lijken te rollen. Er leven meer dan tweehonderd vogelsoorten. Tussen de zwarte rotsen zitten veel mosselen en zwemt de zeldzame klauwloze otter.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page