top of page

De absolute highlights van Botswana


Het Hart van Zuidelijk Afrika biedt fantastische mogelijkheden om de diversiteit die Afrika te bieden heeft te ontdekken. Van de droogte van de Kalahari woestijn tot aan het adembenemende waterlandschap van de Okavango Delta tot aan het wildlife in Chobe National Park. Botswana heeft het allemaal. Reizen naar Botswana zijn heel goed te combineren met een bezoek aan Namibië en/of Zuid-Afrika. Afhankelijk van de hoeveel tijd en budget dat je hebt, en hoe reislustig je bent, zijn dit wat ons betreft de onmisbare must-see & do’s in Botswana.


Okavango Delta

Het is verreweg de populairste regio in Botswana. De Okavango Delta is een immens gebied ter grootte van heel Zwitserland dat bestaat uit een wirwar van meren en moerassen. De delta is een ideale habitat voor wildlife, waarmee dit een unieke plek is voor een safari. In de hoger gelegen gebieden kan dat zoals gebruikelijk per jeep, maar voor het echte avontuur stap je aan boord van een mokoro (een uitgeholde boomstam) en laat je je door een local meenemen tot diep in de delta. Speur naar de Big Five terwijl je door een uniek ecosysteem beweegt en breng de nacht door in een van de prachtige lodges in dit gebied!

Kalahari Desert

Van het moeras naar de droogte, want één van de absolute highlights in Botswana is de Kalahari Desert. Officieel is het een semi-woestij want er alt namelijk net te veel water om het officieel als woestijn te classificeren. Bijkomend voordeel daarvan is dat er voor woestijnbegrippen veel flora en fauna te vinden is. Er zijn hier zelf safari’s mogelijk! In deze regio met het kenmerkende rode zand en indrukwekkende weidsheid, struikel je bijna over de springbokken en als je geluk hebt kom je zelfs een Kalahari leeuw tegen.

Makgadikgadi Pans

Naast de grootste inlandse delta ter wereld, heeft Botswana nog een troef in handen: de grootse zoutpannen! Het Makgadikgadi National Park kent twee gigantische zoutpannen: Ntwetwe en Sua. Een surrealistisch vlak landschap waarin je helemaal niets zult tegenkomen. Bijna niets dan, want tijdens een trip per quad of jeep kan je aardig wat wild tegenkomen, met name in april als de zebra’s migreren. Slaap onder een fenomenale sterrenhemel of bezoek per 4X4 één van de meest bijzondere highlights in Botswana: Kubu island. Een bizar rotsachtig eiland met flamingo’s, mysterieuze baobabs en bijzondere prehistorische overblijfselen.

Chobe National Park

Wie nog niet overtuigd is van de safari mogelijkheden in Botswana moet maar eens naar het Chobe National Park in het noorden van het land. Met ruim 120.000 olifanten heeft het de grootste olifantenpopulatie van heel Afrika! Maar ook zebra’s, apen, leeuwen en luipaarden zijn hier goed te vinden. Vergeet niet halverwege je jeep in te ruilen voor een boot om een trip over de Chobe rivier te maken. Een heel nieuwe wereld van wildlife zal zich voor je uitvouwen, met eersteklas uitzicht op de dobberende nijlpaarden.

Comments


Logo & Kuyo Afrika_0.5x extra verkleind.
bottom of page