top of page

10 hoogtepunten tijdens je reis in Zuid-Afrika - Wat je niet mag missen!


Zuid-Afrika: de wereld in één! Zuid-Afrika staat bekend om de diversiteit in natuur en cultuur, de prachtige stranden, de oneindige safari mogelijkheden en natuurlijk de wijnlandschappen en de vriendelijkheid van de inwoners. Afhankelijk van hoeveel tijd en budget je hebt (en hoe reislustig je bent) zijn dit wat ons betreft tien onmisbare must-see & do’s in Zuid-Afrika.1. Kaapstad Kaapstad – de ‘Moederstad’ - wordt niet voor niets als één van de mooiste steden ter wereld beschouwd. De prachtige stad, de veelzijdigheid in mensen, de natuur, de Tafelberg, het zonnige klimaat, de ligging aan de Atlantische Oceaan, Cape Point, de grote diversiteit aan musea en uiteraard de prachtige stranden zoals Camps Bay en Muizenberg maken dat je Kaapstad niet over mag slaan tijdens je reis naar Zuid-Afrika.

2. Wijn proeven in de Kaapse Wijnlanden Op minder dan een uur rijden vanaf Kaapstad vind je het hart van het Zuid-Afrikaanse wijngebied. Hoewel je de wijngebieden prima in een dag vanuit Kaapstad kunt bezoeken, is het leuker om één of twee nachten in de Wijnlanden te overnachten. Je kunt het gebied fietsend verkennen maar ook een ‘hop on – hop off’ bus biedt je de mogelijkheid de omgeving op een unieke manier te verkennen. De bekendste wijndorpen zijn Stellenbosch, Paarl en Franschhoek. De natuur in deze omgeving is minstens net zo indrukwekkend als de wijn: de mooiste vergezichten, schitterende valleien en imposante bergen.3. Roadtrip langs de Garden Route (Tuinroute) Deze route loopt grofweg tussen Mossel Bay en Jeffrey’s Bay. Gedurende deze route rijd je enkele honderden kilometers langs de prachtige bosrijke kuststreek met diepe baaien, rivieren, kleurrijke lagunes en witte zandstranden. Plaatsen als Knysna, Plettenberg Bay en Wilderness maken de Garden Route tot een van de mooiste roadtrips die je ooit gemaakt hebt. Een safari in het nabijgelegen Addo Elephant Park mag eigenlijk niet ontbreken. Ook liefhebbers van een rondje golf kunnen hun hart ophalen: aan de route vind je enkele van de mooiste golfbanen van heel Zuid-Afrika. 4. De Swartbergpass De 27 kilometer lange Swartbergpass is een van de mooiste bergpassen ter wereld! Deze grindweg leidt je via steile haarspeldbochten naar 'Die Top' op een hoogte van 1.583 meter. Niet alleen vanaf het hoogste punt is het zicht adembenemend, maar ook de weg er naartoe is geweldig. Na elke bocht verbaas je je over de schoonheid van het landschap. Je ziet onder andere de indrukwekkende geologische vormen van de Swartberg. Eén klein voorbehoud: tijdens de Zuid-Afrikaanse winter is de Swartbergpas af en toe gesloten wegens de sneeuw.

5. Op koninklijke audiëntie in Swaziland

Koninkrijk Swaziland is een absolute trekpleister voor een rondreis door Zuid-Afrika. Het land – want dat is Swaziland – ligt in het oosten van Zuid-Afrika en grenst deels aan Mozambique. Een prachtig groen en ongerept natuurgebied met veel groot en klein wild. De traditionele Swazicultuur komt terug in de mensen en de dorpen in Swaziland, en juist de combinatie van cultuur en de ongerepte natuur maken Swaziland tot een vaak ‘vergeten’ hoogtepunt van een rondreis in Zuid-Afrika.6. De Drakensbergen De Drakensbergen hebben zonder twijfel enkele van de mooiste vergezichten ter wereld. Maar niet alleen dat, het hele gebied prachtig. Het zijn tevens de hoogste bergen in Zuid-Afrika. Sinds 2000 staat het gebied op de lijst van Unesco’s beschermde werelderfgoederen. Vooral een wandeling naar de Tulega Falls staat hoog op de to-do lijst.

7. Panorama Route

De Panorama Route ligt op de weg van Johannesburg naar het Kruger Park en is voor velen een hoogtepunt van hun reis in Zuid-Afrika. De route voert je langs zowel cultureel erfgoed als landschappelijke bezienswaardigheden. Afgezien van de geweldige uitzichten bij bijvoorbeeld God’s Window en de prachtige watervallen zijn er voor de thrill seekers onder ons ook vele avontuurlijke activiteiten te vinden. Je kunt er bijvoorbeeld bungjee jumpen, abseilen en raften.


8. De Tropen in bij St. Lucia Voluit heet dit gebied St. Lucia-Estuarium. Het ligt in Maputaland, in de KwaZulu-Natal provincie, vlak onder Swaziland. De toeristische trekpleister van het gebied is het iSimangaliso Wetland Park, dat in 1999 als eerste park in Zuid-Afrika door Unesco tot World Heritage Site aangewezen werd. In het zoetwatermeer van St. Lucia leven nijlpaarden en krokodillen. Vooral snorkelen, surfen en duiken zijn populair in dit subtropische oord. Paardrijden op het strand is ook zeer in trek.

9. Op safari in het Kruger Park Het Kruger National Park is misschien wel het beroemdste wildpark ter wereld. Met zijn bijzondere bomen en planten, vruchtbare valleien en subtropische vegetatie is het de ideale woonplaats van maar liefst 148 zoogdieren en heel veel soorten vogels. Behalve de 'Big Five' heb je hier zomaar kans om giraffes, cheeta's, zebra's, wrattenzwijnen en hyena's tegen te komen, en dat maakt het Krugerpark een onmisbare halte tijdens een rondreis door Zuid-Afrika.

10. Lesotho Lesotho is net als Swaziland een onafhankelijke staat binnen Zuid-Afrika. Leuk om te weten: Lesotho is de enige staat ter wereld die volledig boven de 1000 meter hoogtegrens ligt. Het land(je) is vooral bekend om de hooggebergten, kleurrijke bloemen, vogelkolonies en de ongerepte natuur. Net als een bezoek aan Swaziland geeft een kijkje in Lesotho weer een heel ander vizier op je reis in Zuid-Afrika en je blik op dit diverse land, waarbij cultuur en de prachtige natuur de hoofdmoot zijn.

תגובות


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page