top of page

Bezienswaardigheid Zuid-Afrika: de Drakensbergen


De Drakensbergen hebben zonder twijfel enkele van de mooiste vergezichten ter wereld. Maar niet alleen dat, het hele gebied prachtig. Het zijn tevens de hoogste bergen in Zuid-Afrika. Sinds 2000 staat het gebied op de lijst van Unesco’s beschermde werelderfgoederen. De Drakensbergen bergketen meet 3.475 meter op z’n hoogst en omvat een gebied van zo’n 1.125 kilometer dat parallel loopt aan de Zuid-Afrikaanse kust. Een enorm en indrukwekkend gebied en geschikt om met eigen huurauto te verkennen. Vooral een wandeling naar de Tulega Falls staat hoog op je to-do lijst.Royal Natal National Park

Het Royal Natal National Park staat bekend om de ruige landschappen is zowel de ervaren als de minder ervaren bergbeklimmers en wandelaars kunnen hier zich goed vermaken. Er lopen verschillende wandelpaden, variërend van kort tot lang, maar je kunt er bijvoorbeeld ook paardrijden of vissen.

Het hoogtepunt van het Royal Natal National Park is het Amphitheater. Met een steile rotswand van ruim 1200 meter hoog en vijf kilometer breed is het een enorm indrukwekkend natuurverschijnsel. Neem rustig de tijd om zijn grootsheid in je op te nemen voordat je op zoek gaat naar de op één na hoogste waterval ter wereld: de Tugela Falls. Deze waterval stort zich vanaf een hoogte van 948 meter in vijf stappen naar beneden en je kunt de waterval zowel vanaf de top als de basis bekijken. Wanneer je nog tijd en energie over hebt raden we je aan om langs de Tugela rivier een stukje het dal in te lopen. Hier heb je een prachtig uitzicht over de steile rotsklippen.

Golden Gate Highlands National Park

Ook het Golden Gate Highlands National Park is onderdeel van de Drakensbergen. Dit nationale park is vernoemd naar de goudkleurige rotspartijen en hier leven bijvoorbeeld zebra’s, gnoes en jakhalzen. Ook in dit park kun je goed hiken en bijvoorbeeld paardrijden. Daarnaast kun je in dit natuurgebied talloze grotten vinden en is het een paradijs voor vogelspotters. Vlak na zonsopgang en vlak voor zonsondergang is het park op zijn mooist wanneer het zonlicht de rotsen in vuur en vlam lijkt te zetten.

Sani Pass

De Sani Pass is de hoogste bergpas van het land is misschien wel de meest bekende grensovergang tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Een rit over deze pas staat bij veel reizigers als een 'must do' op het lijstje. Dat is niet voor niets. De pas begint vanaf het Zuid Afrikaanse dorpje Underberg te klimmen. De pas klimt steil en in scherpe bochten over een gravelweg naar boven. Sluit je tour af met een drankje in de hoogste pub van Afrika, de Sani Top Pub.

Panorama Route

Het noordelijke deel van de Drakensbergen wordt doorkruist door de spectaculair mooie Panorama Route. Indrukwekkende berglandschappen, oneindige vergezichten, groene valleien en hoge watervallen, oftewel de Panoramaroute. Deze route is één van de mooiste van Zuid-Afrika en mag je niet overslaan tijdens je reis door Zuid-Afrika. De route is 180 kilometer lang en leidt je langs aan aantal van de meest bekende highlights van Zuid-Afrika zoals God’s Window en de Blyde River Canyon. De route ligt op ongeveer 5 uur rijden van Johannesburg en is perfect te combineren met een bezoek aan het beroemde Kruger National Park.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page